Been given the privilege to experience amazing foods at @missyhoshk! And it didn’t disappoint!All the foods they offered were really good and definitely a must try!What we had:✨spicy salmon dynamite roll (158hkd) 10/10✨gyoza dumplings (128hkd) 9/10✨jalapeño & ginger salmon ceviche (178hkd) 9/10✨spicy mexican chicken taco (158hkd) 10/10✨missy ho’s expresso martini (118hkd) 8/10✨pimm’s world (108hkd)Overall had a great experience @missyhoshk and the staff was nice and the place was amazing! Defini

What we had:
✨pimm’s world (108hkd)

Overall had a great experience @missyhoshk and the staff was nice and the place was amazing! Definitely will be coming back specially for those dynamite rolls! 😍
Spicy  salmon  dynamitr  roll
Gyoza  dumplings
spicy mexican chicken taco
missy ho’s expresso martini
Spicy  salmon  dynamitr  roll
Gyoza  dumplings
spicy mexican chicken taco
  • Spicy  salmon  dynamite  roll
2022-01-17 414 瀏覽
/𝑀𝑖𝑠𝑠𝑦 𝐻𝑜’𝑠🇭🇰/#sa堅尼地城篇 ➖➖➖<墨西哥x日式fusion 菜餐廳酒吧❤️> ➖➖➖禁晚市堂食前 約左港島朋友係附近catch up 下餐廳位置較偏僻 所以嗰個area 都有少少靜 當日平日去就唔係話好多人星期六日應會熱鬧啲! 環境偏昏暗 同時有中西式元素💕 有燈籠亦有Spiderman擺設食物方面 有提供串燒、taco、卷物、扒類 其實佢地lunch 都有開放 都有all day lunch 都好似唔錯😁➖➖➖1️⃣Spicy Salmon Dynamite $158 🌟三文魚壽司卷✨加左辣椒油係面 所以偏辣少少對我黎講都接受到😚幾特別亦惹味壽司入面卷住左牛油果同蟹肉! 咁多款之中最鍾意呢款✨➖➖➖2️⃣ Miso Glazed cod fish tacos $158/4pcs 🌟食墨西哥菜梗係要揀tacos😆餅皮軟熟呢款會似平日食嘅日式西京燒咁 係鱈魚肉另外覺得佢加左mango salsa 係幾特別! 仲有牛油果蓉同椰菜 ➖➖➖3️⃣ Karage Fried Chicken $98好大份嘅炸雞粒 食食下都會覺得幾飽😆配上sweet chili mayo 甜
/𝑀𝑖𝑠𝑠𝑦 𝐻𝑜’𝑠🇭🇰/
#sa堅尼地城篇
<墨西哥x日式fusion 菜餐廳酒吧❤️>
禁晚市堂食前 約左港島朋友係附近catch up 下
餐廳位置較偏僻 所以嗰個area 都有少少靜
當日平日去就唔係話好多人
星期六日應會熱鬧啲!
環境偏昏暗 同時有中西式元素💕
有燈籠亦有Spiderman擺設
食物方面 有提供串燒、taco、卷物、扒類
都好似唔錯😁

三文魚壽司卷✨加左辣椒油係面 所以偏辣少少
對我黎講都接受到😚幾特別亦惹味
壽司入面卷住左牛油果同蟹肉!
咁多款之中最鍾意呢款✨

食墨西哥菜梗係要揀tacos😆餅皮軟熟
呢款會似平日食嘅日式西京燒咁 係鱈魚肉
另外覺得佢加左mango salsa 係幾特別!
仲有牛油果蓉同椰菜

無我想像中咁辣 容易入口☺️
餃子皮厚薄均勻 個餡幾juicy ✨
Gyoza Dumplings

➖➖➖
5️⃣Mocktail : Passionfruit Squash $78
呢款係無酒精飲品~ 主要飲到百香果味
夠晒清新🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
Passionfruit Squash

