2021-06-01 3290 瀏覽
🎈概論:去中環IFC,看OpenRice見到這家相對價錢”相宜”的,食評不錯的麵店,於是決定一試。.見到KiKi, 雖然知道是台灣麵店,但未有意會到便是平時看到台式即食麵的那個牌子,後來見到店內某角落那款即食麵的包裝才終於聯想起來。.不知是否店主為保持限制人數,還是避免廚房因太多客人做不切,所以有半家店是不設座位,如相片所見,右邊的枱是沒櫈招呼客人,其他人需要排隊等。這樣餐廳應做少了不少生意。.🎈餐牌:餐牌有小食、麵、飯、飲品及甜點。麵款有幾個富有創意的選擇,例如海膽拌麵和蟹黃油拌麵,點餐紙寫著是米芝蓮大廚創作和大廚推介。麵食大概$100左右,特色麵則為$138。.❇️套餐較抵,包小食、主食和指茶,$148,我的單收的是$128,我估是因為下午茶時段減了$20。.🎈食物:.套餐 (小吃+主食+茶) $148.👇套餐 (麻辣鴨紅+蟹黃油拌麵) ⭐️⭐️⭐️⭐️小食麻辣鴨紅很不錯,見以下評語,麵方面有一碗蟹黃汁和蟹油,見以下照片的左上角兩碗。.麻辣鴨紅⭐️⭐️⭐️⭐️雖然極細碟,其優勝之處是麻辣汁,好香麻,食到會上癮! .蟹黃油拌麵 $138 ⭐️⭐️⭐️⭐️見上段評語,跟拌麵是有一小碗蟹黃油和一碗蟹黃汁。有香濃蟹
🎈概論:

🎈餐牌:

🎈食物:
套餐 (小吃+主食+茶) $148
👇套餐 (麻辣鴨紅+蟹黃油拌麵) ⭐️⭐️⭐️⭐️

套餐  (小食+主食+指定餐飲)

麻辣鴨紅⭐️⭐️⭐️⭐️
雖然極細碟,其優勝之處是麻辣汁,好香麻,食到會上癮!

麻辣鴨紅

蟹黃油拌麵 $138 ⭐️⭐️⭐️⭐️
見上段評語,跟拌麵是有一小碗蟹黃油和一碗蟹黃汁。有香濃蟹黃味,而且蟹黃汁令拌麵濕濕地容易入口,亦有少許蟹肉,不論味覺或嗅覺都得到滿足,4星 ⭐️⭐️⭐️⭐️。這個麵單點$138,叫套餐較抵。

涼拌皮蛋豆腐⭐️⭐️⭐️
3星原因皮蛋普通得很,沒有糖心,而且豆腐亦是普通,份量亦細。

涼拌皮蛋豆腐

海膽拌麵 $138⭐️⭐
失望之選,之前看到食評大讚,所以有期望,結果大失所望。整個拌麵好乾,海膽及汁不多,結果太乾之下,在沒辦法的情況下,唯有用另一個餐的麻辣鴨紅的好味麻辣汁來撈這個麵,浪費了原意的海膽味,好可惜好失望。

海膽拌麵

白灼時蔬 +$18⭐️⭐️⭐️
是套餐另加了$18,初時以為只加$18應該是細碟,只是沒想到是兒童餐份量,基本上是一棵菜切開四角。面頭有疑似滷肉汁,味道一般。唔抵。

套餐追加: 白灼時蔬

紫薯迷你芋圓白桃烏龍 (微甜) +$18⭐️⭐️⭐️⭐️
套餐包的指定飲品只有兩款,加$18可升級轉特色飲品。這個紫薯迷你芋圓白桃烏龍很不錯,微甜都足夠,想稍為甜少少可要少甜。紫色靚,紫薯味道亦香,芋圓彈牙。😋

