2025-06-16
西環有間小巧日式餐廳,門外有大大個餐牌同宣傳板,夜晚燈光柔和,入面走家庭風,開放式廚房令人感覺親切,好有家庭餐廳feel!環境溫馨舒服,裝修簡約,令人一入去就好放鬆,牆上擺滿日本清酒,餐牌選擇多元化,由燒物、炸物到壽司卷都有,價錢親民,啱晒同朋友或家人聚餐。今次試咗蒲燒鰻魚飯($148)燒鰻魚飯鰻魚厚身油潤,醬汁香甜之餘鹹甜balance適中,上面加咗大量蔥絲同紅椒絲,色香味俱全!😋熱辣辣既白飯飯粒分明,每啖都好滋味,好滿足!牛肉壽喜燒配稻庭烏冬($218)都好出色牛肉嫩滑,湯底香甜,烏冬煙韌,湯底鹹香帶甜,烏冬吸晒壽喜燒精華,配埋豆腐、蔬菜、菇類,蛋黃,賣相吸引,湯底色澤濃郁滋味!食完成個人都暖晒,食到最後都唔覺膩。另外見到Happy Hour優惠,黃昏時段有串燒配啤酒或清酒combo,仲有日本白桃烏龍茶,午市$18,晚市$28,感覺好適合放工chill一chill!🍢價錢合理,份量足,服務親切,無論同家人定朋友嚟都好舒服,真係有返日本家庭餐廳食飯嘅感覺。😋
今次試咗蒲燒鰻魚飯($148)
牛肉壽喜燒配稻庭烏冬($218)都好出色