2018-10-08 96 瀏覽
之前貪得意,係Facebook參加左個抽獎,又俾我好彩中左個大大獎。今日11點去領獎,早餐d客走曬,全場得我一個,個咖啡師好好傾,佢哋一d都無渣流灘,仲好好service 添,真係令人感動我得到一個價值$98 的意粉, 餐牌上有成7款意粉,都算有選擇,我決定試香草雞扒意粉。 嘩,雞扒外脆內滑,多汁,又香,好味!其實餐廳本身果lunch,包無限添飲咖啡,我自己暗荷包飲左杯Soda , chill! 餐廳8 點已經開,下次可以11點前去試試早餐。

嘩,雞扒外脆內滑,多汁,又香,好味!

餐廳8 點已經開,下次可以11點前去試試早餐。

香草雞扒意粉
青蘋果soda
2018-10-08
午餐
香草雞扒意粉
2018-10-07 102 瀏覽
星期日係天文台道返教會,之後同姊妹食到好西,真是感謝主!!教會姊妹話教會附近開左間新既CAFE想去試下,只是幾分鐘路程, WHY NOT??坐在玻璃窗旁一邊感受隨著藍天白雲而來的好心情,一邊聽到店內的JAZZ MUSIC我直覺覺得只有食ALL DAY BREAKFAST、BLACK COFFEE  才襯得起這個氣氛。一個ALL DAY BREAKFAST,有最愛的黑松露炒蛋、牛角包、BACON、腸仔、沙律菜、茄汁豆、薯仔、MUSHROOM、生果...... 夠曬兩個女仔食。每次食ALL DAY,總是懶洋洋的,店內的節奏、環境都令人舒服,不經不覺,坐左成兩個鐘,傾到下午茶時段既我地,再黎多個提子玉桂卷、熱朱古力,YUM YUM。感謝主,又多個地方俾我們相聚。
星期日係天文台道返教會,之後同姊妹食到好西,真是感謝主!!

坐在玻璃窗旁

感謝主,又多個地方俾我們相聚。
ALL DAY BREAKFAST
提子肉桂卷、熱朱古力
2018-09-30
午餐
ALL DAY BREAKFAST
終於俾我搵返,之前因被業主狂加租而迫遷的My Little Coffee, 依家係尖沙咀漆咸圍。個位都要諗一下先諗到,但係話順豐對面,就一定知道。今日專程過黎食lunch,無需等位,即點煙三文魚白汁意粉,等左5分鐘就有得食。賣相靚到一個點,味道亦👍👍。同事就叫左個芝士雞扒漢堡配薯角配花茶(另外upgrade$20),如果食吾到辣既朋友要注意,D薯角都幾辣下。係尖東消失左幾個月,令我最掛住既係佢地D咖啡,依然無變,都是甘香濃、甘好味,因為係無限添飲,我補返之前既數,好滿足!$88 lunch包飲啡,仲要係可refill既正啡,對咖啡控是超值😍因為依家離公司遠左,之前dayday都黎食完早餐先返工,真是要搵日黎食返個早餐V。其實新鋪同舊相比,新鋪大D,有洗手間。形式、價錢、menu都跟之前一樣。唯一不同是個名,前面多左M Zone兩個字。我好奇問過有咩分別,佢哋話之後可以賣埋有酒精成分的咖啡!即使可以飲Iris Coffee 啦,超期待!個人覺得地點離office遠左,要預返足夠時間先可以黎食,不過佢哋話可以早DD打黎落單,甘黎到就可以即食🤪,絕對諗得過喎

煙三文魚白汁意粉
芝士雞扒漢堡