5天前 0 瀏覽
唔係同事講都唔知原來依間ganto 咁岀名,每次都大排長龍。就一於試下啦。佢好特別每月都有限定口味,就算其他味都好特別,唔係岀面雪糕店會食到既味!我地叫左豆腐花味,朱古力同Tiramisu味!全部都好好食,朱古力勁濃郁,食左返唔到轉頭食其他牌子啦。特別深刻係豆腐花味,真係好似食緊豆腐花咁,完全唔似食緊雪糕,佢面頭仲要加埋豆腐花既黃糖
《8月主題 茶味升級 ☕️》- 🍵抹茶2號&黑糖麻糬今次試咗抹茶2號&黑糖麻糬,抹茶濃度15%味道已經好濃郁!食落會有少少茶嘅甘味,配搭埋黑糖麻糬,啱啱好中和咗苦苦地嘅感覺,而且仲好煙靭!🍮焦糖燉蛋味另外仲試咗長駐嘅焦糖燉蛋味,味道甜得來又唔會話太漏,裏面仲有啲焦糖脆脆,食落好有口感😋-八月限定口味- 柚子抹茶 濃度10%- 抹茶2號& 黑糖麻糬 濃度15%- 抹茶3號 濃度20%- 黃豆粉焙茶- 玄米茶- 英式伯爵茶
《8月主題 茶味升級 ☕️》

- 黃豆粉焙茶
- 玄米茶
- 英式伯爵茶
2025-08-18 0 瀏覽
Visited their branch in Lai Chi Kok with my colleagues in May for their hand-shaken theme. .I ordered Small Double, selecting Brown Sugar Bubble Milk and Blueberry Yoghurt flavours. The Brown Sugar Bubble Milk Gelato contained a generous amount of pleasantly chewy brown sugar pearls, so I could enjoy the pearls in every bite. The brown sugar aroma was evident, yet not tasting overly sweet. The Blueberry Yoghurt Gelato had a strong yoghurt flavour, being sweet and sour at the same time. It contai
Small Double: Brown Sugar Bubble Milk and Blueberry Yoghurt

The Blueberry Yoghurt Gelato had a strong yoghurt flavour, being sweet and sour at the same time. It contained quite a lot of blueberry chunks and blueberry jam in it, resulting in a creamy combination.
Small Double

2025-05-28
Small Double
  • BrownSugarBubbleMilkGelato
  • SmallDouble
  • SmallDouble:BrownSugarBubbleMilkandBlueberryYoghurt
2025-08-17 177 瀏覽
今日去左位於荔枝角的Ganto Gelato,今個月做緊茶味升級既主題~可惜我唔係咁好茶味,所以就冇試到。Size簡左small double,簡左豆腐紅糖和西西里開心果!首先講講豆腐紅糖。這個口味比我既感覺係豆腐花,將豆腐的細膩口感與甘甜的紅糖融合。舀起一勺,冰淇淋在舌尖上融化,帶來了一種柔和的甜味,紅糖的香氣恰到好處,十分好食。豆腐的味道不會過於強烈,反而增添了一種清新感!跟住到西西里開心果口味,開心果的香味濃郁而不膩。這種口味自然的堅果香和微微的鹹味。豆腐紅糖和西西里開心果形成了鮮明的對比,讓人感受到甜與鹹的完美平衡。🤩

我們於26/7(六)約晚上七點🕖🌃到達,當時人流不多,前面有2組客人。只有一位店員,動作也不快,排隊等候時,後面已有3組客人🥲。客人要先付款,後去冰櫃前order什麼口味,再可以試2款味😂[次序有點本末倒置🤷🏻‍♀️,一般都是先試味再付款]我們先付款,叫了2球的 (double flavour $60),店員再收埋後面3組客人的錢。之後她行過嚟冰櫃問返我:「small double?」 我:「double」(只係1-2分鐘內的事,居然問番客人要什麼,感覺上班心不在然‼️)small double是另一個便宜的價錢🤦🏻❶開心果:味不算濃,但有淡淡的開心果味及少許杜拜開心果絲❷豆腐紅糖:反而豆腐味有驚喜,味清亦有少量紅糖顆粒感PS 當日垃圾桶🚮🗑️爆哂,客人要小心翼翼地扔掉垃圾🙈驚滿瀉
之後她行過嚟冰櫃問返我:「small double?」
small double是另一個便宜的價錢🤦🏻
❶開心果:味不算濃,但有淡淡的開心果味及少許杜拜開心果絲
❷豆腐紅糖:反而豆腐味有驚喜,味清亦有少量紅糖顆粒感
開心果 豆腐紅糖
2025-07-26
15 分鐘 (堂食)
2025-07-14 585 瀏覽
呢間gelato愈嚟愈多分店 睇佢網上menu啲口味都幾特別仲成日會轉款個招牌唔太顯眼😂但地點方便 一上電梯就係真係超多人排長龍 立食區都企滿人好彩有得睇佢社交平台揀定味🤡如果唔係排到去睇到都揀唔切有個牌寫明要先比錢後試食🙇🏽‍♀️不過我見咁多人就冇試Triple scoop $70(Thai milk tea, tofu, crème brûlée)太多選擇真係好多味都想試最後揀2個classic味, Thai milk tea係月份限定🧋豆腐味好清新不過紅糖冇咩存在感Crème brûlée真係嗜甜人限定裏面混咗焦糖碎 呢一scoop都幾大球😛食完都幾甜滯奶茶比想像中重茶味微甜 適合中和返球crème brûlée😂Overal份量都ok算大 性價比中上見多人話服務態度差但我掛住揀雪糕冇留意佢咩面口 語氣普通啦😂唔expect佢要幾熱情 始終都好多人好忙
仲成日會轉款