紫薯迷你芋圓白桃烏龍

鮮萃金鑽鳳梨青茶 +$18⭐️⭐
這個大為失望,味道淡,料不足,鳳梨只有幾粒好細粒,超不推介,毫無特色。失望。

鮮萃金鑽鳳梨青茶

🎈總結:
🆗名氣大過實際
🆗味道只屬一般
✅款式算有創意
✅地點方便
🆗性價比頗低,味道一般,份量不太大,下午茶每人平均也要$155
2021-05-15
麻辣鴨紅
紫薯迷你芋圓白桃烏龍
2021-05-25 328 瀏覽
今日路過IFC,已經過咗食飯時間,有啲掛住鄉下,咁就走左入去食麵。🤣上次見到有人食這個蟹黃麵,相當吸引,所以我今次必須要一試。🤣🤣🤣果然不負眾望,雖然出來的口感也是淡淡的,但夏天吃到這個味道也是蠻清爽。麵條從來不會是大碗,所以分量剛剛好,配搭上台式香腸,回鄉下嘅感覺返晒嚟喇。我仲好為食咁點左一個鴨血,這個有點點失望😞,因為吃開打邊爐的比較辣和重口味,相對這個比較清淡,而且鴨血不夠紮實。不過每個人嘅口味都不同,一試也無妨。

1K
台灣夜市是美食寶地,充斥着琳琅滿目的特產小吃,可惜受疫情影響,香港人要遠行仍是遙遙無期,這天便來到位於中環IFC的KiKi麵店,以主打傳統台灣夜市小食的全新輕食下午茶一止旅行癮。店面面積不大,裝修走木系簡約文青風,枱上更有USB叉電位,方便又貼心。新推出的「輕食下午茶」菜單共有六款小食及迷你主食可供選擇,只需 $48元已包羅一款菜式及一杯招牌台式茶飲,逢星期一至星期五下午三時至六時期間供應,適用於堂食或外賣自取,讓人好好度過午後的悠閒時光。松露夜市鹽酥雞 $48蘸上菌香四溢的秘製黑松露醬,更能突顯鹽酥雞的惹味鹹香,為這道經典台式小食帶來味覺新衝擊。鹽酥雞炸得金黃脆口,雞皮和粉漿不會過厚,一咬開肉質相當嫩口且乾爽酥香,炸得乾身不油膩。外婆甜不辣 $48配料豐富,一碗甜不辣就已包括魚漿、魚丸、米血糕、貢丸及白蘿蔔,混入KiKi廚藝團隊特製的味噌沾醬,充滿寶島古早風味。魚漿味道鮮而不腥,真材實料,咬起來飽滿Q彈。隨套餐附送白桃烏龍或古早冬瓜茶,不過每次喝KiKi茶我都必定會加料,所以就再加$18轉成特飲。古早冬瓜茶甜度恰到好處,喝來清甜宜人,加芋圓下得夠足料,帶有紫芋甜香,口感Q彈,滑溜煙韌

輕食下午茶

松露夜市鹽酥雞 $48

外婆甜不辣 $48
外婆甜不辣

魚漿味道鮮而不腥,真材實料,咬起來飽滿Q彈。
外婆甜不辣

KiKi茶

古早冬瓜茶甜度恰到好處,喝來清甜宜人,加芋圓下得夠足料,帶有紫芋甜香,口感Q彈,滑溜煙韌。
古早冬瓜茶

白桃烏龍茶在悠揚的茶香中伴著清爽淡雅的桃味果香,黑糖珍珠質感粉糯QQ富有嚼勁,同時滿足喝與嚼的小確幸。
白桃烏龍茶

輕食下午茶套餐另加$10就可追加KiKi特色甜品 - 仙草珍珠,是炎炎夏日的降溫消暑好物。
仙草珍珠

涼粉入口沁爽,口感滑溜溜,與彈牙珍珠迸發出雙重口感。
仙草珍珠

倒入黑糖糖漿,配合微苦帶點回甘的仙草,不會過於甜膩。
2021-05-17
古早冬瓜茶
2021-05-17 619 瀏覽
中環lunch time我預左要排隊但無諗過係排左一粒鐘.......店面比我想像中要細D位係自修室位因為防疫只能開放一半坐位既關係所以其實total只係得十零個位流動Lunch time + 中環 + 十零個位都心知不妙然後仲要有3個女仔磨爛蓆坐左成粒鐘都唔肯走..如是者... 等左一粒鐘終於入座店員態度有禮貌 比埋籃仔放手袋同埋未入座時 已經落左單所以一坐低就有得食我哋叫左一個淨麵 一個套餐1) 胡麻棒棒雞拌小醋麵 賣相唔錯 不過個麻醬好甜令到成個麵都得個甜字食食下 比我發現左呢樽野!識食一定落呢個麻椒粉落完即刻令個麵多左個層次Btw呢個粉係買包裝麵入面跟埋既撈麵粉黎嫁2)蒜片台式腸+鮑魚花膠濃湯雞灌麵聽個名就夠哂滋陰實物就都okay既 有兩粒鮑魚同小花膠不過湯底略淡至於飲品方面我地叫左茉莉綠茶 同 金鑽鳳梨青茶前者有點過甜後者反而不錯 有好清新既感覺總結報告就係唔值得等咁耐等左一粒鐘 食左十分鐘....麵食和飲品都不是特別出色 性價比又不高...
中環lunch time我預左要排隊
但無諗過係排左一粒鐘.......

