2020-01-03 1699 瀏覽
#wings甜入心 #wings美食分享.🍁開心果味布丁燒$38很特別的口味😋,綠油油的外表,但有點失望吃下去沒有很重的開心果味,但細味品嚐的話是能吃到淡淡清香🙈(我媽說吃不太到)。布丁滑溜溜的,芝士蛋糕綿綿的,配上焦糖醬也不會太甜,滿足滿足!😚.🍁原味布丁燒另外詢問了店員推薦的口味,再外帶了一個回家,原味更能突顯蛋香,蛋香真的很香很香很香,😍好我詞窮了,比起開心果味我和媽媽也一致認為這個更好吃!😘.🌱Ms.K布丁燒專門店 (天后)天后清風街21號地舖.#香港手作#烘焙#手作#手作甜點#甜品#手作甜品#香港網店#網店手作#網店#hkig#hkfood#hkigfood #igfoodies #foodie #foodblogger #handmade #loveeating #2eat2gether #hkfoodstagram #hkfoodies #eating #eatingwell #eatingshow #eatingislife
#wings甜入心 #wings美食分享

🍁開心果味布丁燒$38

🍁原味布丁燒

🌱Ms.K布丁燒專門店 (天后)
天后清風街21號地舖

2020-01-01 980 瀏覽
布丁買左3個口味 。原味,紅茶,開心果但我買4個布丁外賣,佢連埋個袋幾靚,適當大細嘅保溫袋甜度適中,布丁🍮綿密細緻,啱我口感其中本身想買楓糖味就無現貨住,所以無機會試到,我買嘅係外賣,只好下次再幫襯。曾經睇過其他食評,當中有其他口味嘅,不過並非所有即場有,想食嘅不妨打去問下,咁就唔使摸門釘當中最喜歡開心果味,因為甚少地方有以開心果做食材優惠有可以用openrice 個coupon / Goodmalling App 我今次就用Goodmalling 買咗原味,節省咗6蚊慳得一蚊得一蚊
布丁買左3個口味 。原味,紅茶,開心果
但我買4個布丁外賣,佢連埋個袋幾靚,適當大細嘅保溫袋
甜度適中,布丁🍮綿密細緻,啱我口感

當中最喜歡開心果味,因為甚少地方有以開心果做食材

我今次就用Goodmalling 買咗原味,節省咗6蚊

慳得一蚊得一蚊

• 開心果味布丁
2019-12-09 864 瀏覽
近期最愛甜品沒有之一🤩喜歡到我和男朋友連續兩天光顧,誓要試勻全部口味才罷休🤣一開始購買的時候完全是選擇困難,店員叔叔推薦原味,因為能夠品嚐到最原始的布丁燒口味,而且cream cheese的份量會比其他口味多🧀他的推薦果然沒錯呀,布丁口感超滑嫩,蛋香味超濃,帶淡淡的芝士香,配以微甜的糖漿,整體感覺驚艷,一試便愛上了🤤雖然我獨愛原味,但其他口味也不遜色呀~開心果味道天然,顏色討好;雲尼拿味帶微苦,雲尼拿籽超多;楓糖布丁甜味減少,但不減滋味👍🏻現時光顧有買八送一印章卡,大家快去試試吧❤️

現時光顧有買八送一印章卡,大家快去試試吧❤️
2019-10-24 1009 瀏覽
之前電視介紹我的至愛~布丁仲要喺港島美食天堂之一的天后,一定要去食啦。晚上8:30去完揼骨,又未太肚餓,但又想食少少滿足一下,於是趕住去試吓啦。一入鋪內,老闆娘已經用親切笑容迎接我。店內環境簡潔,有一張小bar枱,兩張椅子。如果人客不多,直接坐低食可以快d品嘗布丁但大部份客人也是外賣的。我個人覺得食物一定要先試原汁原味,才知道真味道,所以我就試「原味布丁」,老闆娘好好吖,問我喺度食定外賣,因為當時已經8:45所以我問老闆娘如果你們未閂門,我就坐喺度食啦。之後闆娘仲好好,因為本身我是要雪櫃內的布丁,但老闆娘問我要唔要試吓新鮮出爐的布丁,䁔䁔的,因好難得吃到這麼新鮮的。原味布丁很滑,彈下彈下,好攪笑,而且不甜,底層的蛋糕被焦糖浸透著,真係好美味。而一個亦有飽肚感覺。
之前電視介紹我的至愛~布丁
但大部份客人也是外賣的。

