📍Drool Froyo📍中環 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 • 伊利近街14號地舖〔 Follow me! ♥︎ 〕-中環雪糕店越開越多之際,本店位於天后、主打乳酪雪糕的《Drool Froyo》也進駐此區了!-主打低脂低糖、酸香清爽的frozen yogurt,配上各式toppings~除了有預設組合外,還可以自選配料、淋醬,create your own!消暑、滿足口腹之慾同時,也不會有邪惡感!推薦!!🤩✨-裝潢風格走簡約路線,店面不大,但有好多打卡位置,粉嫩色調適合拍照✨=// FROYO //.✿ 黃金寶 Golden Gem ($58)❀ 啖啖肉芒果 ❀ 麻糬要食 ❀ 停唔到口杏仁脆片 ❀ 野生蜂蜜Froyo味道酸度適中,跟芒果十分搭!底部擠上一層乳酪後,加入新鮮芒果,再擠上幾圈乳酪,然後再擠上蜂蜜放上麻糬和杏仁脆片,份量令人滿足!口感豐富,而且意想不到的飽肚🤣.✿ 抹茶園 ($58)❀ 大大粒藍莓 ❀ 抹茶麻糬 ❀ 蝴蝶酥 So Nice ❀抹茶牛乳醬中間的夾心有大粒又脆口的藍莓,面頭有抹茶麻糬跟蝴蝶酥配上回甘微苦的抹茶牛乳醬,抹茶控必點💚不過個人感覺芒果的酸甜跟乳酪雪糕的味道更搭配~•
📍Drool Froyo
📍中環 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 • 伊利近街14號地舖
〔 Follow me! ♥︎ 〕
消暑、滿足口腹之慾同時,也不會有邪惡感!
推薦!!🤩✨
=
// FROYO //
✿ 黃金寶 Golden Gem ($58)
Froyo味道酸度適中,跟芒果十分搭!
口感豐富,而且意想不到的飽肚🤣
黃金寶
✿ 抹茶園 ($58)
中間的夾心有大粒又脆口的藍莓,面頭有抹茶麻糬跟蝴蝶酥
配上回甘微苦的抹茶牛乳醬,抹茶控必點💚
不過個人感覺芒果的酸甜跟乳酪雪糕的味道更搭配~
抹茶園
抹茶園

// CROFFLE //
✿ 香芒乳酪Croffle ($40)
除了froyo外,還有【牛角窩夫Croffle】!🥐
而且驚喜位是還會在croffle上擠上一坨乳酪🤣,好飽肚!
牛角包麵糰壓成格仔窩夫、烤至酥脆,再淋上自製芒果醬、新鮮芒果粒
熱辣辣的窩夫配上冰凉乳酪雪糕,冰火口感超邪惡!🔥❄️
香芒乳酪Croffle
=
〔 Follow me! ♥︎ 〕
下午茶
2025-06-03 123 瀏覽
哩間新開既froyo 店有好多口味,今次試左開心果乳酪雪糕配麻糬,藍莓,玫瑰荔枝醬,開心果碎石!超好味!開心果雪糕味道濃郁,滑順嘅口感令人一試成主顧。配搭上香甜嘅麻糬,咬落去彈牙!再加上新鮮嘅藍莓,酸酸甜甜,為整碗雪糕增添咗清新嘅元素。最特別嘅係玫瑰荔枝醬,甜美嘅味道同埋花香味道,令整體更加奢華,口感豐富。最後,撒上開心果碎石,增加咗脆脆嘅口感,仲帶有堅果嘅香味,為整道甜品帶來完美嘅平衡。經過中環絕對值得一試!

