2020-03-23 143 瀏覽
位於西環的型格韓風黃店咖啡店,當然要一試這裡知名的髒髒咖啡Dirty,以及特色小食韓式午餐肉Spam Box。餐廳環境較簡約,出面以白色為主,內裡隔開一個酒吧風的位置,充滿型格紫色霓虹燈,風格強烈,和外面文青風的氣氛形成一個對比。髒髒咖啡的表面鋪滿滿瀉的咖啡粉和cream,配合刻意溢出的咖啡外觀真的很有趣,咖啡味亦非常濃郁。另外我很喜歡這裡的韓式午餐肉小食,切成一條條來炸後顯得小巧好食,非常有趣,外觀亦韓風味十足。

下午茶
2020-03-17 93 瀏覽
【JMT Dirty Coffee】 HKD58【Spam Box】 HKD52#黃色經濟圈 💛(將10.17-20嘅營業額捐俾立場/參與黃親國斥計劃,定期捐款至傳媒及反送中組織,etc...)走入依間白雪雪嘅cafe⛄️,播住一首首韓文歌🎼,以至牆上貼有當日生日嘅韓星相片,唔講以為去左韓國🇰🇷,其實只係我好想去旅行。韓式cafe有別於香港cafe總係有all day breakfast🥙,egg benedict🍳咁多選擇。反而係以飲品🥤為主,另配少量小食🍟選擇。食物方面,嗌左個香口小食😋,係將午餐肉🐽切成薯條狀🍟,味道雖同一般冇分別,但賣相夠曬特別。Dirty Coffee☕️就更加吸睛,特意將cream整到滿瀉嘅效果。cream不單順滑,而且加入左榛子醬🌰令味道更香濃。單係個cream已經幾滿意✨,何況搞勻之後cream嘅甜度互補咖啡嘅苦,非常適🈴️。
【JMT Dirty Coffee】 HKD58
【Spam Box】 HKD52

之前喺附近讀書都冇發現呢頭有咁多咁正嘅cafe🥳今次嚟到無論係環境定食物都打卡一流嘅 @jmtcoffeeshop ~再加上呢排冇得去旅行,都可以感受下韓國嘅氣氛都唔錯🤣呢度環境都算幾光猛,白白淨淨,唯獨是係張凳坐得唔係太舒服,未必適合喺度坐太耐。不過今次食飽嚟所以無試到小食嗰啲,下次試下先!.studied nearby for so long & i didnt even know there was a coffee shop this good 😋 this super instagrammable cafe @jmtcoffeeshop serves some really awesome looking & tasting coffee ☕️ personally a huge fan of dirty 🤤 this place is super white, bright & well decorated but the only downside is that the seats arent too comfy 😂 but overall still really go
不過今次食飽嚟所以無試到小食嗰啲,下次試下先!
studied nearby for so long & i didnt even know there was a coffee shop this good 😋 this super instagrammable cafe @jmtcoffeeshop serves some really awesome looking & tasting coffee ☕️ personally a huge fan of dirty 🤤 this place is super white, bright & well decorated but the only downside is that the seats arent too comfy 😂 but overall still really good 😊

𝐉𝐌𝐓 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $58 😋😋😋
可以話為咗呢一杯dirty而來!雖然本身飲咖啡就唔應該為咗打卡,但呢杯賣相真係勁吸引😎~上層都幾多cream下,好似奶蓋咁樣,令到成杯咖啡帶少少甜味。如果可以嘅話盡量上邊嘅cream同下邊嘅espresso一齊飲,味道會夾啲,不過就會飲得有少少論盡🤣
Hot  Chocolate