6️⃣Cocktail: Berry smash $108
除咗berries 亦加左柑橘、荔枝酒、vodka
酒味無我想像中咁重 都幾岩女仕😆
Berry smash
2022-01-03
Gyoza Dumplings
Passionfruit Squash
2022-01-08 152 瀏覽
꧁🇭🇰🇺🇸🇯🇵🇲🇽 𝓕𝓾𝓼𝓲𝓸𝓷 𝓡𝓮𝓼𝓽𝓪𝓾𝓻𝓪𝓷𝓽 • 𝓑𝓪𝓻 • 𝓢𝓱𝓲𝓼𝓱𝓪 • ꧂ ▾無意間喺堅尼地城嘅角落搵到呢間新派fusion 餐廳裝修好有特色 復古得黎又有格調好適合影相打卡👍🏻 ▾🍸𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵▹𝙱𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚂𝚖𝚊𝚜𝚑 $𝟕𝟖 ▾成日都好驚Berry Drink會有藥水味 但呢杯出奇地好飲! 🍓🫐再加soda water飲落酸酸甜甜 伴野食一流💯🍴 𝓕𝓸𝓸𝓭🐓𝚈𝚊𝚔𝚒𝚝𝚘𝚛𝚒 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛 $𝟔𝟖 ▾以照燒醬調味嘅雞肉串 雞肉燒得好嫩滑 而且保留到肉汁 雞肉之間仲夾左大蔥來增強口感和味道 👍🏻👍🏻👍🏻🐙𝙾𝚌𝚝𝚘𝚙𝚞𝚜 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛𝚜 $𝟖𝟖 ▾八爪魚食落超級淋 同平時食落彈牙嗰種口感好唔同🥲而且八爪魚上嘅時候沾得太多沙律醬 食唔到原本嘅八爪魚味🥲🥓🌮𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚊𝚛 𝚂𝚒𝚞 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙱𝚎𝚕𝚕𝚢 𝚃𝚊𝚌𝚘 $𝟏𝟓𝟖 ▾層次好豐富嘅Taco⚠️配料有青瓜·酸瓜·蘿蔔絲• 木瓜絲 再以芥末醬配上叉燒 食落味道清新又好豐富👍🏻👍🏻👍🏻🍣𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚁𝚘𝚕𝚕 $𝟏𝟓𝟖 ▾其實本身係衝着啲壽司卷而黎 硬係覺得壽司只係正常發揮 而且煎得太多蛋黃醬 又唔係好食到裏面

🍸𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵
▹𝙱𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚂𝚖𝚊𝚜𝚑 $𝟕𝟖 ▾

🍴 𝓕𝓸𝓸𝓭
🐓𝚈𝚊𝚔𝚒𝚝𝚘𝚛𝚒 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛 $𝟔𝟖 ▾
🐙𝙾𝚌𝚝𝚘𝚙𝚞𝚜 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛𝚜 $𝟖𝟖 ▾
🍣𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚁𝚘𝚕𝚕 $𝟏𝟓𝟖 ▾
其實本身係衝着啲壽司卷而黎 硬係覺得壽司只係正常發揮 而且煎得太多蛋黃醬 又唔係好食到裏面嘅三文魚/ 牛油果味道😕😕😕
🥓🍞𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙱𝚎𝚕𝚕𝚢 𝙱𝚊𝚘 $𝟏𝟏𝟖 ▾
餐牌竟然仲有台灣既刈包⚠️以海鮮醬配上燒得好香既叉燒 食落都幾特別🤣🤣
🥩𝚄𝚂𝙳𝙰 𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚁𝚒𝚋 𝙴𝚢𝚎 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 $𝟐𝟑𝟖 ▾
店員推介嘅牛扒 但係食落反而有少少失望 肉味唔夠濃而且有少少overcooked 配菜方面有番薯條 份量極多😱 食落好鮮甜 但如果炸得脆d會更好😙😙😙
✦整體✦
餐廳嘅餐牌每日都會有啲唔同 而星期日更加係有50%off 優惠 餐廳食物唔算話太有驚喜 但係環境氣氛就💯 如果想chill chill呢間絕對係好選擇☺️

╼ ╾
💰 $𝟹𝟻𝟶-$𝟺𝟶𝟶 𝘱.𝘱 (2 𝚙𝚙𝚕 • 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛)

