2023-04-11 1466 瀏覽
呢間野bookmark咗好耐想試,個人對pancake情有獨鍾,一開頭都驚塊餅會唔會太乾,但食落好軟熟,微甜同塊豬柳好夾,滑蛋同半溶芝士令到個包更加正。但塊餅略嫌太大,食完有d滯。另外,薯條好大好粗,落鹽既份量岩岩好,擺咗一陣食仲好挺身,好過五條友多多聲。$52 一個餐性價比幾高,可惜冇得堂食

$52 一個餐性價比幾高,可惜冇得堂食
2023-04-11
  • 豬柳炒蛋漢堡
2023-04-05 692 瀏覽
終於俾我試到Hero’s Friday 平均$60-$80一個餐,包埋飲品同一款小食。我一直都私心想食佢既PanCake Burger 但最後我都係叫左一個隊長漢堡(有生菜,蕃茄,芝士,牛肉,煙肉,全熟蛋) 如果係太陽蛋式半熟蛋會更加好食。包體好大個,可惜牛肉比較瘦而且多筋,所以食的時候肉汁比較小,同有渣所以有所失望。同很多外賣店一樣用上生菜,但食到最尾的時間由於Sauce偏稀所以全包體已經濕曬,破壞了口感。薯條就正常發揮不過不失。希望店家可以多加留意。
薯條就正常發揮不過不失。
希望店家可以多加留意。
2023-03-10
2023-04-02 513 瀏覽
💛Hero's Friday (荔枝角)👎🏿芝士漢堡 $63(上次食~包乾肉柴)今次食生肉漢堡😵 好誇張🥲頭一啖食,覺得甘juicy~有進步🤔點知再食就唔對路,啲肉粉紅色嘅😵‍💫.👍🏻甜薯條+汽水(跟餐)正常發揮,覺得感動🥹📸20.02.2023.💁🏻‍♀️質素飄忽不定😕見有優惠卷,就比多次機會你點知食到生肉漢堡😟不了不了啦😓.好慘,排隊買左生肉漢堡😟雖然職員話可以後補返個包,但lunch 得一個鐘又唔夠時間落去拎/拎左都唔夠時間食個日餓到放工返屋企先有飽飯食🫠💔
💛Hero's Friday (荔枝角)
👎🏿芝士漢堡 $63
(上次食~包乾肉柴)今次食生肉漢堡😵 好誇張🥲
頭一啖食,覺得甘juicy~有進步🤔
點知再食就唔對路,啲肉粉紅色嘅😵‍💫
👍🏻甜薯條+汽水(跟餐)
正常發揮,覺得感動🥹
📸20.02.2023
💁🏻‍♀️質素飄忽不定😕
見有優惠卷,就比多次機會你
點知食到生肉漢堡😟不了不了啦😓
好慘,排隊買左生肉漢堡😟
雖然職員話可以後補返個包,但lunch 得一個鐘
又唔夠時間落去拎/拎左都唔夠時間食
個日餓到放工返屋企先有飽飯食🫠💔
芝士漢堡
芝士漢堡
生肉漢堡
2022-12-17 1000 瀏覽
你食過最大嘅漢堡有幾大?無得用刀叉架,間野得外賣!你真係要黎試下,佢夠膽係工廠區外賣漢堡賣成舊水,證明佢幾有料啦!就係咁,朋友又約我去荔枝角食飯,外賣上佢公司食。心諗,又介紹荔枝角工廠區D野食,係咪你日日食先至推介乍。到左舖頭條街,發現成條街都係外賣食舖,係咁多間中間就係呢間漢堡店。店面細細,但係有成十幾款漢堡揀,朋友一早到左話幫我柯打左英雄漢堡,最大份果個,話要挑戰我食量。返到朋友公司,一打開個漢堡,嘩,食曬絕對唔係問題,不過唔知點開始食!個包差唔多20cm高,諗住出下力整矮D佢食,又爆曬D肉汁出黎,仲有蕃茄生菜煙肉雞蛋,真係少D技巧都整到一地都係。跟餐仲要有薯條汽水,薯條好似某連鎖快餐店咁,一個紙杯裝完會再裝多下比你,驚你食唔飽咁,食曬成個餐真係晚餐都可以遲D先食!