經過中環絕對值得一試!
2025-06-03 104 瀏覽
居然俾何生揾到間希臘乳酪, 北海道3.6 牛奶,益生菌同乳酸<完全健康之選> 襯約Friend 食飯前兩個享受下先 “Drool Froyo”中環半山街門口以純白色為主突顯fresh感覺。門口有牌 Free Paw Cup 希臘乳酪雪糕連毛孩都可以食。揀咗…🔸黃金寶 滿足杯(啖啖肉芒果/麻糬/杏仁脆片/玫瑰荔枝醬)🔹開心果 滿足杯(開心果碎石/開心果醬/開心果雪糕)🔸 香芒乳酪CROFFLE🔹 酸甜可口雙莓 CROFFLEFroyo : 黃金寶每啖充滿芒果粒粒口感豐富滿足,加上杏仁脆片極脆甜而不膩,加埋獨突玫瑰荔枝醬更Fresh. 而開心果雪糕甜而不膩充滿果香超重, 加開心果碎石增加口感之餘完全係開心果三重奏.滿足!Croffle : 熱辣辣牛角Waffle 用竹籤叉住上面舖滿冰涼yogurt .夾住外脆內軟牛角waffle直頭似冰火交融,雙莓口味酸酸甜甜而香芒口味又粒粒芒果&芒果醬口感豐富.
居然俾何生揾到間希臘乳酪, 北海道3.6 牛奶,
🔸黃金寶 滿足杯
(啖啖肉芒果/麻糬/杏仁脆片/玫瑰荔枝醬)
🔹開心果 滿足杯
(開心果碎石/開心果醬/開心果雪糕)
🔸 香芒乳酪CROFFLE
🔹 酸甜可口雙莓 CROFFLE
毛小孩都可食到
Receipt
2025-06-01 132 瀏覽
上環真係好多特色小店,覺得好chill!😎 最近經過Drool Proyo,見到門口排晒長龍,大家都等緊order,人氣真係超勁!我上網search過,原來佢哋啲乳酪同croffle都好出名,難怪咁多人推介👏🏻等人少啲,我哋返轉頭再去試,發現每個角落都係打卡位,裝修好有心思,影相一流!我哋點咗幾款人氣推介:黃金寶、朱古力3.0、芒果乳酪croffle同香蕉乳酪croffle。每一款都好有驚喜,乳酪清新唔會太甜,croffle外脆內軟,配埋乳酪一齊食真係好match!整體感覺好舒服,食物又好味,影相又靚
上環真係好多特色小店,覺得好chill!😎

整體感覺好舒服,食物又好味,影相又靚
2025-05-30 105 瀏覽
最愛乳酪雪糕!好多間都食過!但原來仍然好多小店都未光顧過,今次特意嚟到中環呢間,食佢嘅乳酪雪糕超級好食!濃郁厚厚的牛奶乳酪雪糕,超有滿足感!食落去每一啖都係實在架!係滿有牛奶嘅味道,特別係開心果口味 ,我叫了一個開心果口味的雪糕杯,及一個窩夫🧇,開心果口味我加了海鹽焦糖醬,Oreo脆脆及朱古力麻糬!勁勁勁好食,另外個窩夫,香蕉味,一大pat乳酪雪糕喺上面,好快溶,要即刻食,發現個窩夫係有蜜糖脆面,另外雪糕上面都加咗蜜糖喺度,加埋香蕉,蜜糖,乳酪雪糕,窩夫~絕配的口感超大滿足,推介喜歡食乳酪雪糕嘅朋友!呢間真係好出色
,推介喜歡食乳酪雪糕嘅朋友!呢間真係好出色
  • 開心果味乳酪雪糕
2025-05-29 140 瀏覽
中環嘅Drool Froyo係一家主打健康美味嘅(Frozen Yogurt)店,位於香港中環Soho附近嘅斜路。店內提供多種低脂、高蛋白的優格,仲可以搭配多款新鮮水果、堅果、穀物同特色配料,我哋可以隨意配搭自己心水嘅口味!而店內亦都有配搭好嘅乳酪組合,我哋今日就揀咗兩款乳酪🍦+兩款窩夫🥞:🍯黃金寶 $58- 芒果肉新鮮多汁,麻糬煙韌有嚼勁,杏仁脆片增添香脆感,蜂蜜嘅甜味平衡乳酪的微酸,味道清新,好適合夏日消暑🍷醉冧Rum $50- 冧酒浸提子搭配焦糖杏仁太妃糖, 帶有酒香濃郁嘅酒香味,喜歡飲酒嘅人必試!🍌香蕉乳酪croffle $40- Croffle外脆內軟,牛油香濃郁,搭配冰涼嘅乳酪同香蕉,清甜嘅蜂蜜提升整體甜度,好味!🫐酸甜可口雙莓乳酪croffle $40- 紅莓醬、新鮮藍莓配乳酪雪糕,鋪係即製Croffle上,Croffle嘅焦糖化表面增添脆度,整體清新開胃,擺盤又夠精緻!呢度嘅環境勁舒服,悠閒又夠Chill,有室內室外座位,係咁熱☀️嘅天氣食住好味嘅乳酪🍦,真係消暑又健康餐嘅享受😋

