2025-04-29 1175 瀏覽
周末的東廣場沒有工作日那可怕人潮多了一份休閑清靜感 那又是我出動的時候了 到訪商場角落位置 佔地很大的 ᴄᴏᴍғʏ久未到訪 環境未見太大改動 仍是分開兩邊的舒適用餐位置 面積偌大開放式格局 裝潢很有咖啡店的氛圍朋友跟 ᴍᴇ 各自來過 ᴄᴏᴍғʏ 數次每次的餐點似乎都不一樣 而且又變更多了除了有恆常供應的沙律 意粉 漢堡之外晚餐還有日式定食𓋪 明太子薯條就很適合我這種 一下要點明太子醬一下又要沾蕃茄醬的人餐廳兩種醬全給𓋪 虎蝦蕃茄汁扁意粉最近放棄了白汁意粉 轉攻紅汁看起來份量不大 其實蠻大的哦 建議分享蕃茄汁酸甜開胃 本來不餓的我們也 ᴋ.ᴏ 了爽口虎蝦沾上了汁也顯得格外好吃𓋪 燒美國安格斯牛腹柳定食燒得焦香的牛腹柳肉味濃郁 質感仍然軟嫩日本定食白飯一定要配溫泉蛋才對味定食裡還包括味噌湯 泡菜蘿蔔跟牛蒡漬性價比整個很高𓋪 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ雖然很滿足 但甜品還是要吃的ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 份量好大 建議分享個人喜歡綿綿幼滑的口感不過於濕潤 也沒有過分濃郁的咖啡酒味很適合不愛酒味 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 的朋友吃吃看𓎾 熱薑黃檸檬薑茶𓎾 是日鮮榨健康果汁是日盲盒 ~ 來自友人的是日鮮榨果汁上桌是鮮豔清
周末的東廣場沒有工作日那可怕人潮

每次去 ᴄᴏᴍғʏ 都總有驚喜
雖然每次餐牌都不一樣
卻又每一次都有覺得很好吃的餐點
2025-04-27
觀塘居民分享一間encore無限次既cafe食咗幾年都係未厭 地理位置(超近地鐵)、食物(高質!)細心閱讀餐牌下不難發現其實係明太子專門店 有一系列的明太子出品選擇對明太子周邊菜色著迷 今次就清一色叫曬明太子Roasted Chicken Breast Mentaiko Egg Benedict基本上自己黎食就會叫呢個,佢有蘭王蛋、雞胸、Sour dough麵包、沙律菜加明太子醬,呢幾個材料都係健康得黎,加個名太子醬即刻提升惹味程度Mentaiko Fries邪惡野! 一大兜薯條旁邊的醬先係重點,成班人食一定要叫,加咗木魚片日式風味Max! 旁邊的ketchapMentaiko & Scallop Linguine明太子意粉就係你想像到的味道 分量又大Pistachio Chocolate Milkshake最近新出既 平日見到Milkshake避開 不過佢係開心果又要試試佢最suprise係可以選擇甜度和走cream 又想食又要健康的小編認證,走甜既milkshake一樣品嚐到朱古力和開心果的堅果風味,唔差,怕甜怕肥人士都值得試Espresso Ice Cube Milk tea平日
觀塘居民分享一間encore無限次既cafe
食咗幾年都係未厭 地理位置(超近地鐵)、食物(高質!)

對明太子周邊菜色著迷 今次就清一色叫曬明太子

Mentaiko Fries

Mentaiko & Scallop Linguine
明太子意粉就係你想像到的味道 分量又大

Pistachio Chocolate Milkshake

Espresso Ice Cube Milk tea
平日對d茶冰、奶冰既餐廳特別欣賞 唔想hea你,凍飲下都保持濃度先會將冰改良
今次係咖啡冰撈埋奶茶 鴛鴦製作成功

唔好忽略佢個雪櫃,Yogurt cup外賣都超級大杯又夠飽!