2019-10-23
$38 (宵夜)
2019-10-02 791 瀏覽
上個月煩惱緊買咩做散水餅,一般連鎖餅店太普通,喺openrice search下公司附近(其實都隔咗3個地鐵站),發現新開了這間布丁燒店,一睇相已經覺得好吸引!因為我要訂30個,所以whatsapp老闆聯絡,老闆好nice,傾咗一陣,我就好快落order了點解推薦做散水餅呢?因為散水餅係lunch之後3、4點先派,如果同事即時食唔落都可以有個硬膠盒及蓋留返之後或者拎返屋企先食~當日個個同事見到都好驚喜,反轉倒落附送小碟仔靚到唔捨得食~味道當然好正啦!食落口感好濃好滑好好味下次行開天后,一定會再去幫襯
下次行開天后,一定會再去幫襯
2019-09-06
外賣自取
2019-09-12 588 瀏覽
起OPENRICE 買左2張COUPON , 廿蚊勁抵!鋪頭行簡約風。沒有太多多餘的裝飾。每日大約有5至6款口味。均一價的。我叫左原味同開心果味。鋪頭有張BAR 檯同坐位。 所以可以堂食。店員會幫你張布丁倒到紙碟上。整個燒布丁反轉,令糖漿滲透芝士蛋糕度。布丁口感幼滑、糖漿沒有苦澀味、蛋糕有淡淡的芝士香及鬆軟。原味跟開心果食落口感一樣。原味芝士蛋味重D;另外果隻有微微的開心果味。兩款布丁都屬於淡口味。整體成個布丁都唔會太甜太溜口。P.S. 店員好貼心比左兩杯水我地, 值得一讚!
起OPENRICE 買左2張COUPON , 廿蚊勁抵!
鋪頭行簡約風。沒有太多多餘的裝飾。
每日大約有5至6款口味。均一價的。我叫左原味同開心果味。
鋪頭有張BAR 檯同坐位。 所以可以堂食。
布丁口感幼滑、糖漿沒有苦澀味、蛋糕有淡淡的芝士香及鬆軟。
兩款布丁都屬於淡口味。整體成個布丁都唔會太甜太溜口。

P.S. 店員好貼心比左兩杯水我地, 值得一讚!
2019-09-05
用餐優惠
團購
以 65折在  OPENRICE APP 購了兩張 團購COUPONS  急不及待去天后兌現, 中午來到小店推 門而入,已被陣陣甜味籠罩,甜味真是令人感到好幸福哦! 小店只賣單一甜品  餅櫃內已經放了數款當日即製布丁, 選擇頗多, 有原味、椰香、 朱古力、開心果、咖啡、抹茶、 伯爵紅茶等。 我其實早已選定了開心果和抹茶,交收過程暢順, 店員將布丁放在紙袋內給我外帶回家享用。 記得店員提示要將布丁反轉倒在碟子上享用。 先試了令我充滿幻想的 [ 開心果] 味,布丁個子較大,絕不會出現好似食日本布丁出現到喉唔到肺的情況 。將布丁例轉後上層是青綠色的布丁, 下層是蛋糕, 可愛的布丁被焦糖浸著, 引到我流晒口水。 蛋糕和布丁痴得很緊, 並無因為用羹舀而出現分離,布丁口感Q彈軟滑, 但很可惜開心果味不太出, 而蛋糕位蛋味超濃,不同的口感共融, 口感很奇妙, 但我本人很喜歡。 焦糖甜度頗高, 可以隨自己喜好加減,我覺得甜味自然,  整體也十分滿意。第二天再試了 , 抹茶味剛剛好, 雖然我覺得可以再濃郁些、帶點甘苦更合我意。 如兩者比較, 我會推薦 布丁燒。 原價 $38/個, 真心有點貴, 下
以 65折在  OPENRICE APP 購了兩張 [布丁燒] 團購COUPONS

小店只賣單一甜品 [布丁燒]

