📍 JORDEN - HONG KONG 📍為左生酮朋友搵嘅純白Cafe ⚪️⚪️#牛油果蓉配風乾火腿自打天然發酵酸種麵包🥯牛油果夠多呢一點要讚一讚 多先可以同剪到脆卜卜包加蛋黃一齊食 都大份 絕對夠飽😜但就是想像中嘅味道啦不過枱同枱之間比較迫 難免會嘈左少少要慢活chill 可能就要室外了😛______________________________牛油果蓉配風乾火腿💰 HKD: 88HEART COFFEE📍 佐敦廟街285號地舖
📍 JORDEN - HONG KONG 📍

💰 HKD: 88

HEART COFFEE

📍 佐敦廟街285號地舖
2022-09-18 27 瀏覽
#好有heart嘅cafe佐敦廟街最近開咗間cafe小店 每日精選意粉沙律 外賣自取八折 優惠街坊 佢哋會自製muffins 甜品蛋糕選擇ok 以後又多一個歇腳地啦-☕️沖繩黑糖泡沫咖啡 $50咖啡面頭嗰層烏卒卒嘅厚身泡沫 由黑糖營造 飲嘅時候 劈大個口 泡沫連啡一齊飲落肚😚 有黑糖清甜 又有咖啡醇香-🥤凍泰茶鴛鴦 $56+$6茶啡水準唔錯 用心調製 雖然價錢有啲高😅 泰式茶鴦甜而不膩 啖啖涼浸浸 消暑好飲 -🌱芫荽青醬帶子長通粉 $98呢個係我食pasta嘅配搭首選🥰 長通粉內外沾滿青醬 慢慢咀嚼 感受吓意粉柔韌同芫荽幽香-🍄牛肝菌黑松露雞柳意大利飯$88Order左冇耐 個意大利飯好快就嚟得 牛肝菌有嚼勁 飯粒帶黑松露芳香 可惜有啲煮生米 雞柳亦有啲乾-📍Heart Coffee佐敦廟街285號地舖
#好有heart嘅cafe
☕️沖繩黑糖泡沫咖啡 $50

🥤凍泰茶鴛鴦 $56+$6

🌱芫荽青醬帶子長通粉 $98

🍄牛肝菌黑松露雞柳意大利飯$88

📍Heart Coffee
佐敦廟街285號地舖
2022-09-17 38 瀏覽
💫員工服務態度勁好,會主動過黎詢問我地,勁有耐性答我地嘅問題覺得佢地勁nice😄-又有勁多專業嘅咖啡師-店鋪環境勁乾淨,播着流行的歌曲,令人覺得好舒服。-最特別嘅係有提供插電服務,係每張凳下面,勁sweet🥰-店鋪提供三種吾同嘅枱,顧客可以有不同的選擇👏🏻🌟煙三文魚刁草忌廉汁意大利粉🍝$109-三文魚份量好多🍣個意粉入面有兩種吾同煮法嘅三文魚,整得好入味-每一條意粉都沾滿了忌廉汁,勁香勁好食,推薦😉🌟脆炸布里芝士🧀蘋果🍎合桃沙津🥗$89-個沙律份量好足,材料都好多-芝士係勁好食😋炸到岩岩好-啲沙律🥗好新鮮,加咪橄欖油黑醋汁超好食🌟芝士香草炸雞柳 $59-個雞柳炸到好脆卜卜,入面嘅肉又好滑,吾會老-個醬好特別,雞柳點咪個醬會變得更好食🌟蜜桃🍑芒果🥭水果茶 $56-杯野飲嘅蜜桃🍑同芒果🥭嘅味道勁濃厚-杯野飲仲加咪果肉,超好飲🌟Keto Almond Tofu Cheese Cake $72 -依個係生酮蛋糕🍰適合中意食甜品又想瘦嘅女仔😄-杏仁份量好足,啖啖杏仁咁,勁香😋-個杏仁味同豆腐味都濃厚-蛋糕好滑,質感有少少似布丁,好好食
-又有勁多專業嘅咖啡師
-店鋪環境勁乾淨,播着流行的歌曲,令人覺得好舒服。
-最特別嘅係有提供插電服務,係每張凳下面,勁sweet🥰
-店鋪提供三種吾同嘅枱,顧客可以有不同的選擇👏🏻

