2022-09-03 25 瀏覽
最近工作辛苦所以要慢活一下🌿 🌿同事帶我幫襯有間在中環高質的文青Cafe,我發現食完覺得值得再來!Cafe 有兩層,裝飾別緻,帶有復古浪漫🌹💕感 !食物都有水準的👍🥑牛油果煙三文魚班尼蛋酸種麵包多士 #benedict 誠意推介必食的benedict下午茶之一,雞蛋🥚脹卜卜忍不住先食,蛋慢慢滲到三文魚同牛油果🥑豐富滋味!冧酒提子🍇班戟配雲呢拿雪糕#pancakes 即叫即製,新鮮美味,女生一定喜歡💕 口感軟軟入口啖啖綿滑,冧酒提子的酸甜同雪糕真配!Le Jardin à Soho 中環士丹頓街36-36B號地下E號舖
最近工作辛苦所以要慢活一下🌿 🌿

🥑牛油果煙三文魚班尼蛋酸種麵包多士 #benedict

冧酒提子🍇班戟配雲呢拿雪糕

Le Jardin à Soho
2022-08-29 19 瀏覽
朋友同大食妹食好野系列,蘇豪區西餐林立,今次試呢間cafe 好chill 好特別Reuben Sandwich with Fries $188唔好睇少呢個sandwich set,食完真系飽到晚餐都食唔落Reuben 原來系咸牛肉配cheese,咸香配上酸菜解膩,再夾住舊好脆的黑麵包,系一大享受Scotch Egg 熱辣辣,外面夾肉好香脆,蛋心仲要系半熟,唔知點做到呢Lemon Earl Grey Pancake $98Pancake 好鬆軟,口感似蛋糕多D檸檬酸酸地,Earl Grey 味食落味道幾清新Strawberry Latte +$20Latte 可以叫decaf,味道會偏奶味,更清新Caramel Latte +$20味道偏甜,咖啡味好重

Lemon Earl Grey Pancake $98
Pancake 好鬆軟,口感似蛋糕多D
檸檬酸酸地,Earl Grey 味食落味道幾清新

Strawberry Latte +$20
Latte 可以叫decaf,味道會偏奶味,更清新
Caramel Latte +$20
味道偏甜,咖啡味好重

2022-08-29 186 瀏覽
💚🤎💚斜路轉角雙層café🥞必食pancake之前去PMQ都有留意到依間café,成日覺得佢好細😂好似得户外位打卡靚,但夏日熱辣辣好似又冇咩室水嘅位坐🤧行去諗住睇餐牌嘅時候,店員話其實2樓室內位坐得更舒服仲有board game玩🤣既然係咁,一於上到去再慢慢揀食咩😛❣️Brunch Set❣️ $198自由配搭嘅brunch set感覺幾好,有頭盤、主菜、飲品、甜品(+$40),餐廳節奏比較慢,候餐時間都較長😗等候時間可以玩下board game 或者享受下依度嘅氛圍🥰🧡班尼迪蛋酸種麵包多士 Brunch Set🧡𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳- 𝘏𝘢𝘴𝘩 𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯 + 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘓𝘰𝘭𝘪𝘱𝘰𝘱頭盤-美式薯餅+蝦醬炸雞鎚🥔即叫即炸,香脆可口;🍗蝦醬味有驚喜𝘔𝘢𝘪𝘯- 𝘚𝘰𝘶𝘳 𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 & 𝘊𝘳𝘢𝘣𝘮𝘦𝘢𝘵主菜-班尼迪蛋酸種麵包多士🥚班尼迪蛋雖然邪惡,但醬汁好香🥑牛油果新鮮;🦀蟹肉份量足夠,一啖咬落去 口感豐富!𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴- 𝘐𝘤𝘦 𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘊𝘩𝘢𝘳𝘤𝘰𝘢𝘭 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦飲品-芝麻竹炭拿鐵🥛中文名係我強行翻譯😂芝麻味香濃,牛奶令整體口感順滑❤️澳洲肉
💚🤎💚
斜路轉角雙層café🥞必食pancake