𝐉𝐌𝐓 𝐇𝐨𝐭 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $50 😋😋
呢杯熱朱古力味道係唔錯嘅,如果朱古力味再濃郁啲我會開心啲🤪比較起上嚟會覺得dirty真係必點!
𝐉𝐌𝐓 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 @jmtcoffeeshop
📍#BELLYwongs_saiwan #BELLYwongs_saiyinpun
#BELLYwongs_cafes
2020-03-08 146 瀏覽
#中意嘅請分享請點讚🍻----------💛#黃店💛17/10-20/10 營業額捐立場💛5/10 學生食物飲品免費, 開放予市民休息+免費提供梳打水💛參與「黃親国斥」計劃 , 每月會有兩日收入扣除成本捐去指定機構 , 包括星火同盟/立場新聞/香港獨立媒體/傳真社/守護孩子 ----------☕JMT Dirty Coffee $58打卡一流,面頭嘅Cream多到瀉出黎,Cream面加左朱古力粉好香好滑。下層係濃縮咖啡,唔會太苦,大杯d就更正。-🔷️Blueberry Smoothie $48唔想飲咖啡嘅可以試下佢地嘅Smoothie,用新鮮水果打成,不過整體偏甜。----------🔎JMT Coffee🚩西環西營盤薄扶林道19號地舖
#中意嘅請分享請點讚🍻
🚩西環西營盤薄扶林道19號地舖
Blueberry Smoothie
Blueberry Smoothie
2020-03-01 75 瀏覽
Had a coffee break and went to this newlyOpened cafe. There is a wide variety of coffee choice and I had the Bailey coffee which is creamy and tasty. My friend ordered a ‘dirty coffee’ which gives a nutty flavour.Basically we didn’t expect any service as we just wanted to have some own time. A nice cafe to recommend

2020-03-01 121 瀏覽
打卡一流既韓式咖啡店 設計簡約明亮 有一大幅連儂牆 坐位唔算特別多 星期日去真係大排長龍 當日店員一腳踢 由排隊落單到拎野飲都等左個幾鐘 大家都係平日黎好啲⁣▪️JMT Dirty Coffee $58⁣澎湃滿瀉既Dirty賣相超吸引 估唔到真係睇得又飲得 最表層既奶泡入口好似tiramisu 口感幼滑 帶點甜度 底層既espresso 濃郁香醇 帶一點酸 好鍾意唔攪匀咁飲 咁先飲到一甜一苦既層次⁣▪️Green tea latte $42⁣中規中矩 感覺抹茶味可以再濃啲 而且冰塊偏多 飲得慢小小都會變得好淡⁣▪️JMT Baileys Milk $98⁣入口好香baileys 奶同baileys互不搶風頭 一啲酒味都無 好易入口 唯獨定價真係真係真係偏高⁣

▪️JMT Dirty Coffee $58⁣

▪️Green tea latte $42⁣
Green tea latte

▪️JMT Baileys Milk $98⁣
JMT Baileys Milk

2020-02-02 98 瀏覽
A little Korean style coffee & gin cafe ! Very simple white decoration with just few tables a long the side. Their coffee is pretty photogenic... JMT dirty, it looks really dirty compared to the other coffee places. They used a think style cream for the coffee for it to set ! Topped with lots of coco powder! The drink was pretty thick, it doesn’t taste like normal dirty coffee. It’s more creamy and sweet ! Signature fried Korean spam, they do serve you the entire can of spam ! Nothing can really

JMT  dirty

Signature fried Korean spam, they do serve you the entire can of spam ! Nothing can really go wrong with that !
Korean  spam

Hot marshmallows chocolate, not too sweet but also topped with a thick layer of cream ! I always like to try something new and interesting!
Marshmallow  coffee

2020-01-31
Korean  spam
2020-02-02 122 瀏覽
呢間cafe想試好耐,小店裝修簡約,以純白色做主題,唔好睇佢舖頭細細,但勝在坐得舒適,可以chill下👆🏽小店裝修別緻,整潔光猛🌞🌞👆🏽JMT dirty coffee好有視覺衝擊!啲cream多到好似瀑布咖啡味道濃郁,入口十分幼滑🤤再配合埋上面嘅可可粉,回甘味重。👆🏽Baked marshmallow with toast剛烤完既棉花糖係多士面頭,再淋埋朱古力醬同朱古力脆米棉花糖外脆內軟,入口秒融!至於多士包身有滿滿朱古力醬同朱古力脆米,口感豐盈。👆🏽唔好漏咗呢個打卡位📷

👆🏽小店裝修別緻,整潔光猛🌞🌞
JMT dirty coffee
👆🏽JMT dirty coffee
好有視覺衝擊!
啲cream多到好似瀑布
咖啡味道濃郁,入口十分幼滑🤤
再配合埋上面嘅可可粉,回甘味重

