2025-03-19 175 瀏覽
想食雪糕但又驚肥,不妨試試健康Froyo~ 呢間小店位於天后,主打多款口味嘅乳酪雪糕,無論係Size、醬汁同配料都可以自己DIY,有選擇困難症嘅亦可以叫佢哋嘅Pre-set雪糕,價格合理,地點尚算方便,食完飯食返杯就啱晒。私心推介牛角杯,只不過係比起滿足杯多兩蚊。牛角酥超薄且脆,味道鹹香,配上酸甜雪糕都幾Match。雪糕以北海道3.6牛乳同希臘低脂乳酪混合而成,難怪咁易入口,凍冰冰好解暑,最正係可以慢慢食,因為放咗陣都唔會變溶。配料有26款,分為新鮮生果、自家出品、煙煙韌韌、各式餅乾同脆脆,而醬汁都有9款選擇。影響深刻嘅有抹茶同朱古力麻糬,帶咬口,增添口感,另外芒果、奇異果、荔枝同香蕉都唔錯,新鮮又健康、醬汁嘅話抹茶牛乳比較特別,可試。

2025-03-18 154 瀏覽
天后清新打卡froyo 雪糕推介🍦🍨🍧1. 朱古力3.0牛角杯 $65有Oreo 繽紛樂 香蕉 同Baileys 朱古力醬 食落有好多朱古力嘅配料 香蕉幾多幾香甜 朱古力醬因為有baileys就唔會係個啲好漏嘅朱古力醬味 加埋酸酸甜甜嘅雪糕 食落相對輕盈 唔太邪惡 份量都好大杯2. 滿足杯 $66可以任揀三個配料 同一款醬 我就揀左藍莓 杏仁脆片 炙燒棉花糖 蜂蜜 再加錢要多個配料 香草碎石 個蜂蜜係個froyo嘅靈魂 甜甜地又幾清新 又可以中和小小酸味 藍莓都冇欺場 好大粒 好新鮮 棉花糖都好大粒 杏仁脆片都好香脆 再加埋啲雲呢拿脆脆喺中間 食落多重口感 正📍Drool Froyo 天后電氣道96號地下A1號舖
天后清新打卡froyo 雪糕推介🍦🍨🍧

1. 朱古力3.0牛角杯 $65

2. 滿足杯 $66

📍Drool Froyo
天后電氣道96號地下A1號舖
ℝ𝔼𝔾𝕌𝕃𝔸ℝ ℂ𝕌ℙ💚滿足杯🍦配3️⃣款配料加1️⃣款醬汁麻糬🤍,朱古力🍫麻糬🤎,抹茶麻糬💚抹茶牛乳醬💚🤍#是我最最最愛食的配搭🤤食左4️⃣次,4️⃣次都係一樣配搭😋麻糬真係好好好食🤤我是麻糬控😚我最最最愛食乳酪雪糕🍦講起又好想去食嚕😚😚📌Drool Froyo (天后)🍦天后電氣道96號地下A1號舖
ℝ𝔼𝔾𝕌𝕃𝔸ℝ ℂ𝕌ℙ💚
滿足杯🍦
配3️⃣款配料加1️⃣款醬汁
麻糬🤍,朱古力🍫麻糬🤎,抹茶麻糬💚
抹茶牛乳醬💚🤍

我最最最愛食乳酪雪糕🍦
講起又好想去食嚕😚😚

📌Drool Froyo (天后)🍦
2025-03-07
10 分鐘 (堂食)
2025-03-13 143 瀏覽
呢一間位於天后嘅小店,裝修偏向小清新風格,賣嘅係乳酪雪糕,賣相非常吸引,所以就決定買嚟試吓好唔好食啦!佢哋嘅乳酪雪糕分咗幾隻size ,貪心嘅我就當然要最大嗰種啦!滿足杯 $58包咗三款配料同埋一款醬汁,非常豐富!如果真係樣樣配料都想要嘅話,都可以另外加$5要多一款配料~配料方面,我就揀咗藍莓 🫐、焦糖脆脆🍬、蝴蝶酥🦋、繽紛樂🍫、草莓凍乾🍓,我自己就最推介草莓凍乾,口感鬆脆得黎又有濃郁嘅士多啤梨味,超正! 醬汁方面,我就揀咗本比較清甜嘅玫瑰荔枝醬🌹~牛角杯$60牛角杯就配有,而家最流行嘅扁牛角包🥐,另外仲包咗兩款配料、一款醬汁~配料方面,我哋就揀咗金奇異果🥝、抹茶奶凍🍵、布朗尼🍫、蘆薈粒粒爽,呢幾款配料入面,朋友就最推介蘆薈粒粒爽,覺得呢一個口感最match雪糕! 醬汁方面,佢就揀咗超酸熱情果醬~