蝦醬炸雞鎚

❣️Brunch Set❣️ $198

🧡班尼迪蛋酸種麵包多士 Brunch Set🧡
頭盤-美式薯餅+蝦醬炸雞
🥔即叫即炸,香脆可口;🍗蝦醬味有驚喜
主菜-班尼迪蛋酸種麵包多士
飲品-芝麻竹炭拿鐵
🥛中文名係我強行翻譯😂芝麻味香濃,牛奶令整體口感順滑
班尼迪蛋酸種麵包多士 Brunch Set

❤️澳洲肉眼扒配水波蛋 Brunch Set❤️
𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳- 𝘚𝘤𝘰𝘵𝘤𝘩 𝘌𝘨𝘨 + 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘏𝘢𝘮 & 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘮𝘪 𝘣𝘪𝘵𝘦
頭盤-巴馬火腿配莎樂美腸+蘇格蘭蛋
🥓鹹香開胃;🥚調味適中蛋香肉味濃
𝘔𝘢𝘪𝘯- 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬 & 𝘌𝘨𝘨
主菜-澳洲肉眼扒配水波蛋
繼續係食蛋🤭水波蛋做得幾好;🥩肉眼扒肉質粉嫩,肉汁豐富
𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴- 𝘐𝘤𝘦 𝘔𝘪𝘯𝘵 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦
飲品-薄荷朱古力
🌱薄荷味道清新,朱古力味道濃郁🍫
澳洲肉眼扒配水波蛋 Brunch Set
澳洲肉眼扒配水波蛋
薄荷朱古力

𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦- 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘌𝘢𝘳𝘭 𝘎𝘳𝘦𝘺 𝘗𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘷𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮
甜品-檸檬伯爵茶班戟配雲呢拿雪糕
🥞班戟係另+$40,價錢抵食😏咁厚嘅班戟就算2個人share食都好有飽足感,檸檬味道清新解膩,伯爵茶茶味濃又香
檸檬伯爵茶班戟配雲呢拿雪糕

依度環境唔錯,上層燈光柔和俾人一種放鬆嘅感覺😚下層就適合打卡,配合自然光影相真係好靚😝食物方面,最抵食就係班戟 份量好足!BTW記得save post,方便向店員查詢有關套餐啦❣️

📍Le Jardin à Soho
📍中環士丹頓街36-36B號地下E號舖

2022-08-14
10 分鐘 (堂食)
蝦醬炸雞鎚
班尼迪蛋酸種麵包多士 Brunch Set
澳洲肉眼扒配水波蛋 Brunch Set
澳洲肉眼扒配水波蛋
薄荷朱古力
檸檬伯爵茶班戟配雲呢拿雪糕
2022-08-29 161 瀏覽
近著文青聖地PMQ元創方,周邊有很多特色餐廳,其中這間餐廳復古的墨綠色設計吸引了我。原來店家有兩層的設計,樓上有著寬敞的空間,擺放了不少小擺設和小量Boardgame。日間會以CAFÉ形式,晚上則搖身一變為酒吧。 意大利鮮茄醬大蝦意大利麵 - $198 三隻大海蝦已去殼去腸,煎得很香脆,入口鮮嫩爽彈好新鮮;扁意粉麥香好豐富又煙韌,掛著酸甜的蕃茄醬好開胃。 大澳蝦醬炸雞鎚 - $118 即叫即炸的雞鎚好酥脆,散發著濃郁的蝦醬味,入口帶點咸香,特別經反骨處理,雞肉集中在頂部,可拿著槌骨吃。 意大利芝士盆栽蛋糕 - $138 幾可亂真的一盆盆栽,實質是Tiramisu蛋糕。表層鋪滿香脆的朱古力餅乾碎,還有食用花,裡面是一層一層的意大利軟芝士、手指餅、特濃咖啡和咖啡酒味,數種味道互相交織好惹味。 檸檬伯爵茶配雲呢拿雪糕 - $138 即叫即煎的美式鬆餅外酥內軟好濕潤,有點像鬆糕一樣,有許酸甜的檸檬絲增添清新感,又有香濃的伯爵茶醬,加上冰凍奶滑的雪糕增加溫差感。 Camparicano - $90 半透明半粉紅的一杯Cocktails,顏色分明充滿打卡感,絕對是女士最愛。底部有很多自家

