之前透過klook買超抵食嘅半自助海鮮晚餐。買二送一,每人六百幾蚊。任食海鮮非常新鮮。特別係鮑魚長腳蟹同埋生蠔。我同朋友食咗好多round.每人都有一隻免費大閘蟹,非常多膏我個主食揀咗龍蝦,但我覺得芝士味太重,蓋住左龍蝦嘅鮮味。朋友揀咗石班做主食,她覺得非常之好味。甜品種類都算多,另外有意式雪糕。其實仲有北京填鴨同埋澳洲牛肉,不過冇影到。我覺得呢餐最重要食環境。酒店環境非常之靚同服務一流。以Klook 價錢嚟講非常之抵。

每人都有一隻免費大閘蟹,非常多膏

龍蝦

甜品種類都算多,另外有意式雪糕。

其實仲有北京填鴨同埋澳洲牛肉,不過冇影到。

2023-11-24
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
優惠券
2023-11-06 1202 瀏覽
紅綿道嘅美利酒店嘅tea大家應該唔陌生🙈生日 紀念日 任何節日都適合環境靚 食物質素又有保證‼️食住精緻甜品配上氣泡酒🥂過一個chill evening Tea set 包括一層鹹點 一層甜點連埋兩杯氣泡酒 同埋兩杯小飲品有雪糕trolley食到venchi雪糕🍧酒店提供朱古力同埋曲奇任食可以請同朋友仔出去拎💜如果係同慶祝生日嘅話記得可以remark定生日牌記得講埋使唔使window seat另有戶外座位選擇🌤️可以享受陽光與美食小編去嗰日仲有豎琴表演睇 🎼係上網book仲要低至$5xx係原價嘅一半👁️有需要就搵小編攞link啦
紅綿道嘅美利酒店嘅tea

係上網book仲要低至$5xx
係原價嘅一半👁️
有需要就搵小編攞link啦
2023-10-18 854 瀏覽
超愛這裡的早餐,一份固定早餐,水果甜品等自助選擇,每一樣食物都是精心製作。環境也是一流,食物的擺放更是讓人賞心悅目,食慾大增!是商務人士洽談業務,聚會聊天的好選擇!
2023-10-14 882 瀏覽
作為一個享受生活既懶人😎😎😎今次終於試到呢度既afternoon tea😍😍😍🫖🫖🫖黎到餐廳🍴環境靚到一個點🤩🤩🤩🤩岩哂我哋打卡😂😂打完卡就梗係等野食黎喇😇😇Wow😍😍😍見到啲食物,不禁嘩左出嚟😍😍賣相十分精緻😍😍😍靚到吾捨得食😂😂😂食落口,我就覺得幾出色,特別係咸點,正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻件件又好食好靚,整到成件藝術品嘩🤩🤩🤩服務都幾好,值得再黎👍🏻👍🏻👍🏻價錢都吾算平啦🤪🤪食環境又有好味既食物,抵👍🏻👍🏻
2023-10-12 499 瀏覽
優雅氛圍享受金秋「 楓 」盛下午茶🫖踏入秋季🍂除咗護膚品化妝品同衣服要轉季之外,時令食品都同樣轉季💫今次同閏蜜嚟到香港美利酒店 @themurrayhk 嘅Garden Lounge 享受下午茶Garden Lounge內瀰漫著優雅氣息,斜陽經落地玻璃窗映入眼簾✨環境寧靜舒適,當日仲設有豎琴表演,演奏古典樂曲之外🎼仲會彈奏現代流行曲~🍁金秋「 楓 」盛下午茶小食:松露鮑魚雞撻,醬汁味道香濃勁惹味!🥪4款鹹點煙燻雞肉南瓜慕斯三文治、雞油菌和牛肝菌杏仁撻、鵝肝石榴無花果多士、煙燻意大利煙肉和焦糖洋蔥墨西哥卷🍰4款甜點杏脯栗子慕斯、伯爵茶牛奶朱古力忌廉、黑森林朱古力撻、燴梨子芝士蛋糕最鐘意杏脯栗子慕斯,栗子味濃郁!甜點味道都唔會太甜,帶出秋天氣息~🥧仲有我最鐘意嘅Scone:有綠茶味同伯爵茶味,配草莓醬、檸檬凝乳同忌廉~Saicho Sparkling Tea Sparkling Wine
優雅氛圍享受金秋「 楓 」盛下午茶🫖

🍁金秋「 楓 」盛下午茶

小食:松露鮑魚雞撻,醬汁味道香濃勁惹味!