🍯黃金寶 $58

外賣自取
  • 香蕉乳酪croffle
  • 黃金寶
2025-05-29 79 瀏覽
朋友請我食飯我請番佢食甜品😂😂傾到唔捨得走去左食yogurt雪糕呢個天氣熱辣辣食番杯真係透心涼主打健康乳酪雪糕由北海道3.6牛乳及希臘低脂乳酪製成口感順滑、酸甜味岩岩好牛乳味濃郁仲有紅磚牆可以打卡不過唔可以影咁耐如果唔係就溶哂😂😂😂滿足杯 HK$58可以自選醬汁同配料,朋友揀左自家製咖啡蛋白霜糖、杏仁脆片、抹茶麻糬配熱情果醬。我偷食左一啖,咖啡蛋白霜糖口感輕盈、鬆軟,好似棉花糖一樣入口即溶,咖啡味濃郁!好驚艷!杏仁脆片就真係停唔到口😂!抹茶園 HK$58抹茶控唔洗諗叫左呢杯❣️藍莓、抹茶麻糬、蝴蝶酥配抹茶牛乳醬。藍莓大大粒。抹茶麻糬煙煙韌韌,淡淡苦澀味。蝴蝶酥鬆脆!完美配搭!
朋友請我食飯
我請番佢食甜品😂😂
傾到唔捨得走去左食yogurt雪糕
呢個天氣熱辣辣
食番杯真係透心涼
主打健康乳酪雪糕
由北海道3.6牛乳及希臘低脂乳酪製成
口感順滑、酸甜味岩岩好
牛乳味濃郁
仲有紅磚牆可以打卡
不過唔可以影咁耐
如果唔係就溶哂😂😂😂

滿足杯 HK$58

抹茶園 HK$58

2025-05-28 73 瀏覽
夏日炎炎,有咩好過食番杯酸甜乳酪呀,今日來到中環拍拍壁畫,走到伊利近街發現「Drool Froyo」就係不可不食既乳酪杯!胃食既我倆一起點了2杯乳酪杯及2款Croffle。咖啡控乳酪杯以咖啡為主,營造那濃郁多層次的口感,咖啡奶凍滑順可口,搭配蓮花焦糖餅的香甜,咖啡蛋白霜糖的輕盈口感,還有冷粹咖啡醬的微苦平衡,真讓人無法抗拒。滿足杯滿足杯可自由選擇3款配料及1款醬汁,先選了開心果粒粒醬的獨特堅果香,再配上抹茶奶凍的清新怡人,還有停唔到口的杏仁脆片與杏仁太妃糖,每一口都是幸福的享受。芒香乳酪Croffle芒香乳酪Croffle結合了鬆軟的Croffle與濃郁的芒果乳酪,口感層次豐富,果香四溢,讓人一試成主顧。香蕉乳酪Croffle香蕉乳酪Croffle則是對香蕉控的絕佳配搭,香甜的香蕉與濃郁乳酪交融,帶來無與倫比的甜蜜。