意大利鮮茄醬大蝦意大利麵 - $198

大澳蝦醬炸雞鎚 - $118

意大利芝士盆栽蛋糕 - $138

檸檬伯爵茶配雲呢拿雪糕 - $138
Camparicano

Camparicano - $90
半透明半粉紅的一杯Cocktails,顏色分明充滿打卡感,絕對是女士最愛。底部有很多自家釀製的士多啤梨,而上面也有一片片的玫瑰花瓣,酒底是Campari和Bianco相對上酒味較重。
Iced Mint Chocolate

Iced Mint Chocolate - $48
香濃的朱古力帶點清爽的薄荷味,加上幼滑的忌廉。
2022-08-28
Camparicano
Iced Mint Chocolate
2022-08-28 17 瀏覽
好耐無嚟soho今日約朋友嚟飲少少🤏酒😝呢到真係令人好放鬆有靚靚嘅打卡位環境都好舒服💗- The hidden coconut & Camparicano $63/杯Cocktail happy hour $63 一杯~假裝係星期五 同朋友chill下先🥂我鐘意飲Coconut 味道較甜容易入口💗士多啤梨呢杯🍓樣子撐得下場面❤️啱晒打卡~不過酒精濃度較高鍾意高濃度酒精嘅朋友可以試吓呢杯💗-招牌香草焗雞 (半隻)$198好鍾意食呢個焗雞🍗外皮香脆加上 雞肉嫩滑😝點上醬汁就更加好食啦😋伴碟仲有好多甜粟米🌽 都好好食😋我哋好快就食晒成碟-蜆肉扁意大利麵🍝 $198呢個蜆肉意粉真心正味道上有一點微辣🌶隻隻蜆都大大粒、新鮮而且清洗得好乾淨-冧酒提子配拖肥蘋果班戟 🥞 $138呢個招牌甜品真係不得了😝一上台就吸引我同有人不停打卡影相本身以為樣子咁靚嘅甜品唔會好好食😂意外地pancake非常鬆軟再配上雲呢拿雪糕簡直係一流👍🥹🤣🤣🤣-本身soho比我嘅印象係飲酒多但意想不到呢間餐廳嘅食物都咁高水準下次仲要嚟食!❤️❤️# ⇢店鋪資料:Le Jardin à Soho (中環)中環士丹頓街36-36B號地下E
好耐無嚟soho
今日約朋友嚟飲少少🤏酒😝
呢到真係令人好放鬆
有靚靚嘅打卡位
環境都好舒服💗