🥪4款鹹點

🍰4款甜點

Saicho Sparkling Tea
Sparkling Wine

下午茶
2023-09-12 574 瀏覽
去年生日去美利酒店staycation 房間大再加上大堂有打卡位大家都知道 但下午茶也是美美的💝咸點 配上甜點 加上我最多的scone 很適合打卡 做一下港女的一天 如果要慶祝紀念日 真心推介這一家👍🏻😊其他餐廳的晚餐也很喜歡 謝謝去年美利酒店 給我成為公主的一天👸🏼👑🤭
去年生日去美利酒店staycation
房間大再加上大堂有打卡位大家都知道
但下午茶也是美美的💝

2023-08-27 734 瀏覽
今次真係要好好讚下OpenRice ,屋企人無啦啦話想食長腳蟹,當時中午11點,我之前食過呢間知道有就提議呢間,啦啦聲去OpenRice 見可以即時訂位仲做緊65折,太驚喜👍環境:當日唔full,加上啲人應該係附近返工的人,個個都食得好斯文~成個用餐環境好舒服~食物:一開始會上碗花膠湯,足料,佢哋話有2塊花膠但我果碗得1塊,但我本身唔食花膠,ok的。呢餐,我特別鐘意佢嘅燒鵝,皮又脆又香肉唔鞋,驚喜👍 另外mini burger 都好正,係新鮮肉做,肉質juice唔鞋 ,size細細好啱小朋友同女仔👍 海鮮:有長腳蟹、蝦、鳳尾蝦、魷魚仔、青口同生蠔,當晚最差係生蠔,好瘦~但算新鮮、蠔味都重。魚生:有三文魚、吞拿魚&北寄貝,最好食係三文魚,甘香,其他2款普通。熱盤:鼓椒蜆、蝦、青口,我淨係食咗蜆,冇大排檔嘅鍋氣,但蜆細細有甜味冇沙,收貨👍主菜:有4款,我哋簡咗2款,蒸魚&焗龍蝦。可能因為已經飽飽哋,呢個龍蝦感覺一般,肉有啲鞋,可能早1-2分鐘出爐會好啲,但廚師細心一早起咗肉出嚟,係壳入返鋪菠菜再放肉焗,客人食起上嚟好方便,可以好斯文咁食👍 至於蒸魚係屋企人點,佢話覺得腥食唔落,食咗少少就停

環境:

食物:
主菜:有4款,我哋簡咗2款,蒸魚&焗龍蝦。可能因為已經飽飽哋,呢個龍蝦感覺一般,肉有啲鞋,可能早1-2分鐘出爐會好啲,但廚師細心一早起咗肉出嚟,係壳入返鋪菠菜再放肉焗,客人食起上嚟好方便,可以好斯文咁食👍 至於蒸魚係屋企人點,佢話覺得腥食唔落,食咗少少就停咗~
甜品:有蛋糕、有撻、有2款雪糕,我覺得咁多款甜品蛋撻最好食,encore咗1次😋 雪葩係紅桑子,酸味味好濃嘅果味,似真係用新鮮紅桑子汁打出嚟嘅咁~
當晚我哋有65折,唔知係咪呢個原因,呢餐比之前食選擇係少,冇餐茶,只提供2款果汁。最最最主要,我哋嘅焗龍蝦係只有半隻,但我睇其他食評相係1隻對開🤔 如果真係因為價錢,我覺得呢個安排係明智嘅~主菜份量少啲價錢平啲,客人可以留肚食出邊嘅嘢🤣

服務:
呢間服務一直都係👍 今次我哋早去,雖然仲set緊都安排我哋坐底慢慢等。另外呢餐唔包餐茶,但老人家想飲熱茶,staff話要額外加$80,我哋最後冇加,staff提供熱水俾我哋,我以為會俾1杯熱水,點知係成壺+杯+碟1set咁上🤣,真係俾個👍佢