店面比我想像中要細

D位係自修室位
因為防疫只能開放一半坐位既關係
所以其實total只係得十零個位流動
Lunch time + 中環 + 十零個位
都心知不妙

然後仲要有3個女仔磨爛蓆坐左成粒鐘都唔肯走..
如是者... 等左一粒鐘終於入座

店員態度有禮貌 比埋籃仔放手袋

同埋未入座時 已經落左單
所以一坐低就有得食
我哋叫左一個淨麵 一個套餐

1) 胡麻棒棒雞拌小醋麵

賣相唔錯 不過個麻醬好甜
令到成個麵都得個甜字
食食下 比我發現左呢樽野!

識食一定落呢個麻椒粉

前者有點過甜
後者反而不錯 有好清新既感覺

總結報告
就係唔值得等咁耐
等左一粒鐘 食左十分鐘....

麵食和飲品都不是特別出色
性價比又不高...

2021-05-17
2021-04-26 636 瀏覽
最近光顧過兩次都是IFC店,因為在工作的地方附近。兩次分別點了海膽伴麵及鮑魚花膠濃雞湯灌麵,不錯的體驗。午餐時間中午12點,不算人多等10至15分鐘可以入坐。海膽伴麵沒想到是熱的,口感很豐富,太有點兒膩1個人吃不完(對我1個小女生來說)鮑魚花膠濃雞湯灌麵跟想像中差不多,清淡不油膩之選這次點了meal set,有1個面,1份小食跟1杯飲品,小食不錯有很多選擇,但飲品只有兩款單茶品可選,連我最愛的奶茶都要set以外再加錢,少貴哈哈
午餐時間中午12點,不算人多等10至15分鐘可以入坐。

海膽伴麵沒想到是熱的,口感很豐富,太有點兒膩1個人吃不完
(對我1個小女生來說)

鮑魚花膠濃雞湯灌麵跟想像中差不多,清淡不油膩之選

海膽伴麵
鮑魚花膠濃雞湯灌麵
海膽伴麵
鮑魚花膠濃雞湯灌麵
  • 鮑魚花膠濃湯雞灌麵
2021-04-25 500 瀏覽
朋友嗰日話想試吓Kiki 麵,所以我哋嗰日就去咗IFC機鐵站2樓試吓,我哋去嘅時候係下晝3點左右,唔需要等位,坐得非常舒服,我哋點左兩個套餐,個套餐有一個麵一杯嘢飲同埋一個小食我叫咗個麻辣肉片紅白麵 $98不得不讚有圍裙提供 真係好細心👍🏻👍🏻👍🏻,食麵又著白色衫真係會好危險⚠️,豬紅超好味滑滑的😋👍🏻👍🏻杯野飲都好靚,入面有啲QQ的
我哋點左兩個套餐,個套餐有一個麵一杯嘢飲同埋一個小食