滿足杯 $58

牛角杯$60
早前係社交平台見到有唔少foodie介紹主打希臘乳酪雪糕🍦,位於天后嘅「Drool Froyo」,去開附近食晚飯,終於有機會去試下啦!😎第一次黎食,一定要試下店招牌「牛角杯」~💕牛角杯($60)佢嘅特色係會有一塊超酥脆嘅夾扁牛角,🥰🥰又可自選2款配料及1款醬汁,我哋揀咗朱古力麻糬、停唔到口嘅杏仁脆片配野生蜂蜜🍯醬,額外配料都只係加$5/款,超抵!💕所以我哋就試埋自家製嘅布朗尼~☺️以北海道3.6牛乳和希臘低脂乳酪製成雪糕🍦份量十足!幼滑香甜,味道👅酸甜清新,一定要讚下野生蜂蜜🍯醬!採用純正天然野生蜂蜜,味道天然,香濃甘甜,質地幼滑細緻,配乳酪🍦完全💯係perfect match! 🥰加上各式各樣口感豐富嘅配料,幸福感爆登! 夾扁牛角好香牛油味,薄脆酥化,蘸埋雪糕食更正!🤤‼️必試‼️朱古力麻糬,煙韌Q糯,麻糬控大好き❤️😍。自家製杏仁脆片烤至金黃香脆,香甜可口,令人食到停唔到口☺️。布朗尼口感鬆軟濕潤,朱古力🍫濃郁~😙選擇困難症嘅可以試下店家其他推薦口味,如抹茶園🍵、咖啡控☕️等😏。我哋有幸💕可以試到啱啱聖誕節🎄後強勢回歸,與「魔女布丁」witch.pudding 聯乘合作,超人氣嘅三重開心果2.
去開附近食晚飯,
終於有機會去試下啦!😎
第一次黎食,一定要試下店招牌「牛角杯」~💕
牛角杯($60)
佢嘅特色係會有一塊超酥脆嘅夾扁牛角,🥰🥰
又可自選2款配料及1款醬汁,
我哋揀咗朱古力麻糬、停唔到口嘅杏仁脆片配野生蜂蜜🍯醬,
額外配料都只係加$5/款,超抵!💕
所以我哋就試埋自家製嘅布朗尼~☺️
牛角杯
以北海道3.6牛乳和希臘低脂乳酪製成雪糕🍦份量十足!
幼滑香甜,味道👅酸甜清新,
一定要讚下野生蜂蜜🍯醬!
採用純正天然野生蜂蜜,
味道天然,香濃甘甜,質地幼滑細緻,
配乳酪🍦完全💯係perfect match! 🥰
加上各式各樣口感豐富嘅配料,幸福感爆登!
夾扁牛角好香牛油味,薄脆酥化,蘸埋雪糕食更正!🤤
‼️必試‼️朱古力麻糬,煙韌Q糯,麻糬控大好き❤️😍。
布朗尼口感鬆軟濕潤,朱古力🍫濃郁~😙

超人氣嘅三重開心果2.0($60),
一杯有齊✅開心果布甸🍮 、✅開心果碎石 、✅ 開心果粒淋醬,
加上開心果味乳酪雪糕🍦,
三重開心果2.0
冇諗過開心果味同乳酪雪糕可以咁夾,簡直係完美嘅融合,
啖啖開心果💚,超滿足😌!(其實應該要叫做四重奏先啱!😂)
一定召喚開心果Fans!!!🥳💗
牛角杯
三重開心果2.0
2025-03-06 151 瀏覽
PISTACHIO PUDDING X FROYO<三重開心果2.0>開心果布甸開心果碎石開心果粒淋醬冰涼順滑的布甸配上開心果,夾雜著yogurt的微酸,清新而不膩口。細碎的開心果粒帶來一絲堅果的香脆,豐富了整體口感層次。牛角杯($60) 揀2 個topping+1source 我揀左芒果粒粒+朱古力麻糬 配 抹茶牛乳醬個人覺得好味過開心果~ 可能因為大大杯 好滿足!同埋唔同既topping 令到每一層都有唔同既口味. 唔錯!
PISTACHIO PUDDING X FROYO
<三重開心果2.0>
開心果布甸
開心果碎石
開心果粒淋醬

