2021-07-09
𝗗𝗶𝗼 𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲 🥂朋友飲左一杯cocktail唔夠喉🤣 就即刻搵間Wine Bar🍷再chill下☺️😛Thursday night, 中環唔算多人,所以walk in就有位了!𝗗𝗶𝗼 𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲位置喺蓮香樓隔離斜路直上,PMQ附近。座位唔多,大約10個座位,全部都係bar seat 💺。𝗗𝗶𝗼 𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲 走casual路線,賣嘅酒全部價錢都係𝗺𝗶𝗱-𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲,中環嚟講已經算係平價之選🤣 咩酒都有,最平百幾蚊就有一支。Sparking、紅酒、白酒、liquor,應有盡有🤣🥰🥰🥰☺️我地就order左支Sparkling Wine,價錢好似係Hk$278。個label 好特別,喺其他地方未見過😋 好飲吖!Refreshing 得嚟唔太dry、微甜。𝗗𝗶𝗼’𝘀 𝗦𝗵𝗼𝗽 𝗠𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿 𝗦𝗼𝗻𝗻𝘆 仲請咗我哋飲Sake 🍶🤣 介紹咗少少舖頭嘅concept,日頭係coffee shop、夜晚係bar。佢哋仲有好邪惡嘅Coffee Cocktail🤣 夜晚要瞓覺唔敢試🥲𝗗𝗶𝗼 𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲 開咗幾個月咋!佢哋嚟緊諗住擴充,開埋樓上做wine retail😋 好期待!有興趣快啲去試下啦😉