15 分鐘 (外賣自取)
  • 英雄漢堡
2022-11-26 791 瀏覽
公司附近食到冇咩好食,見呢一間舖頭,作為一間漢堡嘅專門店,真心想試吓到底可以有幾好食,咁就叫咗個煙肉芝士漢堡嘅套餐,即叫即整係需要啲時間等吓嘅,幫唔緊要好嘢係值得等嘅,攞到返公司嗱嗱聲開餐啦,食落牛肉芝士煙肉同菜嘅組合,食落口又真係融合得非常之好,整體嘅味道唔會話俾任何一樣嘢蓋嗰度,確實係有啲有嘅,但係我本身唔怕咁所以我完全接受到,但如果有啲人話唔想食啲咁肥膩嘅嘢,咁自然你都唔去食漢堡店啦係咪,所以大家如果想食漢堡包嘅話,呢間係有水準嘅,得閒放放縱下係可以食吓😎
2022-11-11
15 分鐘 (外賣自取)
  • 煙肉芝士漢堡
2022-11-13 546 瀏覽
呢間小店,好耐都冇食過啦唔想等嘅可以WhatsApp落定單同埋我見到佢而家都有自己個Apps可以喺app度叫定自取Walk in排隊排第三個中間都見到啲車手拎外賣想讚一讚店舖入邊嘅兩位女店員做嘢好快小小嘅廚房見到扒爐位嘅同事同一時間處理好多款唔同嘅扒煎蛋等等…另一個負責炸爐位再加門口收銀等咗大概10分鐘,就已經有新鮮熱辣嘅pancake漢堡啦💯見佢個pancake除咗原味之外,仲可以轉咖啡味蛋方面可以揀煎蛋或者炒蛋Pancake依舊保持鬆軟水準好鍾意食佢嘅粗薯條🍟download佢個Apps仲有coupon送添要食多幾次先得喇😝
呢間小店,好耐都冇食過啦
唔想等嘅可以WhatsApp落定單
見到扒爐位嘅同事同一時間處理好多款唔同嘅扒
煎蛋等等…
另一個負責炸爐位再加門口收銀
等咗大概10分鐘,就已經有新鮮熱辣嘅pancake漢堡啦💯
見佢個pancake除咗原味之外,仲可以轉咖啡味
蛋方面可以揀煎蛋或者炒蛋
Pancake依舊保持鬆軟水準
好鍾意食佢嘅粗薯條🍟
download佢個Apps仲有coupon送添
要食多幾次先得喇😝
2022-11-07 434 瀏覽
📍Hero's Friday 荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖 🦔⸒⸒Hero’s Friday 係大熱嘅漢堡包外賣店😆 早前小編見到 @Lemonmediahk 有介紹到佢哋嘅套餐,所以就決定去試下😙神盾漢堡(套餐) $76漢堡包入邊有薯餅、生菜、牛肉、煙肉、車打芝士等😍牛肉漢堡扒都幾厚身 食落去有少少肉汁同咬口😙煙肉嗰邊有少少脆😆 成個漢堡包咁多配料都幾巨型😜 食落好滿足!磁力漢堡(套餐) $76呢款入面夾住煙肉、洋蔥圈、生菜、牛肉、芝士😍 食落去口感豐富 仲配唔少BBQ醬 食落去好惹味🤪套餐本身係配薯條 但係小編揀咗免費轉薯餅😎薯餅食落去外脆內軟 套餐仲包一罐飲品😋小編兩罐都揀咗低糖C+ ! 一個人食一個套餐好滿足~🔖 @heros_friday
📍Hero's Friday
荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖 🦔⸒⸒

神盾漢堡(套餐) $76
漢堡包入邊有薯餅、生菜、牛肉、煙肉、車打芝士等😍
牛肉漢堡扒都幾厚身 食落去有少少肉汁同咬口😙

磁力漢堡(套餐) $76
呢款入面夾住煙肉、洋蔥圈、生菜、牛肉、芝士😍
食落去口感豐富 仲配唔少BBQ醬 食落去好惹味🤪
套餐本身係配薯條 但係小編揀咗免費轉薯餅😎
薯餅食落去外脆內軟 套餐仲包一罐飲品😋
小編兩罐都揀咗低糖C+ ! 一個人食一個套餐好滿足~

