2024-07-12 157 瀏覽
餐廳:M Square地址:西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖之前嚟過WM酒店呢間地方寬敞,環境舒適的餐廳,今日屋企人話想試,一於奉陪,食物水準不變,等我分享印象最深刻的三樣🤗~士多啤梨,窩夫,焦糖薄脆及士多啤梨醬先講甜品,因為實在太驚喜❤️廚師的精心製作,賣相吸晴,薄脆的焦糖層與鬆軟的窩夫完美搭配,再配上清新的士多啤梨醬,酸甜滋味在口中交融,每一口都讓我哋回味無窮!~炸軟殼蟹沙律 又係令人垂涎欲滴的佳餚,蟹肉鮮甜多汁,經過輕巧的油炸處理,外皮酥脆,入口即化;另搭配上新鮮多彩的蔬菜,以及爽口的醬汁,完美地融合了海鮮與蔬菜的風味,口感豐富,作為前菜冇得輸🥰~烤三文魚溫泉蛋意大利飯三文魚肉質細嫩多汁,搭配上溫泉蛋的流質蛋黃,兩者的口感層次非常豐富👍意大利飯能吸收魚肉和蛋的鮮美,吃起來特別有獨特的風味😋
餐廳:M Square
地址:西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

~士多啤梨,窩夫,焦糖薄脆及士多啤梨醬

~炸軟殼蟹沙律

~烤三文魚溫泉蛋意大利飯

2024-07-09 199 瀏覽
🔥本地遊 🫶原來宜家啲酒店食嘢好抵 🥰休閒嘅星期一,同屋企人一齊西貢出海不過對於我呢啲宅女,又曬又熱就梗係曬一個鐘坐三個鐘😂喺海灘長廊附近有早幾年新開嗰間wm西貢酒店,樓下有一間好chill 又型格嘅西餐酒吧,🔥夠曬冷氣又夠大,有得玩桌球,有波睇有哥爾夫球玩最緊要係咩呀?仲要有嘢食有嘢飲呀嘛!最適合我呢啲曬完三個字要抖返幾個鐘嘅人😂我地叫咗幾樣嘢食,都唔係太貴簡單講下先🐔Roast Chicken Waffle燒春雞係即刻烤嘅,所以都大概要等20分鐘左右肉質方面非常嫩滑,配上蜜糖芥末醬感覺清新🥰窩夫外脆內軟,有一啲香香嘅焦糖味,會配返楓糖漿畀我哋點,仲有蕃茄仔同埋沙律菜,百幾蚊真係非常之吸引🥰🔥呢度仲有調酒㗎可以叫cocktail同mocktail同埋tequila等等,夜晚仲有得睇波真係好適合一家大細或者情侶同埋一班朋友過嚟聚會🍝Pancetta Carbonara煙燻煙肉香口鬆脆🐷配上白菌、蛋黃醬忌廉汁煮意粉, 加埋 parmesan 芝士,非常香滑仲係啱啱好煮得超有口感嘅意粉呀🥰我諗廚師一定係一個煮西餐嘅經驗師傅🐔Chicken Mexicana Burger烤雞扒,結合牛油果醬
🔥本地遊 🫶原來宜家啲酒店食嘢好抵

🥰休閒嘅星期一,同屋企人一齊西貢出海
不過對於我呢啲宅女,又曬又熱就梗係曬一個鐘坐三個鐘😂
喺海灘長廊附近有早幾年新開嗰間wm西貢酒店,
樓下有一間好chill 又型格嘅西餐酒吧,
🔥夠曬冷氣又夠大,有得玩桌球,有波睇有哥爾夫球玩
最緊要係咩呀?

我地叫咗幾樣嘢食,都唔係太貴
簡單講下先

🐔Roast Chicken Waffle
燒春雞係即刻烤嘅,所以都大概要等20分鐘左右
肉質方面非常嫩滑,配上蜜糖芥末醬感覺清新🥰

🍝Pancetta Carbonara
煙燻煙肉香口鬆脆🐷
配上白菌、蛋黃醬忌廉汁煮意粉,
加埋 parmesan 芝士,非常香滑
仲係啱啱好煮得超有口感嘅意粉呀🥰
我諗廚師一定係一個煮西餐嘅經驗師傅