🌟煙三文魚刁草忌廉汁意大利粉🍝$109
-每一條意粉都沾滿了忌廉汁,勁香勁好食,推薦😉

🌟脆炸布里芝士🧀蘋果🍎合桃沙津🥗$89
-個沙律份量好足,材料都好多
-芝士係勁好食😋炸到岩岩好
-啲沙律🥗好新鮮,加咪橄欖油黑醋汁超好食

🌟芝士香草炸雞柳 $59
-個雞柳炸到好脆卜卜,入面嘅肉又好滑,吾會老
-個醬好特別,雞柳點咪個醬會變得更好食

🌟蜜桃🍑芒果🥭水果茶 $56
-杯野飲嘅蜜桃🍑同芒果🥭嘅味道勁濃厚
-杯野飲仲加咪果肉,超好飲

-依個係生酮蛋糕🍰適合中意食甜品又想瘦嘅女仔😄
-杏仁份量好足,啖啖杏仁咁,勁香😋
-個杏仁味同豆腐味都濃厚
-蛋糕好滑,質感有少少似布丁,好好食

2022-09-14
2022-09-16 31 瀏覽
蛋糕都好好食👍🏻店舖鄰近地鐵站,充滿文青氣氛的白色主調為主,除了有大眾化的料理和甜品,還有生銅系列的料理和甜品,方便不吃碳水化合物的人。大蝦蟹肉牛油果意粉($159)意粉份量充足,大蝦味道很鮮,肉質也很好,而且牛油果份量也很足夠,整體的材料豐富。脆香金目鱸魚柳配紅咖喱汁($129)魚皮煎到金黃色,外皮香脆,魚肉滑溜,味道鮮甜,紅咖喱汁微辣,魚柳配上紅咖喱汁味感層次提升。Flat white (Hot)($40)拉花是馬的圖案,十分漂亮,咖啡師手勢很好👍,咖啡豆可以選擇堅固和水果味,個人選擇了水果味,味道很純。👍👍Pandan CoConut Cake ($76)這件班蘭椰子蛋糕口感水潤,不會太乾身,配上椰子的口感,味道和口感層次豐富。

蛋糕都好好食👍🏻

店舖

大蝦蟹肉牛油果意粉($159)

脆香金目鱸魚柳配紅咖喱汁($129)

Flat white (Hot)($40)

Pandan CoConut Cake ($76)
2022-09-13 32 瀏覽
睇住menu,見到呢間非常注重健康,啲menu有提供生酮餐,佢啲配搭都係美味又健康又飽肚~蒜香牛油蝦難以抵受誘惑!牛油係另上,驚邪惡的你可以選擇不點醬汁。蝦肉爽口彈牙,牛油更係增添不少風味~大蝦蟹肉牛油果意粉之前食過啲牛油果意粉會好膩,呢個一啲都唔會有呢個感覺。佢有淡淡的牛油果香,有牛油果肉粒。蟹肉係有一絲絲,每口都食到,所以都落不少。大蝦就吾算好大隻,再大隻就更好。焗釀茄子配辣蕃茄汁一點都不辣的。茄子🍆上有好多蔬菜,絕對不會只有茄子咁單一。色彩繽紛,賣相幾好~

蒜香牛油蝦

大蝦蟹肉牛油果意粉

焗釀茄子配辣蕃茄汁

2022-09-10 32 瀏覽
做一件事,有心最重要,要有心先可以做得好。今日就去到佐敦嘅Heart Café,環境都舒適,可以揀戶外或室內位(當然,咁熱的天氣我就揀有冷氣的地方)。餐牌有前菜、湯、主食、甜品,特別有一個生酮Menu,難怪Keto朋友會揀這個Café,大家齊齊開餐!🔸 Keto巴斯克芝士蛋糕甜品控先講甜品~芝士蛋糕食落無咁甜之餘,食完一整件都唔會覺得好膩,而且有粒粒的口感,加上面層的莓,增加口感,這個蛋糕有驚喜。🔸 Keto 100% Chocolate Mousse 放在酒杯內更精緻,朱古力咪超級濃厚,而且綿密度相當高,啖啖滿足!◽ Keto 草飼西冷扒 (160g)配黑椒汁牛扒熟度剛剛好,肉味足,蘸點黑椒汁更惹味,而伴碟的可選沙律或烚蔬菜,我選了後者有西蘭花、椰菜花和菇類,超飽肚!◽ 自家洋蔥湯 味道比較香濃,面層有麵包和芝士,增加飽肚感,而麵包一拉仲有拉絲效果,影相吧!◽ 脆炸布里芝士 蘋果 合桃沙律好香口的炸芝士,加埋好fresh的沙律菜、蘋果、合桃,平衡返唒。▪ 荔枝檸檬水果茶水果茶微酸帶甜,好fresh的感覺最適合夏天!