🔖 @heros_friday
  • 隊長漢堡
1K
這次揀了在我家附近的「Hero's Friday」荔枝角店,由我家行過去只要10分鐘就到。這是一間專門賣漢堡的外賣店,他們還自設apps,可登記做會員,儲積分,提前落單,下載優惠,現時不用在門口等待,可預時到店自取,超方便。近期在app裡推出了抵食限時88折優惠,我點了自選2款餐,有2款漢堡、2款小食、2杯飲品及2件炸雞,原價外賣套裝$177,折後$156。漢堡選了「隊長漢堡」手打牛肉漢堡肉很厚身,而且肉汁豐富,加上Hero醬好惹味,配埋煎蛋、超長煙肉 、蕃茄及生菜,用料十足,吃完整個漢堡已很滿足。另一個推薦「神盾漢堡」材料亦很豐富,有芝士、煙肉、牛肉漢堡及超大塊薯餅,我轉用了黑椒醬汁,使漢堡濃味道更提升,如果你是漢堡迷值得一試。小食方面「薯條」粗身不油膩,重薯仔味,「洋蔥圈」炸粉不厚,乾身不油,洋蔥軟身帶點苦澀。「英雄炸雞」勁大塊,外脆肉滑,吃一塊都勁飽肚。

小食方面「薯條」粗身不油膩,重薯仔味,
「洋蔥圈」炸粉不厚,乾身不油,洋蔥軟身帶點苦澀。

「英雄炸雞」勁大塊,外脆肉滑,吃一塊都勁飽肚。
  • 神盾漢堡
  • 隊長漢堡
睇到媒體推介,知道 Hero's Friday 提供 Pancake 漢堡同生酮漢堡,好創新,今日決定要試一試佢🥹小店仲提供小食如洋蔥圈,炸雞,番薯條,薯角等😗 仲有我至愛的全日早餐😍見佢價錢都幾合理仲設有APP 點餐,付款同儲分,夠哂方便🫶🏻==========🔹英雄漢堡$92 (轉生酮麵包及醬汁 +$15)超級豐富及多層次的漢堡,因為太厚所以食落有少少輪盡😂材料有番茄🍅,煙肉🥓,煎蛋🍳,生菜🥬,芝士🧀,兩塊厚厚的牛肉🥩番茄同生菜好新鮮👍🏻煎蛋煎到焦香,蛋味濃兩塊厚厚的牛肉真的食得好滿足,牛味重而且有嚼勁,並唔係大型連鎖店可媲美😝 吃到恰到好處的鹽和黑椒味原本對生酮麵包不抱期望,想必不能與平日食到的麵包相比🤨點知食落卻非常驚喜,麵包鬆軟綿密而且有幾重的亞麻籽香,同平日食到的麵包真係冇咩分別,超高質😍店員告知醬汁因冇加糖所以會偏酸,但食落又幾接受到,同包好夾得來😋推介指數:9/10==========🔹豬柳蛋班堡 $46 (轉咖啡班堡)本身好鍾意食Pancake 的我表示好鍾意呢個搭配咖啡Pancake 夠鬆軟,啡味濃,甜度適中小店好大方,炒蛋份量俾得非常多,炒蛋炒得嫩滑有蛋香🥰豬柳質
仲設有APP 點餐,付款同儲分,夠哂方便🫶🏻
==========
🔹英雄漢堡$92 (轉生酮麵包及醬汁 +$15)
超級豐富及多層次的漢堡,因為太厚所以食落有少少輪盡😂
番茄同生菜好新鮮👍🏻
煎蛋煎到焦香,蛋味濃
原本對生酮麵包不抱期望,想必不能與平日食到的麵包相比🤨
推介指數:9/10
==========
🔹豬柳蛋班堡 $46 (轉咖啡班堡)
本身好鍾意食Pancake 的我表示好鍾意呢個搭配
咖啡Pancake 夠鬆軟,啡味濃,甜度適中
小店好大方,炒蛋份量俾得非常多,炒蛋炒得嫩滑有蛋香🥰
豬柳質素正常
不過男朋友就唔鍾意呢個組合😅
推介指數:8.5/10

