2024-03-24
真係好鍾意打邊爐,今次去佐敦又試吓未食過嘅嘢.試咗呢間火鍋店坐得舒服,啱晒同老友敘舊. 叫咗個芫荽皮蛋鍋湯底,清清地.更加可以食得出材料嘅鮮味,又唔怕熱氣. ⭐️肉類三小拼盤人少少叫拼盤最好乜都有啲. 三百零蚊有齊牛小排、羊肉同埋黑豚肉各四大片. 全部捲起用冰盆上賣相精美. 啲肉新鮮又有肉味😍. ⭐️鹹蛋黃豬肉丸呢個比較有特色啲,出面唔多見.好邪惡勁大嚿鹹蛋黃混埋豬肉口感豐富. 😋但係好好味,我鍾意.⭐️牛三寶有黑柏葉、牛黃喉仲有牛骨髓. 值得一讚係內臟處理得好好唔腥好乾淨.百幾蚊好過自己買返屋企處理勁方便.牛骨髓吸埋湯底精華半溶入口滑嫰,黑柏葉好爽,皇后嘅爽又係另一種爽法.餐廳仲有私房菜提供望落好吸引,下次要約埋成班朋友一齊去試吓先.
⭐️肉類三小拼盤
⭐️鹹蛋黃豬肉丸