2023-09-29
今次係平日嘅中午時分嚟呢一度,唔使等位,可能因為價錢偏貴,人均消費$130。🍖🔥 炭燒西冷牛扒 🥩around $150 set lunch 呢份西冷牛扒真係唔掂。叫五成熟,佢就整到三成熟咁樣,同埋塊牛扒係好韌,有啲地方咬唔開,放棄咗佢。塊牛扒都冇乜牛味,嗰個醬汁亦都冇乜特別。🇬🇧🍳 英式早餐 🥓🍞🥚around $110呢份英式早餐係豐盛嘅。有煙肉、雞蛋、牛角包同煎蕃茄,仲有一份烤豆同香腸!每一樣都煮得恰到好處,特別係煙肉煎得酥脆,加埋蛋汁流出嘅口感真係絕妙!呢一個餐食唔晒🍳🥓🥚🍔燒烤汁漢堡 🍔around $140呢個燒烤汁漢堡都好味!漢堡肉餅烤得剛剛好,外脆內軟,每一口都可以品嚐到肉汁嘅鮮味。佢嗰個汁都好令人開胃。拌碟有啲新鮮蔬菜同薯條,兩樣都好食!⏳慢煮紅酒牛面頰肉闊條麵 🍷🐮around $130呢碗慢煮紅酒牛面頰肉闊條麵太過少牛肉⋯牛面頰肉經過慢煮,軟嫩得就好似融化喺口,但係份量太過小。闊條麵唔夠彈牙,湯底亦無乜紅酒味或牛肉嘅鮮味🍷🐮試過一次可以唔使再試⋯🍲 餐湯 🍲呢份餐湯味道濃郁,今日係蕃茄湯,雖然我鍾意飲南瓜湯多啲😜但係都覺得佢整得唔錯。🥗餐沙律 🥗呢碟餐沙律新鮮又爽
🇬🇧🍳 英式早餐 🥓🍞🥚around $110
🍔燒烤汁漢堡 🍔around $140
⏳慢煮紅酒牛面頰肉闊條麵 🍷🐮around $130
🍲 餐湯 🍲
🥗餐沙律 🥗
呢碟餐沙律新鮮又爽口!裡面有豐富嘅蔬菜,包括生菜、番茄、青瓜等等,每一樣都保持住原汁原味。配上清爽嘅沙律醬,味道更加出色。啲蔬菜嘅色彩鮮豔,令人食慾大開,而且仲有啲纖維,健康又營養!
☕️熱咖啡 🔥
呢杯熱咖啡無乜香氣,一飲覺得佢好苦,就連平時飲開黑咖啡都覺得佢係苦,啲咖啡豆太過劣質啦,就算我落咗糖都係覺得佢唔好飲,最後放棄咗飲。叫職員俾杯水我,我想講呢呢度坐低之後佢唔會主動俾水你。
🍹🍓 果味冰茶 🍹🍋
呢杯免費的果味冰茶比起咖啡係好飲好多。清涼嘅冰茶,酸甜可口,不論係夏天悶熱嘅日子,定係飯後需要降火,一杯果味冰茶都係最好嘅選擇!
服務質素方面有待改善,因為當日人唔係咁多,但係職員都唔係咁留意到我哋嘅需求。
另外每次都會有一啲小昆蟲,上一次係大頭烏蠅,今次係小小嘅蚊仔。希望可以改善呢一個問題。