之前IG story都有分享餐廳有一邊都好適合工作, 間又大又有得差電,絕對係work friendly cafe!
🥖🍝🍹好味又多選擇嘅cafe✨qr code點餐✅日式吉列豬扒明太子意大利飯 -$142個飯幾好味,有好香濃嘅明太子醬,裏面有唔少配料,例如枝豆、粟米粒,上面嘅吉列豬扒都好大塊同埋炸得好香脆,在上面仲有一堆紫菜絲同埋木魚絲,口感味道都好豐富,不過就覺得明太子同吉列豬扒唔係幾夾。✅香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條 -$58雞翼有四隻,而且都係大隻嘅雞翼,炸得香脆有好多嘅蜂蜜柚子醬,酸酸甜甜幾好味。薯條係粗身啲嘅薯條,另外都配咗茄汁。呢個都係一個唔錯嘅小食。✅法式蟹肉海鮮龍蝦湯及酸種麵包 -$58龍蝦湯唔算好大碗,但係都香龍蝦味同埋有龍蝦肉喺入邊,鹹鹹地都算好味。另外仲有兩小片酸種面包,就咁食或者浸湯食都OK。✅凍肉桂蘋果鮮奶 -$52呢杯個樣幾吸睛,浸晒啲嘢落去都好香玉桂味同埋奶香味,面頭有少少奶泡,我覺得幾好飲。
🥖🍝🍹

日式吉列豬扒明太子意大利飯
法式蟹肉海鮮龍蝦湯及酸種麵包
凍肉桂蘋果鮮奶
2025-07-14 0 瀏覽
觀塘地標東廣場,同大家介紹一間幾Chill幾出色既 Coffee - Comfy by Chef's Stage @comfybychefsstage 明太子北海道鮮帶子扁意粉美國煎鍋雞胸肉明太子薯條烤雞翅佐薯條(青檸蜂蜜柚子)Ice Mocha★朱古力咖啡佢地既咖啡可以自選奶底,而朱古力咖啡就選擇左全脂奶,飲起上黎朱古力香濃,口感順滑Tiramisu 意大利芝士蛋糕🍰除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當出色Tiramisu口感濕潤,芝士香滑,帶微微酒香。凡惠顧滿$300 可獲得代幣一個$600 兩個 如此類推可夾優惠券及小禮物一份(^○^)地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖查詢及訂座:📍觀塘店 (Comfy):27999868(觀塘成業街寧晉中心東廣場地下 25-31& 59-60號鋪)其他分店:📍將軍澳店:27999885(將軍澳唐俊街天晉匯G03號鋪)📍元朗店:27999880(元朗西菁街富達廣場地下 52-56號)#觀塘 #comfybychefsstage #東廣場 #留港消費# 支持小店 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #朱古力咖啡 #意大利芝士蛋糕#
觀塘地標東廣場,

明太子北海道鮮帶子扁意粉

美國煎鍋雞胸肉

明太子薯條

烤雞翅佐薯條
(青檸蜂蜜柚子)

Ice Mocha
★朱古力咖啡

Tiramisu 意大利芝士蛋糕🍰
除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當
出色
Tiramisu口感濕潤,
芝士香滑,帶微微酒香。

凡惠顧滿$300 可獲得代幣一個
$600 兩個 如此類推
可夾優惠券及小禮物一份(^○^)

地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖

查詢及訂座:
📍觀塘店 (Comfy):27999868

其他分店:
📍將軍澳店:27999885
(將軍澳唐俊街天晉匯G03號鋪)

📍元朗店:27999880
(元朗西菁街富達廣場地下 52-56號)