🔎 Missy Ho's🔍
📍西環堅尼地城科士街48號先施西環大廈地下G9號舖

🏃環境舒適度: 𝟛.𝟝/𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟝 /𝟝
👀回頭率:𝟛.𝟝 / 𝟝
堅尼地城一道好多餐廳酒吧,今次黎咗呢間墨西哥x日式fusion菜酒吧餐廳,想shisha,食串燒、taco、日式卷物、牛扒等有齊任君選擇💛 餐廳燈光比較昏暗好岩飲野傾計,好有feel🥰 裝修中西合璧好有心思,吧枱大紅燈籠最搶眼,天花仲有啲marvel公仔吊住好得意~📋𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟𝑠:✦ 𝐾𝑎𝑟𝑎𝑔𝑒 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 - - - $𝟵𝟴✦ 𝐺𝑦𝑜𝑧𝑎 𝐷𝑢𝑚𝑝𝑙𝑖𝑛𝑔𝑠 - - - $𝟭𝟯𝟴炸雞香脆伴有蛋黃醬,餃子係韮菜豬肉餡料,有少少泡菜伴碟,我幾中意佢個汁,酸酸地幾開胃😚✦ 𝑆𝑝𝑖𝑐𝑦 𝑆𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛𝐷𝑦𝑛𝑎𝑚𝑖𝑡𝑒 𝑅𝑜𝑙𝑙 - - - $𝟭𝟱𝟴 除佐三文魚,仲有牛油果,蟹肉,有沙律醬加埋小小辣椒topping同辣椒油幾惹味👍🏻 個卷本身都比較重味,可以唔洗點鼓油就咁食😉✦ 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐵𝑒𝑙𝑙𝑦 𝐵𝑎𝑜 - - - $𝟭𝟭𝟴 似係台灣個種刈包,個包好軟熟,包住厚厚豬腩肉 🤤最中意!夾佐蘿蔔青瓜再配甜海鮮醬,好中式既一味🍹✦ 𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙 - 𝐷𝑟𝑦 𝐷𝑎𝑦 - - - $𝟳𝟴 ✦ 𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙 - 𝐹𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔 𝐻𝑜𝑡 - - - $𝟭𝟬𝟴我揀佐Dry Day

📋
𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟𝑠:
✦ 𝐺𝑦𝑜𝑧𝑎 𝐷𝑢𝑚𝑝𝑙𝑖𝑛𝑔𝑠 - - - $𝟭𝟯𝟴

✦ 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝐵𝑒𝑙𝑙𝑦 𝐵𝑎𝑜 - - - $𝟭𝟭𝟴

🍹

我揀佐Dry Day飲,望到個名就好好奇會係咩味,原來係青瓜蘆薈,好清新舒服👍
位於西環堅尼地城,主打日式fusion菜的酒吧餐廳。環境好chill,店內裝飾亦好有心思。晚上更有shisha食,真係放工好去處~ 湊巧叫嘅嘢食全部都係serve喺長形盤上,擺埋一齊好得意😌🔸𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗺𝗲𝘅𝗶𝗰𝗮𝗻 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘁𝗮𝗰𝗼 辣辣地幾開胃🔥🔹𝗚𝘆𝗼𝘇𝗮 𝗱𝘂𝗺𝗽𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀 * 餃子入面係豬肉餡料,仲有kimchi做配菜,幾好食🔸𝗝𝗮𝗹𝗮𝗽𝗲𝗻𝗼& 𝗚𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗰𝗲𝘃𝗶𝗰𝗵𝗲 * 係三文魚的魚味+ 酸檸味帶少少咸味的汁* 呢個組合夾得嚟又幾得意🤭🔹𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗱𝘆𝗻𝗮𝗺𝗶𝘁𝗲 𝗿𝗼𝗹𝗹 * 大大粒微辣的roll,好filling但味道豐富🍸🔸𝑀𝑖𝑠𝑠𝑦 𝐻𝑜 𝐸𝑥𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑀𝑎𝑟𝑡𝑖𝑛𝑖 特濃咖啡同酒味都幾重,飲完又醉又醒神,好矛盾lol🔹𝑃𝑖𝑚𝑚’𝑠 𝑊𝑜𝑟𝑙𝑑 以前喺外國夏天好鍾意飲Pimms💕 甜甜地幾refreshing,但香港好似比較少見。一飲啲感覺返哂嚟,好正🥰

🔹𝗚𝘆𝗼𝘇𝗮 𝗱𝘂𝗺𝗽𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀
* 餃子入面係豬肉餡料,仲有kimchi做配菜,幾好食

* 係三文魚的魚味+ 酸檸味帶少少咸味的汁
* 呢個組合夾得嚟又幾得意🤭

🔹𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝘀𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗱𝘆𝗻𝗮𝗺𝗶𝘁𝗲 𝗿𝗼𝗹𝗹
* 大大粒微辣的roll,好filling但味道豐富

🍸
🔸𝑀𝑖𝑠𝑠𝑦 𝐻𝑜 𝐸𝑥𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑀𝑎𝑟𝑡𝑖𝑛𝑖
特濃咖啡同酒味都幾重,飲完又醉又醒神,好矛盾lol
Missy Ho Espresso Martini

