2013-01-13 84 瀏覽
開業不久,不少人來到午膳。雖然坐位算多,但雖要等一陣子才有位,有不少人都選擇了外賣。如不是太多人的話,環境也算是舒適。平時經常食牛肉珍珠堡或者海鮮珍珠堡,但偏偏未試過牛蒡珍珠堡。今次唔太想食肉,所以點了牛蒡珍珠堡試下。估唔到又幾好味WO,真的可以一試。牛蒡用了醬汁炒過,香濃惹味。牛蒡屬高纖維食物,所以不要想像好似蘿蔔咁淋身,食落會好像帶點渣,不過可以接受的。黎到 Mos Burger當然盡量都唔揀汽水飲啦,平時食麥記都迫住要汽水。熱檸茶的茶包用上英國品牌TWININGS,茶味清香,又不會太濃,不是一般港式紅茶帶苦澀味,真的好好飲田園沙律 配 和風汁沙律菜夠新鮮,配和風汁酸酸的,不錯!! 不過和風汁好多油,要自己撇走d油。薯條都好食,唔洗講同麥記差好遠啦!! 薯條有d似burger king粗切薯條,一樣咁好味^^
如不是太多人的話,環境也算是舒適。

田園沙律 配 和風汁
沙律菜夠新鮮,配和風汁酸酸的,不錯!! 不過和風汁好多油
,要自己撇走d油。
2013-01-11
5 分鐘 (堂食)
  • 牛蒡珍珠堡
2013-01-11 44 瀏覽
這商場近來大興土木,進註了好幾間食肆,如元綠和 Mos Burger,放假半天,約太座來吃個包。店內頗多卡座,寬趟舒適,唯食客不多,環境變得冷清。漢堡包約有十二款,價錢是廿多元,我們想試試野菌特級和牛漢堡,但這店暫時未有供應,改選摩斯芝士漢堡和照燒牛肉漢堡,一個加$21有綠田園沙律再加$5轉飲熱抹茶鮮奶。漢堡包都是即叫即做,我們拿了號碼牌找座位,約五分鐘後,店員用盤子盛著送來。摩斯芝士漢堡,最搶眼的是塊厚蕃茄,約有半吋厚,茄肉有口感,還有一大 pat 橙色醬汁,漢堡牛肉煎得不乾有肉汁,麵包烤得香,邊位脆,加埋芝士,很好味。照燒牛肉漢堡,賣相如圖一樣,勁多生菜,層層疊疊,上面放 mayonnaise ,菜葉灑滿照燒醬,生菜爽脆,甜的照燒醬加mayonnaise 的效果不錯,加上大量生菜,這漢堡包亦好味。綠田園沙律,太座選了芝麻醬,一些酒店自助餐常見的沙律種類,加上幾粒蕃茄,混了芝麻醬後,爽脆新鮮,作為小食頗健康。熱抹茶鮮奶,雖付上一包糖,但呷一口,綠茶粉與鮮奶味道甘甜,不放糖也不錯。
$35.3 (下午茶)