2023-05-27 502 瀏覽
無意中發現凍檸茶專門店!經過人來人往嘅旺角,天氣又熱又焗,見到呢間凍檸茶專門店,真係好似沙漠中見到綠洲🫠第一次當然要試下招牌檸檬茶$28 該店用左精品香水檸檬,果味非常濃郁,酸度適中,自帶獨特的清香味。茶同檸檬汁嘅比例岩岩好。叫左3分甜更加飲得出檸檬真味。冰度冇得調較,可能想濃度統一啲~雖然檸檬茶黎講係偏貴,但飲落用料幾好~現場有十個人但係都好快就到我,下次要試下鴨屎檸檬或者黃金皮蛋檸檬茶🤫🤫最鍾意試奇怪味😝

2023-05-25 318 瀏覽
唔知點解檸檬味咁淡,個杯裡面檸檬片都唔算少,但係我篤極佢都係咁嘅味,冇變濃到。茶底飲落幾香,但係主打嘅檸檬方面就實在令人失望,覺得唔值40蚊。睇黎個冰同檸檬汁嘅比例要改善下
外賣自取
2023-05-21 887 瀏覽
夏日炎炎,經過見到大大隻字檸檬茶,便吸引我入去,這店主打各款檸檬茶,仲要爆檸很吸引呢,第一次試便試一試他們推薦嘅鴨屎香檸檬茶,甚麼是鴨屎香我不知道,見係一種茶的名字。後來,上綱一查先知原來係烏龍茶的一種,在內地很受歡迎的茶,亦係常用來做 檸檬茶的一種茶。 飲後感: 鴨屎香嘅茶的香味很特別,有D茶韻有丁點澀,用來做檸檬茶(其實係青檸整嘅檸檬茶)的確很配合。 7分糖不會很甜,我覺得剛剛好。 整體不錯,下次經過一定會再幫襯。

鴨屎香檸檬茶
2023-05-20
5 分鐘 (堂食)
鴨屎香檸檬茶