🔹𝑃𝑖𝑚𝑚’𝑠 𝑊𝑜𝑟𝑙𝑑
Missy Ho Espresso Martini
2021-10-12 664 瀏覽
Missy Ho’s 猶如一位多變的女人 永遠猜不透墨西哥x日本fusion菜 顛覆固有食材的配搭店內有售大熱的 Calma CBD Beer 和SHISHA 裝修玩味十足 超級英雄困在鳥籠 又融入上海風掛滿中式燈籠🏮大紅花 更有懷舊洗面盆及錢罌.Spicy Salmon Dynamite Roll 🍣 Avocado, Crab meats, Tobiko, Chilli oil, mayo這裏的飯卷絕對係必食之選 賣相非常吸引看似普通的蟹肉沙律💥味道卻辛辣刺激加上厚切的三文魚 配搭細膩綿軟的牛油果.Miso Glazed Cod Fish Tacos 🌮 Lettuce, Smash avocado, Mango salsa非一般炸玉米餅 以味噌醃製鱈魚 外皮煎得香脆芒果莎莎酸辣開胃🥭新鮮生菜令整體毫不油膩很喜歡這樣的前菜size 女生吃都能保持儀態.Karage Fried Chicken 🍗 Sweet chilli mayo日式唐揚炸雞就是完美的下酒小吃 酥脆多汁鹽酥雞般的大小🌶蘸著甜辣椒蛋黃醬 灑上葱花份量驚人卻又秒速清光 大概是Missy Ho’s魅力.Gyoza Dum
Missy Ho’s 猶如一位多變的女人 永遠猜不透
日式唐揚炸雞就是完美的下酒小吃 酥脆多汁
鹽酥雞般的大小🌶蘸著甜辣椒蛋黃醬 灑上葱花
份量驚人卻又秒速清光 大概是Missy Ho’s魅力
Gyoza Dumplings 🥟
Pork, Leek, Kimchi
餃子大隻 豬肉餡料十分飽滿 煎至金黃香脆
以為灑上辣粉就算🇰🇷加配泡菜後 味道昇華不少
溫和的辣度 泡菜那爽脆口感 豐富了整體層次
Missy Ho’s Espresso Martini ☕️
Vodka, Kahlúa, Syrup, Expresso, Chocolate
讓我清醒 再把我灌醉?微醺著清醒的咖啡調酒
一杯多泡沫且令人充滿活力的🍫苦甜混合飲品
在突然颱風的季節 用陣陣的咖啡香來轉換心情
Feeling Hot 🍸
Chilli infused tequila, Cointreau, Citrus, Syrup,
Pineapple juice
充滿夏日「熱辣辣」墨西哥風味的創意雞尾酒
先酸後辣 喝下去感受到🍊柑橘 菠蘿的味道
然後身體慢慢變熱 喉嚨感受到辛辣痛楚 好特別
  • Spicy Salmon Dynamite Roll
2021-10-07 198 瀏覽
🥰推介西環墨西哥🇲🇽日本🇯🇵Fusion 菜·🐟Black Miso Cod($238) 勁鍾意!鱈魚用上黑味噌調味甜甜的,外表焦香內裏肉質嫩滑,無骨架岩哂我🥰伴碟薯蓉好香滑,大食仔表示100分😆 超推薦!·🌮Spicy Mexican Chicken Taco ($150) 以為會好辣,好彩廢廢的我接受到🤣😆🥰口感豐富,香料衝擊味蕾👍🏻yummm·🍘Spicy Tuna and Mango Roll ($158)其實好想點三文魚果款,可惜佢有蟹肉🥲呢款吞拿魚芒果卷食落好fresh, 芒果好甜!!!點埋wasabi豉油,超開胃·🍝Linguine Vongole ($108) 大蜆扁意粉加入橄欖油、🧄🌶🍅及白酒炒拌,香氣撲鼻!賣相好靚,想搵日自己試下煮😆蜆肉大粒鮮甜,意粉份量多,抵食~·🐮Sirloin Steak ($188) 點了7成熟😆不過好似煎得過熟同埋筋位較多~好彩味道唔錯🥰最鍾意即炸幼身薯條,停唔到口!·💫餐廳裝修別具一格,紅燈籠懷舊風打卡一流🥰如果想shisha飲酒chill chill, missy ho’s 係不錯既選擇·📍Missy Ho’s西環堅尼地城科士街48號
🥰推介西環墨西哥🇲🇽日本🇯🇵Fusion 菜