Baked marshmallow with toast

剛烤完既棉花糖係多士面頭,再淋埋朱古力醬同朱古力脆米

👆🏽唔好漏咗呢個打卡位📷
JMT dirty coffee
2020-01-31 55 瀏覽
呢間韓風JMT coffee shop位置在西營盤站B2出口行5分鐘左右就到,都幾方便。店鋪全白色裝修,簡約清新,都幾顯眼,容易搵到。店內有連儂牆和反送中貼紙、post card,支持黃店!!店最裏面仲有一個紫色嘅霓虹燈,可以打卡影相!但地方不大,座位大約只有10幾個。我哋去嗰陣店員佈置緊牆壁,貼緊韓星poster,但因為我太耐冇追韓星,所以唔知係邊個😂😂然後背景音樂都係韓文歌,不過音樂有啲大聲,街邊車又多,所以有小小嘈。我地叫左:Marshmello coffee $58係一杯加左小小espresso+朱古力醬+半杯打至起泡嘅cream嘅咖啡味道較甜同mocha差唔多~兩粒烤過嘅棉花糖浸落打到起泡嘅cream~係好幸福飽滿嘅感覺丫~啱唒鍾意甜食嘅女仔!Dirty coffee $58一見到呢杯滿到瀉ge coffee就覺得好療癒~真係一杯好靚嘅藝術品。打卡一流~佢口感creamy 幼滑~味道都係較甜。Baked sweet Korean rice cake $58蜜糖加芝士粒配上韓式年糕口感煙奀,又甜甜地好好味!
呢間韓風JMT coffee shop位置在
西營盤站B2出口行5分鐘左右就到,
都幾方便。
店鋪全白色裝修,
簡約清新,
都幾顯眼,容易搵到。
店內有連儂牆和反送中貼紙、post card,
支持黃店!!

店最裏面仲有一個紫色嘅霓虹燈,
可以打卡影相!

但地方不大,
座位大約只有10幾個。

我哋去嗰陣店員佈置緊牆壁,
貼緊韓星poster,
但因為我太耐冇追韓星,
所以唔知係邊個😂😂
然後背景音樂都係韓文歌,
不過音樂有啲大聲,街邊車又多,
所以有小小嘈。

我地叫左:

Marshmello coffee $58

味道較甜同mocha差唔多~
兩粒烤過嘅棉花糖浸落打到起泡嘅cream~
係好幸福飽滿嘅感覺丫~
啱唒鍾意甜食嘅女仔!

Dirty coffee $58
一見到呢杯滿到瀉ge coffee就覺得好療癒~
真係一杯好靚嘅藝術品。

打卡一流~
佢口感creamy 幼滑~
味道都係較甜。

蜜糖加芝士粒配上韓式年糕
口感煙奀,又甜甜地好好味!

#pigfoodiexhk_cafe#pigfoodiexhk_黃店-------📍小清新韓式cafe -- JMT Coffee☕ Bookmark咗呢間嘅dirty coffee 好耐😏好開心又同到包大人去拔草😆終於一嚐呢到嘅招牌飲品~-------⭐Dirty Coffee ($52)賣相超級吸引❤面頭嘅cream漏晒出黎哈哈😂面頭仲有勁厚一層嘅可可粉🙊第一啖飲落去超級驚艷!!直頭好似飲tiramisu咁😂😍😍咖啡味好香濃🙊甜度適中 飲完真係超唔捨得😭😭搵日上完堂要再去飲!--------價錢:$52--------評分(10分滿分)賣相:9味道:9性價比:8回頭率:9--------店舖資料名稱:JMT Coffee地址: 西環西營盤薄扶林道19號地鋪前往方法:西營盤B3出口