#觀塘 #comfybychefsstage #東廣場 #留港消費# 支持小店 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #朱古力咖啡 #意大利芝士蛋糕#探店
#mohiguide
#香港寵物友善
#香港餐飲新趨勢
#cafehoppingwithmydog
2025-07-09
120 分鐘 (堂食)
  • Tiramisu
  • 明太子北海道鮮帶子扁意粉
2025-07-10 0 瀏覽
這次的用餐經歷真的讓人非常滿意。1️⃣松露野菌意大利飯米粒的口感恰到好處,松露的芳香與野菌的鮮美相得益彰,每一口都讓人難以忘懷。2️⃣炸波特菇外脆內嫩,咬下去時能感受到菇的多汁,搭配一點鹽調味,簡單卻格外突出。3️⃣明太子海鮮薄餅是一大驚喜,薄餅底部酥脆,明太子的鹹香與海鮮的鮮味完美結合,每一片都讓人不禁想再來一塊。4️⃣龍蝦湯蟹肉和海鮮同樣令人印象深刻,湯底濃烈,海鮮新鮮,蟹肉份量十足,喝上一口讓人全身暖和。但因為本人不太喜歡太濃,所以覺得還好。但喜歡超濃龍蝦味的你,一定會超喜歡😆5️⃣巨峰葡萄檸檬梳打清新解膩,甜度剛好。重點是超好看,很適合打卡~總的來看,這頓飯無論是在味道還是擺盤上都展現了高水準,每一道菜都透露著用心。無論是情侶約會還是朋友聚會,都非常推薦來這裡品嚐!
這次的用餐經歷真的讓人非常滿意。
1️⃣松露野菌意大利飯

2️⃣炸波特菇

3️⃣明太子海鮮薄餅

4️⃣龍蝦湯

5️⃣巨峰葡萄檸檬梳打
清新解膩,甜度剛好。重點是超好看,很適合打卡~

2025-06-06
用餐優惠
試食活動
  • 黑松露雜菌意大利飯
2025-07-02 0 瀏覽
話說咁啱同朋友仔喺APM行完街,搵搵下說俾我哋搵到有間西餐、評價都幾好,一於就去試吓🤤入到門口,裝修好似日本啲coffee shop style,有個開放式嘅coffee 吧枱😮Menu裏面嘅菜式款式都幾多!紐西蘭肉眼扒 ($178)賣相超靚!本身唔鍾意食太熟,所以就嗌咗四成,食落個肉質好軟腍,好有肉味,旁邊嘅配菜都好正!幾鍾意佢個薯餅,啖啖都係薯仔粒😋蒲燒鰻魚薄餅 ($138)難得薄餅上面可以加上鰻魚,見到感覺好特別,就嗌嚟試吓!薄餅個餅身好香口,薄薄地食落唔會太膩!同本身鰻魚嘅醬汁都好夾!甜得嚟幾好食~法式蟹肉海鮮龍蝦湯及酸種麵包($58) 店員大推嘅龍蝦湯!龍蝦湯入面好足蟹肉,都幾鮮甜!個酸種麵包超出色!好Crispy,浸落湯度食一流!香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($58)呢個雞翼食落好開胃,柚子醬同雞翼好夾,香口得來亦好惹味!焦糖香蕉Oreo曲奇牛角窩夫配Movenpick雪糕($78)焦糖雪糕配上香脆嘅窩夫,又脆又甜,配埋曲奇同埋Tiramisu雪糕一齊食好夾~ Espresso Citrus Vodka ($68)(Espresso (SOE), Yuzu, Grap

紐西蘭肉眼扒 ($178)

蒲燒鰻魚薄餅 ($138)

法式蟹肉海鮮龍蝦湯及酸種麵包($58)

香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($58)
呢個雞翼食落好開胃,柚子醬同雞翼好夾,香口得來亦好惹味!