這間小店出品用心而且創新,份量足而價錢合理,店員也很有禮貌,支持🫰🏻
不過冇堂食唔多唔少都會影響左食物質素,如果有堂食應該會更正🤩
下次要試下佢個ADB🤩
2022-10-25 355 瀏覽
抵食二人英雄餐漢堡小食飲品炸雞各兩件 外賣套裝$177 做緊限時88折 折後只須$156❅ 隊長漢堡 ❅Hero醬手打牛肉好厚肉又juicy 夾埋煎蛋 超長煙肉 蕃茄 生菜 好足料勁飽呀❅ 煙肉芝士漢堡 ❅將牛肉轉豬柳有兩塊 連麵包都可轉菜包配茄汁 清新健康啲 ❅ 英雄炸雞 ❅大塊酥脆雞肉嫰 仲有土匪或麻辣口味❅ 薯條&洋蔥圈 ❅大包到紙袋都塞唔晒點埋泰式甜酸醬或芥末裝 香口惹味下載Hero’s Friday app 預早點餐到埗即取唔駛等太耐 仲可以儲定積分將來換禮遇
抵食二人英雄餐

點埋泰式甜酸醬或芥末裝 香口惹味
英雄炸雞

英雄炸雞
2022-10-23 259 瀏覽
呢間Hero's Friday 有幾間分店,佢主打外賣漢堡餐,佢特別既地方係佢地自創apps可以登記做會員,儲分,提前落單同下載迎新優惠,如果係佢地忠實fans就用apps有多啲著數,唔想喺門口等咁耐都可以用提前落單呢個功能。佢有單人餐或多人餐優惠,平均$60-$80一個餐,包一個漢堡+一個小食同一罐汽水。小食有薯條,炸洋蔥圈或牛油粟米。今日我點左一個雙層芝士漢堡餐同埋神盾漢堡餐,特別推介神盾漢堡,佢入面材料好豐富,有芝士煙肉漢堡牛扒仲有成大塊薯餅,份量十足,佢即叫即製,漢堡牛扒好juicy,同埋好中意佢個BBQ醬,甜甜酸酸幾好味。仲有,佢杯牛油粟米都超大杯。

2022-10-19 309 瀏覽
雖然今日唔係Friday , 但都要happy 所以就去Hero’sFriday叫返個burger set🍔 我揀咗最經典嘅豬柳蛋班堡面頭嘅pancake非常濕潤👍🏻今次我仲轉左咖啡味 ☕️ Pancake 非常甘香🥞食落多咗好多層次 之後加配麻辣味Shake Shake薯條 🍟 麻辣粉超香口, 辣得過癮🤣又有少少花椒八角味我仲叫埋隊長漢堡 成個配搭非常清新, 超鍾意佢嗰醬🫶🏻漢堡扒即刻煎, 夠juicy 同非常新鮮👍🏻我仲加配咗新出嘅土匪味雞粒🤣香脆得來又會食唔停口🤤整體來講, 套餐非常豐富記住有英雄既地方就有漢堡🤣
雖然今日唔係Friday , 但都要happy

我揀咗最經典嘅豬柳蛋班堡
面頭嘅pancake非常濕潤👍🏻
今次我仲轉左咖啡味 ☕️
Pancake 非常甘香🥞
食落多咗好多層次
之後加配麻辣味Shake Shake薯條 🍟
麻辣粉超香口, 辣得過癮🤣
又有少少花椒八角味
豬柳蛋班堡

我仲叫埋隊長漢堡
成個配搭非常清新, 超鍾意佢嗰醬🫶🏻
漢堡扒即刻煎, 夠juicy 同非常新鮮👍🏻
我仲加配咗新出嘅土匪味雞粒🤣
香脆得來又會食唔停口🤤
隊長漢堡