🐔Chicken Mexicana Burger
烤雞扒,結合牛油果醬 同酸忌廉芝士,
仲有新鮮生菜同蕃茄嘅漢堡,
麵包係酸種麵包,非常鬆軟,
雞扒經過煎烤有一股好香嘅燒烤味道,
加上牛油果醬同酸忌廉芝士嘅襯托咬落去嗰下簡直係味蕾嘅大爆發🫶🫶🫶🫶
薯條香脆好食上面有一啲香料配嘅粉令到薯條都有隔外嘅鮮味

🥤mekong mango and vanilla milkshake
芒果梳打加上冰底檸檬一定好飲過我哋平時飲嘅凍檸樂🫶餐廳呢隻芒果梳打唔會太甜都幾好飲
雲呢拿奶昔簡直就係完美!面頭有新鮮嘅鮮忌廉又香又滑,飲咗呢個甜品都唔使食呀🥰

📍M square

西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

#西貢 #food #酒店 #西貢美食 #西餐 #酒吧 #香港好去處 #親子
2024-07-09 117 瀏覽
M Square 地址 : 西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖餐廳位於西貢WM Hotel裡面,地方非常寬敞,樓底很高,採光度非常好,有很多不同類型的娛樂設施供客人享用,如桌球、遊戲機、高爾夫球、桌上足球機等等,還有大電視,睇波一流,無論大人或小朋友都有合適的玩意。❤炸軟殼蟹沙律 媽媽很喜歡炸軟殼蟹,所以點了這個沙律,有炸得香脆的軟殼蟹,再配上清新的沙律菜,絶無違和感,沙律中加了美味的蟹肉,顏色繽紛,十分豐富,滿足了我們的味蕾。❤烤三文魚溫泉蛋意大利飯用料豐富,除了有二大片烤三文魚外,仲加了烤南瓜粒. 本菇和羽衣甘藍,意大利米飯好有口感,將滑嫩的溫泉蛋汁加入後,健康又美味。❤四色芝士 Pizza 即叫即整,熱辣辣,賣相吸引,Pizza呈星星形狀,有哥根蘇拿、馬蘇里拉、巴馬臣及格呂耶亞四種芝士,薄餅脆身,每一咬落去都充滿唔同嘅芝士味,口感豐富。# M Square#WM Hotel#西貢美食
M Square
❤炸軟殼蟹沙律
❤烤三文魚溫泉蛋意大利飯
❤四色芝士 Pizza
# M Square
#WM Hotel
#西貢美食

2024-07-09 118 瀏覽
今日放假約埋朋友去西貢chill下~行到攰我地去左wm酒店入面既餐廳食lunch吹下水。餐廳12-8pm都有酒水特價,我地乘機叫左酒飲。IRON GRILLED RIB-EYE 5成熟既牛扒燒到好香,5成熟係岩岩好,好淋又多牛香味配紅酒燒汁,好夾!PULLED PORK LASAGNA 肉質鮮嫩多汁,與蕃茄汁及芝士香草醬融為一體,散發出迷人的咸香氣息。搭配的酸椰菜千層面則為整道菜增添了清爽的平衡。SOFT SHELL CRAB SALAD酥脆可口的炸軟殼蟹,搭配清新爽口的柚子沙律,兩者的結合帶來了一種清新愉悅的口感,為整道菜奠定了良好的基調。TRIPLE CHEESE CHIP 濃郁的奶香和綿密的口感讓人回味無窮, 滿足味雷SPANISH CHURROS 油條外脆內軟,配埋朱古力醬同雪糕,作為餐後甜點,它成功地點綴了整道菜的完美句點。

2024-07-06
趁住週末冇落雨,揸車同屋企人去西貢行下,係碼頭行到盡邊見到間好靚嘅酒店,原想係之前好出名staycation嗰間WM Hotel。WM Hotel 果度有間好chill 嘅餐廳叫做M Square。餐廳喺地庫一層,又有落地玻璃,由黃昏坐到夜晚,可以好悠閒咁一路食野,一路度食睇住出面嘅景色轉變,感覺都好舒服。而且餐廳又大又闊落坐得又舒服,有啲位對住電視,有啲位就可以畀人group埋一齊傾計。去到咁chill 嘅地方梗係要飲返支啤酒,呢次支持返本地製作嘅手工啤酒,呢支係門神嘅jJade Emperor玉皇大帝,有陣柑橘果香同埋花香,幾好飲。其實呢度個環境咁chill,約埋一大班朋友喺度happy hour睇下波都幾開心。Cajun Prawn Aioli Chips $62類似大蒜蛋黃醬連同洋蔥粒同蕃茄粒加落薯條上面,而薯條上面仲有幾隻煎咗嘅蝦,啲蝦好爽滑彈牙,用嚟送酒真係一流。Smokey Baby Back Ribs $229呢個烤豬肋骨真係十分推介,佢可以做到啲肉好淋好juicy,唔同普通餐廳會做到好乾好柴 好容易就可以攞把刀叉切開,旁邊又有少少沙律菜但唔使食肉食薯條咁dry。Lob

