2019-10-29 220 瀏覽
今日食完飯好似唔夠喉, 所以同朋友搵甜品食, 但係對中環真係唔太熟悉, 所以就搵openrice, 見到竟然有間之前喺灣仔利東街食過嘅雪糕店, 仲記得嗰次係十分回味.由於我哋兩個都咖啡怪, 所以選擇雪糕球嘅味道都係咖啡, 我嗰個cone係彩色嘅穀物早餐圈圈, 朋友的係士多啤梨穀物早餐粒粒,呢兩個嘅脆粒加上溶咗嘅棉花糖放上好脆嘅雪糕筒上面形成一種超級特別嘅口感, 我就好鍾意但朋友就覺得太過甜. 雪糕相對冇咁甜,  但係就幾易溶下.$68 一球雪糕加個特色嘅雪糕筒, 唔可以話好貴,但係因為依個價錢唔會成日有衝動去買嚟食.

2019-10-06
2019-10-01 319 瀏覽
自認為甚少喺街外食雪糕,一來怕肥,二來怕貴😅同呢間雪糕店結緣於讀大學嘅時候,雪糕店就係補習學生屋企附近,有次心情唔好想任性一下,衝入雪糕店一口氣揀咗三隻味,相信店員見到我一個女仔食咁多,應該嚇親🙈如今依然係好少喺街外食雪糕,依然一係唔食,一食就食三球,但還好身邊多咗個人一齊食,分擔下啲脂肪😊今次揀咗三球雪糕 ($88) 加Coco Pops Marsh Mellow Cone (+$20),雪糕我揀咗🎗Chocolate Flake味道香濃,加上大量朱古力薄片增加口感👍🏻🎗Black Raspberry Chocolate Chip Frozen Yogurt比較快溶,味道酸酸甜甜,好解暑😋🎗Salted Caramel Chocolate Pretzel呢個係我至愛,焦糖口味本身都已經令人又愛又恨,加埋少少鹹味襯托,完美🤩雖然雪糕價錢偏貴,但無論外形同味道都無可挑剔,間唔時一次半次,對自己好啲都值得♥️
🎗Chocolate Flake
味道香濃,加上大量朱古力薄片增加口感👍🏻
比較快溶,味道酸酸甜甜,好解暑😋
5 分鐘 (外賣自取)
  • Salted Caramel Chocolate Pretzel  Ice  Cream
2019-09-15 264 瀏覽
雪糕一向係女孩子減肥嘅天敵,尤其是係smack Bolio’s 嘅雪糕,單係佢嘅賣相就已經令我忘記肥胖是什麼🤔Cone: Coco Pops Marshmallow Cone🍦: Serious Chocolate Addiction Black Raspberry Chocolate Chips😋Cone: Peanut Cone🍦 : Caramel Ice Cream

