2025-07-06
老公生日想揾個靜靜地嘅地方同佢慶祝生日,浪漫一下。見到OpenRice 訂座星期日晏就有85折就試下。訂座完,佢會喺你訂嘅日子之前一日會WhatsApp問你想食壽司定鐵板燒,有無食物敏感,覺得佢地好細心。1.) 沙律佢今日嘅沙律係柚子冰菜,第一次食冰菜嘅我覺得好好食吖,冰菜好爽脆咁,好特別,加埋柚子好refreshing 2.) 帆立貝 + 季節燒魚今日嘅季節燒魚係馬友,佢鐵板燒得好好食,魚皮好香好脆,魚肉好滑。帆立貝就有小小燒老左。3.) 虎蝦虎蝦好大隻,彈牙,燒得火侯啱啱好。蝦頭仲要有膏,好香好好食。4.) 美國肉眼薄切個師傅會問你要幾成熟,我要左medium,牛肉薄切入面包住左蔥同埋蒜片,再加啲昆布鹽,牛肉好嫩滑,入面啲蔥同蒜好香,好好食。5.) 炒飯今日係櫻花蝦炒飯,見個師傅落左好多隻蛋,炒到每一粒飯都比啲蛋包住,好有蛋香味,再加埋其他櫻花蝦,鹹菜粒,成個炒飯好香,好有咬口,好好味。6.) 麵豉湯 + 漬物麵豉湯唔會好鹹,味道剛好7.) 甜品芝麻雪糕好有芝麻味,訂座果時mark左celebrate 生日,店員整到個甜品好靚好驚喜。
1.) 沙律
2.) 帆立貝 + 季節燒魚
3.) 虎蝦
4.) 美國肉眼薄切
5.) 炒飯
6.) 麵豉湯 + 漬物
麵豉湯唔會好鹹,味道剛好
7.) 甜品