📍Missy Ho’s
西環堅尼地城科士街48號先施西環大廈地下G9號鋪
2021-09-27 142 瀏覽
同朋友係西環呢度附近做義工就一齊食午飯環境好靚 有啲中式同埋日式嘅佈置嗌咗個lunch set前菜係南瓜濃湯 個人覺得有少少咸 主菜係牛扒 牛扒大大份 性價比都幾高😋配菜多幾好食 好重蒜蓉嘅味道😍甜品有啲失望 Mousse Cake 有D藥水味 唔係好鍾意🥺
同朋友係西環呢度附近做義工就一齊食午飯
配菜多幾好食 好重蒜蓉嘅味道😍
甜品有啲失望
Mousse Cake 有D藥水味 唔係好鍾意🥺
2021-09-21 106 瀏覽
𝕊𝕒𝕚 𝕎𝕒𝕟 • 𝕄𝕚𝕤𝕤𝕪 ℍ𝕠'𝕤 💃🏼📍𝕊𝕙𝕠𝕡 𝔾𝟡, 𝔾/𝔽, 𝕊𝕚𝕟𝕔𝕖𝕣𝕖 𝕎𝕖𝕤𝕥𝕖𝕣𝕟 ℍ𝕠𝕦𝕤𝕖, 𝟜𝟠 𝔽𝕠𝕣𝕓𝕖𝕤 𝕊𝕥𝕣𝕖𝕖𝕥, 𝕂𝕖𝕟𝕟𝕖𝕕𝕪 𝕋𝕠𝕨𝕟, 𝕎𝕖𝕤𝕥𝕖𝕣𝕟 𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥::::::::::::::::::::::::::::::@missyhoshk ,𝘵𝘩𝘦 𝘲𝘶𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘺, 𝘔𝘪𝘴𝘴 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 𝘪𝘴 𝘰𝘯𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘰-𝘣𝘢𝘳𝘴 𝘶𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘊𝘢𝘴𝘵𝘦𝘭𝘰 𝘊𝘰𝘯𝘤𝘦𝘱𝘵𝘴, 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘈𝘴𝘪𝘢𝘯 𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘵𝘸𝘪𝘴𝘵 𝘸/ 𝘧𝘶𝘯𝘬𝘺 𝘦𝘤𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘤 x 𝘢𝘯𝘵𝘪𝘲𝘶𝘦-𝘭𝘰𝘰𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘥𝘦𝘤𝘰𝘳 𝘵𝘰 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘰𝘭𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘯𝘦𝘸 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨 🇭🇰➰𝘔𝘶𝘴𝘵 𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙡𝙡𝙨 ($150), 𝘸/ 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘮𝘦𝘢𝘵, 𝘵𝘰𝘣𝘪𝘬𝘪 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪 𝘮𝘢𝘺𝘰, 𝘥𝘦𝘧 𝘢 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘴𝘧𝘺𝘪𝘯𝘨 𝘬𝘪𝘤𝘬; 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘴𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘵 𝙘𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝𝙮 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣
𝕊𝕒𝕚 𝕎𝕒𝕟 • 𝕄𝕚𝕤𝕤𝕪 ℍ𝕠'𝕤 💃🏼

𝘔𝘶𝘴𝘵 𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙡𝙡𝙨 ($150), 𝘸/ 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘮𝘦𝘢𝘵, 𝘵𝘰𝘣𝘪𝘬𝘪 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪 𝘮𝘢𝘺𝘰, 𝘥𝘦𝘧 𝘢 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘴𝘧𝘺𝘪𝘯𝘨 𝘬𝘪𝘤𝘬; 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘴𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘵 𝙘𝙧𝙪𝙣𝙘𝙝𝙮 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 ($100) 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪 𝘮𝘢𝘺𝘰 𝘤𝘢𝘮𝘦 𝘯𝘦𝘹𝘵; 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙏𝙖𝙘𝙤 ($150/4) 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦𝘭𝘺 𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘪𝘯𝘵 𝘰𝘧 𝘱𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘭𝘴𝘢, 𝘫𝘢𝘭𝘢𝘱𝘦𝘯𝘰 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘰𝘳𝘪𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳! 𝘏𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘊𝘉𝘋 𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘩𝘪𝘴𝘩𝘢, 𝘢 𝘨𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘱𝘭𝘢𝘤𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘢 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭 𝘯𝘪𝘨𝘩𝘵🪡
每次去到堅利地城都覺得心曠神怡,成條路綠樹林蔭好悠閒。這條路除了好多老樹盤根,對面仲有唔少特色餐廳,其中一間裝修好有特色的酒吧,原來主打日式fusion菜,菜單上面有好多素食選項,個素壽司和素餃子都好好食呢!由堅地利城地鐵站C 出口行過只要兩分鐘,附近仲有素食餐廳和無包裝環保商店,食飯可以順便行街買野食。餐廳門口非常有型,入面裝修亦好有特色,影相打卡都幾有情調。中國風紅燈籠配懷舊磚牆風格獨特。平日可以吃這個抵食午市套餐,有湯有甜品但就無素食,所以我都係散叫。餐廳裝修咁有趣,吃的原來是日本 Fusion 菜,又估佢唔到喎。每個項目都有素食選擇,除左有(V)字的菜式之外,我見串燒都有一兩款菜標漏左。最後一版的菜式比較飽肚,壽司和刈包都幾吸引,我就揀左食壽司。飲品當然以酒精類為主,不過都有無酒精的 Mocktails 既。Cocktails 有成版俾你揀。仲有現在很流行的 CBD 系列。來之前以為素食選擇唔多,結果勁多野揀樣樣都想食,所以揀左素壽司、素餃子和串燒,係咪好吸引先?Shiitake Mushroom Skewers HK$48串燒冬菇上面係味噌汁,吃起來超級惹味,鹹味比較重一點,

