2023-01-31 668 瀏覽
Five guys進駐左香港都有一段時間對香港人黎講都幾受歡迎 不過我就覺得只係還好 沒有到大愛🙈因為唔太中意呢種一patpat濕晒又扁晒既Burger😣呢個係佢既特色 但就唔太啱我喇不過薯條佢係做得唔馬虎架喎!🍟🍟🍟有特別調味 有啲似薯角咁樣 不過食得多都係會太漏🥲Milkshake 都係佢重頭炮 超級大杯 完全飲唔晒🤣真係要兩個人share先似得晒佢既價錢都偏向貴小小 當然份量都有多啲 但我諗我試過一次就夠了要我再食都只會食佢既薯條了🤔🤔
Five guys進駐左香港都有一段時間
對香港人黎講都幾受歡迎 不過我就覺得只係還好 沒有到大愛🙈
要我再食都只會食佢既薯條了🤔🤔
2022-12-26 742 瀏覽
第一次試-five guys美式漢堡店-店員相當熱情,因為第一次黎唔太熟悉個流程,但係店員好熱心幫忙,真係好多謝佢嗌左2份雙層既🍔+奶昔加上脆脆培根,口感鹹甜脆,不錯🍔既汁真係勁多,唔會好乾
第一次試
-five guys美式漢堡店

嗌左2份雙層既🍔+奶昔加上脆脆培根,口感鹹甜脆,不錯
🍔既汁真係勁多,唔會好乾
2022-12-22 563 瀏覽
Five guys 聲稱係best burger in the word. Well well well , 我食完就真係有啲保留。不過佢嘅薯條同奶昔就真係幾好飲花生醬奶昔好香嘅花生味,加埋近乎軟雪糕texture 嘅奶昔,realllly nicee! 下次會試下加埋香蕉!雙層芝士漢堡可以任揀配料。我基本上咩都要哂lollollol 個扒係幾好食,juicy 同有啲肉味。不過我覺得outback 個burger 仲好食過佢。因為佢用紙包住個包,even 係堂食,一打開個包已經好濕?

花生醬奶昔

雙層芝士漢堡
2022-11-15 798 瀏覽
~🍽: Five Guys (尖沙咀)========================⚠️: 我會話Five Guys係”社恐地獄”😈因為店員真係好健談同活潑😂😂=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【Milkshakes🥤】($55)🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑有10種配料可以揀🤩:朱古力🍫/花生醬🥜/咖啡☕️/麥芽牛奶🥛/車厘子🍒/鹽味焦糖🧂🍬/士多啤梨🍓/香蕉🍌/雲呢拿🌾/Oreo曲奇塊🍪今次就揀咗麥芽牛奶🥛同士多啤梨🍓仲加咗煙肉粒🥓飲落幾滑💖同埋milkshake本身都幾厚身👍🏻成件事幾滿足😍另外士多啤梨好足料🍓✨啖啖都會食到果肉~加咗煙肉粒之後脆脆哋😋鹹香味同杯奶昔出奇地好夾🥛🫶🏻去飲嘅話真心可以試吓加煙肉粒🥓不過就唔係好飲到麥芽牛奶嘅味🥺同埋個人覺得甜咗啲🤫=========================😋味道:7.5/10🍽賣相:7/10🏞環境:8/10🤵🏻‍♂️服務:9/10🌟性價比:7/10💖回頭指數:7/10加1️⃣服務費:❌—————————👩🏻‍🍳餐廳 : Five Guys (尖沙咀)📍地址 : 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside

🍽: Five Guys (尖沙咀)
========================

⚠️: 我會話Five Guys係”社恐地獄”😈
因為店員真係好健談同活潑😂😂

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【Milkshakes🥤】($55)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

🌟性價比:7/10
💖回頭指數:7/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Five Guys (尖沙咀)
📍地址 : 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 3樓301B-302號舖
2022-10-20 752 瀏覽
Five Guys🍔🍟-美式漢堡包店 份量係大份d😛簡單既餐牌 但有好多唔同配料既組合 可以加蕃茄 青瓜 磨菇 仲有唔同既醬 蕃茄醬 蛋黃醬 花多眼亂 什麼都想要🤣不過牛肉係偏乾既!-薯條🍟有得揀辣味 當然都要試下🤪惹味又唔會太辣 幾特別 原來有種文化係會送多一倍份量薯條比你😳😳送既仲多過買😆好滿足多極都仲有😗-飲品最出名既奶式😚當然都係好多味揀 竟然有煙肉加🥓🥓我揀左香蕉🍌🥓😂又唔會好怪既 甜甜又咸咸地 try try無防😂😂地點|尖沙咀K11 Musea Five Guys
Five Guys🍔🍟

-美式漢堡包店 份量係大份d😛
不過牛肉係偏乾既!