Overal份量都ok算大 性價比中上

見多人話服務態度差

下午茶
2025-06-30 590 瀏覽
之前喺觀塘食過覺得好好食,開到嚟荔枝角近好多,星期日食完lunch 去買。雪糕都係好食,有好多特別味,但兩位店員一男一女服務態度極差。一開頭唔記得咗要買咗先試,去到問可唔可以試,個男店員細細聲講完全聽唔到佢講咩,再講多次想試咩味,女店員就極唔耐煩講話話「我地要買咗先試架。」,俾完錢之後都keep 住態度極差問我地要咩味好似好趕咁。(但我地見有其他客喺後面都有叫佢地揀先)雖然雪糕幾好食,但希望可以培訓下荔枝角店員工態度。
2025-06-29 418 瀏覽
星期六落大雨天氣又熱🤣☀️🔥💥知道觀塘出名嘅Gelato店喺瓊林街開咗分店就去試吓😊🤭去到買個semi-Double$45杯裝🍨🍦醒起有K Dollar未用,就問女店員可唔可以用,佢攞個QR code出嚟,因為得$36積分,就話$9差價用八達通俾,我俾個手機螢幕女店員睇俾左$36 ,佢語氣好差咁講:小姐你俾咗$36,我哋杯嘢$45個喎,唔啱數喎!我:我知道,我唔係唔俾,我咪話個$9我用八達通俾返,係可以㗎嘛?佢好唔願意咁講:咁你俾個螢幕我睇下俾咗幾多錢先知個差價係幾多?我: 咪$36 囉,我依家俾返差價$9 之後佢個樣超級唔願意咁係卡機按$9俾我嘟八達通。食開心果同龍眼味,開心果味好濃郁😋😋龍眼味唔係好甜好清新,夏天食好岩佢哋嘅雪糕係好食,但啲店員嘅服務態度有待改善,嗰刻嘅感覺好似個客要呃佢個$9咁🤣
星期六落大雨天氣又熱🤣☀️🔥💥
知道觀塘出名嘅Gelato店喺瓊林街開咗分店就去試吓😊🤭
去到買個semi-Double$45杯裝🍨🍦

我: 咪$36 囉,我依家俾返差價$9
之後佢個樣超級唔願意咁係卡機按$9俾我嘟八達通。

食開心果同龍眼味,開心果味好濃郁😋😋
龍眼味唔係好甜好清新,夏天食好岩
2025-06-22 386 瀏覽
之前試咗幾次觀塘店,今次特別去荔枝角分店試吓。最有心係每個月會轉Menu,原本想試芒果糯米飯,但係試食完覺得都係揀返傳統款式。Double $60🍨紅糖豆腐: 豆味100%,好似豆漿咁濃,但係唔知點解呢個個紅糖少左,對比vechi個公和豆腐更濃🍨西西里開心果:-試愛上,濃堅果味,仲有好多開心果粒粒,香脆,增加口感層次📍Ganto Gelato @荔枝角瓊林街 Exit C行7mins地理位置比觀塘方便,又小人啲,最正個商場仲有靚靚打卡位~ 得閒可以再去試新口味!

Double $60

📍Ganto Gelato @荔枝角
瓊林街 Exit C行7mins
2025-06-22
15 分鐘 (堂食)
  • 紅糖豆腐
  • 西西里開心果
2025-05-22 765 瀏覽
Went to the new branch of this gelato shop in Lai Chi Kok with my colleagues. .I ordered a Small Gelato and selected White Moonlight Needle Tea flavour. It smelled fragrant with a subtle sweetness of white tea. It was mellow and had a strong aftertaste. .The shop offered tea-flavoured ice cream in February, and their other flavours looked attractive too (that's why I visited their Kwun Tong store soon afterward). .The shop has a simplistic design, making it look spacious and cozy. They only have