總結,係開心滿意嘅一餐~
足料花膠湯
生蠔太瘦扣1粒星
燒鵝皮值5粒星
真牛肉mini  burger 值5粒星
主菜焗龍蝦
  • 燒鵝、mini  burger 、長腳蟹
2023-08-22 535 瀏覽
環境好舒服,一家人傾偈聚會一個好好選擇嘅地方,環境又闊落。服務員又好好,又有禮貌,啲食物又好食又擺設得好靚,只可以用一個讚字黎形容,冇其他嘢可以挑剔。好開心嘅一個晚上🥰

2023-08-19 408 瀏覽
📌Murray Hotel夏日下午茶今次用K Look預訂Murray Hotel Garden Lounge嘅夏日下午茶set🍵佢地呢個set包括一杯Prosecco🍾同埋另外一杯飲品☕️🍴首先有一個用青瓜做主調嘅appertizer青瓜凍湯裡面有蟹肉 比較清新~🍴最上一層嘅甜品大多以芒果🥭士多啤梨🍓同埋白朱古力為主個人唔太鍾意太甜嘅甜品 但係呢度嘅甜品都幾好 唔會食完有好漏太甜嘅感覺🍴第二層嘅鹹點以海鮮同埋ham為主因為TeaSet以夏天為主題 所以鹹點都唔會好飽 食落好舒服~🍴佢地嘅Scone有兩個口味 一個係原味 一個類似紅莓味~scone本身已經比較難整 所以成日都覺得有創意嘅scone會伏令我驚喜嘅係佢地特別味scone食落唔怪 雖然係比較甜 但係食落唔會太化學味 呢個可以一試🤣而佢地正常scone就正常發揮 唔知係咪夏天主題關係 所以jam除咗一向莓味 仲有檸檬味curd可以配scone食 個人認為檸檬味curd比較清新 搭配兩種scone都唔錯👍🏻不過clotted cream就略嫌比少咗 如果餐廳可以比多啲 我呢啲鍾意食clotted cream嘅人就會更enjoy啦~
📌Murray Hotel夏日下午茶

佢地呢個set包括一杯Prosecco🍾
同埋另外一杯飲品☕️

🍴首先有一個用青瓜做主調嘅appertizer
青瓜凍湯裡面有蟹肉 比較清新~

🍴最上一層嘅甜品大多以芒果🥭士多啤梨🍓同埋白朱古力為主

🍴第二層嘅鹹點以海鮮同埋ham為主

🍴佢地嘅Scone有兩個口味 一個係原味 一個類似紅莓味~

Overall都覺得佢地tea set性價比高
呢個價錢呢個環境除咗有tea仲有一杯酒 可以同朋友慢慢享受

值得一讚係侍應斟酒嘅手勢非常好👍🏻
同埋服務都好好 Lounge最後仲送咗Venchi雪糕比客人食🍦
為呢個炎熱嘅下午畫上完美嘅句號😋

💰Tea Set for 2 ($543)

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌗🌑
🥂 飲品:🌕🌕🌕🌕🌑
👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌗🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌗🌑
✅回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍 Garden Lounge
@themurrayhk
地址:中環紅棉路22號The Murray, Hong Kong酒店花園樓層

