2024-10-15
話咁快離到假期最後一日,梗系捉緊時間約上很久不見的好姐妹去行街。到晚飯時間我哋在尖東永安附近發現左間感覺幾特色既意大利餐廳,門口還有個圓筒雪糕公仔,有買Gelato 雪糕,我哋急不及待入去。ALL DAY SET 1 ($268)🫕意式雜錦豆湯:口感好豐富d豆好綿密,好似有d 入口即溶嘅感覺。最令我驚喜既系湯入面居然加佐藜麥(我飲過好多雜豆湯基本無呢種配料)令到個湯提升左一個層次,而且藜麥系粗纖維對身體有益,呢度真心點贊。意式烤雞配蔬菜(半只):剛上菜時見到表面嘅皮好脆,擔心烤得好乾。當你切開之後先發覺咩叫皮脆肉嫩,一切開即刻有肉汁流出來,熟得啱啱好,唔會話有d血絲系度。就算食雞胸都唔會有柴既感覺,都系咁香滑軟糯。ALL DAY SET 3 ($268)🥑牛油果沙律:牛油果口感比較膩,所以一般餐廳都會搭配沙律去援解呢種感覺,但系呢度比較特別,系用芝麻菜、番茄仔、橄欖油同咸芝士既搭配,令到成個沙律好清新。橄欖油帶出牛油果既香味,芝士既咸香亦唔會搶牛油果本來既味道,令到本來食沙律無醬不歡既我都中意呢種味道。意大利 pizza🍕蘑菇口味同番茄口味一份 pizza可以選擇兩款唔同口味,雖然系厚
ALL DAY SET 1 ($268)
ALL DAY SET 3 ($268)
意大利 pizza🍕蘑菇口味同番茄口味
一份 pizza可以選擇兩款唔同口味,雖然系厚批,佢都可以做到焦香松脆實在難得,醬汁唔算多,但系味道剛剛好。
意大利雪糕:好香濃既黑朱古力味道唔會太甜,入口即溶非常絲滑。
意式蛋糕系 Tiramisu,滿滿一層 Vanilla ice cream糸上面,食入口冰冰涼涼有甜絲絲既感覺,真的是一口入魂了。
💢最后點贊表揚服務員好貼心同熱情,每上一道菜都會介紹菜名,關心您對菜品既口感同滿意程度。餐廳裝修風格系柔和既暖光為主,比人好舒適好恬靜既感覺。