Keto巴斯克芝士蛋糕

脆炸布里芝士 蘋果 合桃沙律

◽ 脆炸布里芝士 蘋果 合桃沙律

荔枝檸檬水果茶

▪ 荔枝檸檬水果茶
水果茶微酸帶甜,好fresh的感覺最適合夏天!

Keto巴斯克芝士蛋糕
Keto 100% Chocolate Mousse
自家洋蔥湯
脆炸布里芝士 蘋果 合桃沙律
荔枝檸檬水果茶
2022-09-07 38 瀏覽
Heart Coffee(Jordan)小編已經好耐無試過去cafe chill下☕️ 今次覓食黎到佐敦廟街一間裝修簡約💡 但環境氣氛都幾啱傾計嘅coffeeshop 隨知晚餐都幾有驚喜🤓🤓 店舖仲要有生酮menu添 真係好有heart☺️⌖ 辣肉腸溫泉蛋肉醬意粉 🐷🍝💰$109賣相已經夠吸引🤩 辣肉腸唔會油膩之餘 份量都幾多 辣得黎好惹味🔥 溫泉蛋就令成個意粉更加滑溜😋 隔離仲會有番茄仔🍅同各類菇🍄做配菜 豐富成個口感😗😗⌖ 檸檬梳打 🍋💰$46看似普通嘅lemonade 飲落超fresh🍃 又夠冰涼🧊 酸酸地好開胃☺️☺️ ⌖ 燒法國春雞 🐔(配牛肝菌汁)💰$149好有驚喜嘅菜式😍 春雞燒得啱啱好 夠嫩夠juicy💦💦 表皮略脆 配埋牛肝菌汁真係一流 好creamy香濃 推薦!😚😚 就連隔離嘅蘿蔔🥕同玉米🌽都好甜~⌖ 沖繩黑糖泡沫咖啡 ☕️💰$46雖然小編冇研究開咖啡 不過呢款都係幾特別嘅搭配🤔🤔 表層嘅黑糖甜甜地 同泡沫咖啡都幾夾 味道唔錯🫣 值得一試!☻ 回頭指數:8 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Dinnertime #佐敦美食 #香港美食 #港式美食
Heart Coffee(Jordan)

⌖ 辣肉腸溫泉蛋肉醬意粉 🐷🍝
💰$109

⌖ 檸檬梳打 🍋
💰$46

⌖ 燒法國春雞 🐔(配牛肝菌汁)
💰$149

⌖ 沖繩黑糖泡沫咖啡 ☕️
💰$46

☻ 回頭指數:8 / 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #佐敦美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #佐敦coffeeshop #HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #coffeehk #ketomenu #ketocoffee #hongkongcoffeeshop #healthynewyear #heartcoffeehk #佐敦 #佐敦咖啡 #好有heart
2022-08-31 33 瀏覽
好受歡迎既白色主題cafe🤍中午坐滿哂人,同不斷有客人入黎。Cafe竟然仲有生酮系列餐單,照顧番減重人士,好貼心呀。🤍酸種麵包+ 牛油果蓉 配 煙三文魚 水煮蛋 $88製作酸種麵包不需加入油、牛油或者糖,所以係減肥人士既好選擇,加上配搭番牛油果蓉 煙三文魚 水煮蛋 ,依啲健康既食材,真係夠哂營養均衡,依個份量都好足又好食,早/午餐食依個剛好!🤍草飼西冷扒 $138食牧草既健康牛,含脂量低熱量也低,但同樣有牛味,肉質都唔韌👍🏻

🤍酸種麵包+ 牛油果蓉 配 煙三文魚 水煮蛋 $88

🤍草飼西冷扒 $138
2022-08-25
5 分鐘 (堂食)
2022-08-31 31 瀏覽
今日去左佐敦,見到依間以純白色同雲石為主調既Cafe,以綠色盆栽為點綴,有室內外座位,秋天就可以坐岀面打卡了📸,另外cafe仲有提供生酮系列、烘焙麵包/蛋糕,配合不同人士的飲食需要👍🏻。✨提供生酮飲食餐單✨不設加一-💕 酸種麵包+ 牛油果蓉 配 煙三文魚 水煮蛋 $88👅好味指數:7/10依個組合真係好食健康之選😋用上升糖指數較低既酸種麵包😳,口感鬆軟濕潤,有麥香,岩哂我依啲減肥人士☺️,煙三文魚新鮮順滑,帶煙燻鹹味,切埋流心水煮蛋,口感豐富又juicy。-💕 草飼西冷扒(160克) 配意粉/薯菜 $138黑椒汁 / 牛肝菌汁👅好味指數:7/10西冷扒呈粉紅色,略帶嫩筋有肉汁,配上牛肝菌汁,清香惹味,而薯菜係3塊薯餅,炸得香脆唔油膩😋。-💕 passion fruit cheese cake $72👅好味指數:7/10芝士味濃郁,口感順滑,有熱情果果粒☺️,好重熱情果味,餅底有牛油香。-環境:8/10服務:8/10好味指數:7/10回頭率:7/10