Hashtags🔎
#eatgoodwestsin_central
#eatgoodwestsin_afternoontea
#eatgoodwestsin_fusion
#eatgoodwestsin_hongkongisland
2023-08-19 262 瀏覽
Afternoon Tea                                    Delicate cucumber and cream cheese, savory smoked salmon, and tangy egg salad sandwiches were artfully arranged on a tiered stand.  Meal kit                              The kit included an array of delicate finger sandwiches, freshly baked scones, pastries, and a thoughtful selection of teas. This well-curated assortment truly embodied the essence of a traditional afternoon tea.Cheese                           The accompaniments, including honeyc
Afternoon Tea
 Meal kit
Cheese
                           The accompaniments, including honeycomb, candied nuts, and freshly baked bread, elevated the tasting experience.
2023-07-31
其他
2023-08-17 418 瀏覽
Cheese                    A medley of artisanal cheeses, accompanied by an assortment of crisp crackers, dried fruits, and nuts, adorned the wooden platter. Afternoon Tea                      The classic finger sandwiches were joined by Asian-inspired bites, showcasing the culinary diversity that the restaurant prides itself on . meal kit                   The kit contained all the necessary ingredients to create delectable delicacies such as Sushi Tacos and Dim Sum Dumplings.Asian Afternoon Tea
Cheese
Afternoon Tea
meal kit
Asian Afternoon Tea
                   The pièce de résistance was undoubtedly the Asian Afternoon Tea, a concept that showcased the culinary expertise of the Garden Lounge.
2023-08-02
下午茶
2023-08-13 589 瀏覽
🍴dinner semi buffet 🔸海鮮:有生蠔(細隻,但味道ok 既)、長腳蟹、青口、蝦、琵琶蝦、帶子🔸刺身:三文魚,吞拿魚、鯛魚、八爪魚🔸cold cuts, cheeses, 3-4 熱盤(炒蜆,炒蟹,炒青口),磨菇湯,wellington salmon, 牛扒(麻麻地),有pizza, mini burgers, cheese macaroni, 水果,cakes, xtc gelato🔸main course (龍蝦、蒸魚、risotto、長通粉)任選一,龍蝦一般,蒸魚可以,risotto 同通粉反而最好🤣🔸有個花膠湯,位上(好足料)🔹環境,同服務好好既。食物就除左個花膠湯最impressive外,其他都so fair so good~#hongkong #hongkongblogger #foodblogger #central #buffet #semibuffet #香港 #香港美食 #自助餐 #中環
🍴dinner semi buffet

🔸刺身:三文魚,吞拿魚、鯛魚、八爪魚

🔸有個花膠湯,位上(好足料)

2023-08-11 410 瀏覽
KKday推出美利酒店Murray Garden Lounge下午茶限時買一送一。獨家送Venchi雪糕。盡享蟹肉沙律、蝦肉百香果撻、巴馬火腿配哈蜜瓜批及5種甜點包括檸檬芝士蛋糕、西柚芒果蛋糕、草莓撻,二人同行只需HK$247+/位! 細味12款聞名遐邇的下午茶快閃優惠,獨家加送Venchi 雪糕,開放預訂至8月31日。呢啲優惠真係抵呀⋯⋯仲要甜品甜同手非常有驚喜。好好味。雖然時間1445-1615⋯⋯唔太夠時間享受耐啲。但去學下啲港女食一層層下午茶。可以係一個好好學習。
2023-08-05
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
團購
香港美利酒店 Garden Lounge 「清新夏日」下午茶🥂下午茶本來就包一杯飲品,仲額外再送🫧汽泡酒或汽泡茶,竟然仲有Venchi雪糕‼️ 除左三層架外,仲有個自助chocolate & biscuit bar比你任食🥹本身都好鍾意食Venchi嘅開心果同朱古力🍦,但平時買都唔平,原價$59兩球,感覺好回本🙈三層架嘅鹹點同甜點都不錯,賣相好精緻第一次食士多啤梨味scones,好睇又好食😋不得不讚服務好到加0️⃣1️⃣,成個體驗好好,無野可以投訴仲要係寵物friendly,雖然坐戶外,但會準備cushion同冰水比🐶⭐️ KKday做緊$544兩位,已包服務費,仲要週末都用得,抵玩👍🏻

三層架嘅鹹點同甜點都不錯,賣相好精緻
第一次食士多啤梨味scones,好睇又好食😋

不得不讚服務好到加0️⃣1️⃣,成個體驗好好,無野可以投訴

2023-08-05 252 瀏覽
喺香港公園婚姻登記處出席嘅朋友嘅註冊儀式就同一大班朋友嚟食tea雖然張枱比較細因為多人嘅關係都好嘈但整體嘅嘢食物質素都好好同朋友們都好享受個人比較鍾意佢嘅鹹點多過甜點
喺香港公園婚姻登記處出席嘅朋友嘅註冊儀式
就同一大班朋友嚟食tea