Espresso Citrus Vodka ($68)
(Espresso (SOE), Yuzu, Grapefruit Juice, Vodka, Triple Sec)
第一次試咖啡雞尾酒,感覺又幾特別!不過咖啡味太濃掩蓋左浸酒味,有少少可惜🫤

開心果朱古力奶昔 ($50)
朋友揀咗開心果朱古力奶昔!開心果好香好濃,同濃郁嘅朱古力好夾!不過比想像中細杯🫣

我哋埋單臨走嗰陣,店員俾咗個coin我哋,有得玩扭蛋機換優惠券!我就好彩夾到小食券!朋友仔就冇🤣
2025-06-30 0 瀏覽
這次的用餐體驗真的令人非常滿意💓松露野菌意大利飯🍚香氣撲鼻,米粒軟硬適中,松露的香味和野菌的鮮味完美融合,每一口都令人回味。炸波特菇外脆內嫩,咬下去還有菇的多汁感,配上少許鹽調味,簡單卻很突出明太子海鮮薄餅🍕薄餅底脆口,明太子的鹹香和海鮮的鮮味搭配得天衣無縫,每一片都讓人忍不住想再來一塊😽龍蝦湯🍲🦞配蟹肉和海鮮同樣令人印象深刻,湯底濃郁,海鮮新鮮,蟹肉份量十足,喝上一口整個人都暖起來🩷🩷鐵觀音奶茶拿鐵☕️茶香濃厚,奶味順滑,巨峰葡萄檸檬梳打則十分清新解膩,甜度剛好。最後的提拉米蘇甜而不膩,口感層次分明,是完美的結尾。整體來說,這頓飯不論是味道還是擺盤都很有水準,每一道菜都吃得出用心。依定食滿指定金額仲可以扭蛋😽🫶🏻無論係情侶約會定係朋友聚餐,都非常推薦來這裡試試!
這次的用餐體驗真的令人非常滿意💓

松露野菌意大利飯🍚

明太子海鮮薄餅🍕

龍蝦湯🍲🦞

鐵觀音奶茶拿鐵☕️

依定食滿指定金額仲可以扭蛋😽🫶🏻
無論係情侶約會定係朋友聚餐,都非常推薦來這裡試試!
2025-06-26 237 瀏覽
呢間餐廳平時已經成日幫襯🤣貪佢環境會舒服 而且食物質素有保證今日同朋友再次黎到食佢哋嘅晚餐😋主食方面 嗌左兩款 分別係紐西蘭肉眼扒🥩 同埋 明太子海鮮薄餅🍕肉眼扒生熟度控制得啱啱好 保留到肉汁而且肉眼扒肥瘦剛好 肉質夠哂軟腍🤭明太子海鮮薄餅 餅底薄但唔會好乾柴保留到粉團既煙靭口感 而且海鮮餡料好足😋小食嗌左 雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條一上枱見到 雞翼同薯條非常之新鮮熱辣🤪雞翼同薯條炸得非常脆身 完全冇過火青檸蜂蜜柚子醬好清新 夠哂解油膩😜佢哋嘅飲品好多款式 今次揀咗開心果朱古力奶昔 同 凍冰磚鴛鴦🧊朱古力奶昔唔會過分甜 朱古力味濃郁🍫冰磚鴛鴦揀咗走甜 令茶味更加突出 餐廳質素一直都好有保證 經過絕對值得試下🤭
呢間餐廳平時已經成日幫襯🤣

冰磚鴛鴦揀咗走甜 令茶味更加突出

餐廳質素一直都好有保證 經過絕對值得試下🤭
2025-06-17
2025-06-25 291 瀏覽
Comfy by Chef's Stage Kitchen 位於📍觀塘成業街東廣場地下,就近港鐵官塘站,裝修簡約,水泥牆身,牆上以動物壁畫裝飾, 環境舒適,空間感足夠。食物以西式為主,沙律,意粉,意大利飯,薄餅,漢堡,甜品,小食等。飲品方面有花茶,果茶,特式奶茶/咖啡等凍冰磚鴛鴦玫瑰以expresso制成冰粒,加入玫瑰花碎奶泡,倒入冰凍的奶茶,味道有淡淡玫瑰清香,又有奶茶及咖啡香味,口感順滑。凍紫薯latte打成沙冰的latte,入口冰涼,帶有微甜紫薯味。水牛芝士無花果巴馬火腿沙律材料豐富,有帶彈性的水牛芝士,軟滑有嚼口,鹹鹹的巴馬火腿,配上新鮮無花果,青爽的沙律菜,脆口碎果仁,清爽醒胃。香煎鱸魚柳鱸魚皮煎至香脆,鱸魚肉口感滑溜,以清甜南瓜溶做醬汁,再加上香脆碎果仁,令口感更豐富。黑松露雜菌意大利飯意大利質感creamy,飯粒口感軟糯,加上黑松露獨特的濃郁的香味,朋友非常鍾意。

