2021-08-13 54 瀏覽
美孚新邨開咗好多間外賣店,之前買完魚蛋經過見到呢間漢堡包店好似幾吸引😍今日終於有時間黎試下!🤤鐘意食辣既我就選擇左麻辣手打牛肉漢堡🥰佢有得加10$轉套餐,就緊係會加啦~有5款汽水或者可以選擇凍茶,食漢堡包就緊係配汽水啦,我揀左橙汁~同再加5$轉配黑松露醬薯條!😋😋🤤個漢堡包好厚實,佢既麻辣醬唔算太辣,少少麻~岩岩好👍🏻之後朋友叫左個手撕豬漢堡勁多肉,又唔會乾爭爭,好有肉汁,都係大大件🤤😋薯條都好好食,好脆,配埋黑松露醬好夾~鐘意食黑松露既人一定要加!整體黎講呢間漢堡水準幾高,性價比唔錯~值得再食~

今日終於有時間黎試下!🤤
鐘意食辣既我就選擇左麻辣手打牛肉漢堡🥰
佢有得加10$轉套餐,就緊係會加啦~

麻辣手打牛漢堡

個漢堡包好厚實,佢既麻辣醬唔算太辣,少少麻~岩岩好👍🏻
手撕豬漢堡

之後朋友叫左個手撕豬漢堡
勁多肉,又唔會乾爭爭,好有肉汁,都係大大件🤤😋

黑松露醬

整體黎講呢間漢堡水準幾高,性價比唔錯~值得再食~
2021-08-12
麻辣手打牛漢堡
手撕豬漢堡
黑松露醬
  • 黑松露薯條
2021-08-12 41 瀏覽
美孚唔算多嘢食,雖然選擇唔多,但小店都非常高質!今次食咗呢間burger,因為我平時好鍾意食手撕豬pizza,今次就叫咗個手撕豬burger,真係勁juicy地爆汁!另外我朋友叫咗個麻辣漢堡,唔係真係非常辣,我唔太食得辣都食到,所以整體感覺非常良好。另外加$10就多個薯條同汽水,個薯條都唔錯,外賣食都仲係脆脆地的,而汽水嘅選擇都多啲款式,今次就叫咗grape soda,整體都非常不錯,下次會試下意粉同pizza🤗。

2021-08-12 56 瀏覽
📌美孚新邨新開幾間外賣店其中一間📌食品即叫即製 • 可預先電話落單📌加HK$15 配冷泡茶+蒜蓉包/薯條 📌另有熱狗、意粉、Pizza 🍔 美國安格斯牛肉芝士漢堡 (🐂HK$98)用上靚安格斯, 牛味幾重又厚肉!沙律醬夾雜咗洋蔥粒, 加上原片新鮮菠蘿及生洋蔥, 高質! 🍔 芫茜天婦羅豚肉漢堡 (🐖HK$68)芫茜控必試!一層天婦羅芫茜、一層厚切豚肉Patty、一層清香芫茜醬!多重口感,市面上少見嘅配搭,創意心思之作!💬 冷泡茶選擇視乎當天供應量。我飲咗四季春茶,清香解渴。套餐蒜蓉包已經切開細細粒,幾脆添!
📌美孚新邨新開幾間外賣店其中一間
📌食品即叫即製 • 可預先電話落單
📌加HK$15 配冷泡茶+蒜蓉包/薯條
📌另有熱狗、意粉、Pizza

