2009-09-23 29 瀏覽
果日同朋友行完街經過登打士街見到有間新開的珍珠奶茶店鋪我地就想試試我地飲左佢地推介的 芒果珍珠奶茶同芒果多多芒果珍珠奶茶 好有芒果味同夠茶味 加咪有種特別的感覺 好飲!!!(之前未試過)芒果多多 芒果同乳酸d味岩岩好 甜味岩岩好我地重試左北海道八爪魚同串燒都好好味北海道八爪魚 好爽同有d似刺生feel串燒熱辣辣即叫即燒唔會乾身
果日同朋友行完街經過登打士街
見到有間新開的珍珠奶茶店鋪
我地就想試試
我地飲左佢地推介的 芒果珍珠奶茶同芒果多多
芒果珍珠奶茶 好有芒果味同夠茶味
加咪有種特別的感覺 好飲!!!(之前未試過)
芒果多多 芒果同乳酸d味岩岩好 甜味岩岩好
我地重試左北海道八爪魚同串燒都好好味
北海道八爪魚 好爽同有d似刺生feel

串燒熱辣辣即叫即燒唔會乾身
2009-09-21
2009-09-21 6 瀏覽
因為蝦子餅今天中午要出旺角攞文件,所以順便四圍行行;但實在天氣太熱,立即找找凍飲啦﹗有意無意行去登打士街...(其實想幫趁肥姐小食....但要下午3時才開) 2個人無心機下看見Hot.com有特價珍珠奶茶同小吃,一於試下芒果珍珠奶茶:好香既芒果味之餘,又有奶茶味(好平衡),珍珠好煙韌鹵水八爪魚:好爽口鹵水豬脷:麻麻地...唔夠味值得一讚係負責鹵水既靚女,好好口架....真係樹上雀仔都會俾佢叫落地

鹵水八爪魚:好爽口

鹵水豬脷:麻麻地...唔夠味

2009-09-19
$10.5 (其他)
  • 芒果珍珠奶茶,鹵水八爪魚
2009-09-19 29 瀏覽
見旺角開o左咁多台式飲品店。。。一於間間都試下。。。。今次就試o左呢間。。。。飲得多珍珠奶茶。。。想試試其他野。。。見佢推介芒果珍珠奶茶。。。就試下有幾好飲。。。。我覺得芒果同珍珠奶茶好唔match。。。好奇怪。。俾o左男朋友試。。佢都話唔得。。好難飲。。。加上d珍珠一d彈牙。。。只係一pat冇味既粉團。。。真係唔好飲。。我朋友話連最普通既珍珠奶茶都唔好飲。。我唔敢再試其他。。。。或者下次試下佢d野食啦。。。
見旺角開o左咁多台式飲品店。。。
一於間間都試下。。。。
今次就試o左呢間。。。。

飲得多珍珠奶茶。。。
想試試其他野。。。
見佢推介芒果珍珠奶茶。。。
就試下有幾好飲。。。。

我覺得芒果同珍珠奶茶好唔match。。。
好奇怪。。
俾o左男朋友試。。
佢都話唔得。。好難飲。。。
加上d珍珠一d彈牙。。。
只係一pat冇味既粉團。。。

真係唔好飲。。
我朋友話連最普通既珍珠奶茶都唔好飲。。
我唔敢再試其他。。。。
或者下次試下佢d野食啦。。。
2009-09-15
好得人驚呀!!!近幾年興起既台灣飲料,層出不窮,,旺角就最多新類,,晚上食完晚飯同朋友黎呢間諗住唔駛等快趣試杯應該符合標準既飲料就算,,點知唔係一試無防,,係一試難忘(難飲仲唔難忘?_"_ )朋友叫左杯芒果奶茶,,飲幾啖話甜到好似醬咁,,怪怪地,,唔太ok表情,,我就 青蘋果多多,,,仲大鍋過佢我諗,,頭一啖好ok,,甜而有d味..轉變度好快黎料la!1)何來多多?初以為有種益力多feel,,點知杯野一黎係純綠色就知乃野,,2)酸甜感覺,,但甜係好似用d唔知咩野整到怪怪地既甜,,飲到半路頂唔順,,有d惹啖感覺,,終於我揮一揮衣袖 作別一杯12$既飲料,,免費都唔會想飲,,,半年內我諗唔會再見到的

半年內我諗唔會再見到的
2009-09-17 9 瀏覽
七月廿四‧晴繼續試新開的台式奶茶店,是日來到旺角。天時暑熱,喝一杯冰奶茶是非常的正路,相信這也是台式奶茶大行其道的原因之一。看見貢茶那邊人頭湧湧,這邊同樣是台式奶茶店,卻人影疏落,原來是新張店,就來一杯珍珠奶茶。茶夠凍,但味偏淡,先來夠茶味的珍珠奶茶也如鳳毛麟角。珍珠軟糯,也帶點甜味,不錯的。10蚊一杯,抵飲,亦勝在唔多使點等,一試無妨。
七月廿四‧晴

繼續試新開的台式奶茶店,是日來到旺角。

10蚊一杯,抵飲,亦勝在唔多使點等,一試無妨。
就來試試這間新店子
$10 (其他)
就來試試這間新店子