2020-01-29
牛油果蟹肉凱撒沙律 $78牛油果同蟹肉嘅配搭向來都係穩陣之選,如果牛油果再熟D就更正,不過都知好難買得靚燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律 $118豬肋肉炆得非常腍身,輕輕一撕就離骨,而醬汁亦係神來之筆,稠密度剛好,輕輕黏附喺D肉到又唔係太杰,酸酸甜甜同豬肋肉好夾蕃茄芝士火雞胸牛角包 配田園沙律 $56由於豬肋骨係一人份量,我同朋友share食唔夠喉,所以再叫多左個牛角包;牛角包口感鬆軟,餡料算足,個人認為走醬都好夠味;題外話欣賞佢地每個dish都配沙律,感覺好均衡~朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配雲尼拿雪糕 $58黎到HeSheEat點可以唔食甜品,而且識食一定係食hot cake;好鍾意佢地個口感,綿密得黎帶點鬆軟,唔係純粹食空氣;另外加左$10加麻糬,不過同期望中有少少唔同,本身以為會成個心都係麻糬餡,原來只係random加左幾粒麻糬仔入去;唔計麻糬整體性價比幾高
燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律 $118
蕃茄芝士火雞胸牛角包 配田園沙律 $56