胃食既我倆一起點了2杯乳酪杯及2款Croffle。

咖啡控

滿足杯

芒香乳酪Croffle

香蕉乳酪Croffle
佢地係用較健康低脂既希臘乳酪雪糕醬料配搭有抹茶🍵咖啡☕️酒🥃等等口味醉冧RUM提子🍇Rum 酒/焦糖杏仁太妃糖我最愛既一款甜品口味酒味都幾濃☺️大愛大大粒浸滿酒既提子乾🍇太妃糖都唔會太甜👍🏻——————————————黃金寶芒果🥭/麻糬/杏仁脆片/野生蜂蜜🍯滿滿既芒果肉再配埋蜂蜜🍯食落唔會膩煙韌麻糬同脆卜卜既杏仁片👍🏻重點係佢地開到好夜❤️絕對係飯後甜品既好去處👍🏻👍🏻
佢地係用較健康低脂既希臘乳酪雪糕

食落唔會膩
煙韌麻糬同脆卜卜既杏仁片👍🏻

重點係佢地開到好夜❤️
絕對係飯後甜品既好去處👍🏻👍🏻
最近天氣熱,好想食雪糕,夜晚食完飯就嚟咗朋友介紹嘅一間新開雪糕店,細細嘅一間鋪,環境好舒適,越夜越多人。今次試咗兩杯,分別係固定配搭嘅朱古力3.0 同CREATE YOUR OWN雪糕杯第一杯:朱古力3.0材料包括:- OREO- 香蕉- Kinder Bueno(繽紛樂)- Baileys 朱古力醬呢個組合真係邪惡得嚟好滿足!乳酪底嘅微酸好好咁平衡咗整體甜味,香蕉軟糯又帶自然果香,Kinder Bueno 食落脆卜卜,幾種配料加埋 Baileys 朱古力醬帶微微酒香,食到最後都唔會覺得膩。仲有個人好中意嘅OREO,中意朱古力嘅話,呢個組合都夢幻。第二杯:CREATE YOUR OWN自選材料:- 蜂蜜醬- 藍莓🫐- 蘆薈粒粒爽- 開心果碎石我揀咗「滿足杯」呢個size,同埋加$5升級做開心果雪糕。呢個組合以清新為主,開心果乳酪雪糕底酸甜適中,帶開心果嘅堅果香,配上藍莓嘅果酸,味道好refreshing!蘆薈粒食落好爽口,帶少少果肉嘅彈牙感,食感豐富清爽;蜂蜜醬溫和嘅甜味,則令整杯雪糕更添自然氣息,自我感覺配搭得唔錯。

