2017-02-18 534 瀏覽
很多主打快餐的餐廳都排隊購票買餐,通常買餐後搵位,但這間需要排隊買餐再排隊入座,有點多此一舉!論食物,之前在其他地區試過Euro go go,食物質素尚可,但這間是用錫紙盤裝食物!如果味道好,用錫紙盤都不是問題。我和朋友點了一個卡邦尼意粉($5x),一個菠菜闊條麵($60),只能說賣相和食物質素與波仔叮叮麵不遑多讓!下次絕不考慮沙田的euro go go,這間連鎖店一向食客用膳後,店員便會上前收拾乾淨,給人此地不宜久留的感覺,如果食物質素高都可以,但這是餐廳的價錢,快餐的服務和食物品質!令人難以接受

菠菜闊條麵
2017-02-18
20 分鐘 (堂食)
中午午飯時間,跟同事二人出來午餐啦新年過後,二人都想吃得簡簡單單,又要快的恰好餐廳有座位,就坐下來了姐姐點了一個蕃茄火腿通粉,另外還有個焗蜜糖雞翼蕃茄火腿通粉,酸甜的蕃茄湯真讓人開胃呀!連火腿絲、通粉一起吃,口感算是豐富的至於焗蜜糖雞翼是姐的最愛,每次來到都是必點的焗蜜糖雞翼可是這裡的招牌菜呀!錫紙盤底滿滿的是蜜糖,香甜惹味雞翼外皮焗得香脆而肉嫩多汁這裡最適合喜歡簡單餐飲的朋友啦這頓簡單午餐,二人也表示滿意呀!
中午午飯時間,跟同事二人出來午餐啦

新年過後,二人都想吃得簡簡單單,又要快的

恰好餐廳有座位,就坐下來了

姐姐點了一個蕃茄火腿通粉,另外還有個焗蜜糖雞翼

蕃茄火腿通粉,酸甜的蕃茄湯真讓人開胃呀!

連火腿絲、通粉一起吃,口感算是豐富的

至於焗蜜糖雞翼是姐的最愛,每次來到都是必點的

焗蜜糖雞翼可是這裡的招牌菜呀!

錫紙盤底滿滿的是蜜糖,香甜惹味

雞翼外皮焗得香脆而肉嫩多汁

這裡最適合喜歡簡單餐飲的朋友啦

這頓簡單午餐,二人也表示滿意呀!
蕃茄通粉
蕃茄通粉
2017-02-06
3 分鐘 (堂食)
2017-02-02 330 瀏覽
Euro Go Go was opened for over 10 years in this location!!We I was a secondary student, we went there few times a week for lunch!The price was reasonable and the food it not bad, that's why we loved to come.Ten years passed, I went to Sha Tin alone,I came there  for lunch again! Full of memories were coming to my mind.It 's a restaurant full of memories for me , haha!The Tuna Cheese Spaghetti was still delicious.Cheese was tasty and the portion of tuna was still large! The sauce was creamy enoug

The sauce was creamy enough!

every bite of the spaghetti was full of tuna and sauce.

That's a lovely Spaghetti!

2017-01-25 280 瀏覽
本人非常不滿沙田分店的服務。正值下午茶期間,顧客不多,很多座位。門口除了收銀員,沒職員。眼見一般顧客買東西後已找位置就座,當然也沒有任何職員帶位。於是,買食物後拿著牌子坐下。一向光顧這店的我突然被要求調位,原因是門口有位顧客聲稱跟職員要求這位置。本來乘人之美無所謂,但門口沒人服務,沒牌寫留座,其他顧客也沒被帶位,門口更沒寫明要帶位。事實更是位置隨處可見。為何如此無稽?若有帶位服務,餐廳門口要有人,收銀姐姐要講,否則只會令顧客之間有誤會和不快。座位安排如此,令人失望,職員態度又差,不會再光顧這連鎖餐廳。