牛角杯($60) 揀2 個topping+1source
我揀左芒果粒粒+朱古力麻糬 配 抹茶牛乳醬
個人覺得好味過開心果~
可能因為大大杯 好滿足!
2025-03-05 138 瀏覽
Drool Froyo位於天后,主打好味又健康嘅甜品,就係乳酪!餐廳有指定款式,客人亦可以自由配搭乳酪雪糕,配料選擇多達二十款。Drool Froyo既乳酪雪糕用左希臘乳酪加工而成,加左北海道3.6牛乳令質感更幼滑,酸甜味道平衡。- 牛角杯顧名思義有一大片壓扁既牛角包,牛角包超級脆口。另外可以選擇兩款配料加一款醬汁,配料揀左朱古力麻糬同蓮花焦糖餅,麻糬沾滿朱古力粉,不過食落無乜朱古力味,但口感非常煙韌。另外仲揀左蓮花焦糖餅,配上海鹽焦糖醬,微鹹帶甜,完全停唔到口😋- 滋味杯滋味杯係細杯份量,一樣可以揀兩款配料加一款醬汁。開心果碎石要加$8,但真係好值得!口感香脆,開心果味道夠濃烈,另外芒果肉好香甜,蜂蜜醬同乳酪係perfect match🥰Drool Fyoro嘅乳酪雪糕真係好好味,之後每一次去維園打波都要過嚟買滋味杯🤩

牛杯

- 牛角杯

滋味杯
- 滋味杯

2025-02-28
$60 (其他)
牛杯
滋味杯
2025-03-03 120 瀏覽
被佢新出嘅開心果froyo吸引左再黎食💚✨三重開心果2.0 呢個size非常之好 就算一個人自私食都carry到😌第一次食開心果味froyo 面頭仲淋左開心果醬同crumbles🥰個開心果醬好濃 所以唔太食得出froyo自身嘅開心果味🤣底層嘅開心果布丁係同魔女布丁合作 夠濃味 無比醬蓋過👍一杯froyo有多重口感 推介比開心果控💚✨牛角杯貪心再額外加左好多topping🤣超豐富!!!金奇異果. Brownie. 抹茶奶凍. 草莓乾. 朱古力,麻糬🤗牛角杯會有塊壓扁牛角包 好薄脆 督爆配froyo食 正😌Toppings主要係面 但食到最底有順滑又濃味嘅抺茶奶凍🤪Baileys朱古力醬都好加分 真係食到有baileys味😍第二次食呢間froyo依然都覺得好好食 又整得靚🫶🏻期待下次再黎食新口味😽📍地址: Drool Froyo天后電氣道96號地下A1號舖
被佢新出嘅開心果froyo吸引左再黎食💚

✨三重開心果2.0
呢個size非常之好 就算一個人自私食都carry到😌
個開心果醬好濃 所以唔太食得出froyo自身嘅開心果味🤣
底層嘅開心果布丁係同魔女布丁合作 夠濃味 無比醬蓋過👍
一杯froyo有多重口感 推介比開心果控💚

✨牛角杯
貪心再額外加左好多topping🤣超豐富!!!
牛角杯會有塊壓扁牛角包 好薄脆 督爆配froyo食 正😌

第二次食呢間froyo依然都覺得好好食 又整得靚🫶🏻
期待下次再黎食新口味😽

📍地址: Drool Froyo

• 牛角杯
2025-02-28 94 瀏覽
呢間Froyo希臘乳酪雪糕以北海道3.6牛乳同低脂希臘乳酪製作,又多自家配料,完全唔膩口!🙌 🍹第一杯:黃金寶呢款係店舖嘅經典組合,配料有芒果肉、原味麻薯、杏仁脆片再加蜂蜜,仲特登自己加咗香草脆脆,食落層次感超豐富,口感升呢!😋 🍫第二杯:牛角杯選咗店舖推薦嘅咖啡蛋白餅,咖啡香濃郁到飛起,加埋壓脆嘅牛角包,脆卜卜超滿足~我哋仲加咗芒果、藍莓同蝴蝶酥,淋上紅莓醬,啲甜酸味配雪糕好Match!🍇🥭 呢度仲有原味之外嘅開心果Froyo 同布丁雪糕組合,人氣勁高!下次一定要試埋其他口味,食完真係超飽又開心~