地點|尖沙咀K11 Musea Five Guys
2022-10-20 585 瀏覽
Five Guys | K11 musea每次嚟親尖沙咀都會喺K11 Musea泊車,而呢度嘅泊車優惠係最抵,五點後入車消費$50就可以拍到12點🤟🏻每次行完街都會嚟Five Guys都買奶昔飲,呢度嘅奶昔係最好飲!平時奶昔配料喂選擇Oreo加士多啤梨,今日決定試試新意,煙肉加海鹽焦糖😎呢個配搭我睇上網好多人推介,但每次總是覺得格煙肉很奇怪🤔哈哈😆最後係估你唔到咁好飲,可能焦糖會甜咗少少,所以下次可能會只是加煙肉!一飲每一口都有脆卜卜嘅煙肉粒粒!!好有咬口,再配埋奶昔剛剛好
Five Guys | K11 musea

2022-10-20
外賣自取
2022-10-05 523 瀏覽
著條份量好多 又夠入味 基本上一份都可以share 漢堡飽就算叫little 份量都好夠 料好足 個扒勁Juicy !飽既口感都好特別 超好味 配料可以任點再配埋自己喜歡既醬真係勁正!
著條份量好多 又夠入味 基本上一份都可以share

2022-09-27 582 瀏覽
今日去尖沙咀商場行街行到咁上下就肚餓啦商場餐廳都係要等位咁就去Five Guys 食下啦餐廳人流都算多搵好咗位就去買嘢喇!Bacon Cheese Burger叫左一個 All The Way 的 Burger即係所有配料都有加入burger落左咗單佢就即時整個煙肉煎都非常香脆 好有口感蕃茄同生菜都好解膩平時我一定唔食酸瓜,但呢一個又可以接受份量又適中,唔會太細個整體來講係非常唔錯的burger如果可以再烘一烘個包令到個包身脆身少少就好因為漢堡扒同菇的肉汁係食到中後期會令到個包淋左有少少變做麵包漿其他都非常滿意!炸薯條 - 頂級早前食嘅薯條都係原味朋友推介落單時候可以叫 SPICY咁店員會幫你落辣椒粉再 shake非常之惹味有少少食緊熱浪味薯條嘅感覺薯條非常脆身咬入去薯條好粉軟非常好食!經開一定會去食一食正!
今日去尖沙咀商場行街
行到咁上下就肚餓啦
商場餐廳都係要等位
咁就去Five Guys 食下啦
餐廳人流都算多
搵好咗位就去買嘢喇!

Becon Cheese  Burger

Bacon Cheese Burger
叫左一個 All The Way 的 Burger
即係所有配料都有加入burger
落左咗單佢就即時整
個煙肉煎都非常香脆 好有口感

蕃茄同生菜都好解膩

平時我一定唔食酸瓜,但呢一個又可以接受
份量又適中,唔會太細個
整體來講係非常唔錯的burger

如果可以再烘一烘個包
令到個包身脆身少少就好
因為漢堡扒同菇的肉汁
係食到中後期會令到個包淋左

有少少變做麵包漿
其他都非常滿意!

炸薯條 - 頂級

咬入去薯條好粉軟
非常好食!
經開一定會去食一食
正!

15 分鐘 (堂食)
  • Fries
  • Little Bacon Cheeseburger
2022-09-21 712 瀏覽
我班🐢🍯帶我去吃FiveGuys 🍔🍟🥤開心的咧~我點了CheeseBurger 🧀🍔是🈶️兩塊肉肉 同埋🈵🈵的芝士🐮🥩🥩🧀🤤我揀了生菜🥬烤蘑菇🍄墨西哥青椒🇲🇽🫑再配燒烤醬同埋芥末醬🟤🟡漢堡很好吃 👍🏽👍🏽兩塊牛肉都很鬆和滑 都幾🈶️牛肉味𝚑𝚎𝚎𝚑𝚎𝚎𝚎薯條買了一份大的辣味 薯條脹卜卜的 真係正🌶🍟Milkshake 是必須要點的 點了朱古力和香蕉🍫🍌不過覺🉐️🉑️以再濃味一點🤭🤭
我班🐢🍯帶我去吃FiveGuys 🍔🍟🥤開心的咧~
Cheese  Burger
Fries
Banana  Chocolate  Milkshake
  • Cheese Burger
2022-09-16 382 瀏覽
Burger呢個漢堡份量係真係超大份味道一流 個包同平時嘅burger 唔同比較軟身 咬落去你會覺得好多肉肉喺度啱晒愛食肉嘅我薯條同行友人覺得呢個薯條係真係好出色外脆內軟 咬落去有好香濃嘅花生味仲要係脆卜卜 超好食
Burger

