2021-06-27
嚟到西環嘅舊區鬧市之中嘅呢間餐廳,門口望落十分優雅,而入到去已經感受到充滿藝術感嘅一個地方。入面樓底十分高,令cafe嘅空間感十足,而牆櫃放住各種精品,配住雲石枱,不失優雅。先點左蟹肉蟹籽芒果沙律,賣相好吸引,蟹肉同菜加埋蟹子,令食落個口感有層次,再加埋芒果汁,作為前菜相當醒胃。招牌安格斯肉眼牛扒,叫左5成熟,上菜時剛剛好,牛扒入口夠嫩滑,另外值得一提既係蒜焗得好淋同好香,作為配料都相當惹味,再加埋廚師秘製嘅醬汁,配埋牛扒一齊食非常美味又好夾。烤三文魚配蘆筍佐龍蒿奶油,整得好在三文魚嘅火喉岩岩好,令外皮脆口,內裡肉質又唔會過”鞋”,而且魚嘅品質都唔錯,夠新鮮唔會食到有雪藏味。餐飲方面叫左杯伯爵茶Latte,味道都唔錯,但如果相比食物同飲品就覺得野食性價比高d。