#pigfoodiexhk_cafe
#pigfoodiexhk_黃店
-------
📍小清新韓式cafe -- JMT Coffee☕
-------
⭐Dirty Coffee ($52)
價錢:$52
--------
評分(10分滿分)
賣相:9
地址: 西環西營盤薄扶林道19號地鋪
前往方法:西營盤B3出口
2020-01-04
2020-01-02 105 瀏覽
咖啡控嘅我早排留意到呢杯賣相咁正嘅Dirty 已經好想試😍 純白色為主調嘅店舖帶點簡約,坐位唔多,當日我weekday 去到咁岩有位,相信假日一定要等位。杯Dirty 非常igable,面層係奶蓋上面灑滿大量朱古力粉,中間係大量冰,而底層係double espresso嗰種濃厚咖啡,味道唔錯,賣相一流,推介👍另外果杯係藍莓沙冰,酸酸甜甜,味道清新,口感平衡又唔太甜,唔錯😋

2019-12-28 124 瀏覽
呢間做咩啫韓式咖啡店☕️打卡一流,不過因為我哋實在食咗太多野,所以冇叫到佢嘅小食啦!不過呢排真係食咖啡店食到窮,之後會收斂下㗎啦😆1️⃣JMT Dirty Coffee $58整體嘅感覺好似一個飲得嘅Tiramisu!咖啡味☕️比我想像中嘅濃郁。佢唔算好甜,不過比較細杯。🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10 2️⃣JMT Smoothies $56呢杯Cereal Smoothie可以做代餐,不過鑒於我哋食咗咁多野之後再食,就似增肥多啲🌚。飲落去嘅味道有少少似加咗奶粉直衝嘅即食燕麥片都幾飽肚。🙆🏻‍♀️美味指數:6.02/10💡整體來講,飲品打卡一流📸,不過就唔算太平🤣⚠️最低消費:一人一杯飲品JMT Coffee 地址🐾:西環西營盤薄扶林道19號地舖
[西環~JMT Coffee]
1️⃣JMT Dirty Coffee $58
🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10
2️⃣JMT Smoothies $56
🙆🏻‍♀️美味指數:6.02/10
💡整體來講,飲品打卡一流📸,不過就唔算太平🤣
⚠️最低消費:一人一杯飲品
JMT Coffee
地址🐾:西環西營盤薄扶林道19號地舖
前韓國籃球聯賽 (KBL) 成員周健宏,擁有一半韓國血統既混血型仔,曾經歷從負傷到失落的心路歷程,即使過程有幾艱鉅,仍然積極等待康復,繼續尋找自己既夢想。係韓國深深被咖啡文化吸引,回流香港後親自開設主打韓式風格既Cafe「JMT Coffee」。佔地唔算大,但裝潢以純白色、簡約主題鮮明出眾,夠哂Chill,淨係呢點已經深受香港人歡迎。👇📌Special -▪ JMT Coffee - $48▫ 先黎一杯招牌式咖啡,賣相精緻,用高杯將漸層效果完美顯示出黎。口感飲落有少少似Spanish Latte,佢地先將煉奶放底,再加入coffee,最後係面加多層奶泡,層次分明,相當吸引!▪ JMT Dirty Coffee - $58 ▫ 佢地除左有賣常見既咖啡種類外,亦有好多自創特製咖啡,好似呢杯由忌廉同可可粉做主角。厚厚既一層蓋住個咖啡杯,賣相睇落污污糟糟,但其實係最近超級爆紅。每個網紅都爭住同佢打卡,味道甜甜地,入口其實非常幼滑,黎呢到必定要叫既!▪ Baked Cream Cheese Korean Rice Cake - $78 ▫ 韓式炒年糕就試得多,呢款好似提子size既真

夠哂Chill,淨係呢點已經深受香港人歡迎。👇

📌Special -
▪ JMT Coffee - $48
最後係面加多層奶泡,層次分明,相當吸引!

▪ JMT Dirty Coffee - $58

▫ 韓式炒年糕就試得多,呢款好似提子size既真係第一試,食落好似糯米滋既質感,
好特別。最底層配搭芝士連埋一齊食,口感同味道更加豐富,食得過!