餐廳門口非常有型,入面裝修亦好有特色,影相打卡都幾有情調。

中國風紅燈籠配懷舊磚牆風格獨特。

最後一版的菜式比較飽肚,壽司和刈包都幾吸引,我就揀左食壽司

Cocktails 有成版俾你揀。

仲有現在很流行的 CBD 系列。

串燒冬菇上面係味噌汁,吃起來超級惹味,鹹味比較重一點,好適合配飲品。

Spicy Edamame HK$68
下酒小食還有這個鹽味枝豆,上來原來勁大碗,兩個人邊傾計邊食都可以咬好耐。

Fresh Berries Lemonade HK$78
吃中餐沒喝酒,飲品試這個粉紅色檸檬汁,莓果味幾香唔會太酸或太甜,飲都來好清爽。

Veggie Suchi Roll HK$158
我最期待就係這個素壽司!賣相係咪一流先?!細細件一啖一舊剛剛好,中間我以為係青瓜,原來係天婦羅蘆荀咁高檔!面頭有牛油果薄片,最正當然仲有外國人整壽司最鍾意的兩款醬汁,基本上唔需要再加豉油已經好夠味好好食,咬到中間又脆脆地,吃完滿足左壽司癮。

Gyoza Vegetarian Dumplings H$128
素餃子同我地東方人常吃的有點不同,餃子略煎過再浸在大量醬汁之中,夾埋泡菜吃起很有層次。餃子唔係脹脹好多餡果種,入面有菜有菇,餃子皮有點Q,整個配搭好新奇有趣。

原來咁樣食餃子都幾正,而且佢夠汁夠味,淨係蔬菜都唔驚寡。

坐門口位望街都幾舒服架,對面咁多樹眼睛都健康一點。

除了來吃午餐之外,夜晚約朋友飲酒傾計都可以考慮下,有食有飲幾開心。
2021-08-04
2021-08-04 145 瀏覽
Book錯咗餐廳,去到先知原來唔係呢一間,不過已經坐低咗,當日去到大約2:00未有客人,店內有好多擺設,疑似老闆嘅男人好Nice,室外有兩張細枱可以坐,店舖雖然細小但感覺上都幾溫馨,環境對我來講覺得算唔錯食物方面,就真係有啲失望,打開餐牌又西式又日本好亂啊!外面bar枱有自助沙律bar,我就每樣夾一啲嚟試吓,除咗個飯卷同蕃茄可以食之外,其餘都唔OK,尤其是個南瓜又硬又冇味午餐點左牛扒六成熟,朋友叫咗鱈魚柳朋友嗰個我唔知好唔好食,但我個牛扒係全熟,又乾又韌,我自己求其煮都好食過佢😅總括嚟講食物質素唔掂,但如果淨係坐低飲杯嘢我覺得幾chill, 西環呢一帶坐低飲杯嘢享受下午就可以考慮呢一間,想食好嘢可以不用
店內有好多擺設,疑似老闆嘅男人好Nice,