Cocktail happy hour $63 一杯~
假裝係星期五 同朋友chill下先🥂

都好好食😋我哋好快就食晒成碟

蜆肉扁意大利麵🍝 $198
呢個蜆肉意粉真心正
味道上有一點微辣🌶
隻隻蜆都大大粒、新鮮而且清洗得好乾淨

冧酒提子配拖肥蘋果班戟 🥞 $138

但意想不到呢間餐廳嘅食物都咁高水準
下次仲要嚟食!❤️❤️

#
⇢店鋪資料:
Le Jardin à Soho (中環)

2022-08-27 11 瀏覽
幾鍾意去有特色既餐廳食晚飯 飲下野~中上環呢間餐廳 就好有當地餐聽特色,上下兩層,設計各有不同~ 樓下裝修成似飲野地方多啲,樓上富設計又寧靜既用膳環境~風乾巴拿火腿沙樂美腸配鮮哈蜜瓜一直都鍾意食呢類前菜😆18個月既Parma ham 加salami,份量都都幾足~過足癮~配鮮哈密瓜無得輸~澳洲草飼肉草扒Main~要食飽飽~ 落左七八成熟,內裏仍然夠紅~外有烤香內有肉汁香~呢到好多自家調調cocktails ~ 都各有特色Cocktails Jardin de plantes幾重carrot 味, 但幾唔錯; 面層打起泡泡~胡蘿蔔🥕橙色~ 幾有層次The hidden coconuts好清新 好好飲 覺得呢杯特別岩女仔飲,易入口~清新不太甜, 椰子汁味唔重~夾雜好light 既柚子味~mix埋 口感好特別~
幾鍾意去有特色既餐廳食晚飯 飲下野~

風乾巴拿火腿沙樂美腸配鮮哈蜜瓜

一直都鍾意食呢類前菜😆
配鮮哈密瓜無得輸~

澳洲草飼肉草扒

呢到好多自家調調cocktails ~ 都各有特色

Cocktails
Jardin de plantes

The hidden coconuts

2022-08-18
2022-08-27 18 瀏覽
放假點少得去Soho 區Chill下黎人氣cafe Le Jardin à Soho 打返個卡歎下個sandwish set啦~🥪Sandwish set🐤Chicken lolipop帶有南乳香味嘅炸雞槌炸到非常香脆又入味🐣Egg benedict with smoked salmon and Avocado餐廳必食煙三文魚份量極多牛油果啱啱好熟又香又細滑水煮蛋生熟度啱啱好蛋黃流心效果非常igable口感係超好benedict底既包包超脆又滿牛油香🍵Green tea latte綠茶同奶香比例平衡味道略帶甘苦口感順滑奶泡打得好夠企身慢慢影相都唔驚走樣餐廳分上下兩層悠閒風佈置令人感到舒適算係較高cp既餐廳等我下次試埋佢哋嘅pancake先
放假點少得去Soho 區Chill下
黎人氣cafe Le Jardin à Soho
打返個卡歎下個sandwish set啦~
🥪Sandwish set

悠閒風佈置令人感到舒適
算係較高cp既餐廳
等我下次試埋佢哋嘅pancake先
2022-08-27 22 瀏覽
💜Soho特色Brunch💟-#LeJardin -Set brunch($198/ person)呢個brunch 係weekend限定,頭盤特別推薦炸雞鎚,有點蝦醬嘅咸香,幾特別~而美式薯餅嘅蘇格蘭蛋十分酥脆,流心蛋夠哂香濃😃-主菜嘅薄切澳洲肉眼扒切開略帶肉汁,配上太陽蛋,完全就係個good morning😋 另一份嘅Egg Benedict,蛋汁流哂出嚟好正,加埋酸種麵包同牛油果咁一齊食,好fresh🥑-冧酒提子配拖肥蘋果班戟($40)甜品完全係重點,自家製手工pancake口感鬆軟,上面仲有雲呢拿雪糕、冧酒提子同拖肥蘋果,甜而不膩🤤-😈 YUMMY指數:8/10
💜Soho特色Brunch💟
#LeJardin
Set brunch($198/ person)
冧酒提子配拖肥蘋果班戟($40)
😈 YUMMY指數:8/10
2022-08-27
午餐
2022-08-27 15 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$250-300+中環SOHO一直好多特色小店,呢間歐洲復古風cafe日頭就係一間咖啡店,夜晚搖身一變就會成為酒吧,適合weekend喺度食返一個branch,或者同朋友相聚飲酒傾偈。超級推介Classic Reuben Sandwich,建議可以叫一個sandwich set,前菜包括蘇格蘭蛋,超級特別,麵粉炸到薄脆,包住喺用香草調味嘅絞肉,夾住中間流心蛋😻重點Reuben sandwich,涵料粗鹽醃牛肉非常香口,調味適中唔會過重,加上邪惡嘅芝士同埋烘到金黃色嘅麵包,下次會為咗呢個三文治再黎。食個三文治再配返杯hidden coconut,冰涼清爽,充滿夏日嘅感覺。另外點左炸甘鯛魚配雙色薯條,綢魚由日本空運直達香港,所以好新鮮嫩滑,魚皮炸到金黃香脆,配上檸檬汁完全唔油膩。甜品必點,冧酒提子陪拖肥蘋果pancake,完全估唔到甜品咁出色,分量大到可以同朋友share,用咗movenpick 雲呢拿雪糕,再加上熱辣辣嘅pancake,有冰火交融嘅感覺,冧酒提子同埋蘋果呢個組合好清新,食落感覺舒服。