本人非常不滿沙田分店的服務。

正值下午茶期間,顧客不多,很多座位。
門口除了收銀員,沒職員。
眼見一般顧客買東西後已找位置就座,
當然也沒有任何職員帶位。
於是,買食物後拿著牌子坐下。
一向光顧這店的我突然被要求調位,
原因是門口有位顧客聲稱
跟職員要求這位置。
本來乘人之美無所謂,
但門口沒人服務,沒牌寫留座,
其他顧客也沒被帶位,
門口更沒寫明要帶位。
事實更是位置隨處可見。
為何如此無稽?
若有帶位服務,
餐廳門口要有人,
收銀姐姐要講,
否則只會令顧客之間有誤會和不快。
座位安排如此,令人失望,
職員態度又差,
不會再光顧這連鎖餐廳。
下午茶
2016-12-29 365 瀏覽
聖誕節當日去到,一去到門口帶位灰色衫個位男主管個樣已經好西面,叫完野食之後坐低,我見杯野飲錯左,我同佢講話落錯左order,佢既語氣好似想同我對質咁,野食係唔錯,係卡邦尼意粉口感有d黏,蒜容包幾好食,鹹淡適中幾脆口,但主管服務態度個度真係扣左分,以後唔會再去沙田分店
2016-12-20 359 瀏覽
一入去就行左去室外既用餐區(唔係禁煙,而且廚房既抽風設備非常嘈吵),我地決定入翻室內坐,坐之前問左問個侍應係米坐得,洗吾洗出去等,佢彩都無彩我我地之後坐底左,諗左一陣食咩之後,竟然另一個侍應叫我地「重新」等過,一係坐翻出去(語氣真係..),我地最後決定離開。
),我地最後決定離開。
2016-11-29 418 瀏覽
今日Lunch想自己一個人靜靜哋食,所以近近哋揀咗連城Eurogogo。一到放飯時間,連城間間餐廳都要排隊等位,好彩我行得快又一個人,所以都有位坐 。今日食咗1)蘑菇湯,蒜蓉包($6)(2)蘑菇肉醬意粉($43)基本上點完餐好快就有湯飲,天氣凍飲熱湯即刻成個人暖哂。蘑菇湯非常熱,裡面會有唔少嘅蘑菇粒,而且都幾杰身,味道ok,比平時茶餐廳嘅白湯好飲。我好喜歡食依度嘅蒜蓉包,因為包上面嘅蒜蓉牛油會落好多,一放上枱,就聞到好香嘅蒜味,非常吸引。另外一個重點,依度嘅蒜蓉包係好夠熱,唔似其他餐廳整定哂而擺到凍哂。主角-蘑菇肉醬意粉,我揀依個係因為想食少少酸野開胃少少,其他意粉感覺上好滯。意粉係即焗嘅,所以有等耐少少時間,平時喺其他地方食即焗意粉淨係得好少汁或焗到好乾身,依度就啱啱好,醬汁足夠撈哂成個意粉。蘑菇肉醬嘅份量都有唔少,唔會淨係得幾粒。味道上我認為蕃茄味比較甜,酸多少少會比較好。$49有意粉、有湯、有蒜蓉包,味道屬於中上,性價比幾高。

今日食咗:
(1)蘑菇湯,蒜蓉包($6)
(2)蘑菇肉醬意粉($43)

$49有意粉、有湯、有蒜蓉包,味道屬於中上,性價比幾高。
2016-11-28
  • 蒜蓉包
2016-11-21 349 瀏覽
好早之前想食,幾次經過都無入去。剛好我有個挑剔的friend子,刺身生嘢唔食,辣唔食,普通西式便餐應該啱佢吧。招牌蜜糖雞翼,又真係幾好味。焗時正好,keep住啲肉質口感,蜜糖淋得大方,沾滿蜜糖的雞翼食幾多都得。朋友鐘意食菇,煙肉芝士焗蘑菇,鮮茄煙肉香腸蘑菇意,菇,全部都係菇。焗菇多肉,味道剛好,合我這種口味唔重的人。茄意一般,不過不失啦。半百寶pizza,最遲上,食得已經半飽,中規中矩,料還算多。蜜桃茶送的,清清涼涼幾好飲。紙碟膠杯雖然方便,但,一係唔環保,二係無重量,勁易撞跌。免加一的情況下可以接受。沙田間Euro go go好細,而圓檯又細過道又窄,一個正常體重嘅女仔都是收腹深呼吸先行到入去,個檯嗌多兩樣食物都擺唔落。隔離個女人出出入入,個手袋fing下fing下,撞灑我杯水,整到我成條褲同袋都濕晒,認真,食飯食到咁,好無癮囉。我係咪要慶賀好彩果杯係水唔係蜜桃茶?做生意講求利益成本,但都照顧下食客的體驗啦好嗎?兩檯間距再多個五厘米就可以避免這種意外再次發生。
茄意一般,不過不失啦。
蜜桃茶送的,清清涼涼幾好飲。