Cajun Prawn Aioli Chips $62

Smokey Baby Back Ribs $229

Lobstter Mac & Cheese $245
龍蝦芝士焗通心粉
一上枱就聞到香好香嘅芝士味, 每粒通心粉都同芝士汁完美融合,雖然好邪惡但係好好食。

甜品
Marble Chocolate Pancake $145
食完飯之後又要食個好邪惡嘅甜品,因為畀佢賣相吸引住,忍唔住又要再食,佢呢度個班戟好軟好香,將個班戟加埋朱古力雪糕同埋香爐嘅朱古力醬,食完個人非常開心。

• LobsterMac&Cheese
  • SmokeyBabyBackRibs(Half)
2024-07-08 70 瀏覽
西貢除左食海鮮,仲有一座好靚既酒店。今次來到酒店西餐廳 M square~ 酒店質素但絕對性價比高♥️餐廳室內非常寬敞,入面仲有大電視酒吧台梳化比人睇波,有桌球枱,足球枱,電子遊戲機,吹氣保齡等等~非常chill,好寫意。另設golf simulator/ video game section,不過要另收費好似~$250/HRHappy Hour 12:00-20:00 。酒類都好廣泛, cocktail, sparkling wine, red/white wine, 生啤,手工啤等等試左支手工啤Moonzen Jade Emperor中文名好有氣勢叫玉皇大帝。飲落有花香&麥芽味,仲有少少生果味係柑果。餐廳,主菜,薄餅,小食,甜品,全部都有!除咗啱落嚟飲酒之外,都好啱一家大細過嚟食飯。燒烤雞薄餅手工薄餅即叫即焗,薄餅麵包鬆軟,有水準,餡料豐富,番茄醬底配芝士,芝士仲拉絲,推薦!龍蝦芝士通粉 成隻龍蝦起肉,啖啖肉仲好鮮味,唔係急凍貨。Mac & Cheese 做到芝士味濃但不油膩配埋龍蝦鮮味,好好食!黑松露大啡菇炒意粉清爽意粉選擇~不需厚厚的醬汁,用大啡菇加黑松露炒,已經夠哂香又健康!雲

燒烤雞薄餅

龍蝦芝士通粉

黑松露大啡菇炒意粉

雲石朱古力pancake
甜品係比我想像中出色! Fluffy pancake,配
甜度唔會過高既純朱古力醬+片,另加一球雪糕,加上生果擺盤,賣相&味道都比100分!

下次一定會再嚟!!
2024-07-08 46 瀏覽
放假好鍾意去西貢玩,呢日我哋係M Square逗留咗多耐時間,因為呢間餐廳好多嘢玩。餐廳好大,係WM酒店地下,有不同大螢幕電視,播球賽,仲有幾個遊戲區。🌟Roast Chicken Waffle係燒春雞+沙律+窩夫&蜜糖芥末醬燒春雞稍作調味,雞皮燒得好香,雞肉嫩滑多汁。窩夫配蜜糖又係勁甜脆口。🌟四色芝士 - burata, gorgonzola, mozzarella, mascarpone必點的芝士pizza!!!四種唔同芝士融合,非常香,食兩件都未夠喉😍。🌟Honeycomb Pancake厚斑戟,焦糖牛油,楓葉糖漿&水果味道同賣相都絕對不會輸專門的pancake店。🌟Latte🌟Cappuccino 咖啡拉花令人喜出望外,咖啡都香醇好飲。下次再帶屋企人來chill下。