🇭🇰Hong Kong

2022-08-27 18 瀏覽
🔸Amadai Fish with Orange Fennel Salad 🐟• $268炸甘鯛魚,連魚鱗都食得!鱗片片片豎起🤓好似開滿曬花咁🌸好靚!食落酥香清脆,好特別! 鍾意可以擠d檸檬汁,🍋我就覺得就咁食魚既原味都好夠唯一覺得肉質可以再滑d,咁就prefect啦♥️茴香橙沙律口感都幾得意🥗夠清新!🔸Sandwich Set 🍔- Signature Beef Burger🐮 with Fries🍟+Onion Rings 🧅with Green Salad 🥗• $168呢個set真係大滿足!有炸薯條🍟仲有炸洋蔥圈🧅一啲都唔淋油仲好香脆!沙律菜🥗又可以減低罪惡感😆餐廳先將Burger麵包塗上牛油烘烤至微焦,內餡夾有juciy牛絞肉🐮煙肉🥓酸瓜🥒熟洋蔥絲🧅同兩款唔同既芝士🧀配埋沙律醬超豐富!🔸Iced Sesame and Charcoal Latte 🥤• with set +$20果日唔飲得酒所以簡左個比較養生既芝麻奶,飲飲下會食到芝麻顆粒🤩🔸Toffee Apple and Rum Raisin Pancake🍎 • $138呢個真係必叫!上枱果陣熟辣辣♨️影相要快啲唔係雪糕就溶

呢個真係必叫!上枱果陣熟辣辣♨️影相要快啲唔係雪糕就溶嫁啦🍦厚Pancake好鬆軟🤩拖肥焦糖蘋果好入味🍎冧酒提子酒味唔會太嗆喉🍇夾埋雲呢拿雪糕,正呀🤭

🔸Expresso Martini 🍸 • $95
呢杯咖啡cocktail,用vodka 做base,令介乎係精神同微醺之間🤭
♡ 蘇豪高質打卡 𝑪𝒂𝒇𝒆 酒館 - Le Jardin à soho ♡-難得今日早收工 😎於是約左朋友黎呢間想食左好耐既 𝑪𝒂𝒇𝒆 酒館 💓 環境好舒服 同友人被安排坐打卡位😎👨‍💼職員亦都好用心講解菜式 好貼心呀👍服務一流~~~ - ♡ The hidden coconut & Camparicano ♡ 每一杯 $63 原價$90 撞正happy hour $63 有一杯~夏日天時 先叫兩杯野飲🥂😝Coconut 甜甜地 好好飲😋 加上有青檸 好清新Camparicano 以士多啤梨🍓為主酒精濃度較濃~❤️好靚 打卡一流~-♡ 蜆肉扁意大利麵🍝♡ $198食落帶點香辣🌶好刺激🤣 蜆肉粒粒都好大隻、肥美兩個人好快清哂成碟❤️-♡ 招牌香草焗雞 (半隻)♡ $198呢隻雞真係不得了🍗香脆既外皮 滑嫩既雞肉 😋再連埋香甜粟米🌽 唔洗點汁都已經好好食 😝-♡ 冧酒提子配拖肥蘋果班戟 🥞 ♡ $138最後~~ 緊係唔小得呢度既招牌甜品❤️ -𝒫𝒶𝓃𝒸𝒶𝓀𝑒- 配上左雲呢拿雪糕冷熱口感🔥❄️ 加埋甜甜既拖肥蘋果 同 冧酒提子🍇班戟厚身而鬆軟~ 每一啖都好味到講不出聲🥹🤣🤣🤣-❥ 一向知道蘇豪
難得今日早收工 😎

