2025-03-21 404 瀏覽
朋友介紹左尖沙咀一間酒吧餐廳,有美食美酒飲之餘又有歌聽,放鬆岩哂。Parma Ham Mixed Green Salad $168沙律份量幾多,配料有蜜柑、無花果、琥珀合桃同埋沙律菜,加埋parma ham,口感豐富,再用左18個月意大利黑醋汁,酸中帶甜,非常開胃Baked Cheese & Bacon Chicken Roll (4pcs)$288雞卷好有心思,由煙肉包裹住雞肉,外層烤至金黃,微脆,入口雞肉嫩滑,中間有少少軟綿綿嘅芝士點綴,一口可以食到咁多食材,真正做到多層口感Japanese Scallop Sashimi Two-toned Pasta $248雙面意粉黑白相間好吸引,軟硬度啱啱好,醬汁creamy掛晒係每條意粉上面,加上有啲蟹籽鋪面,食落有少少爽脆感,另外帶子好大隻,煎得兩面金黃,中間仲保持到鮮嫩Singleton Highball $138餐廳而家有promotion,指定酒精飲品第2杯半價,今晚promote緊highball,用左Singleton whiskey,入口順滑,酒香味濃,加埋梳打水感覺輕盈,啱晒飯後微醺🥃📌Lost Stars Livehou

Singleton Highball $138

📌Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (尖沙咀)
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #關注 #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram#hongkong
#parmaham #K11 #尖沙咀 #BaconChickenRoll #黑白意粉 #Highball #LostStarsLivehouseBar
自從大角嘴人氣餐廳🌟Lost Stars Livehouse Bar & Eatery🌟搬咗去K11 Art Mall之後,小妹都未有時間過去😅難得今日去開個頭,梗係要入去幫襯下喇🥰首先叫左個勁抵食既✨Ribeye set dinner ✨$288個餐入面有扒有湯,仲可以揀紅洒,邊食邊飲夠哂嘆😋 ▫️烤新西蘭肉眼(8安士)配香烤時蔬同紅酒汁肉眼扒烤到外焦內嫩,切開佢就見到系我地最愛既五成熟😍粉嫩多汁既內質充滿彈性,牛味香濃超級正👍🏻就咁食都已經好好食👍🏻👍🏻▫️是日餐湯 蕃茄濃湯茄味濃郁,酸甜開胃🤤▫️因為另外叫左酒,所以餐飲揀咗無酒精飲品含有洋甘菊、蜂蜜香料同雲呢拿既Beeeee Calm,芳香怡人既味道令人好放鬆😌另外仲叫左:⬇️⬇️✨炙燒松葉蟹膏意大利飯✨$368意大利飯粒粒分明,每粒都比勁鮮甜既松葉蟹膏醬緊密包圍;-放入口,強烈既鮮味直衝味蕾,想擋都擋唔住,正到個心叮一聲,個口即刻停唔到💕飯面上面仲有塊好睇好食既大海膽同厚帶子,鮮上加鮮冇得頂,🈵️分‼️✨白蘭樹下氈酒湯力✨$138@系今期推廣第二杯半價既酒精飲品🍸,所以我地叫左梨試下🫶佢用左本地食材:白蘭花、檀香、15年陳皮、龍井茶和當歸等

難得今日去開個頭,梗係要入去幫襯下喇🥰

個餐入面有扒有湯,仲可以揀紅洒,邊食邊飲夠哂嘆😋

▫️烤新西蘭肉眼(8安士)

配香烤時蔬同紅酒汁

▫️是日餐湯

蕃茄濃湯茄味濃郁,酸甜開胃🤤

▫️因為另外叫左酒,所以餐飲揀咗無酒精飲品

另外仲叫左:⬇️⬇️

✨炙燒松葉蟹膏意大利飯✨$368

✨白蘭樹下氈酒湯力✨$138@

系今期推廣第二杯半價既酒精飲品🍸,所以我地叫左梨試下🫶

佢用左本地食材:白蘭花、檀香、15年陳皮、龍井茶和當歸等調製而成,系第一枝本地香港人製作既本土氈酒。入口清香甘醇,花香撲鼻;前調糸柑橘同香料既清新,尾調帶有檀香既回甘,充滿香港本土風味👍🏻

📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

告別舊址的 Lost Stars Live House 在尖沙咀 K11 重開了!🎶 餐廳環境依然充滿音樂氛圍,四周掛著表演者的照片和專輯封面,昏暗的燈光中透出浪漫情調。✨ 每逢星期五至日,還會有現場音樂表演!🎤注意到這裡的餐牌和姊妹店 Mercury Recals 的很相似。我特別推薦他們的「手工芝士烤雞卷」。🍗 煙肉裹著軟嫩的雞肉,裡面藏著半溶芝士,每一口都讓人驚喜!😋我這次試了「黑松露牛肝菌意大利飯」,水準也蠻有驚喜!🍄 醬汁濃郁奶香,裡面混入不少香菇,米飯略有咬勁,搭配大塊的黑松露,真是必試之選!餐廳還提供多種雞尾酒和 mocktail。🍹 我點了「We Found Love」,味道清甜,帶著淡淡的荔枝香,非常放鬆!🌸 現在還有特別優惠,只要點選指定的酒精飲品,第二杯半價,下次能再來試試!🥂

2025-03-18 289 瀏覽
📍Lost Stars Livehouse Bar & Eatery地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖朋友想係尖沙咀食西餐,K11好方便,見到呢間裝修雅致,就試吓啦,感覺唔錯😄~Singleton Highball🥃今晚想飲少少酒,試咗呢杯,口感清新,,好易入口,唔錯! ~新西蘭肉眼扒套餐 (8 安士)🥩:肉眼扒煎得外香內嫩,肉汁豐富,醬汁調味啱啱好,另外配菜有好多南瓜,味道豐富,有營養又好味,正🥰;南瓜湯香濃順滑,上面仲有香草點綴,飲完暖晒個心呢😄~焦糖燉蛋 (Crème Brûlée)🍮:擺盤靚,驚喜到不得了,份量大唔洗講,最緊要係好好食❤️一路食忍不住一路不停的讚,燉蛋滑溜溜,表層焦糖脆脆,甜度啱啱好,配埋雲呢拿雪糕、新鮮嘅草莓同藍莓,清新又美味,食完超級滿足!整體嚟講,呢間餐廳坐得舒適,食物精緻又好味,係朋友聚會嘅好地方😋👍
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

~Singleton Highball🥃
今晚想飲少少酒,試咗呢杯,口感清新,,好易入口,唔錯!

~新西蘭肉眼扒套餐 (8 安士)🥩:

~焦糖燉蛋 (Crème Brûlée)🍮:

餐廳位於尖沙咀 K11 購物藝術館內,位置非常方便餐廳裝修採用北歐設計風格,簡約時尚,空間寬敞舒適,現代感十足,營造出優雅又帶點隨意的氛圍;中央設有小型舞台,週末晚上會有現場音樂表演,是一家結合美食、音樂與酒吧的多功能餐廳Set Dinner $288-是日餐湯(南瓜湯):南瓜湯口感順滑,南瓜味濃郁卻不膩-烤新西蘭肉眼(8安士)配香烤時蔬及紅酒汁:牛扒五成熟,表面烤至微焦帶有炭香,肉質嫩滑且帶濃郁的牛香,搭配紅酒汁更添層次感,伴碟的蔬菜鮮甜可口,為主菜增添清新感-橙汁:清新解膩蟹肉墨西哥式薄餅 $268薄餅以蟹肉為主角,搭配濃郁的康堤芝士、墨西哥辣椒蛋黃醬和牛油果醬薄餅外層烤得酥脆,內裡的餡料鮮甜而帶著微辣,鹹香的芝士與清新的牛油果完美平衡,充滿層次感炙烤雜錦香腸拼盤 $148拼盤集結了多國風味的香腸,包括味道鮮香的台式豬肉腸、煙韌有嚼勁的糯米腸、帶有獨特的香料風味的辣韓國雜肉腸,搭配德國酸椰菜與芥末醬,酸鹹交融,開胃又平衡HOW LONG WILL I LOVE YOU $168這款雞尾酒以新鮮鳳梨和覆盆子為基調,搭配銀龍舌蘭、苦艾酒、覆盆子酒、接骨木花利口酒、檸檬汁製成,味道酸甜,