午餐點左牛扒六成熟,朋友叫咗鱈魚柳

沙律bar
肉眼扒
📍墨西哥x日本風情‼️ • 配搭創新fusion菜😋·🐷#pigfoodiexhk_堅尼地城#pigfoodiexhk_西餐==============================Missy Ho位於堅尼地城站附近,主打特色墨西哥日本fusion菜,食物種類非常多元化有串燒、烤餅,仲有丼飯等等🙈前排就同@majorinfood一齊嚟試試🤤------------------------------⭐️Pork Belly Bao 2pcs $118包體用咗饅頭幾特別,成個包大約係手掌心嘅大細😆內餡夾住豬腩肉,肉質軟腍,幾有油脂香~配埋清新嘅醃蘿蔔絲令整體唔會太膩🙈但定價都幾貴🙈------------------------------⭐️Miso Blazed Cod Fish Tacos 4pcs $158第一次食魚肉tacos😋味噌鱈魚塊肉質幾嫩滑,加埋牛油果同芒果沙沙味道豐富🤤雖然睇佢細細件但都幾飽肚咖~------------------------------⭐️Octopis Skewer 2pcs $88墨魚幾有咬口,加咗燒汁同沙律醬調味已經好好食🤤------------
📍墨西哥x日本風情‼️ • 配搭創新fusion菜😋
🐷
#pigfoodiexhk_堅尼地城
#pigfoodiexhk_西餐
⭐️Pork Belly Bao 2pcs $118

⭐️Octopis Skewer 2pcs $88

墨魚幾有咬口,加咗燒汁同沙律醬調味已經好好食🤤
⭐️Beef & Asparagus Skewer 2pcs $88
每串有兩大塊牛肉同露荀,調味唔錯但惟肉質較鞋口,亦都頗厚實,食得有啲吃力🙈
⭐️Chicken Quesadilla 5pcs $128

呢個頗有驚喜🤤‼️薄餅口感微帶煙韌,入面夾住微辣嘅咖哩雞,幾惹味~加埋旁邊嘅乳酪同番茄沙沙一齊食仲可以平亦令整體嘅味道更為豐富🤤
⭐️Prawn Lettuce Wrap 2pcs $88

幾有驚喜嘅wrap!!用咗生菜做base,加上三隻天婦羅蝦、千島醬同芒果沙沙,酸甜開胃😆非常清新🤩
整體嚟講食物創新,配搭有新意!😋惟價錢就略為有少少貴,份量亦唔算多,要叫多幾碟先夠食🙈環境亦幾chill,中意shisha嘅朋友都可以嚟試下😆
賣相:7.6/10
地址:西環堅尼地城科士街48號先施西環大廈地下G9號舖
前往方法:堅尼地城站C出口
2021-05-31
午餐
❀ Missy Ho's #西環 ❀❗️墨西哥日本fusion酒吧餐廳 taco串燒shisha都有齊❗️——————————————————堅尼地城地鐵站一出就係,門面裝修低調,多次經過都唔知道原來喺度🤣仔細望會發現佢哋嘅裝修好多奇特嘅擺設,有中國風嘅得來又有西方搞鬼畫作。食物種類同樣估你唔到,既有墨西哥taco、quesadillas,又有西餐、串燒等等,味道唔錯😆不過大部份份量就偏少,相信原意係俾客人送酒,午市套餐就會抵食啲,但都幾適合同朋友聚舊chill下👍🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Octopus Skewers $88/2 (4.1/5)雖然細細條,但烤得好,醬汁亦調得好好!彈牙嘅八爪魚搽甜醬油,加埋沙律醬及木魚,香口美味😻!.☞ Beef and Asparagus Skewers $88/2 (3/5)算係成餐相對較為失望🙈。雖然牛肉都幾大嚿,但係口感比較硬。反而蘆筍燒香仲好食。.☞ Miso Glazed Codfish Tacos $158/4 (4.2/5)簡單好味taco!味噌黑鱈魚甜甜地,魚肉香滑細緻,配上沙律醬同埋富有墨西哥風味嘅芒果醬,加埋少許生菜,雖然唔係正宗版嘅
❀ Missy Ho's #西環 ❀
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
雖然細細條,但烤得好,醬汁亦調得好好!
彈牙嘅八爪魚搽甜醬油,加埋沙律醬及木魚,香口美味😻!
Octopus Skewers

算係成餐相對較為失望🙈。
雖然牛肉都幾大嚿,但係口感比較硬。
反而蘆筍燒香仲好食。
Beef and Asparagus Skewers

簡單好味taco!
味噌黑鱈魚甜甜地,魚肉香滑細緻,配上沙律醬同埋富有墨西哥風味嘅芒果醬,加埋少許生菜,雖然唔係正宗版嘅taco,但真係好好食😋。
唔好睇佢細細件,食晒四件嘅話都幾飽。
Miso Glazed Codfish Tacos