2016-10-18
  • 蜜糖雞翼
2016-11-12 362 瀏覽
今天經過沙田就隨便在連城廣場找點東西吃吧,因為很久沒吃西餐就走進去吃意粉。我點的是卡邦尼意粉配忌廉湯和蒜蓉包,點完後發現後面有露天茶座,但四面都是牆,但至少比裡面涼快……意粉要等10分鐘左右才上菜,有點慢,可能是中飯時間,人比較多。忌廉湯先上,忌廉湯有點稀,味道一般,簡單點說就是行貨。蒜蓉包還不錯,醬汁有塗滿,很脆口。但主菜的意粉卻有點強差人意,剛上菜看著賣相不錯,感覺應該不會太差吧,結果是芝士好像沒來得及溶化一樣,吃進口裡口感像漿糊一樣粘粘的,但味道是還不錯,火腿粒也很多,所以是人太多要趕進度?還是運氣問題?反正下次去pizza hut也比這家好吧……
2016-11-02 405 瀏覽
第一(二)次食評,上次唔Approve,今次出到世嗎?已經好耐無去過Euro Go Go ,仲記得讀大學時,食朗豪坊嘅Euro Go Go 已經係件好開心嘅事,又熱又甜嘅蜜糖雞翼、又脆又薄嘅 Pizza! 畢業後,好耐都無去食過,今次有機會再一次去食,重拾回憶!星期日約12點幾到,好好彩裡面有一張枱比手地5個坐,其實外面有陽光位,但大家已經太攰,一坐底,我已經超級興奮揀野食!蜜糖雞翼、薯皮無得走、朋友們就揀左卡邦尼意粉、番茄海鮮闊條麵同百寶Pizza同芝士煙肉焗蘑菇!蜜糖雞翼一如以前水準,只係有少少雪味,而薯皮可以話係無懈可擊倒我地食嘅係雜錦,有雞+吞拿魚+芝士煙肉!我食嘅係芝士煙肉,熱辣辣好正,又唔會太乾;跟住係意粉,我嘅記憶,佢都意粉一般,點知卡邦尼意粉就真係麻麻,無味之餘,個汁好「結」,佢嘅白汁可以不吃。但驚起嘅係番茄海鮮闊條麵,味道香甜之餘,仲要闊條麵質地OK,只係唔好expect好多海鮮料番茄就真係好多!最後仲有芝士煙肉焗蘑菇,蘑菇保持Juicy,食到停唔到口!整體嚟講,小食好好,最緊要樣樣食物都夠熱,快食好味選擇,今次只飲凍檸茶謝,OK 啦,下次要飲返咖啡同特飲!P.S:
第一(二)次食評,上次唔Approve,今次出到世嗎?