Cone: Peanut Cone
🍦 : Caramel Ice Cream
2019-09-10 221 瀏覽
食完飯同家姐去散步,見到呢間路過過好幾次但系一次都沒試過嘅雪糕店。雖然已經有少少夜,但系完全抵抗不到。面對幾排好colorful嘅雪糕真系邊種都想試下,但最後喺點咗一支兩個球嘅,朱古力曲奇加海鹽雲尼拿雪糕,脆筒都有好多種,揀咗個朱古力筒。整支雪糕好好睇,雪糕味道好有層次,好重口,朱古力球我最中意,但系可能因為喺美式雪糕,所以我覺得有少少太甜,但都喺可以接受嘅。而且店內嘅裝潢都好好睇,美國復古風。
好多時候, 會突然想食某一樣野💬係因為見到身邊有人經過食緊👀就好似今日咁, 見到隔離有人拎住個Emack & Bolio's 雙球雪糕🙆🏻‍♀️💃🏻: 我又要食🤩🤩🤩🚶🏻‍♂️: 哦😑😑😑-🍦 Toasted Marshmallow脆脆雪糕筒配黏稠棉花糖, 口感有層次微微燒過令棉花糖味更香🥺👍🏻-⚪️ ☕️🍪特濃咖啡朱古力曲奇咖啡味☕️同朱古力曲奇味🍪好平均, 無我想像中咁濃咖啡味, 整體唔算好甜~~雪糕仲有濃杰嘅朱古力醬夾心, 我鍾意🤗-⚪️ 🥜岩鹽朱古力花生醬水準keep到, 繼續係我心目中花生醬雪糕🔝因為有岩鹽嘅關係, 所以食落唔會覺得好"溜"😋-
好多時候, 會突然想食某一樣野💬
係因為見到身邊有人經過食緊👀
💃🏻: 我又要食🤩🤩🤩
🚶🏻‍♂️: 哦😑😑😑
🍦[Cone] Toasted Marshmallow
脆脆雪糕筒配黏稠棉花糖, 口感有層次
微微燒過令棉花糖味更香🥺👍🏻
⚪️[Top] ☕️🍪特濃咖啡朱古力曲奇
雪糕仲有濃杰嘅朱古力醬夾心, 我鍾意🤗
⚪️[Bottom] 🥜岩鹽朱古力花生醬
水準keep到, 繼續係我心目中花生醬雪糕🔝
因為有岩鹽嘅關係, 所以食落唔會覺得好"溜"😋
2019-09-01 260 瀏覽
喜歡棉花糖嗎? 棉花糖跟雪糕竟然 可以產生火花! 這家位於中環的 雪糕專賣店, 每一樣產品都跟 棉花糖有關, 例如甜筒 滾上了半溶的 棉花糖, 甚至乎在雪糕球的頂上蓋上一塊棉花糖之後用火烤至金黃色。Ben爺挑了一個 香蕉雪糕, 雪糕的確軟滑,雪糕筒因為沾上了棉花糖和米通, 很有口感。這裏的雪糕一定要用 木製的匙羹來吃, 真的是美味無窮, 但是怕高卡路里或怕甜的你 就要留意了, 價錢可不便宜 整個加起來要88元。

2019-08-23 286 瀏覽
夏日炎炎真係隨時隨地都想食返一杯雪糕🍦,👧🏻揀咗一球【Beantown Buzz特濃咖啡朱古力曲奇】咖啡味☕️同朱古力味🍫都好balance⚖️,曲奇🍪粒都放得啱啱好,又唔會話放得太多變成喧賓奪主。另一球揀咗【Caramel Moose Prints焦糖花生醬】濃郁嘅焦糖雪糕加上香滑嘅花生醬粒粒🥜,雖然係幾甜不過👧🏻表示好滿意。至於Cone就揀咗【Strawberry Choc Pretzel🥨】好睇📸唔好食之選,外面嗰層士多啤梨朱古力甜得有啲假,個cone又太硬;我會偏好香脆口感,呢個麻麻😶🤭。

Caramel Moose Prints焦糖花生醬
Caramel Moose Prints焦糖花生醬
2019-08-13 353 瀏覽
食完晚飯,又到咗飯後甜品時段😈Emack & Bolio’s Icecream 咁出名🍦🍦🍦於是就決定食佢laChocolate Salted Peanut Butter Cup味嘅雪糕配上COCO POPS MARSH"MELLOW" CONE一球雪糕要$43 特別版嘅Cone再加$20🤧價錢真心貴,不過我覺得味道真係值回票價Chocolate base嘅雪糕唔太甜🍫加上Peanut butter cup 咸咸哋🥜成件事好夾好balance
食完晚飯,又到咗飯後甜品時段😈

於是就決定食佢la

Chocolate  Salted  Peanut  Butter  Cup

一球雪糕要$43 特別版嘅Cone再加$20🤧

價錢真心貴,不過我覺得味道真係值回票價

Chocolate base嘅雪糕唔太甜🍫

加上Peanut butter cup 咸咸哋🥜

成件事好夾好balance

2019-07-04 606 瀏覽
夏日炎炎,行開中環除左眼睛食雪糕外,真係熱到要食杯真雪糕!見有冷氣有位坐又有幾個人排隊(應該吾會好伏)就無唸甘多狗沖入去嚕。款色吾算十分多,十多款,店員亦無主動問試吾試食。有cone 同cup兩款揀,正常雪糕店,多一球加多幾廿蚊,cone睇落都幾特别,滿滿既粒狀糖但基於唸住開心share關係無試到。本身一行4人打算叫兩杯,但叫前面有位客人見左家庭裝,店員起勢甘打爆個桶,目測至少有6球上以上。所以經於經濟考量,最後一行4人決定同叫一桶家庭裝,咖啡味(英文好長,吾記得)。除咗份量多,味道都不錯,驚喜既地方係幾多料,有疑似咖啡豆,朱古力粒同其他粒粒,提升左整體口感。咖啡味都濃郁,夜晚食既小心訓吾着。價錢黎講吾係平,但如果家庭裝4人分,每人$25又可以接受,係無甘多口味試p.s. 店內大概有10個位左右,可收信用卡
夏日炎炎,行開中環除左眼睛食雪糕外,真係熱到要食杯真雪糕!