整體來講, 套餐非常豐富
記住有英雄既地方就有漢堡🤣
豬柳蛋班堡
2022-10-16 222 瀏覽
多次回訪班堡而且新出左個黑椒豬堡四重奏 好似好正咁 同埋用佢個app直接落單仲可以揀分店同咩時間拎真係好方便~.🥞豬柳蛋班堡(套餐有汽水薯餅) $52一如以往既厚厚pancake 好香濃既蛋味蛋多到遮住左塊豬柳 超豐富~ 呢個係一直排心目中no.1.🍔黑椒豬堡四重奏(套餐有汽水薯餅) $66新出一定要會一會佢四層豬柳真係好邪惡 黑椒汁少少辣咁好惹味仲可以揀多汁🤭 個漢堡包都好香脆生菜夠多夠新鮮.📍Hero's Friday📌荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖
多次回訪班堡
生菜夠多夠新鮮
📍Hero's Friday
📌荔枝角青山道489號香港工業中心A座地下A5C號舖
2022-10-16 176 瀏覽
Happy Friday 食返餐Hero's Friday,店主*星期日休息* 所以平日係荔枝角打工仔唔錯選擇,外賣店基本上係小編開夜班獨食嘅必然之選,成日經荔枝角站見到英雄嘅出現😆,今晚終於有時就試到,最重要係第一次食就有優惠🥳只要下載Hero's Friday apps 落單,就有5張$10 coupon 比你5次優惠,正!黑椒牛堡餐$63推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全包汽水及洋蔥圈 (+$8)麻辣- 英雄 Shake Shake 粉 + $1)食牛肉一定要選多醬,而且係黑椒汁一定要推介😋話哂店主著重100%純牛肉做餡,整塊牛肉火喉恰到好處,Juicy 醒胃👍🏼另加左煎雞蛋 (+$4)& 轉橙汁+ $3)Total: 82 豐富晚餐CP保值!豬柳蛋班堡餐 $52推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️同事叫的一款,炒蛋轉左煎蛋,口感應該截然不同,試左少少班戟,口感軟熟香口,自從日本食過好耐,而家本地都有得揀呢款,值得一試。另外留意返一連 50 日 Shake Shake 薯條 Crossover 活動,由即日起,只要選購任何套餐,即可選擇以試食價+$1(原價$5) 升級配 Shake Shake 調味粉,詳情如下:<

店主*星期日休息* 所以平日係荔枝角打工仔唔錯選擇,

外賣店基本上係小編開夜班獨食嘅必然之選,
成日經荔枝角站見到英雄嘅出現😆,
今晚終於有時就試到,最重要係第一次食就有優惠🥳
只要下載Hero's Friday apps 落單,
就有5張$10 coupon 比你5次優惠,正!

黑椒牛堡餐$63
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全包汽水及洋蔥圈 (+$8)
麻辣- 英雄 Shake Shake 粉 + $1)
食牛肉一定要選多醬,而且係黑椒汁一定要推介😋
話哂店主著重100%純牛肉做餡,
整塊牛肉火喉恰到好處,Juicy 醒胃👍🏼
另加左煎雞蛋 (+$4)& 轉橙汁+ $3)
Total: 82 豐富晚餐CP保值!

豬柳蛋班堡餐 $52
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同事叫的一款,炒蛋轉左煎蛋,口感應該截然不同,
試左少少班戟,口感軟熟香口,
自從日本食過好耐,而家本地都有得揀呢款,值得一試。

升級配 Shake Shake 調味粉,詳情如下:
<麻辣味>10/10- 19/10/2022
<BBQ味>20/10 -30/10/2022

🎉英雄餐團餐特別優惠🎉
由即時起,全部88折。
2人英雄餐只須$156 (原價$177)
4人英雄餐只須 $312 (原價$354)
6人英雄餐只須 $468 (原價$531)
8人英雄餐只須$624(原價$709)

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 8️⃣

2022-10-16 124 瀏覽
📍 @heros_friday in Lai Chi KokBurger Food: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛 🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰 $200 ($100 per head)Favorite:💖Captain burger------------------------------✅ Located at HK industrial centre, takes only 1 minute from Lai Chi Kok MTR station. Super convenient.✅The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering burger and snack choices ✅ Very fresh and not oily at all. Overall the food quality was outstanding ✅Captain burger is stunning! You can choose beef or port pa
Burger

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛 🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price: 💰 $200 ($100 per head)
Favorite:💖Captain burger

✅Captain burger is stunning! You can choose beef or port patty. It's really juicy with the over-easy egg, tomato, cheese, lettuce and their own secret sause. The ratio of vegetables to patty is also prefect.

✅ Their fried chicken is very yummy too. So soft with a bit crispy outside
✅ Fresh ingredients.

✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money, ideal place for a quick meal
✅ Overall the food quality was outstanding for this price

✅ Portions are generous
✅ All fresh ingredients
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