飲品方面有花茶,果茶,特式奶茶/咖啡等

凍冰磚鴛鴦玫瑰

凍紫薯latte

打成沙冰的latte,入口冰涼,帶有微甜紫薯味。

水牛芝士無花果巴馬火腿沙律

香煎鱸魚柳

黑松露雜菌意大利飯

• 黑松露雜菌意大利飯
2025-06-22 239 瀏覽
唔係見有人推薦,都唔知東商場有間cafe仲要係寵物友善,有得陪坐,又有冷氣涼天氣咁熱,最岩食份芒果蟹肉牛油果沙律清新、豐富多層次 的融合完美平衡了甜、鮮、柔滑搭配牛油果油膩感,每一啖都充滿驚喜Pan Fried Seabass Fillet香煎海鱸份量驚人,有兩大塊,魚表皮金黃酥脆配菜有青醬雜菜同南瓜蓉估唔到都幾有驚喜,好食!燒美國安格斯牛胸腹,日本蘭王溫泉蛋飯牛胸腹入口超嫩,牛肉味濃加埋隻蘭王溫泉蛋,好難唔好食Espresso TonicIce Cappuccino估唔到佢地啲咖啡幾出色!
唔係見有人推薦,都唔知東商場有間cafe
仲要係寵物友善,有得陪坐,又有冷氣涼

天氣咁熱,最岩食份芒果蟹肉牛油果沙律

清新、豐富多層次 的融合
完美平衡了甜、鮮、柔滑
搭配牛油果油膩感,每一啖都充滿驚喜

Pan Fried Seabass Fillet
香煎海鱸份量驚人,有兩大塊,魚表皮金黃酥脆
配菜有青醬雜菜同南瓜蓉
估唔到都幾有驚喜,好食!

燒美國安格斯牛胸腹,日本蘭王溫泉蛋飯
牛胸腹入口超嫩,牛肉味濃
加埋隻蘭王溫泉蛋,好難唔好食

Espresso Tonic
Ice Cappuccino
估唔到佢地啲咖啡幾出色!
2025-06-14 629 瀏覽
「東廣場有間高質Coffee!?」小編今次就帶大家黎到觀塘地標東廣場,同大家介紹一間幾Chill幾出色既Coffee 一 Comfy by Chef's Stage @comfybychefsstage🌟朱古力咖啡 $44佢地既咖啡可以自選奶底,而小編既朱古力咖啡就選擇左全脂奶,飲起上黎朱古力香濃,口感順滑🤤👍🏻🌟紐西蘭肉眼扒 $294肉眼扒油脂豐富,牛肉味濃,而且仲煎得好靚仔,一切開可以見到肉質依然粉嫩,牛扒既配菜薯餅亦煎得金黃,帶微微香脆🤤👍🏻👍🏻🌟意大利芝士蛋糕 $48除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當出色Tiramisu口感濕潤,芝士香滑,帶微微酒香🤤👍🏻👍🏻🌟香烤美國雞翼配薯條 $58雞翼炸得非常香脆,而醬汁小編今次就選擇左燒烤醬,酸酸甜甜之餘帶些小微辣,令整體更惹味🤤👍🏻👍🏻🌟法式蟹肉海鮮龍蝦湯+酸種麵包 $58龍蝦湯非常香濃,而且有一絲絲既蟹肉,非常足料🤤👍🏻📍Comfy by Chef's Stage地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖#觀塘 #comfybychefsstage #牛扒 #肉眼扒 #東廣場 #龍蝦湯 #酸種包 #留港消費 #支持小店
「東廣場有間高質Coffee!?」