餐廳位於尖沙咀 K11 購物藝術館內,位置非常方便

Set Dinner $288
-是日餐湯(南瓜湯):南瓜湯口感順滑,南瓜味濃郁卻不膩

-橙汁:清新解膩

蟹肉墨西哥式薄餅 $268

炙烤雜錦香腸拼盤 $148

HOW LONG WILL I LOVE YOU $168
這款雞尾酒以新鮮鳳梨和覆盆子為基調,搭配銀龍舌蘭、苦艾酒、覆盆子酒、接骨木花利口酒、檸檬汁製成,味道酸甜,又帶有一絲花果香,顏值與口味兼具

總體評分
環境:8.5/10
食物:8/10
服務:8/10
抵食:7/10

2025-03-13 412 瀏覽
中午嚟食brunch,所以就未有機會睇任何music performance~ 不過木系裝潢,格局寬敞,溫婉舒適~ 除咗a la carte, 中午menu 都有好多meal set, 每個item款式多,可以自由配搭,喺局限中體驗到相對多嘅選擇~ 最後同朋友一人一個meal set 再sharing~ Always on my mind set ⭐️⭐️⭐️⭐️-Soup of the day: 蕃茄湯-Lost Stars all day breakfast with smoked salmon -Chocolate moelleux with vanilla ice cream -Flat whiteAll I need set ⭐️⭐️⭐️⭐️- Soup of the day: 蕃茄湯 - Bacon egg benedict- Coffee affogato - Tiffany's English breakfast teaSoup of the day: 蕃茄湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️是日餐湯用新鮮蕃茄blend溶再隔,特別鮮,入口亦滑溜~ Lost Stars all day breakfast w

-Soup of the day: 蕃茄湯
-Flat white

All I need set ⭐️⭐️⭐️⭐️
- Soup of the day: 蕃茄湯
- Bacon egg benedict
- Coffee affogato

Soup of the day: 蕃茄湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️
是日餐湯用新鮮蕃茄blend溶再隔,特別鮮,入口亦滑溜~

Lost Stars all day breakfast with smoked salmon ⭐️⭐️⭐️
All day breakfast 組合豐富~ 薯餅焗到外層少少焦脆,內餡滿滿忌廉~ 沙律菜新鮮,仲有青蘋果、蕃薯粒~ 炒蛋好滑~ 但相較之下,同一set喺銅鑼灣嘅Lost Stars烹調得更精細,更好食🤩

Bacon egg benedict 煙肉班尼迪蛋英式鬆餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
煙肉煎得剛剛好,鹹度亦剛剛好~ 質感乾身得嚟軟熟香口,加上蛋味濃郁嘅爆蛋汁benedict egg 🤤🤩🤩🤩 真係爆燈好食~

心太軟配雲呢拿雪糕 ⭐️⭐️⭐️
心太軟滿滿朱古力,非常甜香,配上雲呢拿雪糕球,冰火交融嘅溫度感慢慢喺口中溶降 😆 正呀

Coffee affogato ⭐️⭐️⭐️
另一款甜品要咗affogato~ 小的骰,espresso味道中和,無偏酸或焙苦~ 濃縮嘅咖啡配上香甜嘅雲呢拿雪糕,甜度剛剛好~ 非常推介~

