2018-07-07 177 瀏覽
有朋友黎左香港探我,咁就帶左佢去間好可愛的cafe上網睇到裝潢設計都好可愛整間店都充滿著可愛的公仔,朋友最愛可愛的野坐下來見有生蠔食,所以點左一份4隻share食,睇落都好大隻好fresh南瓜鵝肝忌廉湯好香濃南瓜味,鵝肝味較淡,整得很creamy 不錯凱撒沙律(巴馬火腿)新鮮的蔬菜配上巴馬火腿,帶出咸咸的味道,十分配合加勒比海海鮮Pizza 有蜆肉、魷魚圈、蝦和菠蘿,材料都很豐富呢,皮底好脆口,口感都唔錯最後點少得甜品呢好大大的棉花糖,粉紅色充滿少女的氣息棉花糖+軟雪糕睇到都很目心悅目
有朋友黎左香港探我,咁就帶左佢去間好可愛的cafe

上網睇到裝潢設計都好可愛

整間店都充滿著可愛的公仔,朋友最愛可愛的野

南瓜鵝肝忌廉湯
好香濃南瓜味,鵝肝味較淡,整得很creamy 不錯

凱撒沙律(巴馬火腿)
新鮮的蔬菜配上巴馬火腿,帶出咸咸的味道,十分配合

加勒比海海鮮Pizza

最後點少得甜品
好大大的棉花糖,粉紅色充滿少女的氣息
棉花糖+軟雪糕睇到都很目心悅目

2018-06-14
2018-07-04 184 瀏覽
今日我個BFF 話要帶去一間靚靚Cafe chill下一入到 就見到入面嘅裝修好夢幻有好多棉花做嘅燈 真係好靚 而揭開Menu 見到呢到原來主要都係食西餐我就見到有一個好特別嘅pasta就係泡菜卡邦尼意粉 聽落好似幾特別所以就叫咗來試吓估唔到味道係出奇地夾有少少辣辣地嘅感覺 但都仲好creamy之後仲叫咗個明太子帶子意粉帶子用牛油煎香 而意粉嘅口感適中保持彈牙之後仲叫咗個小食拼盤 軟殼蟹,薯條同埋雞翼 全部都好香脆順帶一提 店員嘅態度十分親切 值得嘉許
今日我個BFF 話要帶去一間靚靚Cafe chill下

估唔到味道係出奇地夾
有少少辣辣地嘅感覺 但都仲好creamy

之後仲叫咗個明太子帶子意粉
帶子用牛油煎香 而意粉嘅口感適中保持彈牙

之後仲叫咗個小食拼盤 軟殼蟹,薯條同埋雞翼 全部都好香脆
順帶一提 店員嘅態度十分親切 值得嘉許
2018-07-02 157 瀏覽
食物質素高,pizza 脆口,意粉美味又creamy 。仲有至愛的雞翼,汁多味濃。推介當然係甜品,有特色飲品,仲有可愛棉花糖雪糕,大人小朋友都值得一試,而且很近地鐵站。
2018-07-02 128 瀏覽
去完醫院探病,落去堅尼地城搵野食,係openrice找到呢一間,比特色飲品同甜品吸引入去,入到去好似去左主題樂園餐廳,主要係食西餐,啲食特質素👌🏻阿仔仲encore左个BBQ雞翼😋
2018-07-02
  • 小食拼盤
  • Panda Attack
  • 明太子炸軟殻蟹忌廉汁意大利麵
  • 燒烤雞翼
2018-07-02 115 瀏覽
今天同屋企人一齊去食 Tea, 係西環,攪食都艱難,因為一時三刻想不出食乜,那就邊走邊諗,到了 Lattitude 門口就衝了入去!雖然不是第一次來,但裝修有些改變,有點新鮮之後點了一份漢堡,一份三文治,同一個卡邦尼,很快就有得食,泡菜卡邦尼先到,賣相不錯,味道適中,有少少辣,有泡菜味,幾有新意!之後打孖上的是漢堡及三文治,我很喜歡這裡的漢堡,味道相當不錯美味可口,牛油果雞三文治尚算可以,價格雖然有少少貴,但都算可以啦!
泡菜卡邦尼
BBQ 漢堡
牛油果雞三文治
BBQ 漢堡
2018-07-01 76 瀏覽
Staff are friendly, and they reserved a great place for 6 of us. Food portion is just right, and taste fine. Do check out their desserts! They are wonderful! You will love them especially you are coming with kidsI will recommend this place, no doubt!