🌟朱古力咖啡 $44

🌟紐西蘭肉眼扒 $294

🌟意大利芝士蛋糕 $48
除左主食以外,不得不提佢地既甜品亦相當出色
Tiramisu口感濕潤,芝士香滑,帶微微酒香🤤👍🏻👍🏻

🌟香烤美國雞翼配薯條 $58

🌟法式蟹肉海鮮龍蝦湯+酸種麵包 $58
龍蝦湯非常香濃,而且有一絲絲既蟹肉,非常足料🤤👍🏻

📍Comfy by Chef's Stage
地址:觀塘東廣場地下G25-31 & G59號舖

#觀塘 #comfybychefsstage #牛扒 #肉眼扒 #東廣場 #龍蝦湯 #酸種包 #留港消費 #支持小店 #覓食觀塘 #食在觀塘 #為食關注組 #觀塘食乜好 #朱古力咖啡 #香港美食地圖 #紐西蘭肉眼扒 #意大利芝士蛋糕 #香烤美國雞翼配薯條 #法式蟹肉海鮮龍蝦湯 #九十後行到邊食到邊
#Coffee
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-05-29 879 瀏覽
觀塘東廣場呢間Comfy地方大好闊落,主打西式食品、咖啡,朝早嚟食可以飲埋咖啡☕️🍴Lobster Bisque with Crab Meat, Seafood and Sourdough龍蝦湯好香濃,Sourdough十分香脆,可以同Sourdough一齊食,湯有少少蟹肉🍽️Tonkatsu Mentaiko Risotto明太子Risotto好creamy,仲揀咗炸豬扒做配搭,同樣炸得出色🍽️Smoked Salmon Egg Benedict Sourdough又係自己鐘意嘅Benedict配一樣咁鍾意嘅Sourdough,一切落去,蛋汁流晒出嚟,同煙三文魚一齊食,絕配👍🏻🍴Tiramisu口感較實淨嘅Tiramisu,味道唔錯,酒味香🥛Oreo Milkshake🥛Banana & Avocado Milkshake兩杯Milkshake都精緻好飲,口感濃稠不太甜🚩Comfybychefsstage📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下25-31 &59號

🍽️Tonkatsu Mentaiko Risotto

🍴Tiramisu
口感較實淨嘅Tiramisu,味道唔錯,酒味香

🥛Oreo Milkshake
🥛Banana & Avocado Milkshake
兩杯Milkshake都精緻好飲,口感濃稠不太甜

🚩Comfybychefsstage
📍觀塘成業街7號寧晉中心東廣場地下25-31 &59號
今日收工後,我去咗觀塘成業街嘅 Comfy Food Coffee同朋友聚一聚,呢間餐廳以簡約舒適為主題,氛圍非常chill,服務員亦十分年輕而且熱情有禮。我首先揀左明太子帶子意粉($142),呢道菜嘅意粉煮得剛剛好,口感煙韌,帶子非常鮮甜,明太子醬汁濃郁但唔會過膩,整體味道層次豐富。另外,我點左肉眼牛扒($178),揀咗三成熟,牛扒外層微微焦香,內裡非常嫩滑多汁,配埋餐廳嘅醬汁,味道非常出色,係呢餐嘅亮點之一。小食方面,我揀左焗雞翼配薯條(柚子蜜醬)($58),雞翼嘅外皮烤得香脆,內裡肉汁豐盈,搭配微酸而清香嘅柚子蜜醬,令味道更加突出。薯條亦係熱辣辣上枱,口感香脆,幾有水準。另一款小食係炸大啡菇($58),外層炸粉香脆,包住嫩滑多汁嘅蘑菇,入口香氣十足,尤其適合鍾意菌類嘅朋友。飲品方面,我叫咗Bailey’s 薄荷摩卡($68),呢杯飲品係甜品同咖啡嘅完美結合,薄荷味唔會太重,搭配咖啡嘅濃香同Bailey’s嘅酒香,層次分明,非常滿意。另外,冰肉桂蘋果拿鐵($52)亦係一個驚喜,清新的果香同肉桂味道完美互補。最後,我地揀咗 Tiramisu($58)作為甜品,鬆軟嘅口感配上濃郁咖啡味