🍹第一杯:黃金寶

🍫第二杯:牛角杯

2025-02-26 131 瀏覽
收工同朋友食個甜品簡簡單單邊行邊食邊傾計呢間frozen yogurt真係太靚忍唔住狂影相打卡重要好好味!點左杯咖啡控coffeeholic $58有咖啡啡奶凍蓮花焦糖餅咖啡蛋白霜糖冷粹咖啡醬呢款組合已組固定好所以可以話係選擇困難症人嘅福音蛋白霜超級好食咖啡味好出同時口感好鬆化,重點係冇一般蛋白霜過甜嘅問題呀!Frozen yogurt食落質地順滑、比普通雪糕輕盈,微酸超清新同咖啡好夾除左揀配好嘅款式都可以create your own froyo推薦牛角杯個底因為加左塊扁牛角包🥐扁牛角包好鬆化、配froyo一乾一濕岩岩好配粹揀左杏仁脆片、荔枝、朱古力麻糬、開心果碎石同脆皮朱古力醬咩都想揀嘅我加左好多款toppings所以鋪到杯froyo 好滿😍荔枝好清甜,冇核好方便麻糬煙煙韌韌極推脆皮朱古力醬增加口感舖頭唔大但裝修好有格調忍唔住瘋狂打卡
收工同朋友食個甜品

冷粹咖啡醬
呢款組合已組固定好
所以可以話係選擇困難症人嘅福音
蛋白霜超級好食
咖啡味好出同時口感好鬆化,重點係冇一般蛋白霜過甜嘅問題呀!
同咖啡好夾

除左揀配好嘅款式
都可以create your own froyo
推薦牛角杯個底
因為加左塊扁牛角包🥐
扁牛角包好鬆化、配froyo一乾一濕岩岩好

荔枝好清甜,冇核好方便
麻糬煙煙韌韌
極推脆皮朱古力醬增加口感

舖頭唔大但裝修好有格調
忍唔住瘋狂打卡

Bookmark咗天后呢間乳酪雪糕店好耐 上星期終於同男朋友去咗試🥰Today is a good froyo day 乳酪雪糕真係好好食 酸酸甜甜 口感軟滑!佢用咗北海道3.6 牛乳加希臘低脂乳酪製成健康又美味😋仲有好多唔同配料 選擇困難症嘅朋友都可以直接叫pre set咗嘅款式😆 亦可以另外再加配料!💚抹茶園賣相好吸引 大大個蝴蝶酥喺上面大推抹茶麻糬!煙煙韌韌好好食~有好多抹茶醬 配上香甜乳酪雪糕好夾最底層仲有藍莓🫐🥐牛角杯仲有依家大熱嘅烤牛角包!我哋加咗芒果同埋開心果碎開心果碎必點!!醬汁揀咗蜂蜜🍯甜度適中我哋另外加咗焦糖脆脆 繽紛樂 香仁脆片etc好好食 食到停唔到口😚一定會再回訪 如果你同我都一樣鍾意食乳酪雪糕嘅記住save低啦💖最近回訪多一次加$5仲可以轉開心果口味嘅乳酪😍🥰💚