我叫咗個麻辣肉片紅白麵 $98

不得不讚有圍裙提供 真係好細心👍🏻👍🏻👍🏻,
食麵又著白色衫真係會好危險⚠️,
豬紅超好味滑滑的😋👍🏻👍🏻

杯野飲都好靚,入面有啲QQ的

2021-04-23 214 瀏覽
前幾天吃午餐,我跟幾個同事來到Ifc 的翡翠小籠包吃東西,走時經過Kiki面店順便買杯Kiki 茶拿回office 喝。當時負責幫我下單的是一位穿着黑色西裝外套,瘦的,女職員不知道為何,態度好像不太想答理我,問她一些問題都不想回答。雖然是帶着口罩,但是也感覺到她那種不耐煩的態度😔而且這已經不是第一次了😣其實已經過了繁忙時間,如果繁忙時間來購買,真的不敢想像她的態度會如何?🤔為何該餐廳會請一位門神回來?😑
外賣自取
【 #期間限定雙色漸變茶飲 】時令花開,以花入饌,飲完人都心花怒放。喜歡花茶嘅我,lunch time 同朋友經過 IFC ,發現 KiKi茶最近聯乘L’Oréal Paris 推出的兩款花系茶飲,分別係#玫瑰雪絨木槿花茶 同 #茉莉鮮橙凍綠茶,一紅一綠兩款都好吸腈,未飲都覺得好清新消暑。是日點餐:胡麻捧捧雞拌小醋麵 : 好岩夏天食,雞絲加上芝麻同蔥花好清新爽口麵質爽口彈牙,愈食愈開胃。蟹黃油拌麵KiKi 麵沾滿由蟹油、蟹黃、蟹肉造成嘅醬汁,啖啖都充滿蟹嘅鮮味。滷牛鍵香濃入味嘅厚切牛鍵,咬落軟滑爽彈。麻辣蹄花香麻惹味嘅涼拌雲耳配爽口薰蹄,感覺好 fresh 玫瑰雪絨木槿花茶 : 以玫瑰花茶及木槿花茶為基調,搭配玫瑰味奶蓋,並綴以點點乾玫瑰花,令整杯茶充滿浪漫感,溫飲選擇口感更為順滑。茉莉鮮橙凍綠茶:以茉莉花茶注入新鮮冷榨橙汁,搭配青蘋果糖漿及酸柑,並加入愛玉、迷迭香及檸檬葉,酸酸地好開胃生津。即日起至4月30日,凡購買 KiKi茶 x L’Oréal Paris #期間限定花系茶飲,即可免費獲贈L’Oréal Paris「昇華修護美髮油」體驗裝(30毫升)1枝。中環港景街1號國際金融中

【 #期間限定雙色漸變茶飲 】

時令花開,以花入饌,飲完人都心花怒放。
喜歡花茶嘅我,lunch time 同朋友經過 IFC ,
分別係#玫瑰雪絨木槿花茶 同 #茉莉鮮橙凍綠茶,
一紅一綠兩款都好吸腈,未飲都覺得好清新消暑。

是日點餐:

胡麻捧捧雞拌小醋麵 :
好岩夏天食,雞絲加上芝麻同蔥花好清新爽口
麵質爽口彈牙,愈食愈開胃。

蟹黃油拌麵
KiKi 麵沾滿由蟹油、蟹黃、蟹肉造成嘅醬汁,
啖啖都充滿蟹嘅鮮味。

滷牛鍵
香濃入味嘅厚切牛鍵,咬落軟滑爽彈。

麻辣蹄花
香麻惹味嘅涼拌雲耳配爽口薰蹄,感覺好 fresh

玫瑰雪絨木槿花茶 :
以玫瑰花茶及木槿花茶為基調,
搭配玫瑰味奶蓋,並綴以點點乾玫瑰花,令整杯茶充滿浪漫感,
溫飲選擇口感更為順滑。

茉莉鮮橙凍綠茶:
以茉莉花茶注入新鮮冷榨橙汁,搭配青蘋果糖漿及酸柑,
並加入愛玉、迷迭香及檸檬葉,酸酸地好開胃生津。

中環港景街1號國際金融中心2樓2017號舖
2021-04-21
KiKi 茶 Tea🍵 × L'Oreal Paris💕 Limited Promotion💫..台灣人氣茶飲品牌 「KiKi 茶」最近推出期間限定花系茶飲🌸,為春日設計左2款滿有春天特色既調花茶。而且仲做緊期間限定既聯乘活動:由即日起至2021 年 4月30日,✨凡購買KiKi 茶🍵 此系列茶飲✨,即可免費獲贈L'Oreal Paris 「迷李昇華修護美髮油🎁 (30ml) 」 一枝。______________________________ll✨玫瑰雪絨木槿花茶 $45Hibiscus Rose Tea w/ Rose Cream Mousse唯美系粉紅色調花茶🌸,以玫瑰花茶 & 木槿花茶為基調 搭配口感綿密玫瑰味奶蓋🌹,為茶飲注入輕甜芳香,加上乾玫瑰花瓣,更迷人💕。✨茉莉鮮橙凍綠茶 $45Jasmine Orange Green Tea金黃明亮既茉莉花綠茶💚,注入新鮮冷榨橙汁🍊,搭配青蘋果糖漿🍏 & 酸柑,帶點酸生又清新生津。______________________________除左飲品之外,餐廳更有由米芝蓮Two Michelin Starred Chef Mitsur