Small Gelato: White Moonlight Needle Tea

The shop has a simplistic design, making it look spacious and cozy. They only have standing area but no seats.
2025-02-19
其他
  • White Moonlight Needle Tea
2025-05-18 678 瀏覽
唔使好似觀塘咁排,輕輕鬆鬆入去買到嚟試今次試咗豆腐紅糖+Hazelnut味味道好似冇咩特別,食落以呢個價錢,其他地方冇咁好味豆腐味似真係食緊豆腐Hazelnut nuts 味夠濃記得先食豆腐,之後Hazelnut,否則豆腐味完全被掩蓋下次再試其他味
唔使好似觀塘咁排,輕輕鬆鬆入去買到嚟試
今次試咗豆腐紅糖+Hazelnut味
味道好似冇咩特別,食落以呢個價錢,其他地方冇咁好味
豆腐味似真係食緊豆腐
Hazelnut nuts 味夠濃
記得先食豆腐,之後Hazelnut,否則豆腐味完全被掩蓋
下次再試其他味
豆腐+Hazelnut
2025-05-18
1 分鐘 (堂食)
豆腐+Hazelnut
2025-05-07 653 瀏覽
假期經開荔枝角就黎呢間雪糕舖新開既分店 假日下晝冇人龍 一入到舖頭就可以直接買知道舖頭每個月都會有限定口味 相信今個月係酒味因為今次見倒有幾款酒味但之前冇見過的🤣揀左whiskey 朱古力一入口有whiskey 味再加濃厚既朱古力味 好正🥹🥹都試食左杜拜朱古力味 不過因為我唔係特別鍾意食杜拜朱古力 所以冇揀到
假期經開荔枝角就黎呢間雪糕舖新開既分店
假日下晝冇人龍 一入到舖頭就可以直接買

知道舖頭每個月都會有限定口味
相信今個月係酒味因為今次見倒有幾款酒味但之前冇見過的🤣
揀左whiskey 朱古力
一入口有whiskey 味再加濃厚既朱古力味
好正🥹🥹

2025-05-03 555 瀏覽
今日係第一次幫襯,可能我哋12點零就到,所以唔使點排隊,不過到下晝1:00鐘之後,就多人到排隊排到轉晒彎嚕,建議想幫襯嘅早啲去到,唔使排咁耐隊呢間雪糕,要俾咗錢買雪糕之後先可以試味,我哋揀咗以下四個味道:1. 紅糖豆腐- 有好香濃百分百嘅紅糖豆腐味道,正👍2. 西西里開心果- 開心果味道好濃郁,絕對推介大家嗌,而且佢撈埋紅糖豆腐一齊食,亦都係非常好食,大推👍3. 藍莓- 同樣有好香濃嘅藍莓味道,好味道👍4. 士多啤梨- 鍾意食士多啤梨嘅更加唔可以錯過,士多啤梨味道非常濃郁👍總結:絕對推介大家去幫襯,而且味道夠晒特別(只係略嫌雪糕姐姐服務態度麻麻哋,副面口好似唔係好想做咁)

1. 紅糖豆腐
- 有好香濃百分百嘅紅糖豆腐味道,正👍

2. 西西里開心果

3. 藍莓
- 同樣有好香濃嘅藍莓味道,好味道👍

4. 士多啤梨
- 鍾意食士多啤梨嘅更加唔可以錯過,士多啤梨味道非常濃郁👍

總結:絕對推介大家去幫襯,而且味道夠晒特別
(只係略嫌雪糕姐姐服務態度麻麻哋,副面口好似唔係好想做咁)
紅糖豆腐,加西西里開心果
2025-05-03
3 分鐘 (堂食)
紅糖豆腐,加西西里開心果
  • 紅糖豆腐
  • 西西里開心果
  • 藍莓
  • 士多啤梨
2025-04-27 417 瀏覽
意式雪糕幼滑中帶輕微嘅黏稠感,每個月會有唔同既主題,四月份係做緊朱古力祭,都幾欣賞店家既心思🍫▪️ Small (1 Flavor)💲30▪️ Small Double (1-2 Flavors)💲43▪️ Double (1-2 Flavors)💲58▪️ Triple (2-3 Flavors)💲68限定 - 朱古力祭 ▫️ 杜拜朱古力:最近大熱既口味,有啲可惜既係𢳂左個邊位,唔太食到開心果味同脆條,感覺同普通朱古力無異🥺▫️ 薄荷朱古力2號:試左覺得有啲牙膏味唔鍾意🤏🏻限定 - 茶▫️ 🌟抹茶1號濃度10%:半年前食既,回甘度十足,全晚眼光光等天光,唔敢想像當日售罄既更高濃度會係點🤣恆常▫️ 🌟西西里開心果:混入左啲開心果碎粒,香而不膩▫️ 🌟皮埃蒙特榛子:堅果味好突出🌰🔎 整體評分(8/10)

▪️ Small (1 Flavor)💲30
▪️ Double (1-2 Flavors)💲58
▪️ Triple (2-3 Flavors)💲68

限定 - 朱古力祭
▫️ 薄荷朱古力2號:試左覺得有啲牙膏味唔鍾意🤏🏻

限定 - 茶

恆常
▫️ 🌟西西里開心果:混入左啲開心果碎粒,香而不膩
▫️ 🌟皮埃蒙特榛子:堅果味好突出🌰

🔎 整體評分(8/10)
2025-03-03 904 瀏覽
GANTO GELATO Ganto Gelato係荔枝角開左分店 位於寂靜既街角 出面仲有條長樓梯可以坐係度食好chill好好feel!二月限定係中式茶 每樣都好吸引 今次試左梔子花烏龍同武夷山蘭香水仙 梔子花烏龍有清新既烏龍茶香 有濃郁既茶味但又唔會太苦澀 好好食!!
GANTO GELATO