同行友人覺得呢個薯條係真係好出色
外脆內軟 咬落去有好香濃嘅花生味
仲要係脆卜卜 超好食
2022-09-14 377 瀏覽
Cheese Dog($65)熱狗腸味道不錯,配上芝士及不同的免費配料(炒洋蔥、蘑菇、生菜、蕃茄...),整體還算可以。Fries($55)薯條有原味及辣味,選了辣味 Cajun,十分惹味。Drink($35)可以免費refill。食物味道不過不失,價錢唔算平。
Cheese Dog($65)

Fries($55)
薯條有原味及辣味,選了辣味 Cajun,十分惹味。

Drink($35)
可以免費refill。

食物味道不過不失,價錢唔算平。
Cheese Dog
2022-09-11 578 瀏覽
🍔Cheese burger all the way蘑菇醬很驚艷 牛肉餅超juicy實在是會吃的很狼狽Regular fried🍟外脆內軟 不用蘸醬也很夠味冷了也依舊很脆 自己加上胡椒也很棒Shakes strawberry🍓顆粒超多 一點也不甜膩奶味很足雖然可以無限續杯但是也喝不下啦
🍔
Shakes
cheese burger
Regular  fried
2022-09-09
5 分鐘 (堂食)
Shakes
cheese burger
Regular  fried
2022-09-10 356 瀏覽
本來約咗阿仔今晚食飯,但係因為我今日太遲食晏,所以到晚飯時候都未肚餓。為咗彌補我嘅失約,於是自動自發去Five Guys買個包帶返屋企俾佢食。雖然係放工時候,但係始終唔係週末,所以喺Five Guys食嘢嘅人並唔多。幫阿仔order咗個Bacon Cheeseburger,仲要一個細嘅Cajun Fries,因為要拎走,咁就冇嗌飲品,費事倒瀉。Five Guys嘅員工大部份都係外籍人士,似乎係菲律賓嘅居多。佢哋一邊整漢堡,一面互相呼應,睇落呢班同事嘅關係好似都幾好。返到屋企亞仔第一時間就將啲Cajun Fries烘番熱佢,個Burger睇落去非常之juicy,亞仔話好好味。啲薯條雖然係small size,但係其實個量都好多,基本上冇乜可能一個人可以食得晒。阿仔叫我幫手食啲,咁我就勉為其難係咁以食幾條啦!

Bacon  Cheese    Burger

Cajun  Fries
  • Bacon  Cheeseburger
  • Cajun  fries
2022-09-09 185 瀏覽
There are days on which a classic cheeseburger just sounds like the most amazing thing ever😉 Personally, I quite like five guys’ burgers as their buns aren’t too buttery/oily and the “all the way” combo just has everything a perfect burger needs! Their chips are definitely the best part though, that crisp is unreal😍

• Fries
  • Little cheese burger
🤤第一次食,朋友幫手點既餐,除左2塊牛肉,仲有蘑菇、洋蔥、芥末醬,薯條(一份2人分),飲品。------------------------------漢堡包$80:·牛肉多汁,鬆軟,牛味重,2塊堅飽,係中上好食既牛肉漢堡!·洋蔥仍然爽口,加分!·包濕左,有啲扣分,主要配料多水份·其他配料不過不失--------薯條$45:😍好開心係熱既!!!出面好難食到熱辣辣既薯條🍟,多鹽,見到鹽粒,個人好鐘意,另外係偏濕&軟個種薯條。(出面多乾物,外表脆口)--------飲品$35:拎杯任飲,但淨係得汽水,有啲貴,同埋香港人飲唔多,令人念起細時7仔自由斟🤪。環境:典形美疊國快餐店,台與台之間闊落。
漢堡包$80:
·牛肉多汁,鬆軟,牛味重,2塊堅飽,係中上好食既牛肉漢堡!
·洋蔥仍然爽口,加分!
·包濕左,有啲扣分,主要配料多水份
·其他配料不過不失
--------
薯條$45:
--------
飲品$35:

環境:典形美疊國快餐店,台與台之間闊落。