✨提供生酮飲食餐單

好味指數:7/10
回頭率:7/10
passion fruit cheese cake
牛油果蓉煙三文魚水煮蛋酸種麵包
草飼西冷扒(160克)
2022-08-29
passion fruit cheese cake
草飼西冷扒(160克)
2022-08-30 44 瀏覽
佐敦最近多了很多餐廳網上找到一家環境光猛, 座位闊落的 Heart Coffee.餐廳走簡約風 牆上掛有不少植物裝飾🌿而且有outdoor用餐區 整體舒服。。🐥雞肉蘑菇忌廉長通粉 雞肉嫩骨長通粉有咬口!!味道可以😌..☕️鴨腳木蜜黑咖啡餐廳的signature 飲品名字好特別💖 第一口是濃濃黑咖啡 但慢慢有淡淡的甜味網上搜了一下 「鴨腳木蜜」原來是採自香港本地原生樹– 鴨腳木樹Ivy tree~ 嘩 支持本地產品♥️

佐敦最近多了很多餐廳
餐廳走簡約風 牆上掛有不少植物裝飾🌿
而且有outdoor用餐區 整體舒服

🐥雞肉蘑菇忌廉長通粉
雞肉嫩骨
長通粉有咬口!!
味道可以😌
☕️鴨腳木蜜黑咖啡
餐廳的signature 飲品
名字好特別💖
第一口是濃濃黑咖啡 但慢慢有淡淡的甜味
網上搜了一下 「鴨腳木蜜」

2022-08-29 742 瀏覽
佐敦地鐵站附近真係好多特色小店,今日放工後約咗朋友係附近飯聚,朋友揀咗呢間充滿文青氣息嘅白色主調cafe🫶🏻🫶🏻 入去見到環境光猛多座位又舒適,仲有音樂襯托,兼聞到咖啡香,即時有減壓效果😌😌🌟自選雞柳野菌忌廉汁$89penne(dinner)好香忌廉芝士味,份量唔少,長通粉嘅硬度好啱我,有咬口又煙韌,雞柳入味唔會嚡,好滿足🥰🌟自選辣肉腸溫泉蛋肉醬$109spaghetti(dinner)溫泉蛋配意粉食真係好正,篤開溫泉蛋,金黃蛋汁流晒出嚟,撈埋意粉一齊食好match,辣肉腸口感扎實有肉味,好開胃,果然冇揀錯👍🌟piccolo(hot)$36拉花係勁靚嘅海馬圖案😍 咖啡師手勢唔錯,甜度適中,唔錯👍🌟Ice fruit tea$56Peach mango夏日炎炎呢杯最啱,有黃桃同芒果香,仲可以食到黃桃,誠意十足👍🌟Keto cheesecake$72Almond tofu豆腐咁嘅質地,淡淡芝士味,杏仁味濃,如偏好杏仁味嘅人士會好鍾意,相反就比較抗拒🤣🌟店舖仲有生酮飲食餐單,方便生酮飲食人士🫶🏻

🌟自選雞柳野菌忌廉汁$89
penne(dinner)

🌟自選辣肉腸溫泉蛋肉醬$109
spaghetti(dinner)

🌟piccolo(hot)$36
拉花係勁靚嘅海馬圖案😍 咖啡師手勢唔錯,甜度適中,唔錯👍

🌟Ice fruit tea$56
Peach mango

🌟Keto cheesecake$72
Almond tofu

🌟店舖仲有生酮飲食餐單,方便生酮飲食人士🫶🏻

2022-08-22
2022-08-28 24 瀏覽
今日經過佐敦見到依間好靚嘅cafe就入咗去😆入到去成個設計都係白色簡約風🤍手撕慢煮鴨腿肉配水煮蛋酸種麵包 $100平時好少見到有鴨腿肉所以就叫嚟試下😗比想像中冇咁乾,再加埋上面啲菜一齊食就冇咁單調😚牛肝菌黑松露雞柳意大利飯 $78正常發揮嘅意大利飯🤣冇乜好驚艷嘅地方,其實依個配搭都幾難會難食/唔好食😂咁樣兩個人share食其實都差唔多,我哋之後都叫咗杯凍嘅抹茶latte同熱嘅mocha都好好飲😋睇menu時發現有生酮menu添😍啱晒減緊肥嘅人去同朋友食😋

