今日放假去新蒲崗行下,經過一間隱世小店,即叫即做嘅吉士車輪餅熱辣辣出爐,外皮脆口,一咬開濃滑吉士餡爆湧,甜度啱啱好,夠晒正宗台風!草莓乳酪冰涼清新,酸酸甜甜正好平衡車輪餅嘅甜膩,乳酪質地順滑,仲食到粒粒草莓肉,誠意十足。壓軸嘅藍莓窩夫即製香噴噴,窩夫外脆內軟,淋上自家製藍莓醬同新鮮藍莓,整體價錢親民。製作認真,雖然店仔細細,但風味絕對拍得住人氣名店,值得專程幫襯!店員有禮貌,兩位快手分工,一個即製甜品,一個做飲品,幾分鐘就可取。

2025-08-22 0 瀏覽
芒果窩夫 (試食價$20)窩夫面頭鋪滿芒果🥭芒果酸酸甜甜+cream balance得好好,而家試食價只係$20!超羨慕新蒲崗街坊,大家真係要衝去買!抹茶車輪餅 ($25)🍵值得一試既下午茶甜點,餅皮烤得恰到好處,外皮酥脆,內層柔軟,厚度剛好不會太厚,大小適中,抹茶味道唔算濃,甜度適中,餡料量足,價格合理。開心果拿鐵 ($36)☕️最近開心果係流量密碼,所以試一試,開心果味道明顯但不會過於強烈,同咖啡的苦味取得平衡,堅果香氣自然,沒有明顯的人工香精感,甜度適中,奶泡質地滑順,奶泡打得細緻,喝到最後仲有開心果顆碎粒增加口感😻

芒果窩夫 (試食價$20)

抹茶車輪餅 ($25)🍵

開心果拿鐵 ($36)☕️
2025-08-18 0 瀏覽
今日同小朋友係新蒲崗上完playgroup玩到身水身汗 竟然發現到有間超高質既手搖店Meow Tea 係一間主打台式飲品與甜品的小店 裝修都係走可愛風格 貓咪主題實在太cute!我地飲/食左🍹 芒芒甘露 芒果味濃郁 底部好似沙杯咁 夏天飲一流 椰香淡雅 整體甜度適中 果肉份量足 真材實料 🥑 牛油果乳酪 超驚喜!乳酪滑順 牛油果味道自然 仲食到一粒粒磨碎左既nuts 入口清新不膩 比起一般果昔更有層次感 適合鍾意健康口味既朋友 🍵 抹茶窩夫 窩夫外脆內軟 抹茶味濃而不苦 即叫即整熱辣辣 更為出色 擺盤精緻 🌰 開心果窩夫 開心果碎粒香氣十足 同窩夫既酥脆好夾 甜度控制得岩岩好🍮 黑糖珍珠車輪餅 又係叫即整 車輪餅外皮香脆 內餡黑糖珍珠煙韌香甜 咬下去有爆漿感🧀 芝士雞蛋車輪餅 估唔到芝士同雞蛋咁夾 鹹甜交錯 口感豐富 比起一般甜味車輪餅更有驚喜☺️