記得店員提示要將布丁反轉倒在碟子上享用。

很奇妙, 但我本人很喜歡。

第二天再試了 [抹茶味] , 抹茶味剛剛好, 雖然我覺得可以再濃郁些、帶點甘苦更合我意。

如兩者比較, 我會推薦 [抹茶味] 布丁燒。

原價 $38/個, 真心有點貴, 下次 OPENRICE 再出團購一定會再買。

2019-08-31
宵夜
  • 抹茶味布丁燒
2019-09-02 547 瀏覽
一入到間店已經聞到好香甜既味(唔刺鼻既) ,同埋環境都好乾淨整齊。呢間布丁燒係得外賣冇位坐既,佢會問你e+食定拎走既,我就拎阻返屋企慢慢嘆。紙袋有入仲有個托住杯布丁既紙托,以防倒瀉,好貼心因為個布丁燒係建議要反轉倒出黎食既,所以有埋個紙碟仔提供埋比你。伯爵茶味布丁燒唔知係咪要迎合香港人口味,中意食唔甜既甜品呢😂個人覺得個茶味布丁係夠香夠茶味既,但就冇甜味但又唔會有茶苦味既放心,係得個蛋糕位有甜味,所以一定要一啖有晒布丁同蛋糕係個口到mix返一齊就岩岩好啦,可能呢個就係要你反轉倒出黎食既其中一個原因掛。

紙袋有入仲有個托住杯布丁既紙托,以防倒瀉,好貼心

外賣自取
2019-08-22 467 瀏覽
Found this place totally by accident! Really nice pudding—had their maple syrup one, which had good texture and just light enough taste (not too sweet but still flavorful—a bit tastier than some of the other pudding shops I’ve tried in Hong Kong). They had a good selection of dessert choices, with a pretty wide range of different flavors and options. The only negative was that this place seems to be pretty explicitly aimed at either delivery or takeaway purchase, so heads up if you’re going in e

They had a good selection of dessert choices, with a pretty wide range of different flavors and options. The only negative was that this place seems to be pretty explicitly aimed at either delivery or takeaway purchase, so heads up if you’re going in expecting to find a seat (although there is a small seating area).

Will definitely be coming back! Its a nice addition to the neighborhood.
2019-08-20 485 瀏覽
同朋友經過一家新開嘅甜品店,只賣布丁燒,裝修簡潔得嚟好溫暖,一睇就知道花咗好多心機,老板娘姐姐好nice,介紹各口味同食法,最佳食法是倒出來,堂食咗個開心果味,好好味,一個蛋糕三層口感,焦糖漿,開心果布丁,芝士蛋糕,啱准備打包埋單,見到新鮮出爐的原味,忍唔住試多個,哇熱食原味,講唔出嘅驚喜,微苦嘅焦糖漿,好濃奶味嘅布丁層再加上入口即溶嘅芝士蛋糕,太好味,老板娘講新鮮出爐可遇不可求嘅真好彩,買五送一,打包兩個
真好彩,買五送一,打包兩個
2019-08-17
2 分鐘 (堂食)
2019-08-15 299 瀏覽
喺OpenRice買咗兩張Coupon,,,$20/1個好抵食,試左椰香味同伯爵紅茶,比較喜歡椰香 好香椰味,元朗都有一家燒布丁「小確幸」,外形都差不多, 幾好味 .
喺OpenRice買咗兩張Coupon,,,
$20/1個好抵食,
試左椰香味同伯爵紅茶,
比較喜歡椰香 好香椰味,
元朗都有一家燒布丁「小確幸」,
外形都差不多, 幾好味 .
2019-07-31 352 瀏覽
從來沒有試過這樣好味的布丁燒,他上面是糖漿,下面是布丁,底層是芝士蛋糕。我食的是原味,店主表示這裏有好多款口味,我下次要再試一下。店主推介的食法,將布丁燒反轉,等糖漿可以直接落到芝士蛋糕。我兩種食法都試過,覺得味道各有千秋,但是都是一樣很好味。我的小朋友特別喜歡看到海豚圖案的芝士蛋糕從上面開始食,因他很喜歡這條海豚,還為他命名為海豚蛋糕。現在他時常問我什麼時候再食海豚蛋糕,我說明天吧,因今天打8號風球。
2019-07-30
1 分鐘 (外賣自取)
2019-07-24 357 瀏覽
之前未有吃過布丁燒,在這裡一試之後就愛上了。一個小杯子內有焦糖、牛奶布丁及芝士蛋糕,絕對是很花心思的製作。我試了楓糖味,很香很滑,芝士蛋糕吸收了焦糖,,配合中間的布丁,甜度剛好。店內裝修很雅致,老闆娘很親切,很有耐心的介紹。店內的產品都是老闆娘每朝新鮮製作。我另外買了另外4種口味,最喜歡是開心果味。好滿足!
之前未有吃過布丁燒,在這裡一試之後就愛上了

楓糖布丁燒

2019-07-22
5 分鐘 (堂食)
楓糖布丁燒
  • 開心果布丁燒