另外,冰肉桂蘋果拿鐵($52)亦係一個驚喜,清新的果香同肉桂味道完美互補。最後,我地揀咗 Tiramisu($58)作為甜品,鬆軟嘅口感配上濃郁咖啡味,甜而不膩。

埋單後總共 $675.4(連加一),雖然價錢稍高,但食物質素同服務都係唔錯。最後埋單之後仲有兩個coin完夾玩具蛋,原來每消費滿$300就可以玩一次。
我同朋友都夾到啊,入面有coupon! coupon仲要冇話最低消費!
2025-05-26
2025-05-23 651 瀏覽
而家天氣開始熱☀️☀️☀️圓圓去食嘢真係要去有冷氣嘅寵物友善餐廳先得🐶🐶木系裝修感覺好清新💚💚餐廳嘢食選擇好多薄餅意粉甜品奶昔,樣樣都有啱晒心多嘅我哋🤭🤭毛孩用餐可以坐靠廣場嘅座位,座位都唔少🐶🐶▶️柑橘伏特加拿鐵 估唔到呢個組合口味超夾,下午茶飲啱晒▶️法式蟹肉海鮮龍蝦湯夠晒鮮味,仲有麵包點▶️黑松露薯條🍟即叫即摘好香口啊▶️意大利芝士蛋糕成個蛋糕都好Creamy,幾大份又好味😀😀
而家天氣開始熱☀️☀️☀️
圓圓去食嘢真係要去有冷氣嘅寵物友善餐廳先得🐶🐶
木系裝修感覺好清新💚💚
餐廳嘢食選擇好多薄餅意粉甜品奶昔,樣樣都有
啱晒心多嘅我哋🤭🤭
毛孩用餐可以坐靠廣場嘅座位,座位都唔少🐶🐶
▶️柑橘伏特加拿鐵
估唔到呢個組合口味超夾,下午茶飲啱晒

▶️法式蟹肉海鮮龍蝦湯夠晒鮮味,仲有麵包點
▶️黑松露薯條🍟即叫即摘好香口啊
▶️意大利芝士蛋糕
成個蛋糕都好Creamy,幾大份又好味😀😀
2025-05-20 580 瀏覽
今日去觀塘行街,見到呢間西餐廳有好多選擇幾吸引~肉眼扒(三成熟)火候控制得剛剛好, 外層煎到焦香, 牛扒🥩充滿肉汁, 肉味香濃~明太子珍寶鮮帶子扁意粉帶子煎得香脆~ 忌廉汁有滿滿嘅明太子, 味道好濃郁, 扁意粉好掛汁, 超好味😋香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條雞翼熱辣辣, 炸到好脆好香口~沾上甜甜酸酸嘅青檸蜂蜜柚子醬, 好惹味! 仲有粗薯條🍟添~真係食到停唔到口🤤士多啤梨乳酸梳打/蜂蜜提子檸檬梳打兩杯梳打味道都唔會好死甜~ 而家天氣炎熱最啱就係飲梳打好解渴💖意大利芝士蛋糕成個蛋糕都好Creamy, 而且都幾大份~唔會好甜好漏! 呢間餐廳餐點嘅選擇好多元化~份量都算幾大份! 餐廳環境都唔錯, 近門口有啲綠植裝飾可以打卡~ 下次再嚟試吓其他嘢!
今日去觀塘行街,見到呢間西餐廳有好多選擇幾吸引~

肉眼扒(三成熟)

明太子珍寶鮮帶子扁意粉

士多啤梨乳酸梳打/蜂蜜提子檸檬梳打

意大利芝士蛋糕
成個蛋糕都好Creamy, 而且都幾大份~唔會好甜好漏!