l[花香茶飲系列]l

✨玫瑰雪絨木槿花茶 $45

✨茉莉鮮橙凍綠茶 $45
Jasmine Orange Green Tea
除左飲品之外,餐廳更有由米芝蓮Two Michelin Starred Chef Mitsuru Konishi's 創作Creations Noodles🥢 & 大廚推介麵食🍜。選擇多元化,而且小食都一樣值得試試。

l[胡麻棒棒雞拌小醋麵]l $118
De-boned Chicken Mixed Noodles, Sesame Sauce

l[蟹黃油拌麵]l $138
Crab Egg Gravy Mixed Noodles

l[麻辣蹄花]l $68
Spicy Pork Knuckle $68
l[椒麻雞]l $68
Steamed Chicken w/ Sesame & Black Pepper

前者由米芝蓮二星名廚👨🏻‍🍳 小西充創作既麵食,滿有麻醬香既雞絲🐥 醋麵;

後者蟹黃🦀 咸香既拌麵,都值得一試。而Side Dishes,份量亦十足呢。蹄花🐽 炆煮入味又夠Q;椒麻雞🐥 肉質嫩滑,同樣都很OK。

係IFC or K11 Musea 經過,記得唔好錯過呢次聯乘優惠喔❣️呢款髮尾油味道芳香,而且蘊含6種珍貴花卉精華🌸,不油膩令頭髮回復柔順亮澤,is my 飛弗。
×××[KiKi麵店]×××
©中環港景街1號國際金融中心2樓2017號舖
©尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 4樓406號舖
2021-04-19 180 瀏覽
春天是花開的季節🌸最近台灣人氣茶飲品牌KiKi茶 x L'Oréal Paris以花入饌推出兩杯期間限定的花系茶飲而家晌KiKi茶購買哩系列茶飲更可免費獲贈L’Oréal Paris迷你昇華修護美髮油(30ml)乙瓶👩🏻‍🦰.🔸玫瑰雪絨木槿花茶($45)茶底是手玫瑰花茶及木槿花茶,配搭玫瑰味奶蓋,口感綿密。有凍飲或熱飲的選擇,凍飲更加入低脂愛玉果凍,健康好飲。.🔸茉莉鮮橙綠凍茶($45)清新嘅茉莉花茶,配合鮮甜橙汁,解渴怡人,綴以迷迭香及檸檬葉,並加入愛玉增添口感。.🔸鮑魚花膠濃湯雞灌麵雞湯湯底濃郁,好好飲!鮑魚花膠滋補養顏,麵質彈牙。.🔸椒麻雞雞肉嫩滑,醬汁胡椒味比較突出,帶點麻香。.🔸醬煮大根是一道涼拌菜,大根煮得很透、很入味。

春天是花開的季節🌸
以花入饌
推出兩杯期間限定的花系茶飲
而家晌KiKi茶購買哩系列茶飲
更可免費獲贈L’Oréal Paris
迷你昇華修護美髮油(30ml)乙瓶👩🏻‍🦰
🔸玫瑰雪絨木槿花茶($45)
🔸茉莉鮮橙綠凍茶($45)
🔸鮑魚花膠濃湯雞灌麵
雞湯湯底濃郁,好好飲!鮑魚花膠滋補養顏,麵質彈牙。
🔸椒麻雞
雞肉嫩滑,醬汁胡椒味比較突出,帶點麻香。
🔸醬煮大根
是一道涼拌菜,大根煮得很透、很入味。
2021-04-12 292 瀏覽
KiKi茶有新花系茶飲啊!期間限定啊分別是玫瑰雪絨木槿花茶及茉莉鮮橙綠凍茶✨有熱飲凍飲選擇,賣相挺美呢~玫瑰雪絨木槿花茶用上玫瑰花茶及木槿花茶再配上綿密玫瑰味奶蓋,玫瑰味十足!。茉莉鮮橙綠凍茶則用上茉莉花茶加冷榨橙汁配搭青蘋果糖漿及酸柑,味道酸酸甜甜挺清新兩款茶飲如果選擇凍飲的話會配搭手工製低脂愛玉啫喱🥰 Q彈好吃~。小吃的話,台灣腸和戚風蛋糕真的很不錯~這裡的台灣腸像在台灣吃的一樣~蛋糕亦十分鬆軟啊~
KiKi茶有新花系茶飲啊!期間限定啊
分別是玫瑰雪絨木槿花茶及茉莉鮮橙綠凍茶✨

有熱飲凍飲選擇,賣相挺美呢~
玫瑰雪絨木槿花茶用上玫瑰花茶及木槿花茶
再配上綿密玫瑰味奶蓋,玫瑰味十足!