同友人被安排坐打卡位😎
👨‍💼職員亦都好用心講解菜式 好貼心呀👍
服務一流~~~

原價$90 撞正happy hour $63 有一杯~
夏日天時 先叫兩杯野飲🥂😝
Coconut 甜甜地 好好飲😋
加上有青檸 好清新
Camparicano 以士多啤梨🍓為主
酒精濃度較濃~❤️好靚 打卡一流~
♡ 蜆肉扁意大利麵🍝♡ $198

食落帶點香辣🌶
好刺激🤣 蜆肉粒粒都好大隻、肥美

兩個人好快清哂成碟❤️

-𝒫𝒶𝓃𝒸𝒶𝓀𝑒-
配上左雲呢拿雪糕
冷熱口感🔥❄️
加埋甜甜既拖肥蘋果 同 冧酒提子🍇
班戟厚身而鬆軟~
每一啖都好味到講不出聲🥹🤣🤣🤣
❥ 一向知道蘇豪區美食雲集~
今日一見果然如此💓
呢間𝑪𝒂𝒇𝒆 x 酒館
✅服務好
✅食物水準極高
✅環境舒服
黎開蘇豪區~ 一定要試下😋
#
⇢店鋪資料:
Le Jardin à Soho (中環)
中環士丹頓街36-36B號地下E號舖

#soho #中環美食 #中環酒吧 #hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先
2022-08-25
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌香草焗雞
  • 冧酒提子配拖肥蘋果班戟
2022-08-21 19 瀏覽
上星期放假約埋朋友去中上環行街,經過呢間湖水綠主調既餐廳就被吸引住~~佢地既brunch menu只限周六日供應!價錢都只係$198,一於黎試試🤩🤩🥪班尼迪蛋酸種麵包多士✨賣相好靚!酸種麵包上放滿一層厚厚既牛油果🥑、煙三文魚🍣同班尼迪蛋🥚~~將酥脆既麵包同配料一啖過咬哂,口感超豐富❤️❤️伴碟既美式薯餅、蝦醬炸雞鎚質素都唔錯!食完好飽肚,推介😋😋🥩澳洲肉眼扒配炒蛋✨廚師用慢煮方式烹調,令到牛扒顏色保持粉嫩😍😍入口牛味濃郁,而且非常juicy!!伴碟既parma ham同埋salami bite鹹香十足,配埋沙律食啱啱好👍🏻👍🏻🥞榛子朱古力香蕉班戟配雲呢拿雪糕✨brunch加配只需($40)咋,好抵食!!班戟熱辣辣之餘夠哂厚身,鬆軟可口😋😋配埋雪糕🍦、榛子醬🍫、香蕉片🍌一齊食更加豐富,整體唔會好膩~~而且份量好多,兩個人share食啱啱好❤️❤️☕️Ice Latte✨口感好滑,而且奶香突出!帶淡淡咖啡香~~🫖桂花紅棗茶✨桂花味道清淡,紅棗甜甜地~養生之選👍🏻👍🏻

🥪班尼迪蛋酸種麵包多士✨
將酥脆既麵包同配料一啖過咬哂,口感超豐富❤️❤️
伴碟既美式薯餅、蝦醬炸雞鎚質素都唔錯!食完好飽肚,推介😋😋

🥩澳洲肉眼扒配炒蛋✨
廚師用慢煮方式烹調,令到牛扒顏色保持粉嫩😍😍
入口牛味濃郁,而且非常juicy!!