2018-07-01 108 瀏覽
早就想来这家了,今天总算有个机会。中午直接walk in也有座,真的好运。菜品既好看又好吃,还有兔子和熊熊的玩偶抱,连店员也自带律动。海鲜似乎是特色,每样都想来一个。下次再来。
2018-06-30 80 瀏覽
有次見朋友係呢間餐廳打卡同啲好得意嘅公仔影相,而且環境唔錯就決定嚟試一試🍽😆一入到黎就見到粉色系嘅裝修,而且好多公仔特別係門口勁大隻嘅熊仔擺設🐻一見到就忍唔住同佢影相!我哋都專登揀咗坐係佢隔離😍因為夜晚唔算好多人,而且餐廳座位空間感十足,坐得好舒服👍🏻 特別一讚嘅係餐廳嘅光線比較暗同朋友傾計好舒服😳但係我哋想影相嘅時候,店員會特登開座位上既燈💡等我哋影得靚啲✌🏻可能你會以為只係少女心爆發既Cafe只係適合打卡,但估唔到佢嘅嘢食都好好味 😋首先我哋叫咗一個溫泉蛋三文魚子松露漢堡$128🍔。 呢度比較特別嘅係佢唔單止有牛肉扒配芝士🧀等基本材料黎,同蕃茄🍅生菜黎平衡佢嘅油膩感😇,而且係包面上仲有三文魚子 黑松露同溫泉蛋被包圍,令到每啖漢堡都充滿黑松露嘅香味🎶一咬開魚子醬就喺口入邊溶化,而且係食嘅時候沾上留流心溫泉蛋漿😱令到成個口感唔會太乾身,而且味道有層次 好特別👍🏻跟住有明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵 $138 🍝。一嚟到嘅時候就見到成隻軟殼蟹🦀炸得啱啱好唔會太厚粉 而且外脆內軟,明太子同忌廉汁好夾,平時食嘅嘢忌廉汁意粉都比較普通以蘑菇為主🍴,但係呢度加入明太子就令意粉大啲明太子嘅味道一啲

跟住有明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵 $138 🍝。一嚟到嘅時候就見到成隻軟殼蟹🦀炸得啱啱好唔會太厚粉 而且外脆內軟,明太子同忌廉汁好夾,平時食嘅嘢忌廉汁意粉都比較普通以蘑菇為主🍴,但係呢度加入明太子就令意粉大啲明太子嘅味道一啲都唔單調 值得一試🤔
櫻花樹下$88🌸
呢度每一個甜品都好吸引我哋👉🏻👈🏻最後選擇左櫻花樹下🌸因為可以同時享受心太軟同棉花糖雪糕😆 ,心太軟熱熱地好濃朱古力味🍫配搭棉花糖同雪糕🍦就平衡返唔會太甜👍🏻,而且粉紅色棉花糖超靚😫到嘅時候佢會慢慢溶, 好似一篇篇櫻花喺櫻花樹慢慢落下💦!

整體來講呢度食物同埋環境都唔錯,如果想同姊妹們或者情侶黎傾吓計食餐飯👩‍❤️‍👩呢度絕對係唔錯嘅選擇、食物比較特別,而且有驚喜,打卡影相📷都冇難道💯
2018-05-28
2018-06-28 74 瀏覽
港女壓力大,各方面都好似唔太如意,好友就搵左呢間咁可愛的餐廳等我輕鬆一下一入餐廳見到周圍都係好可愛的公仔,心情即刻好起來,一舊舊的雲本身成舊黑雲咁,但一著燈就變得又靚又夢幻,唔知我舊黑雲幾時識著燈呢打開MENU已經被賣相得意的甜品吸引住,我地一致決定一定要留肚食甜品EARL GREY ($46)一壺茶可以兩個人一齊飲好抵,識叫一定係咁叫PAN-FRIED SCALLOP PASTA WITH KALE ($138)近年潮流好興食的羽衣甘藍再次食饌,一部分放左入PASTA度煮,另一部分就放左一邊,帶子表面煎香,唔會煮得過熟,意粉軟硬度不錯PANDA ATTACK ($48)雪糕可以揀單款味道或者紐紋,紐紋就會有齊朱古力同雲尼拿味,最吸引就係有隻超可愛熊貓放左係上面,用黎呃LIKE一流,熊貓真身係棉花糖,食完甜入心喔無論環境定食物都可愛度十足,照亮左唔少我心中的黑雲,感謝好友一直的聆聽同意見喔
EARL GREY ($46)
一壺茶可以兩個人一齊飲好抵,識叫一定係咁叫

PANDA ATTACK ($48)

2018-06-12
2018-06-26 46 瀏覽
The cute cartoon characters definitely caught my attention after passing by. The food is also pretty nice also~ especially the pasta. A little bit spicy but just right.Will come by next time!