🌟Roast Chicken Waffle
係燒春雞+沙律+窩夫&蜜糖芥末醬
燒春雞稍作調味,雞皮燒得好香,雞肉嫩滑多汁。
窩夫配蜜糖又係勁甜脆口。

🌟Honeycomb Pancake
厚斑戟,焦糖牛油,楓葉糖漿&水果
味道同賣相都絕對不會輸專門的pancake店。

🌟Latte
🌟Cappuccino
咖啡拉花令人喜出望外,咖啡都香醇好飲。

下次再帶屋企人來chill下。

2024-06-30
午餐
2024-07-02 59 瀏覽
之前有朋友喺WM hotel結婚擺酒 就早啲入西貢行下食下嘢見到呢間好似幾chill咁 就試下呢度都幾大 座位闊落 staff都好多 坐得幾舒服個千層麵唔錯 但略嫌芝士太多入面肉醬都好夠 而且咸甜適中 食完都冇話好頸渴見到疏乎厘pancake忍唔住嗌嚟食超厚超大塊呀而且都好好食 唔會太甜 又好足料熱 cafe latte 好飲咖啡味好香 不過奶味偏重不過呢度就唔算抵食 兩個人埋單都要差唔多$400而且都冇話特別到要入嚟試但住附近嘅 呢間都係唔錯嘅選擇
見到呢間好似幾chill咁 就試下

不過呢度就唔算抵食 兩個人埋單都要差唔多$400
而且都冇話特別到要入嚟試
但住附近嘅 呢間都係唔錯嘅選擇
2024-06-28 192 瀏覽
生完小朋友之後,都冇再入過嚟西貢行下🛥今次約埋朋友一齊黎吹下水食下野💕餐廳座位寬敞👍🏻而且食物種類多,價錢都合理💰🍕Four Cheese Pizzas顧名思義用四款唔同嘅芝士製成🧀包括:burrata、gorgonzola、mozzarella、mascarpone,所以出嚟嘅芝士味非常濃郁😋Pizza做出黎既形狀係星形⭐️餅底做到好脆薄🥰🍟芝士燒汁薯條由於有小朋友關係,所以一定離唔開薯條🙈呢款佢地自己調配既醬汁,連媽媽食落都覺得好食😍芝士仲要有拉絲🧀 超級邪惡😈🐽煙燻豬仔骨豬仔骨配上燒烤醬🥣酸酸甜甜,而且舊舊都多肉🍗好Juice,非常適合小朋友食用😋配菜仲要有薯條🍟同雜菜🥗非常滿足❤️🐟焗蒜蓉包糠銀鱈魚薯茸銀鱈魚煎到啱啱好,上面配上蒜蓉麵包糠🍞令到銀鱈魚個口感再昇華咗💕再配上燈籠椒忌廉汁,酸甜勁開胃❤️🥖Spanish churros吉拿棒好香玉桂味😋食落口都勁香濃👍🏻食咗咁多條都唔會覺得好漏🥰
生完小朋友之後,都冇再入過嚟西貢行下🛥
今次約埋朋友一齊黎吹下水食下野💕

餐廳座位寬敞👍🏻而且食物種類多,價錢都合理💰

🍕Four Cheese Pizzas
顧名思義用四款唔同嘅芝士製成🧀

🍟芝士燒汁薯條
由於有小朋友關係,所以一定離唔開薯條🙈

🐽煙燻豬仔骨

🐟焗蒜蓉包糠銀鱈魚薯茸

🥖Spanish churros
2024-06-27 52 瀏覽
香港既後花園除咗放狗,放風箏,仲有近年開左一間好受歡迎既WM酒店。酒店咁偏遠,冇乜好食?今次要推介一間親子餐廳比大家,我平日中午去食brunch 都差唔多full晒,餐廳好大,仲有好多野玩,有卓球,室內哥爾夫球等等,可以玩一個下晝。📍西貢 M Square 我食左:🌟鵝肝牛肉漢堡🍔配沙律💰188面包輕輕煎過好香,鵝肝好大塊,牛肉剁到好腍,牛肉油脂好香。一啖咬落去鵝肝加埋牛肉雙重口感衝擊。🌟kale salad 💰128配角沙律🥗都成個碟咁多,除咗有沙律菜仲有紅菜頭,藜麥,松子。🌟Spanish churros 💰105西班牙油條外層炸到好脆,入面好鬆軟,點埋朱古力醬,好滋味。小朋友一定鐘意食。總結:M square 食物質素中上,環境好大,仲好好多遊戲比大朋友小朋友玩。去WM staycation 唔怕冇嘢食。📍M Square (西貢)西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖10分滿分味道:7.5/10環境:8/10價格:7/10#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hon

📍西貢 M Square

我食左:

🌟鵝肝牛肉漢堡🍔配沙律💰188

🌟kale salad 💰128

🌟Spanish churros 💰105

📍M Square (西貢)
西貢惠民路28號洲至奢選香港WM酒店地下低層A1號舖

10分滿分
味道:7.5/10
環境:8/10
價格:7/10

#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店 #親子餐廳#香港後花園 #西貢美食
間中都會入去西貢行下,香港市區太人多車多,郊遊叉下電都好舒服架😌 西貢WM Hotel 經過好多次,成日都見好多人流,今次終於有機會嚟Chill 下🌿☘️原來呢間餐廳除左樓底高、環境舒適,又座擁超美海景之外,其實佢係一間運動主題嘅美式西餐廳,入面仲有美式桌球,足球機,彈珠機,哥爾夫球模擬遊戲玩,真係包羅萬有🤭 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ𓐎Hazelut French Toast Box $138 超級heavy😍😍甜品控一定走唔甩🤭🤭佢係厚厚嘅法式多士🍞配榛子脆米醬,香蕉🍌,朱古力片🍫,雲尼拿雪糕🍦一切開中間就會流出榛子脆米醬🤤好味到無朋友😋𓐎Four Cheese 🧀🍕 $239好可愛星形Pizza★🤩 枇邊厚而鬆軟,感覺有啲似食印度薄餅咁🤭 中間有4款超惹味芝士: Burrata, Mascarpone, Gorgonzola, Mozzarella; 芝士味香濃,食到停唔到口🫣 𓐎Loaded Bolognese Nachos $108小妹食過嘅Nachos來講,呢間絕對係暫時係最脆口嘅墨西哥栗米片❣️ 佢係配上安格斯牛醬+芝士醬,仲有酸忌廉+牛油果

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

超級heavy😍😍甜品控一定走唔甩🤭🤭

𓐎Four Cheese 🧀🍕 $239

𓐎Loaded Bolognese Nachos $108
小妹食過嘅Nachos來講,呢間絕對係暫時係最脆口嘅墨西哥栗米片❣️ 佢係配上安格斯牛醬+芝士醬,仲有酸忌廉+牛油果醬。
其實我覺得襯啤酒慢慢食唔錯,呢間餐廳嘅大電視仲不時都有播不同運動項目比賽資訊,岩晒邊睇邊食啦🥳

Take Away only🛍: ToGo Special⭐️
自選一款小食杯 配 一款飲品
𓐎 Specialty chips Black Truffle Cheese $58
𓐎 Stawberry Milk Shake $36

* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ *
2024-06-26 77 瀏覽
近幾日天氣放晴☀️一家人去西貢行下玩下,好快又到中午時間搵食,經過海邊WM酒店,呢間親子西餐廳裝潢簡約精緻,店內除了提供多款西式美食如意大利粉、薄餅等,仲有足球機,桌球玩,啱晒一家大小放電chill下🙌🏻❣️Calamari Squid Ink Pasta意粉煙靭有彈性,每一條都掛滿濃濃墨汁,入口帶點鮮香,搭配芥末忌廉汁和粒粒蕃茄,值得推薦!魷魚爽口彈牙😋滴少許青檸汁,味道更加清新有層次感❣️Buttermilk Chicken Salad沙律份量十足,羅馬生菜好新鮮,配上煙肉碎、牛油果、烤雞等,很健康的午餐🥣內裏仲有溫泉蛋,麵包條沾上溫泉蛋,唔錯的吃法👍❣️Pancetta Carbonara醬汁很creamy,意粉沾滿醬汁,芝士味濃厚分明不鹹不淡,恰到好處,煙肉份量足,肥瘦均勻,均勻分布於意粉中,能吃到鹹肉的香脆口感❣️Honeycomb pancake自從品嚐過厚身鬆化的疏乎厘pancakes,便一發不可收拾地愛上❤️淋上蜂蜜🍯好似棉花糖般入口即融~即叫即做,大約30分鐘左右,配上新鮮水果和牛奶忌廉,簡簡單單已非常好吃🙌🏻