P.S: 難忘蜜糖雞翼,食完我Encore 左一個……. 哈哈哈!
雜錦焗薯皮
百寶Pizza
番茄海鮮闊條麵
芝士煙肉焗蘑菇!
2016-10-30
雜錦焗薯皮
番茄海鮮闊條麵
芝士煙肉焗蘑菇!
  • 蜜糖雞翼,雜錦焗薯皮
2016-09-10 645 瀏覽
因為太晚才外出吃晚飯,所以在連城廣場的餐廳很多都過了last order,唯獨euro go go還未關便衝了進去。時間都已經不早,但餐廳內還有頗多用餐人士。因為都吃過了好幾遍,所以自然而然很順利的點了餐。一如以往,點了餐便拿號碼牌等候。坐下沒多久,店員便給些即用即棄餐具(這是自己擺放的,裝模作樣)千島海鮮pizza($45 半份)是我每次到euro go go必點的食物。熱烘烘的食物本來已經很吸引,更何況有大量的海鮮(蜆丶蝦丶魷魚丶菠蘿),濃郁的千島醬,還有能拉絲的芝士。誰能抵擋這邪惡的芝士這就是我必點的原因吧!哈哈第一次點這個菠菜汁龍利柳闊條麵($58)。本以為菠菜汁應該是綠色,但原來是白汁加菠菜而成。略嫌不夠白汁,雖然不是每一條麵老能掛起汁醬,但是麵條煮得剛剛好。龍利柳的肉質不會太散,亦沒有一鼓雪藏味。卡邦尼意粉($50+$5芝士)常點的卡邦尼意粉,沒什麼大驚喜。那些肉粒應該是火腿粒吧。不過還是要不嫌其煩再說多次-芝 士 真 的 很 足 料,$5加得很值!看看那被拉起的芝士,是多麼的吸引,是多麼的不可抵擋。芝士迷的我,被芝士迷得暈暈昏昏了,完全失去了抵抗能力丶失去了理智!這頓飯完