茉莉鮮橙綠凍茶則用上茉莉花茶加冷榨橙汁
配搭青蘋果糖漿及酸柑,味道酸酸甜甜挺清新
兩款茶飲如果選擇凍飲的話
會配搭手工製低脂愛玉啫喱🥰 Q彈好吃~

小吃的話,台灣腸和戚風蛋糕真的很不錯~
這裡的台灣腸像在台灣吃的一樣~
蛋糕亦十分鬆軟啊~
2021-04-11 211 瀏覽
Kiki拌麵自己係屋企就煮得多喇,今次試下佢既實體店!呢間分店位於IFC,所以食物都一定唔平。今次係lunch time去,所以有lunch set, 會比平時平。$148就有一份小食+麵食+飲品(可以揀冬瓜茶同白桃鳥龍),我就揀左蒜片台灣腸同胡麻棒棒雞拌小醋麵,呢個麵都值得一試既,味道唔錯,酸酸地好開胃,胡麻醬都幾香,因為係凍既,天氣夏既時候食就一流喇😋😋但雞肉太少,唔抵得。食物係唔錯既,但性價比不高

食物係唔錯既,但性價比不高

• 胡麻棒棒雞拌小醋麵
2021-04-07 288 瀏覽
說到近年台灣熱門麵食品牌 不少人會想到KiKi麵 雖然性價比不高 但有明星效應 依然不乏食客捧場🍜.蟹黃油拌麵的蟹粉甘香豐腴 內裡混有絲絲蟹肉 把蟹油和蟹粉倒在碗內加以拌勻後 麵條散發濃郁的蟹香 沾上黑醋吃起來更清爽🦀另外胡麻棒棒雞拌小醋麵也是店內的人氣之選 賣相吸引 麵條口感順滑 嚐起來胡麻味略重 滲入淡淡微酸醋香 格外開胃😋.近來更推出期間限定的春日茶飲系列 還隨茶附送髮尾油 真令人意想不到💆🏻‍♀️唯美系的粉紅色調玫瑰花茶 搭配口感綿密的玫瑰味奶蓋 輕甜芳香 綴以點點乾玫瑰花以及低脂愛玉果凍 口感層次豐富🌸另一杯鮮橙凍茶以茉莉花茶為基調 注入了新鮮橙汁 味道清新帶絲絲酸勁 是春日茶飲佳品💆🏻‍♀️
  • 胡麻棒棒雞拌小醋麵
  • 蟹黃油拌麵
2021-03-27 306 瀏覽
呢日同朋友去IFC間Kiki茶黎個飯前輕食,見到佢地新出左2款花茶🥤玫瑰雪絨木槿花茶呢杯係粉紅色架!勁靚😍可選擇凍飲或溫飲,用左玫瑰花茶同木槿花茶為基調,面頂頭既玫瑰味奶蓋搭口感綿密,凍飲仲有超大舊手工製既低脂愛玉果凍,超中意💕.🥤茉莉鮮橙綠凍茶茉莉花茶加入新鮮冷榨橙汁,配青蘋果糖漿同酸柑,飲落酸酸地好清新,同樣都有大大舊愛玉😍.原來宜家做緊優惠,買呢2款花茶就送L’Oréal Paris既迷你昇華修護美髮油

🥤玫瑰雪絨木槿花茶
🥤茉莉鮮橙綠凍茶
2021-03-27 289 瀏覽
KiKi  Noodle  初體驗。這個台灣品牌嚟咗香港都已經有一段時間,終於前幾日去咗IFC體驗一下。疫情下好多人都外賣,堂食比較少。服務員很貼心提供放手袋的籃。我點了一個鮑魚麵及及台式香腸,久違了的台式香腸味道,好味,如果能夠燒烤,效果會更好。麵底質素唔錯,但就冇乜驚喜。
KiKi  Noodle  初體驗。