手撕慢煮鴨腿肉配水煮蛋酸種麵包 $100

牛肝菌黑松露雞柳意大利飯 $78

• 手撕慢煮鴨腿肉配水煮蛋
Heart coffee 📍佐敦廟街285號地舖 #jordancoffee #heartcoffeehk 我勁鍾意食卡邦尼意粉呢到既意粉份量都ok,但係就同相一樣無咩意粉汁🥺 如果多d醬汁會容易令意粉香滑又易入口。希望廚師可以令意粉掛汁不過都好多煙肉碎,中和返😊牛肝菌黑松露雞柳意大利飯我同老友都覺得佢個賣相好似福建炒飯咁😂都多雞肉,不過比較鞋口。都有好多菇,但係食唔出係有黑松露味。食物份量都算大碟!髒髒咖啡呢個係我老友叫,我試咗一啖感覺還好,有咖啡味。
Heart coffee
📍佐敦廟街285號地舖

我勁鍾意食卡邦尼意粉
呢到既意粉份量都ok,但係就同相一樣
無咩意粉汁🥺 如果多d醬汁會容易
令意粉香滑又易入口。
希望廚師可以令意粉掛汁
不過都好多煙肉碎,中和返😊

牛肝菌黑松露雞柳意大利飯
我同老友都覺得佢個賣相好似福建炒飯咁😂
都多雞肉,不過比較鞋口。
都有好多菇,但係食唔出係有黑松露味。
食物份量都算大碟!

髒髒咖啡
呢個係我老友叫,我試咗一啖
感覺還好,有咖啡味。
2022-08-27 32 瀏覽
佐敦純白文青cafe難得今日休息,決定食餐好,就去左佐敦自從中學畢業後,就冇再去過佐敦,佐敦變左好多,多左好多新餐廳我就選擇左 Heart Coffee#jordancoffee #heartcoffeehk 我入到去,職員好有禮貌,先招呼我坐低原來落order要去櫃台點餐咖啡奶可以另加$5轉燕麥奶/荳奶,都可以不$5多1shot 特濃咖啡我就選左牛油果風乾火腿班尼迪蛋配酸種麪包同鮮奶咖啡鮮奶咖啡有正常拉花,吾會太熱,剛剛好牛油果風乾火腿班尼迪蛋配酸種麪包賣相吾錯,蛋就流心,沙律菜不太夠油醋,火腿可以多少少整體吾錯,餐廳環境簡潔,樓面同事主動收碟,只係樓面見客人較多,沒有開齊所以冷氣,覺得有點焗
佐敦純白文青cafe

難得今日休息,決定食餐好,就去左佐敦

我就選擇左 Heart Coffee
#jordancoffee #heartcoffeehk

我入到去,職員好有禮貌,先招呼我坐低

原來落order要去櫃台點餐
我就選左牛油果風乾火腿班尼迪蛋配酸種麪包同鮮奶咖啡

鮮奶咖啡有正常拉花,吾會太熱,剛剛好

2022-08-25
  • 牛油果煙三文魚班尼迪蛋酸種麵包
2022-08-27 41 瀏覽
《佐敦 純白 🖤Cafe》George放假休息今次去咗這間純白設計嘅Cafe🤍見到佢個Menu有生酮飲食幾特別不過最後冇選擇到生酮飲食嘅餐反而George叫咗 All day breakfast $118整個餐最特別係個酸種麵包第一次試 似法式麵包🥖 口感幾軟熟煙三文魚整得幾好 新鮮 唔好太喊黑松露炒蛋好滑仲有 沙律🥗 煙肉🥓 薯餅 同 炒蘑菇🍄好豐富 好滿足🥰酸種麵包 牛油果蓉配煙三文魚 水煮蛋 $88牛油果蓉🥑 煙三文魚同 酸種麵包幾夾加上水煮蛋流水一齊食幾freah✨Heart Coffee (佐敦)佐敦廟街285號地舖#jordancoffee #heartcoffeehk #佐敦美食 #tg31eat佐敦'
《佐敦 純白 🖤Cafe》

牛油果蓉🥑 煙三文魚同 酸種麵包幾夾
加上水煮蛋流水
一齊食幾freah
酸種麵包 牛油果蓉配煙三文魚 水煮蛋

✨Heart Coffee (佐敦)
佐敦廟街285號地舖

#佐敦美食 #tg31eat佐敦