2022-06-28
去左北角方收,見到有個新商場就入黎行下八卦下,舖頭真係唔多無咩行,但見到間餐廳有海景,攰攰地就試下。餐廳環境唔錯,坐得好舒服裝飾都好靚。🔸南瓜忌廉湯 配香草都包條 本來都以為係普通南瓜湯,點知飲落都有小驚喜喎,南瓜湯同個忌廉好夾而且夠濃。香草餅乾條就正常無特別。🔸烤焗法國春雞 配意大利紅酒汁烤春雞烤得外脆內嫩,配菜好Fresh,但就略略唔係太夠味,食到春雞原味,整體係唔錯既。🔸黑松露野菌忌廉汁意大利粉呢個意粉真係好出色,意粉煮到al dente 狀態,個汁超香同好重黑松露味,私心覺得好好食。最後就甜品時間,套餐包左一件甜品,竟然可以係甜品櫃任揀!!平時買都要成4/5X 一件,即刻覺得好抵食。甜品揀左開心果櫻桃和安娜,兩者甜品都比較甜,但配埋杯餐茶就岩岩好。 問左店員,甜品除左堂食亦可以外帶,見到有開心果牛角包下次要試試。整體餐廳服務非常好,待應姐姐好細心,環境同食物都好唔錯。
🔸南瓜忌廉湯 配香草都包條
🔸烤焗法國春雞 配意大利紅酒汁
🔸黑松露野菌忌廉汁意大利粉
整體餐廳服務非常好,待應姐姐好細心,環境同食物都好唔錯。