我地飲/食左

開心果碎粒香氣十足 同窩夫既酥脆好夾 甜度控制得岩岩好

🍮 黑糖珍珠車輪餅

🧀 芝士雞蛋車輪餅
2025-08-18 0 瀏覽
貓Meow Tea晚餐當Afternoon Tea上次試了蜜桃烏龍, 這次點了美式咖啡, 凍的, 走甜。想不到雖然沒有甜味, 但仍然好喝, 喜歡它的咖啡味道不會太酸, 咖啡的香味都有出來, 並不是淡如開水。手搖點的優點是可以加配料, 選了寒天, 比珍珠健康, 但美味與健康都做到, 是一個我覺得很不錯的選擇。寒天吃起來冰涼清爽, 跟咖啡是意想不到的搭。而且價錢都合理。送餐速度快, 很令人滿意。最好的是其實可以用app下單, 算是優惠和方便市民大眾, 有貼心。海苔肉鬆鬆餅仍是很足料, 沒有呃秤, 可說是比想像中多, 而且暖呼呼的, 配上凍咖啡, 真是一大享受。海苔肉鬆本身有咸香, 更是絕配, 加上手搖, 真是個不得了的晚餐。
貓Meow Tea晚餐當Afternoon Tea
2025-08-16
15 分鐘 (外賣送餐)
2025-08-13 0 瀏覽
貓Meow Tea想不到這間手搖店那麼多元化, 除了做飲品外, 還提供小食。點了蜜桃烏龍茶少甜, 想不到都不會太甜, 好喝, 暖胃, 蜜桃味和烏龍味都有出味, 不是淡如開水。檸檬茶和鬆餅套餐幾好, 因為點套餐比較便宜, 算是優惠和方便市民大眾選擇, 有貼心。點了檸檬茶, 茶味不錯, 不會澀或苦, 而是有檸檬的酸和清香, 很開胃, 鴨屎香風味獨特, 當然不是屎味, 而是一般獨特的茶香, 我喜歡。鬆餅軟綿綿, 餡料很足, 海苔肉鬆本身有咸香, 已經是絕配, 加上手搖, 真是不得了的下午茶。海苔肉鬆
貓Meow Tea
海苔肉鬆
2025-08-06
20 分鐘 (堂食)
🟡青提香檸茶$32🟡開心果窩夫$38 🟡 Oreo車輪餅$18新蒲崗返工,喺呢間茶店上面就係公司,今次終於有時間試吓!想講青提香檸茶入口先係青提嘅清甜,再帶檸檬嘅微酸,茶底清爽冇澀味,冰涼得嚟唔會過甜,飲完口腔好乾淨,特別適合食完油膩嘢之後飲返杯。開心果窩夫就係另一個亮點,外層焗到金黃微脆,切開時仲聞到淡淡堅果香,入面軟綿帶少少彈性,開心果醬塗得夠厚,香味濃郁而唔會膩口。每啖都有堅果同牛油香交織嘅感覺,配返啲茶飲食真係幾滿足。Oreo車輪餅外皮焗得香脆,厚度啱啱好,入面嘅Oreo餡軟滑香甜,咬落仲有細碎曲奇粒增添口感,係超級多,超級多Oreo!仲要$18咁平,真係要試!

🟡青提香檸茶$32
🟡開心果窩夫$38
🟡 Oreo車輪餅$18

新蒲崗返工,喺呢間茶店上面就係公司,今次終於有時間試吓!

2025-08-03 69 瀏覽
Meow Tea (新蒲崗)地址: 香港新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖電話: +健完身有quota ,想飲杯廢水獎下自己。我平日去san po kong 健身,一出工廠區都幾多選擇,同個區都平仲有車輛餅(甜鹹口味都有)芝士煙肉,幾好食因為現做的,皮薄餡多。waffle $36 要了blueberry ,藍色一粒粒完整飽滿,奶油cream 厚身好滑苦瓜香檸菜,健康去火去濕,重香檸味,少甜飲得出酸香,唔會好苦個cartoon meow 幾得意,設計有心思

地址: 香港新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖

電話: +

個cartoon meow 幾得意,設計有心思
最近去咗新蒲崗嘅 Meow Tea,呢度嘅食物選擇多樣,味道都好出色😊1. 火龍果乳酪 🍈火龍果乳酪味道清新,帶有淡淡的果香。口感滑順,乳酪的濃郁與火龍果的酸甜完美結合,讓人一口接一口🍰2. 藍莓窩夫 CROFFLE 呢個藍莓窩夫真係一絕!外脆內軟,搭配綿密嘅奶油、香甜嘅藍莓醬同埋新鮮藍莓粒,味道層次豐富。每一口都充滿藍莓的清香,讓人感受到夏天的清涼感覺 🥞3. 芝士雞蛋車輪餅 🧀芝士雞蛋車輪餅口感豐富,外層金黃香脆,內部則充滿融化芝士的濃郁。每咬一口都能感受到雞蛋的鮮香,芝士的滑腻感讓人欲罷不能,簡直係一個完美嘅下午茶選擇!🥚總體來說,Meow Tea 係一個值得一試嘅地方 💖.Meow Tea (新蒲崗)地址: 香港新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖

1. 火龍果乳酪 🍈

2. 藍莓窩夫 CROFFLE

3. 芝士雞蛋車輪餅 🧀

總體來說,Meow Tea 係一個值得一試嘅地方 💖
地址: 香港新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖

Meow Tea (新蒲崗)新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖藍莓窩夫(有忌廉) 生椰拿鐵 抹茶車輪餅(有吉士)味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:藍莓窩夫 $36,生椰拿鐵 $38,抹茶車輪餅 $25藍莓窩夫:金黃酥脆的窩夫外層,內裡蓬鬆綿密,配上濃郁的鮮奶油和酸甜適中的藍莓,鮮甜多汁有果味,讓人欲罷不能。每一口都能感受到窩夫的酥脆與藍莓的清新!😄😄😄生椰拿鐵:濃郁的椰香與醇厚的咖啡完美融合,在口中化開,讓人流連忘返。微微的甜度恰到好處,提神解渴好味道!👍👍👍抹茶車輪餅:車輪餅色澤誘人,外層酥脆,內餡濃郁, 抹茶的餡料與香滑的吉士相得益彰。每一口都能感受到抹茶的清香與吉士的濃郁,這個車輪餅啱哂喜愛抹茶的朋友!😍😍😍
新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖

藍莓窩夫(有忌廉) 生椰拿鐵 抹茶車輪餅(有吉士)

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

今日去睇JJ演唱會,演唱會完場都要到十點幾,諗住買啲小食填肚!途中見到間Meow Tea茶飲店,有賣waffle同車輪餅!✨芝士雞蛋車輪餅 車輪餅有九隻口味,我哋揀咗芝士雞蛋餡。即叫即整!外皮香脆,內餡濃郁芝士加上嫩滑雞蛋,真係完美融合,口感超豐富。✨黑榶珍珠重乳鮮奶 珍珠Q彈可口,搭配濃厚的鮮奶,口感順滑。特別適合炎熱天氣,既解渴又滿足!✨藍莓窩夫🧇🫐 有六款口味,窩夫外脆內軟,面頭有cream仲有新鮮藍莓同藍莓醬!下次一定要試下佢嘅抹茶味。

✨芝士雞蛋車輪餅

✨黑榶珍珠重乳鮮奶

✨藍莓窩夫🧇🫐
2025-05-24
外賣自取
Meow Tea (新蒲崗)新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:,黑糖珍珠重乳鮮奶  $38,紅豆車輪餅 $20,開心果窩夫 $38黑糖珍珠重乳鮮奶:將黑糖珍珠與香醇的重乳鮮奶融為一體,層次豐富,甜而不膩,視覺誘人。它的獨特之處在於黑糖珍珠的濃郁香甜,與重乳鮮奶的柔滑順口完美融合,非常好飲!😄😄😄紅豆車輪餅:外皮酥脆,內餡濃郁,香甜的紅豆餡料,加埋香甜吉士,口感層次分明。這道美食的魅力在於將紅豆餡料,吉士醬與酥脆的餅皮巧妙結合,一口咬下時吉士醬更會噴灑而出!👍👍👍開心果窩夫:窩夫外皮呈現金黃色,表面鋪有碎開心果和綠色的奶油, 造型十分誘人, 開心果奶油和碎開心果有濃郁香氣,食起來非常美味可口,可謂色香味俱全!😍😍😍

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

2025-05-09 117 瀏覽
新蒲崗高性價比茶飲小店 最近喺新蒲崗 愛上咗飲呢間嘅茶飲店😍 仲有佢啲車輪餅 同埋窩夫 有好多款 好吸引😋😋 每日都心思思想飲😉 飲完心情勁靚🥰🥰 ✨鴨屎香檸檬茶檸檬超新鮮 鴨屎香 淡淡清新 飲完喉嚨好舒服 夏天飲冰涼涼快🥰 ✨紅豆車輪餅吉士 紅豆蓉 即叫即整 熱辣辣 外脆內好Juicy 唔會太甜正呀🤩 ✨巧克力窩夫$32有巧克力醬 榛子碎 蛋味香濃 層次分明 好好味 賣相都好靚😋 店主好Nice 好有耐性🥰下次要試其他味😎 🎈Meow Tea (新蒲崗)新蒲崗大有街33號佳力工業大廈地下3A號舖