☞ Prawn Lettuce Wrap $88/2 (4.3/5)
好好食!
冇諗過原來係炸蝦天婦羅🍤,非常香脆可口!
配上千島醬以及同樣富有墨西哥風味嘅芒果醬,酸酸甜甜能減輕炸天婦羅嘅膩感!
加上香脆生菜🥬,清新美味!
Prawn Lettuce Wrap

☞ Chicken quesadilla $128 (4.1/5)
Taco大家可能聽得多,但係quesadilla其實都係另一種墨西哥常見菜式。
分別在於quesadilla係上下夾住,而且通常有大量芝士🧀。
今次呢款都唔例外,內裏夾住用印度香料醃製嘅雞肉粒,加埋芝士。
就咁食會有少少膩,但巧妙地配埋番茄莎莎醬同埋酸忌廉,加埋一齊食唔錯!
Chicken quesadilla

☞ Pork Belly Bao $118/2 (4.1/5)
令我諗起台灣嘅刈包🤣不過呢個包皮就偏向似饅頭多啲,鬆軟少少🤏。
包住一大塊腍身新豬腩肉,配上甜甜地嘅醬汁以及酸酸地嘅醃製蘿蔔,味道平衡都唔錯。
不過每舊只有手掌心咁大,稍為有啲貴。

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
幾特別嘅墨西哥日本fusion菜。食物大部份用上芒果醬、莎莎醬、沙律醬等等,我自己幾鍾意,住喺附近應該會經常去幫襯😆另外仲有shisha,係一個適合朋友chill下又有啲小食食下嘅地方。唯獨係散叫有少少貴,如果平日午市就可以$100左右有頭盤主菜,會抵食啲!

Octopus Skewers
Miso Glazed Codfish Tacos
Prawn Lettuce Wrap
Chicken quesadilla
2021-04-20 214 瀏覽
Came here with my girl friend for drinks, she found this place, I quite like the decor there, it has some props for ppl to take photos with, there was a fish tank which is quite weird haha it definitely got a vibe going on! Maybe next time can try their food!
2021-04-03 566 瀏覽
𝙢𝙖𝙠𝙚 𝙨𝙪𝙧𝙚 𝙩𝙤 𝙥𝙤𝙥 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙘𝙤𝙤𝙡 𝙡𝙞𝙩𝙩𝙡𝙚 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙞𝙛 𝙮𝙤𝙪'𝙧𝙚 𝙖𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝙠𝙚𝙣𝙣𝙚𝙙𝙮 𝙩𝙤𝙬𝙣! @missyhoshk 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙨 𝙡𝙤𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙚𝙭𝙞𝙘𝙖𝙣 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙘𝙤𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙤 𝙙𝙞𝙚 𝙛𝙤𝙧🔥𝙢𝙖𝙠𝙚 𝙨𝙪𝙧𝙚 𝙩𝙤 𝙥𝙤𝙥 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙘𝙤𝙤𝙡 𝙡𝙞𝙩𝙩𝙡𝙚 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙞𝙛 𝙮𝙤𝙪'𝙧𝙚 𝙖𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝙠𝙚𝙣𝙣𝙚𝙙𝙮 𝙩𝙤𝙬𝙣! @missyhoshk 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙨 𝙡𝙤𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙚𝙭𝙞𝙘𝙖𝙣 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙘𝙤𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙤 𝙙𝙞𝙚 𝙛𝙤𝙧🔥.成日一大班人食飯,一個想食墨西哥菜、另一個又話要食壽司、仲有個話要食串燒,點搞好!係堅尼地城地鐵站附近既 @missyhoshk 就咩都有齊哂,飲野食野shisha都得🍻 超級推介雞肉taco,調味正宗,夠晒香夠晒辣,好食過香港唔少餐廳😍 佢地啲鬼佬壽司roll都有好多款,夠足料又多醬!炸雞都一流
成日一大班人食飯,一個想食墨西哥菜、另一個又話要食壽司、仲有個話要食串燒,點搞好!係堅尼地城地鐵站附近既 @missyhoshk 就咩都有齊哂,飲野食野shisha都得🍻 超級推介雞肉taco,調味正宗,夠晒香夠晒辣,好食過香港唔少餐廳😍 佢地啲鬼佬壽司roll都有好多款,夠足料又多醬!炸雞都一流,炸粉薄雞肉嫩,dip sauce芝士味好濃,送酒一流😋 另外佢哋仲有海鮮、牛扒、意粉、其他小食,記得留言贏$999試食食現金券🤑
Mexican Chicken Taco
Salmon Dynamite Roll