❣️Calamari Squid Ink Pasta

❣️Buttermilk Chicken Salad

❣️Pancetta Carbonara

❣️Honeycomb pancake
2024-06-23
  • Calamari Squid Ink pasta
  • Buttermilk Chicken Salad
2024-06-25 51 瀏覽
今個週末到西貢暢遊,玩到累在MH酒店發現一間氣氛濃厚非常有格調特色的餐廳,就決定入去試試餐廳非常大,坐位闊落,坐得非常舒服......人見人愛吃卡邦尼意粉忌廉芝士汁係唔漏好creamy嗰種🤣🤣就算食到尾完全唔覺得好滯同漏加了芝士🧀,令味道更香...配料都幾足料 ,煙肉增加口感,煙煙韌韌加上高纖的蘑菇片,意粉口感恰到好處,好好味...賣相相當吸引配埋薯條餐廳好細心把Burger cut開左一半方便進食,好細心...牛肉肉質滑嫩,肉厚多汁蘑菇增加口感,加上豐富的配料和自製醬汁,非常有滿足感...三重芝士醬薯條 芝士味超濃郁,直接吃已經很美味 薯條炸得外脆內軟,令人著迷,小心吃上癮!Iced Mocha $56朱古力味濃郁,但唔會搶晒咖啡既味道,冰量唔會太多,比例配合得剛剛好,非常好飲~~..❤️💛🧡
今個週末到西貢暢遊,玩到累在MH酒店發現一間氣氛濃厚
非常有格調特色的餐廳,就決定入去試試
餐廳非常大,坐位闊落,坐得非常舒服......
Pancetta Carbonara
人見人愛吃卡邦尼意粉
忌廉芝士汁係唔漏好creamy嗰種🤣🤣
就算食到尾完全唔覺得好滯同漏
加了芝士🧀,令味道更香...
配料都幾足料 ,煙肉增加口感,煙煙韌韌
加上高纖的蘑菇片,意粉口感恰到好處,好好味...
Portobello Beef Burger with fries
賣相相當吸引配埋薯條
牛肉肉質滑嫩,肉厚多汁
蘑菇增加口感,加上豐富的配料和自製醬汁,非常有滿足感...
Triple Cheese Chips
三重芝士醬薯條
芝士味超濃郁,直接吃已經很美味
 薯條炸得外脆內軟,令人著迷,小心吃上癮!
Iced Mocha $56
朱古力味濃郁,但唔會搶晒咖啡既味道,
冰量唔會太多,比例配合得剛剛好,非常好飲~~
❤️💛🧡
2024-06-08
雖然我哋住喺藍田,但係我哋去西貢嘅次數一隻手數得晒😝 未行到去餐廳,已經俾佢嘅外型吸引住,原來隔離係有間酒店🏨 我諗附近餐廳嘅食物質素都應該唔錯👍今次我哋兩大兩細叫咗啲小朋友都鍾意食嘅,餐廳好貼心仲準備咗小朋友餐具,臨走前,小朋友仲叫咗自己想食嘅甜品小朋友叫咗兩杯橙汁,兩個小朋友都好鍾意,薯條嚟到,小朋友秒速清枱,非常好味,估唔到ribs 小朋友會咁鍾意食,妹妹自己食咗大半份,肉質嫩,小朋友都唔會覺得難去咀嚼,值得推介俾其他會帶小朋友去嘅家長
雖然我哋住喺藍田,但係我哋去西貢嘅次數一隻手數得晒😝

• Smokey Baby Back Ribs (Half)
2024-06-23 207 瀏覽
上次家姐親子運動會我們經過西貢WM酒店,發現有一間幾有特色的餐廳!留意到這裡消費可免2小時泊車~真係啱晒親子順便揸車過來😊我們難得預約到周六😍😍~可以放電後來醫肚!上次地面望下去看到店面樓底很高有2層或以上,採光度足!簡約美式設計予人休閒感覺。想不到店內有不同設施供大人小朋友聚會!一進門口已看到的美式桌球、足球機、彈珠機…還有高爾夫球模擬空間!😎😎還有大大螢幕比你睇足球比賽🤣正正正~~🌟Lobster Brioche Roll🦞🍞厚切鬆軟方包經烘底後外脆內軟, 夾住鮮甜肥厚的龍蝦肉,混合著檸檬胡椒沙律醬伴沙律~口厚豐盈!Strawberry & Custard Waffle表面烘烤得金黃酥脆的窩夫香脆內軟,士多啤梨醬吱花置中鮮甜士多啤梨,放在一個復古紫花紋大伴碟,旁邊撒滿藍梅,焦糖薄碎,除了食物的層次感和脆爽口感,還豐富了視覺美感!Triple Cheese Chips 鋪上厚厚幾層芝士的英式大薯條即叫即炸,香口又有口感!🌟Mint Chocolate $68啖啖奶昔裡充滿粒粒朱古力!鍾意這裡環境舒服,又宜帶娃~

我們難得預約到周六😍😍~可以放電後來醫肚!

🌟Lobster Brioche Roll🦞🍞

Strawberry & Custard Waffle

Triple Cheese Chips
鋪上厚厚幾層芝士的英式大薯條即叫即炸,香口又有口感!

🌟Mint Chocolate $68
啖啖奶昔裡充滿粒粒朱古力!

鍾意這裡環境舒服,又宜帶娃~