新蒲崗高性價比茶飲小店

每日都心思思想飲😉 飲完心情勁靚🥰🥰

✨鴨屎香檸檬茶

✨紅豆車輪餅

✨巧克力窩夫$32

店主好Nice 好有耐性🥰
下次要試其他味😎

🎈Meow Tea (新蒲崗)
2025-05-03 154 瀏覽
🥓芝士煙肉車輪餅 $27好厚cheese唔係講笑!大啖咬超級有滿足感!餅嘅厚度同鬆軟感非常恰好🙂‍↕️煙肉料都啱啱好😆呢個推薦‼️🍉西瓜奶蓋 $38一開始嗌唔係幾想像到奶蓋mix西瓜係咩感覺,純粹因為幾鍾意西瓜汁,但意外幾fresh,同埋感覺西瓜汁唔會好稀,呢個對我黎講係啱啱好!沙冰質感🥺夏天好啱😭🫶🏻不過趁未融飲就最佳!🧇藍莓窩夫🫐 $36呢個有啲邪惡同感覺好肥🤣粒粒藍莓😍cream黎講好soft,但食多會膩。感覺開心果味會冇咁甜,可以因應返個人口味叫~😆呢間主打茶飲外賣店⚡️店員都好nice🥹
🥓芝士煙肉車輪餅 $27
好厚cheese唔係講笑!大啖咬超級有滿足感!

🍉西瓜奶蓋 $38

🧇藍莓窩夫🫐 $36

呢間主打茶飲外賣店⚡️店員都好nice🥹
1K
2025-05-02 110 瀏覽
最近喺新蒲崗一間手搖甜品店試咗勁好味嘅甜品😍 難怪咁多人排隊買🙌🏻 一定要同大家分享下!🥑牛油果乳酪(少糖)夏天一定一定要飲呢款牛油果乳酪!記得要少甜,味道好天然 用咗新鮮嘅牛油果同乳酪製作,味道滑順,口感清新,健康又好味,完美嘅解渴選擇!😍🥓芝士煙肉車輪餅車輪餅都係多人選擇嘅小食~今次試下鹹食,外脆內軟,裡面包住濃郁嘅芝士同煙肉,味道香濃,食落去有驚喜!🧀🫐藍莓牛角包窩夫推薦💙窩夫真係唔可以錯過!勁勁勁好味🤤 佢嘅外層香脆,內部鬆軟,搭配奶油、藍莓醬同藍莓粒,味道甜而不膩,係完美嘅甜品選擇!🧇

🥑牛油果乳酪(少糖)

🥓芝士煙肉車輪餅

🫐藍莓牛角包窩夫
外賣自取
2025-04-04 159 瀏覽
最近去咗一間好可愛嘅茶飲店,叫做 「Meow Tea」,飲完心情好好😍👍🏻芒芒甘露芒果味濃郁,配合清爽嘅椰奶,飲落去好滿足🍹芝麻開心果麻薯燕麥乳芝麻同開心果嘅味道融合得非常好,麻薯嘅口感又軟又Q,燕麥奶好香滑,推介!🥤😍牛油果乳酪濃滑嘅乳酪同牛油果搭配,味道豐富,酸甜清新,真係好享受🥑🩷芝士雞蛋車輪餅外脆內軟,芝士同雞蛋嘅香味好迷人,每一口都好滿足🥚🧀👍🏻下次會再試下其他飲品😻🩷

芒芒甘露
芒果味濃郁,配合清爽嘅椰奶,飲落去好滿足🍹

芝麻開心果麻薯燕麥乳

牛油果乳酪
濃滑嘅乳酪同牛油果搭配,味道豐富,酸甜清新,真係好享受🥑🩷

芝士雞蛋車輪餅
外脆內軟,芝士同雞蛋嘅香味好迷人,每一口都好滿足🥚🧀👍🏻

下次會再試下其他飲品😻🩷