Flat white ⭐️⭐️⭐️⭐️
奶嘅比例比latte少,所以espresso啡味特別香濃。拉花係一個細心,可愛~

Tiffany's English breakfast tea ⭐️⭐️⭐️⭐️
入口順滑,茶味甘香~ 飲完侍應仲會幫忙加熱水,飲完一杯又一杯,依然好飲~

店舖位置比較隱蔽,好彩商場指示非常清晰,一上電梯到達2樓,轉個彎行入右邊一條寬巷就到,非常方便~ 呢間除咗有得飲酒食飯之外,仲定期有live band music表演, 鍾意音樂嘅朋友記得留意 🤗
2025-03-06
  • Bacon  benedict  eggs
2025-03-13 379 瀏覽
今日去咗尖沙咀K11搵食,一入到去就比Set鼓吸引住!🥁 原來餐廳個屏幕有show邊日有歌手嚟表演,諗起夜晚嚟應該幾有feel!😍 下次一定要夜晚嚟感受下氣氛!今次我哋就先嚟試吓佢哋嘅午餐,發現真係幾抵食!🤩 Lunch套餐最低$88起,喺尖沙咀呢個地段嚟講,性價比算係相當唔錯👍!我哋一人叫咗一個套餐,仲可以優惠價追加小食同甜品,真係好吸引!😋1. All I Need 套餐*首先係是日餐湯,每日都唔同㗎~今日係蘑菇湯,味道濃郁,好creamy!🍄* 追加咗小食水牛城雞翼(3件),酸辣惹味,好開胃!🌶️*主食係黑松露溫泉蛋扁意粉,黑松露香味撲鼻,溫泉蛋滑嫩,意粉咬勁十足,口感一流!🍝*甜品係巴斯克焦香芝士蛋糕,芝士味濃郁,焦香味突出,口感綿密,好好味!🍰* 飲品升級咗泡沫咖啡,要咗熱同無糖,咖啡香濃,泡沫細膩,好飲!☕成個套餐加埋咁多嘢先至$192.0,真係超值!💰2. 中Always On My Mind 套餐*套餐包田園沙律,新鮮爽脆,醬汁清新!🥗*追加咗小食炸牛油果條(5件),外酥內軟,牛油果味香濃,配埋醬汁,好好食!🥑* 主食係Lost Stars All Day Breakfa

1. All I Need 套餐

* 追加咗小食水牛城雞翼(3件),酸辣惹味,好開胃!🌶️

成個套餐加埋咁多嘢先至$192.0,真係超值!💰

2. 中Always On My Mind 套餐

*套餐包田園沙律,新鮮爽脆,醬汁清新!🥗
* 主食係Lost Stars All Day Breakfast,入面有壓縮魚子醬牛乳滑蛋、香烤蘋果及馬鈴薯、英式焗豆、田園沙律、法式奶油焗薯、迷你牛角包,仲可以補$35轉燒牛肉及珍珠洋蔥!🤩 燒牛肉半生熟,唔會太韌,珍珠洋蔥嗰啲類似酸蕎頭嘅味,好特別!
*甜品係朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕,朱古力味濃郁,心太軟流心效果一流,配埋雲呢拿雪糕,一冷一熱,口感豐富!🍫🍦
* 飲品升級咗**Energinger - 檸檬草, 薑, 迷迭香, 馬鞭草嘅茶包**,見佢配料好特別,清清哋味道唔錯!🍵

成個套餐加埋$267,都算幾豐富!