▪ Choco Cube - $48
▫ 簡單既Brownie,Staff預先幫佢切開中間,睇落的的色色。食落分別咬到核桃、果仁,口感唔錯。
而朱古力味亦都做到夠濃味,內裡有少少軟心朱古力漿,甜度較得岩岩好。

📌Marshmallow Land - $88

▪ JMT Dessert
▪ Biscuit
▫ 原來今個月冬天仲有限定既棉花糖系列,底部用左香噴噴即叫即焗既Brownie,

面頭放左燒過既棉花糖,外脆內軟。再加埋忌廉、朱古力醬,配搭鬆脆既麥味
突出既梳打餅,成件事完全無違和感。
2019-12-14
  • Baked Cream Cheese Korean Rice Cake
  • JMT Dirty Coffee
  • JMT Coffee
  • Choco Cube
  • Marshmallow Land
2019-12-08 149 瀏覽
在西環薄扶林道開了一家韓風咖啡廳 裝修簡約裡面還有一個打卡位挻像置身韓國 打卡拍照一流座位雖然不多但坐得挻舒服 咖啡/食物有數款選擇點了其中兩走是店家招牌食品 試試素質如何吧🙈·Spam Box 炸午餐肉條 HKD$48·Baked Sweet Korean Rice Cake 韓式甜年糕 HKD$58·JMT Dirty Coffee JMT髒髒咖啡 HKD$58·Latte 鮮奶咖啡 HKD$40食物/飲品味道不錯 位置挻方便附近有巴士站的🙈炸午餐肉條的賣相不錯 很少食炸的但不太油膩挻好這杯招牌飲品的髒髒咖啡在視覺/味道也是不錯🤤店員把面頭的忌廉打成泡沫 還要是多到滿瀉的畫面味道不會太甜 經過攪拌過後 咖啡的味道甜了一些🙈

在西環薄扶林道開了一家韓風咖啡廳 裝修簡約

這杯招牌飲品的髒髒咖啡在視覺/味道也是不錯🤤
店員把面頭的忌廉打成泡沫 還要是多到滿瀉的畫面
味道不會太甜 經過攪拌過後 咖啡的味道甜了一些🙈

2019-12-05
$100 (早餐)
2019-12-06 1824 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 JMT Coffee (西環)📍西環西營盤薄扶林道19號地舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟前排喺IG度睇,成日都被呢一間韓國cafe洗版,今日要去西營盤附近約咗朋友食飯,食飯之前就特登過嚟,要試一試呢一間新開嘅韓系Cafe。首先一入到去間Cafe嗰度已經覺得個design簡約得來好時尚,行入少少望一望仲有一個黑色嘅zone,營造出夜店嘅效果,好chill啊🤪🤪重點係,黄店!!!!💛💛💛💛💛JMT Dirty Coffee HKD58如果叫呢杯做視覺系咖啡,一啲都唔過分!澎湃嘅cream係隻杯度湧左出嚟,好似瀑布咁樣佈滿杯同埋杯墊,在灑上均勻嘅可可粉,外觀一百分 💯但係佢除咗睇得之外,仲飲得添,飲落去上面嗰層cream好香好濃好滑,仲有鋪滿朱古力粉,店員細心咁樣俾咗飲管我哋,攪勻之後飲落去咖啡味道香醇,配合埋上面嘅cream,感覺邪惡得來又抗拒唔到呢個咁好飲嘅誘惑😫JMT Baileys Coffee HKD78嗜酒嘅朋友就叫咗呢一杯出面好少有嘅baileys coffee🧐我就唔係太識酒嘅嘢,因為平時唔係好飲酒,偷飲咗朋友一啖,覺得幾好味,隻味同dirty
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 JMT Coffee (西環)
📍西環西營盤薄扶林道19號地舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

重點係,黄店!!!!💛💛💛💛💛

JMT Dirty Coffee HKD58

JMT Baileys Coffee HKD78
JMT Baileys Coffee

我就唔係太識酒嘅嘢,因為平時唔係好飲酒,偷飲咗朋友一啖,覺得幾好味,隻味同dirty有啲似,就係多咗一浸好香嘅baileys酒味,朋友就飲到連番點頭,豎起大拇指👍🏻👍🏻

Spam Box HKD48
Spam  Box

話明淨係嚟飲野飲,最後尾都忍唔住比呢個韓國係嘅小食吸引左叫咗黎share食🙈
Spam  Box

真係好特別啊,因為平時係出面嘅Cafe一定唔會有呢一個spam box食!
Spam  Box

一到食住呢一個spam box,一度嘆住兩杯coffee,差啲真係以為自己去咗韓國嗰度坐Cafe啊!😜
JMT Baileys Coffee