🍔 美國安格斯牛肉芝士漢堡 (🐂HK$98)
美國安格斯牛肉芝士漢堡

🍔 芫茜天婦羅豚肉漢堡 (🐖HK$68)
芫茜天婦羅豚肉漢堡

2021-08-10
下午茶
美國安格斯牛肉芝士漢堡
芫茜天婦羅豚肉漢堡
今日係美孚個邊同朋友去左呢間Hongkong Burger叫外賣見到burger 太吸引🙈宣布減肥失敗細細間店,但佢唔止有burger 仲有pizza! 熱狗!意粉仲有小食選擇都多👍🏻😋😋最後我地揀左一個pizza同一個burger 千島醬鮮蝦薄餅 ($78)薄餅皮係薄底pizza比起厚餅皮 個人更愛薄餅皮太合我心意了香脆好食😋美國安格斯牛肉芝士漢堡($98)牛肉香濃 肉質豐富且肉汁豐腴Juicy配上菠蘿香甜味 真係好好食👍🏻好貼心咁幫我地切開一半💜另外加左個新出既蒜蓉包係烤到脆卜卜 加上麵包上芝麻所以更加香覺得可以當零食 食都得😋😋飲品加左$15 要玄米綠茶同凍頂烏龍茶因為要健康啲😌😗見到佢仲有個4人套餐有漢堡 意粉 pizza同小食仲有飲品勁抵食!
今日係美孚個邊
同朋友去左呢間
Hongkong Burger叫外賣

見到burger 太吸引🙈宣布減肥失敗

細細間店,但佢唔止有burger
仲有pizza! 熱狗!意粉仲有小食
選擇都多👍🏻😋😋

最後我地揀左一個pizza同一個burger

千島醬鮮蝦薄餅 ($78)
薄餅皮係薄底pizza
比起厚餅皮
個人更愛薄餅皮太合我心意了
香脆好食😋

美國安格斯牛肉芝士漢堡($98)
牛肉香濃 肉質豐富且肉汁豐腴Juicy

有漢堡 意粉 pizza同小食仲有飲品
勁抵食!

外賣自取
2021-07-24 960 瀏覽
事隔一年實在太耐無到朋友家中聚餐,來到美孚區西餐廳不算太多,而最方便一定係外賣即叫即製的漢堡薄餅意粉店,街坊朋友推介呢間Hong Kong Burger,香港人的小店打造多選擇的自家品牌,由美孚A出口行前一條街右側到店,厚身漢堡Menu尤其吸引,只提供外賣,今次先來個只有美孚店有售的抵食四人套餐$398試試。=千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 =̶ 推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蕃茄芝士生菜的紅黄綠吸睛傳統漢堡色彩,完美還原童年的西餐廳漢堡滋味,醬料份量滿足,蝦堡美味到小編唔記得左影比大家睇😂美式漢堡包質素要一讚,作為招牌是沒有失望。=̶傳統芝士肉醬長通粉=̶ $推介:⭐️⭐️⭐️⭐️肉醬特別足料,長通粉數量驚喜地多,芝士粉溶化於通粉之間,睇落好吸引。如果出爐即食會十分美味😋,所以建議外賣可以在家稍為加熱更香。=̶香辣蒜片蜆肉欖油意大利粉=̶ $推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢款值得叫,蒜片香口,最值得讚係有小編最愛的蒜芯,蕃茄仔帶點甜味,蜆肉份量滿意,呢款微溫仍不失香味可口。=̶巴馬臣黑松露野菌薄餅=̶推介:⭐️⭐️⭐️⭐️10吋意式脆薄批,脆身薄底入味,片片巴馬臣芝士加在火箭菜之上,黑松露味唔算特出,野菌有咬口,整體味道口感都理想。=̶流心芝士

事隔一年實在太耐無到朋友家中聚餐,
來到美孚區西餐廳不算太多,
而最方便一定係外賣即叫即製的漢堡薄餅意粉店,

街坊朋友推介呢間Hong Kong Burger,
香港人的小店打造多選擇的自家品牌,
由美孚A出口行前一條街右側到店,

厚身漢堡Menu尤其吸引,只提供外賣,
今次先來個只有美孚店有售的抵食四人套餐$398試試。

=千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡 =̶
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蕃茄芝士生菜的紅黄綠吸睛傳統漢堡色彩,
完美還原童年的西餐廳漢堡滋味,
醬料份量滿足,蝦堡美味到小編唔記得左影比大家睇😂
美式漢堡包質素要一讚,作為招牌是沒有失望。