總括嚟講,呢間餐廳嘅午餐真係抵食又好味!😋 環境舒適,服務態度又好,絕對值得推薦!👍 下次一定要夜晚嚟睇表演,感受下氣氛!🥳

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

#尖沙咀美食 #K11美食 #抵食午餐 #性價比高 #AllDayBreakfast #黑松露意粉 #水牛城雞翼 #巴斯克蛋糕 #朱古力心太軟 #香港美食 #美食推薦 #掃街 #食好西 #相機食先 #手機食先 #hkfoodie #foodiehk #lunch #dinner #hkeat #foodphotography #foodlover #黃怪獸 #黃怪獸覓食
傍晚6點吃個早飯,早到位置選擇多,難得坐在台前,如果今晚是星期五六日,有live band 表演的話應該超正😍🌟巴馬火腿沙律($168)超多料😍上枱賣相超靚👍🏻咸味火腿配黑醋爽脆沙律菜,夾,我喜歡鮮無花果,朋友喜歡脆合核😊多元的口感和口味~🌟香煎比目魚柳($268)魚柳好大塊,魚皮煎得香脆😋😋配沙律🌟Ribeye set dinner ($288)不想選擇的好選擇🤣南瓜湯飽肚感十足,烤新西蘭肉眼夠腍夠香😍 牛扒配紅酒是常識吧😆底下的烤番薯和南瓜很香甜👍🏻🌟白蘭樹下Gin & Tonic($138)酒味不太濃,感覺很清爽的飲料,第二杯可享半價👍🏻🌟Tiramisu ($158)開心食左個好好味嘅甜品作結,滿滿的幸福感🥰

🌟巴馬火腿沙律($168)

🌟香煎比目魚柳($268)
魚柳好大塊,魚皮煎得香脆😋😋配沙律

🌟Ribeye set dinner ($288)

🌟白蘭樹下Gin & Tonic($138)
酒味不太濃,感覺很清爽的飲料,第二杯可享半價👍🏻

🌟Tiramisu ($158)
開心食左個好好味嘅甜品作結,滿滿的幸福感🥰
2025-03-10 352 瀏覽
✰ Lost Stars Livehouse Bar ✰以前位於大角咀嘅時候已經食過印象唔錯知道喺尖沙咀開返一直抽唔到時間去食,今日一於嚟食個lunch relax下。真心覺得呢度係Indoor chill place relax ,好似遠離咗繁囂咁。好少喺室內都有呢一種感覺。而且食物質素好似更勝以前😍選擇多,亦都好彈性係近年來最滿意嘅all day Breakfast $138加咗$35要燒牛肉及洋蔥🧅洋蔥好似唔見有,不過整體嚟講呢個all day價錢絕對冇收貴軟殼蟹卡邦尼意粉,除咗個汁好掛意粉 伴碟嘅料 亦都好慷慨熱mocha 直頭係超出我想像,係濃厚嘅朱古力味 絕對唔係求其加個朱古力醬下次要再encore
✰ Lost Stars Livehouse Bar ✰

以前位於大角咀嘅時候已經食過印象唔錯

而且食物質素好似更勝以前😍選擇多,亦都好彈性
加咗$35要燒牛肉及洋蔥🧅

軟殼蟹卡邦尼意粉,除咗個汁好掛意粉 伴碟嘅料 亦都好慷慨

下次要再encore
2025-03-10
2025-03-09 328 瀏覽
終於有機會黎Lost Stars睇show!好期待😚第二節演出優惠套餐Weekend show exclusive Spanish ham platter + two glasses of red wine 我哋食完晚飯先嚟,所以叫呢個set真係岩哂👍🏻實物如圖,有芝士🧀,有幾種火腿,哈蜜瓜🍈質素非常好,值回票價。芝士易入口,唔會過咸,適合大眾口味!哈密瓜仲好甜!一邊飲酒,一邊聽音樂真係好正!多啲支持本地音樂,感謝有呢一個場地👍🏻
終於有機會黎Lost Stars睇show!好期待😚