p.s. 店內大概有10個位左右,可收信用卡

2019-06-16
2019-05-21 614 瀏覽
Emack and Bolios have some of the best flavours of ice cream I've ever tried. On this particular occasion I had their peach ice cream on a chocolate sprinkle cone. The ice cream is very milky / creamy and rich but not overly sweet. This has an authentic peach taste rather than artificial flavouring - which I loved. The chocolate and sprinkle cone was a little bit too much though as the chocolate was quite thick and breaking, making it a little clumsy to eat. The cone made the whole ice cream too

The cone made the whole ice cream too filling for me.
peach ice cream
2019-05-13
宵夜
peach ice cream
2019-05-19 452 瀏覽
天口興,夏日熱辣辣,食返杯雪糕涼下係必需既!自己一直都好喜歡雪糕,所以果日行過見到班小朋友拎住杯咁多餅仔痴係個cone到既雪糕,所以都去左試一試。價錢貴架,80蚊到,但勝左多口味同幾有特式。我揀呢個cone唔惦,太甜,同個雪糕既甜味有點撞!但都可以試試。

價錢貴架,80蚊到,但勝左多口味同幾有特式。

2019-05-12 380 瀏覽
11-5-2019 晚上約7點半購medium cup ice-cream ,選了兩種味道,吃下去也只吃倒一種味道…焦糖+變質了的核桃(難食),直至最後的十份一,才吃倒所選的另一味道🤨這店是背向𢳂雪糕的,顧客跟本控制不到,非常失望😓一開始已經溶了一半,愈吃愈溶,到尾已經流質
2019-05-02 373 瀏覽
路過呢間雪糕店 成日都比佢色彩繽紛嘅雪糕筒吸引 好邪惡🤤呢次又忍唔到 買左球雪糕食下😋😋 特濃咖啡朱古力曲奇味配花生筒 ($45+$15)=$60Beantown Buzz Ice Cream w/peanut cone🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤愈heavy就愈好味唔會太漏太甜咖啡同朱古力味都食到 加埋啖啖都有嘅曲奇仲有個好多花生碎嘅雪糕筒🤤🤤🤤😍好正 好食過Häagen-Dazs 大部分嘅味如果價錢差唔遠嘅 不如試下啦🥰
路過呢間雪糕店

仲有個好多花生碎嘅雪糕筒🤤🤤🤤😍
好正 好食過Häagen-Dazs 大部分嘅味
如果價錢差唔遠嘅 不如試下啦🥰
2019-04-30 237 瀏覽
There are many flavors to choose from! It will really take some time to decide which you really want because it all seem to taste so good. They have recommend the so called "best" combination of flavored icecream. They also sell chocolate cookies. The interior design of the icecream shop is simple and has a hype vibes. Good thing they have chairs that you can sit on and not just and eat and go. Honestly, You will Literally throwing cash on this icecream. 😂So expensive. Thought one scoop is not e
Honestly, You will Literally throwing cash on this icecream. 😂So expensive. Thought one scoop is not enough but bought three scoops Lol. When it was done, so surprise how big it was. Nonetheless it was so good. 👍❤️
2019-04-28
2019-04-27 374 瀏覽
其實我真係好少食雪糕,因為我係健康人士,怕肥,怕糖,怕脂肪,但係面對住Emack & Bolio's,我就真係投晒降,因為佢真係我最鍾意既雪糕! 食Emack & Bolio's既雪糕,一定要食埋佢啲特色cones, 煙煙un un 食落又唔會覺得太甜,最正係啲雪糕真係真材實料,好有口感,其實食落有啲似movenpick,但係佢勝在有個cone,真係好正。之前買左團購,抵好多,大約係平時既6至7折左右,要keep住留意仲有無團購!

2019-02-06