=̶傳統芝士肉醬長通粉=̶ $
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
肉醬特別足料,長通粉數量驚喜地多,
芝士粉溶化於通粉之間,睇落好吸引。
如果出爐即食會十分美味😋,
所以建議外賣可以在家稍為加熱更香。

=̶香辣蒜片蜆肉欖油意大利粉=̶ $
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢款值得叫,蒜片香口,最值得讚係有小編最愛的蒜芯,
蕃茄仔帶點甜味,蜆肉份量滿意,
呢款微溫仍不失香味可口。

=̶巴馬臣黑松露野菌薄餅=̶
10吋意式脆薄批,脆身薄底入味,
片片巴馬臣芝士加在火箭菜之上,
黑松露味唔算特出,野菌有咬口,
整體味道口感都理想。

=̶流心芝士蝦球=̶
=̶香辣雞中翼=̶
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
兩款小食正常份量,share食一流,
芝士蝦球配黑松露醬好味👏
雞中翼收乾辣汁味入味滿足。

=七款健康冷泡茶=̶ 另加$5
中台傳統及花茶集匯,當然比汽水特別清香好飲。

6月剛在葵廣開了新分店👏,
雖然沒有四人餐,但Mini Burger好吸引,
下星期返工日子要去試試分享比大家😋

👅美味: 8/10 😮驚喜: 8/10
✨環境: N.A. 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 9/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 8/10
  • 千島醬招牌手打炸蝦餅芝士漢堡
2021-05-13 587 瀏覽
本人十分喜歡吃漢堡,見是新開張不久的漢堡店,就試試。點了份安格斯漢堡套餐,跟黑松露醬及日本橙汁。安格斯漢堡好味,有好多肉汁,包皮有烘過,脆脆地好好食。最令我驚喜的是黑松露醬點薯條,超級好味!而薯條也炸得好食,即叫即整,下次會再買。
2021-04-24 403 瀏覽
知道這間黃店一段短時間,今天有機會去幫襯吓,下午茶最好選擇是熱狗,點了「法蘭克福辣肉醬芝熱狗🌭️」肉醬不太辣但spicy,麵包暖且軟,仲有芝麻,腸乃水準之作價錢相宜,合理的性價比真心推介而且還pizza, 意粉和必要再試的和牛漢堡、豬肉漢堡、蝦餅漢堡,很多選擇,家人都是牛魔王,必會試勻所有味道。雖然只有罐裝飲品,種類算多,有日本果味梳打小食也有不同種類:例必有薯條、雞件、蝦球、魷魚圈、雞中翼,誠意推介

肉醬不太辣但spicy,
麵包暖且軟,仲有芝麻,
腸乃水準之作
價錢相宜,合理的性價比
真心推介

外賣自取
2021-03-16 493 瀏覽
美孚最近新開咗一個美食corner🤩估唔到咁都有間黃店喺到💛佢除咗有賣burger之外 仲有pizza同小食🍔上次試過佢個雙層牛肉漢堡 堅高質又抵食 不過冇影到相😭今次try try佢啲pizza😎.📌千島醬鮮蝦薄餅 $78Pizza相對上冇咁抵食 Cp唔太高🥺雖然佢個批好大 應該係普通批嘅size~不過佢係薄脆嘅批底 整得太薄 好似張紙咁🤭食晒都應該唔會夠飽🤣啲料都比較少 每一塊都淨係得一隻蝦仔🦐再加啲洋蔥,三色椒同菠蘿🧅🫑🍍有樣野好係佢個醬唔會太多 食落唔會太濃味 冇搶到配料嘅味😌整體嚟講 味道唔差嘅 但係就唔太抵食 下次都係食番burger好啲🙈
📌千島醬鮮蝦薄餅 $78
千島醬鮮蝦薄餅