第二節演出優惠套餐
Weekend show exclusive

我哋食完晚飯先嚟,所以叫呢個set真係岩哂👍🏻
實物如圖,有芝士🧀,有幾種火腿,哈蜜瓜🍈

📍尖沙咀✨Lost Stars Livehouse Bar & Eatery✨新店設於K11 Art Mall,沿用大角咀店資深廚師團隊,除咗高質美食,逢星期五、六、日更有現場音樂演出,令整個用餐體驗更加豐富,於音樂沉浸空間享用各式精彩絕倫美食,有關節目詳情可參閱官方社交平台.是日餐湯薯仔忌廉湯湯身濃稠,味道醇厚,每一啖都好滑順,配合清新香草,湯面加上奶油,增添滑潤感。Burrata Mixed Green Salad新鮮生菜搭配柔滑Burrata 芝士,入口帶濃郁奶香,配合番茄、香草等,食落清新而不膩。淋上酸甜適中沙律醬汁,令整個沙律更加提味,口感層次分明,係一道好fresh既開胃菜!Impossible™ Meat Nachos帶有濃厚墨西哥風味~將玉米片炸脆,面頭鋪滿咗豐富Impossible™肉醬,味道香濃,肉質仿似真肉,完全冇違和感!配合香料、芝士,層次非常豐富,咬落去脆口又帶有一絲絲嘅香辣,真係唔可以錯過!Grilled New Zealand Ribeye Steak烤新西蘭肉眼好嫩滑,煎得啱啱好,外焦內嫩,肉質鮮美~每一啖都充滿著肉汁,口感極佳,搭配烤蕃薯同南瓜,增添幾
是日餐湯

Burrata Mixed Green Salad

Impossible™ Meat Nachos

烤新西蘭肉眼好嫩滑,煎得啱啱好,外焦內嫩,肉質鮮美~每一啖都充滿著肉汁,口感極佳,搭配烤蕃薯同南瓜,增添幾分甜味同層次,真係令人回味無窮。

日本刺身帶子雙色麵,有驚艷到我!雙色意粉掛滿濃厚明太子忌廉汁,口感煙韌彈牙。帶子鮮甜爽嫩,配搭蘆筍、蟹籽,鹹香惹味,整體層次極之豐富。

2025-03-07 421 瀏覽
前幾日同老公慶祝結婚周年紀念,特登book咗呢間Lost stars(尖沙咀分店),鋸扒慶祝🥂位於尖沙咀k11購物藝術中心2樓,一出𨋢就見到,位置非常方便!入到去裝修以時尚高級神秘感,特定時間會有鼓手音樂團隊表演,儀式感拉滿💕職員有禮貌帶位及介紹餐單。美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🩵RIBEYE SET DINNER烤新西蘭肉眼扒(8安士)肉眼扒配上香烤時蔬-番薯同南瓜、紅酒汁,增加牛扒香氣~我叫咗五成熟肉質鮮嫩多汁,粉紅色嘅肉質熟度啱啱好!是日餐湯無酒精飲品/紅酒🍷🩵安格斯肉眼扒扒(10安士)安格斯肉眼扒點上特製醬汁奶香十足!油脂分布啱啱好~啖啖牛肉汁在口腔徘徊🤤份量十足,啱晒做開健身🏋️追求蛋白質嘅男士!🩵Tiramisu飯後甜品點少得Tiramisu做總結🙈鮮奶油cream好出色唔會太甜,啱啱好!奶味好重!餅乾浸滿晒咖啡,咖啡嘅苦澀同埋奶油嘅甜度完美平衡!🩵Gin & Tonic 🌟指定酒精飲品,而家做緊第二杯半價🌟口感清爽,冰涼的溫度和氣泡感讓這款酒非常解渴。金酒的植物香、湯力水的苦甜、檸檬的酸味完美融合,口感乾淨俐落。

美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🩵RIBEYE SET DINNER
烤新西蘭肉眼扒(8安士)
是日餐湯
無酒精飲品/紅酒🍷

🩵安格斯肉眼扒扒(10安士)