第一杯:朱古力3.0
材料包括:
- OREO
- 香蕉
- Kinder Bueno(繽紛樂)
- Baileys 朱古力醬

第二杯:CREATE YOUR OWN
自選材料:
- 蜂蜜醬
- 藍莓🫐
- 蘆薈粒粒爽
- 開心果碎石

2025-05-24 66 瀏覽
黎過2次中環鋪上次食滋味杯 但無得加錢加topping 有d失望要買中size先可以加topping今次就試中size加topping蜂蜜好light 焦糖脆脆👍👍正食完個胃好滿足兩次杯雪糕都好飽滿 味道係好味既如果佢出cone拎住食會仲開心注意:鋪頭暫時未有八達通收費
黎過2次中環鋪
如果佢出cone拎住食會仲開心
注意:鋪頭暫時未有八達通收費
外賣自取
  • 滋味杯
🍦✨ 𝐃𝐫𝐨𝐨𝐥 𝐟𝐫𝐨𝐲𝐨嘅希臘乳酪雪糕真係夏日消暑首選,用咗北海道𝟑.𝟔牛奶同希臘低脂乳酪,仲有天然乳酸同益生菌,口感滑溜得嚟仲唔𝐡𝐞𝐚𝐯𝐲!最吸引嘅係可以自選配料!有𝟐𝟎款配料,無論係咖啡蛋白霜糖、海鹽焦糖脆脆、布朗尼,定係新鮮生果同𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢,都可以隨心搭配!更有𝟖種特色醬汁,真係好過癮(⁎⁍̴̀﹃ ⁍̴́⁎)♡𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐠𝐨𝐭?♥ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ɢᴀʀᴅᴇɴ 抹茶園($𝟓𝟖)大大粒藍莓/抹茶麻糬/蝴蝶酥/ 抹茶牛乳醬♥ ɢᴏʟᴅᴇɴ ɢᴇᴍ 黃金寶($𝟓𝟖)啖啖肉芒果/麻糬要食/停晤剄口杏仁脆片/野生蜂蜜♥ ᴄʀᴏғғʟᴇ ($𝟒𝟎) 酸甜可口雙莓//輕盈香蕉窩夫熱辣辣焗好嘅牛角窩夫外脆內軟,咬落去嗰一刻,香味四溢,再加上清新冰凍嘅𝐟𝐫𝐨𝐲𝐨,甜甜鹹鹹嘅味道𝐉𝐞𝐧𝐠💖

𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐠𝐨𝐭?
♥ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ɢᴀʀᴅᴇɴ 抹茶園($𝟓𝟖)
大大粒藍莓/抹茶麻糬/蝴蝶酥/ 抹茶牛乳醬

♥ ɢᴏʟᴅᴇɴ ɢᴇᴍ 黃金寶($𝟓𝟖)
啖啖肉芒果/麻糬要食/停晤剄口杏仁脆片/野生蜂蜜

2025-05-17
10 分鐘 (堂食)
小店主打低糖低脂乳酪雪糕可以過吓口癮之餘又冇乜罪惡感︎︎ ✌︎︎雪糕都幾大杯 而且店員唧得超靚hehe🥰私心最鍾意Tiramisu!!🤎🫶🏻手指餅有濃郁咖啡同酒香 口感超鬆軟~除咗預設組合 仲可以自由配搭配料和醬汁另外仲有croffle!!🥐 全部都係即叫即整面頭會唧上乳酪雪糕再放生果 好清爽!!🫐🥭佢哋營業時間係去到凌晨12點!!好癲🤣飯後甜品/酒前打底 一樣要有!!ᕙ( •̀ ᗜ •́ )ᕗ📍Drool Froyo G/F, 14 Elgin Street, Central
小店主打低糖低脂乳酪雪糕
可以過吓口癮之餘又冇乜罪惡感︎︎ ✌︎︎
雪糕都幾大杯 而且店員唧得超靚hehe🥰
私心最鍾意Tiramisu!!🤎🫶🏻
手指餅有濃郁咖啡同酒香 口感超鬆軟~
除咗預設組合 仲可以自由配搭配料和醬汁
另外仲有croffle!!🥐 全部都係即叫即整
面頭會唧上乳酪雪糕再放生果 好清爽!!🫐🥭
佢哋營業時間係去到凌晨12點!!好癲🤣
飯後甜品/酒前打底 一樣要有!!ᕙ( •̀ ᗜ •́ )ᕗ