一如以往,點了餐便拿號碼牌等候。
誰能抵擋這邪惡的芝士

這就是我必點的原因吧!哈哈
千島海鮮pizza
第一次點這個菠菜汁龍利柳闊條麵($58)。
菠菜汁龍利柳闊條麵
卡邦尼意粉($50+$5芝士)
卡邦尼意
卡邦尼意粉
這頓飯完全是被芝士包圍了!
菠菜汁龍利柳闊條麵
卡邦尼意
卡邦尼意粉
星期二晚上,內子OT到8時才回到沙田,兩口子就隨便去了連城dinner。這裡吃飯的步驟是:先等位、後買票、而後等送餐。由於已經8時多,筆者和內子都特別餓,所以一口氣點了4款食物加1杯飲品!肉醬意粉可能早就焗定,坐下不久就到了。肉醬味濃,少汁略「杰」,份量不少,足以令兩口子飽了一半。香辣雞翼緊隨其後,筆者偏愛它的辣汁,雞肉嫩口得來,格外惹味。這個超級薄餅,味道不算特別突出,主要是多配料,令人感覺特別豐富滿足。蒜香雞薯皮的味道出奇的吸引,可能是因為筆者偏愛蒜香,即使已經很飽,亦再嚥下兩塊,不過要小心薯皮很飽滯...蜜桃冰茶比想像中要香甜,有紅茶加果香之餘,還有蜜桃肉可以吃,感覺比起檸檬茶更抵飲。
蘑菇肉醬意粉
香辣雞翼
超級薄餅 (半份)
蒜香雞薯皮
蜜桃冰茶
題外話/補充資料: 只用現金
2016-08-02
5 分鐘 (堂食)
香辣雞翼
超級薄餅 (半份)
蒜香雞薯皮
蜜桃冰茶
2016-05-22 844 瀏覽
上堂前食D野先, 是但入左呢間, 因為價錢唔貴, 而且坐得幾舒服.飽肚D就要左個白汁香腸火腿蘑菇意粉$43, 價錢黎講唔算貴, 份量亦夠多. 意粉煮得腍左, 撈埋白汁就變左一PAT PAT, 口感麻麻. 而味道就火腿同蘑菇正常, 但其餘腸仔同D白汁都好咸, 所以整體食完個口好咸.我情願佢淡可以加芝士粉或者辣椒仔, 但咸就真係唔知點算好.
我情願佢淡可以加芝士粉或者辣椒仔, 但咸就真係唔知點算好.
2016-03-29 714 瀏覽
同老公趕去睇戲!要吃快、靚、正首先食個蕃茄意粉!個人應爲個意粉好酸!唔太習慣!汁又太少好乾!不好吃!另一個白汁海鮮意粉都還可以!但海鮮完全無味似過一過水再加個白汁!其實兩個都不是太好吃!平時見佢好多人吃!以為好好食!原來係失望的!不會再吃第二次!
同老公趕去睇戲!
要吃快、靚、正首先食個蕃茄意粉!
個人應爲個意粉好酸
!唔太習慣!汁又太少好乾!不好吃!
另一個白汁海鮮意粉都還可以!
但海鮮完全無味似過一過水再加個白汁!
其實兩個都不是太好吃!
平時見佢好多人吃!
以為好好食!
原來係失望的!不會再吃第二次!
白汁海鮮意粉
蕃茄意粉
2016-01-14 1065 瀏覽
今天難得放假,約好朋友到沙田逛街。在火車站出閘後,(由細到大都係叫火車站,改唔到口呢!)先在連城午餐,然後慢慢逛街。來到這飲食樓層,餐廳眾多,選擇困難症又發作。這餐廳門口放有餐牌,一目了然,讓人放心。由於今天不是紅日,很容易找到梳化座位。可是大家食量不算太大,點2個餐,份量太多了。最後點了1份意粉套餐,再加錢追加飲品,1份小食及甜品。付款後,回座位慢慢聊慢慢等。餐包蒜蓉包大大塊包包只是略為烘過,拎上手軟棉棉。蒜味夠勁,但好多油。白汁香腸火腿蘑菇意粉白汁較稀,粘度不足。盤底的白醬更加是液體狀。是焗的時間太短?還是烚完意粉後,没有FING至乾身?香腸火腿味道較淡,意粉軟硬適中。四十几蚊,不會要求太高,但整體來說,比茶餐廳好好多了。煙肉芝士焗蘑菇不是新鮮蘑菇,似是罐頭菇。大大粒的蘑菇表面, 有好多金黃色的芝士和煙肉碎,雖然好香芝士味,但煙肉味不濃。整體唔乾身,底部仍有水。加9元即可享用香蕉班戟,真係好超值。外表大大份,中間是CREAM及几片香蕉。CREAM不算太甜,没有蓋過香蕉的甜味。只是太膩了,幸好只點了1份。餐飲 咖啡香味不足但比較欣賞這紅色攪掍。真係可以當吸管。全單102元, 價格合理
今天難得放假,約好朋友到沙田逛街。
在火車站出閘後,
(由細到大都係叫火車站,改唔到口呢!)
先在連城午餐,然後慢慢逛街。
來到這飲食樓層,餐廳眾多,
選擇困難症又發作。
這餐廳門口放有餐牌,
一目了然,讓人放心。
由於今天不是紅日,
很容易找到梳化座位。
可是大家食量不算太大,
點2個餐,份量太多了。
最後點了1份意粉套餐,
再加錢追加飲品,1份小食及甜品
付款後,回座位慢慢聊慢慢等。
蒜蓉包
蒜蓉包
餐包蒜蓉包

大大塊包包只是略為烘過,
拎上手軟棉棉。
蒜味夠勁,但好多油。

白汁香腸火腿蘑菇意粉

白汁較稀,粘度不足。
盤底的白醬更加是液體狀。
是焗的時間太短?
還是烚完意粉後,没有FING至乾身?
香腸火腿味道較淡,
意粉軟硬適中。
四十几蚊,不會要求太高,
但整體來說,比茶餐廳好好多了。

煙肉芝士焗蘑菇

不是新鮮蘑菇,似是罐頭菇。
大大粒的蘑菇表面, 有好多金黃色的芝士和煙肉碎,
雖然好香芝士味,但煙肉味不濃。
整體唔乾身,底部仍有水。
香蕉班戟
加9元即可享用香蕉班戟,真係好超值。
外表大大份,
中間是CREAM及几片香蕉。
CREAM不算太甜,没有蓋過香蕉的甜味。
只是太膩了,幸好只點了1份。
咖啡
餐飲 咖啡
香味不足
但比較欣賞這紅色攪掍。
真係可以當吸管。

全單102元, 價格合理.
2015-12-24