🩵Tiramisu

🩵Gin & Tonic
🌟指定酒精飲品,而家做緊第二杯半價🌟
2025-03-06 355 瀏覽
浪漫嘅一餐一定唔少得浪漫嘅音樂,今次介紹 Lost Stars Livehouse就位於K11,設有音樂表演場地。記得嚟嘅時候留意下演出時間表,咁就更加有氣氛。Slow Cooked French Duck $298用咗慢煮嘅時式去處理,但係鴨皮部分香脆,內層鴨肉嫩滑多汁。同時用咗18個月意大利黑醋做調味,中和油膩又帶出甜味。Grilled New Zealand Ribeye Steak Steak (8oz) Set $288依個套餐包含咗餐湯、紅酒,真係幾抵玩。而紐西蘭出咗名肉味夠濃,外層牛肉燒到微微焦香,切開仲係粉嫩多汁。Quick Cheese Fondue $168鐵板上面係熱熔芝士,可以配搭小麵包,加埋車厘茄一齊食,咸中帶甜都好正。飲品方面仲叫咗好靚嘅Fly me to the moon,見住泡泡消散打卡感十足。Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

Slow Cooked French Duck $298

Quick Cheese Fondue $168

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖
2025-03-06 314 瀏覽
餐廳設計好有格調,徐徐播放住音樂,在餐廳中間有個小舞台,感覺有機會見到樂隊現場演出。餐廳燈光特意偏昏暗,枱面蠟燭燈光搖曳下特別有氣氛。手工芝士烤雞卷鮮嫩多汁既雞肉以煙肉包裹住,中層既雞皮和外層既煙肉油脂香味相映成趣,內釀入左爆漿芝士,底下有蒜香奶油,整體配搭味道甘香純厚,濃厚惹味。配菜有青瓜、意大利黃瓜、蕃茄仔和紫薯,熟度剛剛好,咬落多汁,口感軟糯。炙燒松葉蟹膏意大利飯意大利飯和湯汁融為一體,飯粒粒粒分明有咬口,十分入味,松葉蟹膏經過炙燒特別香濃,加上澳洲海膽的鮮甜,整體味道濃厚和諧。北海道刺身帶子半熟既口感豐富,同時兩邊煎得香口。法式焦糖燉蛋這個燉蛋係一個視覺上及味覺上的享受。法式焦糖燉蛋用了青花瓷的碗去盛載,而雪糕球係愛爾蘭奶油利口酒雪糕,放置在餅底座上,用士多啤梨圍住。焦糖燉蛋有濃厚雲尼拿味,焦糖恰到好處咁甜。奶油雪糕幼滑又帶有酒香,讓人不知不覺就微醺。Rum High Ball以朗姆酒配搭青檸和可樂,較為容易入口,口感順滑,有好淡的青檸香味。

手工芝士烤雞卷

炙燒松葉蟹膏意大利飯

法式焦糖燉蛋

Rum High Ball

2025-03-05 238 瀏覽
今日同友人經開尖沙咀,發現一間本地知名的Live Music 餐廳搬左去K11購物藝術館,而且裝修風格時尚,設計有北歐特色,令人眼前一亮,而且座位寬敞,環境十分舒適,係五六日晚仲有live music 表演,適合忙碌的上班族放鬆的地方特別推介:烤新西蘭肉眼扒(8安士)厚切肉眼扒揀咗五成熟,份量好足,口感鮮嫩多汁,牛肉味好突出,啖啖肉汁好Juicy,推介三文魚全日早餐賣相好吸引,食材新鮮,三文魚擺成花狀,仲有俾你打埋卡,口感新鮮美味,仲有田園沙律,法式奶油焗薯,牛乳滑蛋,迷你牛角包,十分之豐盛,份量好足夠

特別推介:

烤新西蘭肉眼扒(8安士)

三文魚全日早餐
2025-03-03
1 分鐘 (堂食)
  • 烤新西蘭肉眼
  • 埃及風沙單骨棒棒雞