🥞榛子朱古力香蕉班戟配雲呢拿雪糕✨
brunch加配只需($40)咋,好抵食!!
班戟熱辣辣之餘夠哂厚身,鬆軟可口😋😋
而且份量好多,兩個人share食啱啱好❤️❤️

☕️Ice Latte✨
口感好滑,而且奶香突出!帶淡淡咖啡香~~

🫖桂花紅棗茶✨
桂花味道清淡,紅棗甜甜地~養生之選👍🏻👍🏻
2022-08-20 393 瀏覽
📍 @lejardinsoho in CentralCafe/BarFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range per head:💰 $150-$300Favourite:💖 Mixed berry pancakes ------------------------------✅ Located in Soho - Pitt Staunton Street, takes around 8 minutes walk from Central / Sheung Wan MTR station✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering cafe food. They also have a bar for wine, cocktails and beer. ✅ The mixed berry pancakes is really fluffy and thick enough. Topping with a scoop o
📍 @lejardinsoho in Central
Cafe/Bar

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛

✅ The mixed berry pancakes is really fluffy and thick enough. Topping with a scoop of vanilla ice cream, fresh strawberries, berries compote, lemon flavour syrup and custard. Very refreshing and juicy! Highly recommended.

✅ Hidden gem in soho, It’s decorated with lots of plant, providing a comfortable and relaxing area on the 2nd floor. While there's a darn green design on the ground floor with elegant design.

✅ Good value for money, they offer regular lunch set and tea set.

✅ Can’t wait to return again
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance on weekends.
✅I would highly recommend this place for its food and drink(coffee/wine). Definitely it's a good spot for some chill place with friends.
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-08-20
下午茶
  • Mixed  berries  pancakes
2022-08-13 19 瀏覽
今日weekend 就嚟到位於蘇豪嘅一間小餐館,餐廳嘅裝修好有歐洲復古風味,就圍都係打卡位,非常吸睛。Brunch menu ($198/位)只限周六,周日供應。第一份係薯餅同scotch egg - 有兩塊薯餅份量十足,scotch egg一樣好味,入面仲有流心效果。酸種麵包配牛油果同蟹肉 - 蟹肉多士較少食,配埋流心蛋、牛油果同蟹肉真係好豐富,味道仲好夾,食到蟹肉嘅鮮甜。不得不提個酸種麵包真係好脆身得嚟又唔會覺得硬,咬落去好有口感。第二份係薯餅同意大利火腿 - 意大利火腿真係好多好多!如果換一半為芝士或麵包可能會仲好。牛扒同煎太陽蛋 - 個牛扒二人食都得,燒到入面呈粉紅色,肉質多汁又嫩滑。蜜糖茉莉花茶(+$20)黑炭黑芝麻咖啡(+$20)- 加咗一個咖啡shot,但都覺得個黑芝麻幾甜,但整體唔錯好特別。雲呢拿雪糕 Pancake(+$40)- 我就嗌咗蘋果拖肥提子冧酒pancake,即叫即整自家製,熱辣辣又鬆軟,一啖pancake一啖雪糕更正,而個冧酒提子濃郁得嚟又唔會搶咗個蘋果拖肥味,必叫!

蜜糖茉莉花茶(+$20)

2022-08-13 25 瀏覽
好少有個畫面咁豐富餐廳裏面真係好多小擺設環境舒適~行上山都值得🔥Brunch 好多combination牛魔王唔洗選擇~Steak and egg走唔甩仲可以響Scotch egg/ parma ham/ salad/ wings/ 薯餅裡面簡兩樣孜然雞翼真係超勁好食仲有scramble egg 🍳 Egg Benedict 係港女最愛仲有牛油果🥑煙三文魚Parma ham🥞 pancake texture好特別仲有Earl grey 檸檬🍋味成個menu係為我而設的嗎?😛

好少有個畫面咁豐富
餐廳裏面真係好多小擺設

環境舒適~行上山都值得🔥

Brunch 好多combination

牛魔王唔洗選擇~
Steak and egg走唔甩

孜然雞翼真係超勁好食