Bookmark咗天后呢間乳酪雪糕店好耐
上星期終於同男朋友去咗試🥰

Today is a good froyo day

乳酪雪糕真係好好食 酸酸甜甜 口感軟滑!
佢用咗北海道3.6 牛乳加希臘低脂乳酪製成健康又美味😋

💚抹茶園
賣相好吸引 大大個蝴蝶酥喺上面
大推抹茶麻糬!煙煙韌韌好好食~
有好多抹茶醬 配上香甜乳酪雪糕好夾
最底層仲有藍莓🫐
抹茶園

🥐牛角杯
仲有依家大熱嘅烤牛角包!
我哋加咗芒果同埋開心果碎

加$5仲可以轉開心果口味嘅乳酪😍🥰💚

抹茶園
  • 牛角杯
2025-02-22 149 瀏覽
喺銅鑼灣行完街 見仲有啲時間又想食返個甜品嚟個happy ending 就行過去天后覓食- 黃金寶個名改得幾好😂入面有啖啖肉芒果 麻糬 杏仁脆片 醬汁係野生蜂蜜揀呢個配搭 皆因我選擇困難 睇完個堆配料都唔知點揀好😂配料排名 (雖然得三款)杏仁脆片>>>芒果>麻糬乳酪雪糕扭紋好賣相唔錯 食落口感好厚好滑杏仁脆片好香好脆又大大塊有三塊芒果份量都算多麻糬口感有少少實又或者口感唔係我鍾意嘅質感蜂蜜都落咗幾多 每啖連食到尾都仲食到💰$58

- 黃金寶

個名改得幾好😂
入面有啖啖肉芒果 麻糬 杏仁脆片
醬汁係野生蜂蜜
揀呢個配搭 皆因我選擇困難 睇完個堆配料都唔知點揀好😂

配料排名 (雖然得三款)
杏仁脆片>>>芒果>麻糬

乳酪雪糕扭紋好賣相唔錯 食落口感好厚好滑
杏仁脆片好香好脆又大大塊有三塊
芒果份量都算多
麻糬口感有少少實又或者口感唔係我鍾意嘅質感
蜂蜜都落咗幾多 每啖連食到尾都仲食到

💰$58
2025-02-21 165 瀏覽
同朋友食完晚飯,就算幾飽都要食埋甜品😂,依間froyo 質地creamy,帶微酸,仲有少少奶香味👍🏻,超過40幾種配料,總有一款啱你🤟🏻🍦滿足杯(3配料+1醬料)果然非常滿足,揀咗繽紛樂,蘆薈粒粒,炙燒棉花糖,自家製棉花糖經火炙過,口感不錯,仲加咗蜂蜜醬,唔會太甜同乳酪雪糕非常夾👍🏻🍦牛角杯(2配料+1醬料)壓扁咗牛角包,非常酥脆,揀咗蘆薈粒粒,抹茶麻糬,蜂蜜醬,仲加多$5 要藍莓,真係好大粒🫶🏻

🍦滿足杯(3配料+1醬料)

🍦牛角杯(2配料+1醬料)

外賣自取
2025-02-18 58 瀏覽
天后電氣道96號地下 a1號鋪今日我哋嚟到 Drool Froyo,點咗一個牛角杯 yogurt,仲有焦糖脆脆、開心果同蜂蜜,另外仲試咗朱古力 yogurt。牛角杯 yogurt 嘅質感非常滑順,每一口都令人陶醉。焦糖脆脆帶來咗一陣香脆嘅口感,配合 yogurt 嘅清新,簡直係絕配!開心果嘅香氣亦增添咗層次感,食落去有種令人開心嘅味道,真係好似食咗一口陽光。而蜂蜜則為整體增添咗一份甜蜜,令味道更為圓潤。至於朱古力 yogurt,味道濃郁,巧克力愛好者一定會鍾意。佢唔會過甜,反而有一種微苦嘅平衡,真係唔錯。今日呢個餐點真係好滿足,無論係口感定味道都做得非常好,絕對值得再嚟!如果你鍾意 yogurt,Drool Froyo 係一個唔可以錯過嘅選擇!
天后電氣道96號地下 a1號鋪

2025-02-18 109 瀏覽
今天晚上,我和朋友到位於電氣道的Drool Froyo雪糕店吃雪糕。這間店的雪糕選擇真係多得不得了,令我哋都忍不住想試多幾樣。我點咗一個牛角杯,裡面有香蕉、奇異果,加上玫瑰荔枝醬,味道清新又甜美,特別適合飯後食,而且牛角是一件餅,很好味道。朋友則選擇咗滿足杯,裡面有藍莓、朱古力麻糬,搭配蓮花焦糖饼和芒果酱,口感豐富,真係好想再食多一次!站在店舖旁邊食,周圍的環境輕鬆愉快,大家一邊享受美味雪糕,一邊聊天,時間過得特別快。這晚的雪糕之旅,令我對Drool Froyo的印象十分深刻,下次一定會再來。