📍Drool Froyo
G/F, 14 Elgin Street, Central
2025-05-23 36 瀏覽
天啊!天氣超熱,想搵「Drool Froyo」食乳酪雪糕,之前喺天后食過,中環呢間分店就有位置可以坐,不過就辛苦少少,差不多要行到去山頂🥵不過地點好近中環嗰啲打卡點,雖然差唔多喺山頂,但係都有唔少人流😆同朋友各嗌咗一杯雪糕,佢就嗌「朱古力3.0」個雪糕底就係原味乳酪雪糕!🍨我就食返之前試過嘅「滿足杯 」可以揀三種配料&一款醬汁,返兜返上次食過嘅手工自家製「抹茶奶凍」、「杏仁脆片」,另外今次就試咗新嘢「荔枝」同埋加錢試咗佢哋既「開心果雪糕」😗天后嗰邊就有扁牛角包做配料,呢邊就有得食Croffle,一共有三款Croffle,我哋今次又試咗「芒果」、「香蕉」,Croffle會吱咗一層乳酪雪糕係Croffle上邊,配埋生果一齊食!酸甜生果加上乳酪雪糕,真係好啱夏日炎炎嘅夏天食⛱️☀️✦ 朱古力 3.0 $58✦ 滿足杯 $58|開心果雪糕 +$5|荔枝|杏仁脆片|抹茶奶凍|開心果醬 +$3✦ 芒果乳酪 Croffle $40✦ 香蕉乳酪 Croffle $40

✦ 朱古力 3.0 $58
|開心果醬 +$3
✦ 芒果乳酪 Croffle $40
✦ 香蕉乳酪 Croffle $40
2025-05-23 22 瀏覽
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣ 抹茶園($58)開心果雪糕+抹茶麻糬+藍莓+蝴蝶酥+抹茶生乳醬,呢杯真係抹茶控嘅夢幻組合!🫣雪糕轉咗開心果味☺️果仁香氣濃郁又唔會過甜🤓滑得黎仲好清爽。麻糬煙韌、藍莓酸甜🫐咬落仲有蝴蝶酥嘅脆口感,層次感一流!配上香滑生乳抹茶醬,抹茶香氣濃得黎唔苦澀🫣啱晒鍾意日系甜品嘅你!🫢抹茶+開心果簡直係斷捨離唔到嘅Combo!2️⃣ 咖啡控($58)原味 Froyo 做底☺️牛乳+希臘乳酪嘅清爽感簡直勁Chill,配上fachalio咖啡奶凍、蓮花焦糖餅、脆口蛋白霜,再淋上冷萃咖啡醬——齋睇都聞到咖啡香!😇每啖都係層層驚喜😍奶凍滑溜溜、餅乾帶甜香、蛋白霜脆到咔咔聲,啱晒打卡又打醒腦😜甜而唔膩、清爽解膩,一杯就令你即刻返晒魂~咖啡迷唔試真係會後悔!😙3️⃣ 香芒乳酪窩夫Croffle($40)呢款Croffle係將牛角包壓成窩夫,外脆內鬆,一咬落去就有酥香爆發!😜上面堆滿粒粒鮮甜芒果肉🥭再加芒果醬淋面🤓酸甜醒胃~最勁係上面仲有Froyo乳酪雪糕加持😙用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪製成,奶香滑溜又清爽😍食完都唔會覺得膩~

1️⃣ 抹茶園($58)

2️⃣ 咖啡控($58)

3️⃣ 香芒乳酪窩夫Croffle($40)
呢款Croffle係將牛角包壓成窩夫,外脆內鬆,一咬落去就有酥香爆發!😜上面堆滿粒粒鮮甜芒果肉🥭再加芒果醬淋面🤓酸甜醒胃~最勁係上面仲有Froyo乳酪雪糕加持😙用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪製成,奶香滑溜又清爽😍食完都唔會覺得膩~Croffle嘅熱+Froyo嘅凍😉撞出極致口感對比🥹成件事好有層次感!打卡靚、味道靚,一定要試!😎

4️⃣ 輕盈香蕉Croffle($40)
上面同樣有Froyo雪糕!☺️凍冰冰嘅乳酪雪糕搭配暖笠笠牛角酥皮😎溫差口感超驚喜~底部Croffle酥香鬆脆😍鋪上厚切香甜香蕉片🍌再淋上金黃蜂蜜醬,甜味自然,唔會膩!😁

📍 中環伊利近街14號地舖
🚇 港鐵中環站D2出口,步行約11分鐘