Will come by next time!
2018-06-24 59 瀏覽
Great place for a delicious dessert or even a meal. The cotton candy ice cream desserts are so cute and so delicious! They also have great coffee and really friendly service. The atmosphere is chilled and really cute. A favorite of lots of Kennedy Town locals.
好多舊雲既餐廳☁️ 四處都有公仔好有童真😆而且野食都好好味😋😋▫香煎帶子羽衣甘藍意大利麵 (HKD 138)🍝煎到半熟嘅帶子好鮮甜✨配羽衣甘藍一齊食好香口呀😻鐘意佢健康得黎又辣辣地好惹味🤤⠀▫ 明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵 (HKD 138)🍝鬆脆嘅軟殼蟹🦀 撈埋脆卜卜嘅明太子同紫菜 口感豐富😋⠀▫ 曲奇忌廉奶昔 (HKD 46)🍪🥤上面個棉花糖好得意呀☁️岩哂相機食先 📸 棉花糖慢慢溶落曲奇忌廉奶昔一齊飲 甜甜地🍭⠀▫Truffle Fries (HKD 78)🍟薯條唔算香脆 不過佢配左3款醬都不錯 最愛當然係黑松露醬🍄⠀▫️環境⠀▫️menu⠀

▫香煎帶子羽衣甘藍意大利麵 (HKD 138)🍝

▫️環境

▫️menu

香煎帶子羽衣甘藍意大利麵
曲奇忌廉奶昔
非常好的地方,兒童見到會好開心,食物質素亦都有一定水平,除咗地方細啲,要早啲嚟之外,其他野都係無懈可擊,餐廳姐姐友善,服務非常之好,飲品都好多種類可以揀,又有軟雪糕食。今天係阿囡同契爺契媽出嚟活動,五個人,地方都好歡送,我哋都冇叫套餐,散叫多啲花款揀,如果有興趣來的話,最好11點半鐘早啲過嚟,唔好太遲,如果嚟到太多人冇得入去,咁就好掃興啦,哈哈。配飲品仲會發光㗎 ,非常得意,記得影相,仲有偷偷地講,啲姐姐好靚女。

2018-06-23 82 瀏覽
同事 Last Day 梗係出去食餐好啦!被好多公仔吸引,所以一去到,已經決定甜品要揀公仔綿花糖雪糕。意粉叫左3款: 羽衣甘藍帶子意粉,明太子意粉,白汁雜菌意粉。3款都唔錯,啲意粉幾有咬口。Pizza麻麻,蜜糖雞翼正常。墨魚蝦膠漢堡,簡直係喜出望外。墨魚蝦膠好彈牙,個包亦好細心地有烘底,值90分。飲品賣相好靚,每杯飲品裡面都有粒類似冰粒嘅燈燈。雪糕有牛奶雪糕同朱古力雪糕,2款味道都唔錯。最開心係個公仔綿花糖好可愛,呃Like之選。服務員非常有禮,而且好熱心,值得加分。會再幫襯。
同事 Last Day 梗係出去食餐好啦!

Pizza麻麻,蜜糖雞翼正常。

服務員非常有禮,而且好熱心,值得加分。
會再幫襯。
明太子意粉
蜜糖雞翼
墨魚蝦膠漢堡
2018-06-22 183 瀏覽
又黎到西環發掘美食朋友仔帶我黎到L’attitude兩個人食到超級飽 原因係叫得太多🤪叫左一個明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵 ($138)炸軟殼熱辣辣 明太子配上忌廉汁味道啱啱好 推薦的😛之後叫咗個小食拼盤 ($88)有薯條,雞翼,軟殼蟹 全部都脆卜卜再黎一個串燒拼盤 ($108) 串燒很巨型下當然牛柳串 肉汁豐富好juicy😽當然點少得我杯特色飲品 曲奇忌廉奶昔 ($46)有個棉花糖蓋住杯野飲 成日奶昔都好creamy☁️________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
又黎到西環發掘美食
朋友仔帶我黎到L’attitude
兩個人食到超級飽 原因係叫得太多🤪
叫左一個明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵 ($138)
炸軟殼熱辣辣 明太子配上忌廉汁
味道啱啱好 推薦的😛
之後叫咗個小食拼盤 ($88)
有薯條,雞翼,軟殼蟹 全部都脆卜卜
再黎一個串燒拼盤 ($108) 串燒很巨型下
當然牛柳串 肉汁豐富好juicy😽
當然點少得我杯特色飲品 曲奇忌廉奶昔 ($46)
有個棉花糖蓋住杯野飲 成日奶昔都好creamy☁️
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