2023-08-09 366 瀏覽
當時全場得我一個客叫一杯珍奶,等咗20分鐘,兩個店員起勢整咗成廿杯外賣平台都唔整我嗰杯,等候期間有個攞外賣平台嘅速遞員攞完都走埋,兩個店員整下一張外賣平台單都唔整我嗰杯,第二個速遞員都嚟攞完走埋都唔整我嗰杯。我話可唔可以快啲趕時間,一名店員望一望我去攞個杯整茶,我以為佢終於整我嗰杯,原來整完放落外賣平台個袋。喂,連基本禮貌都無喎,完全當我透明,我仲以為自己去問人乞梗食。呢間嘢,無下次!
2023-08-09
2023-07-23 221 瀏覽
極度無良僱主,長期唔夠人手都唔請人幫手,本身在場員工已超級繁忙,今日人客都已不算多,等候時間都需要超過30分鐘真係太離譜,再唔改善情況嘅話,咁就祝你顧客日漸流失喇
2023-07-23
33 分鐘 (外賣自取)
2023-05-24 230 瀏覽
店長態度惡劣 上次叫珍珠比錯左芋圓 本人唔食芋頭 成杯嘢飲都唔想飲 打電話黎話下次比返杯我 隔左個禮拜 返黎攞返 有個自稱店長既男人 用質問既語氣問我「邊個話比返你架」「男人定女人呀」首先我點會知你地員工叫咩名 同埋隔咗成個禮拜 我點會仲記得聽電話嗰個係男定女 我作為一個顧客 你地員工既出錯 仲要用啲咁嘅態度同我講嘢 真係唔會再幫襯你哋
嚴重人手短缺,order  顯示14:45可取後,仍再等30分鐘,直至3:15才取!本來是還未到我此杯,但觀察很久後,才再詢問可否取消,因我沒有時間再等!但因店員要手續太繁複,所以才優先處理我這杯!收到打開後,發現少了我加錢的寒天!但已不能再回去,也不想再增添店員的工作!希望店舖能明白店員既工作實在太多,能夠的話,能增聘多一點的店員,一來前線既員工工作壓力少一點,二來買既客人等候時間減少,都會增加回購既機率!。
2022-12-15 197 瀏覽
因為位置方便,最近買左3次Comebuytea,每一次都唔好飲。之後寧願唔飲奶茶,都唔會幫趁 💔😢.裝修再靚,杯野唔好飲,都係冇用。奶味、茶味都唔出,反而甜味最出 .而且佢個pricing system,想簡單飲杯珍珠奶茶,要比奶+茶+珍珠3份錢,已經要$35。貴都算,質素完全對唔住價錢 😞
2022-11-15
2022-03-01 622 瀏覽
垃圾,貴公司有個好高既女職員態度差到死,唔會再幫襯。唔鍾意做唔好做啦,唔好攞啲客人黎出氣叫左杯柴茶難飲到好似飲屎水咁,其他分店都無咁難飲,你依一間真係可以執左佢
2021-02-13 1685 瀏覽
「柴茶珍珠奶茶」=「跌打酒珍珠奶茶」極度超級無敵難飲,極度推薦鍾意飲藥油嘅人飲。真·藥油加奶茶,我買佐兩杯,一樣味,真心想嘔,絕對唔會再幫襯呢間嘢,唔知間嘢仲有幾多伏嘢。大年初二仲要每杯加3蚊。
「柴茶珍珠奶茶」=「跌打酒珍珠奶茶」
2021-02-13
  • 柴茶珍珠奶茶
2020-11-15 1156 瀏覽
睇餐牌試新野見到限定,柴茶但拎嘅時候係印度柴茶?_? 拎完趕住走,買完即走點知一試,飲左一啖 ,嘔返出黎印度香料味 好奇怪 完全接受唔到!再飲多啖 藥油味咁!!成杯扔左真係浪費左$33
睇餐牌試新野
見到限定,柴茶
但拎嘅時候係印度柴茶?_?
拎完趕住走,買完即走
點知一試,飲左一啖 ,嘔返出黎
印度香料味 好奇怪 完全接受唔到!
再飲多啖 藥油味咁!!成杯扔左
真係浪費左$33
柴茶鮮奶珍珠
2020-11-15
12 分鐘 (外賣自取)
2020-08-15 881 瀏覽
Comebuytea比起普通comebuy算係走高級路線,不過悅來坊呢一間係冇座位嘅。有幾大座睇落去好勁嘅機器,記得店員有同我介紹過,不過我已經忘記😆反正就係用啲茶葉會勁啲,用完呢部機個味道又會勁啲。根據店員介紹我揀咗炭培烏龍+香醇鮮奶,$25,烏龍味又真係幾香,炭培即係有一隻類似燶燶哋嘅味道,都幾特別,其他地方冇飲過咁樣嘅。

2019-12-29 1169 瀏覽
見到有間飲品店可以坐下,就和朋友一起來飲杯飲品和坐一坐休息, 在收銀後面有餐牌可自選或有幾款是已配好的飲品,本來想飲霸氣爆款,點知八點已經賣晒, 唯有選了第五位的紅柚烏龍蘆薈Q,價錢三十五元,飲品要了小甜冰就正常,比完錢就在另一 邊可看到即時見到沖法,都幾香茶味,而且很快飲品就可以取。飲落去有西柚香,不太甜不錯 ,茶味都有但如果再濃點更好,都幾清新。入面有不少蘆薈不過有點甜,入面有少少冰都幾凍 ,味道的確不錯,價錢都可接受,可以坐下休息飲杯茶幾舒服。
2019-12-13 671 瀏覽
食完個午餐,想買杯嘢飲下,見這個店好多人排隊,就想試下點咗炭焙烏龍,再加咗芋圓,可以揀茶的甜度,我就要少甜入口烏龍茶茶味好濃,好香,芋圓細細粒,煙韌度可以,但味道就真係好唔得,好甜兼好重粉味
食完個午餐,想買杯嘢飲下,見這個店好多人排隊,就想試下

點咗炭焙烏龍,再加咗芋圓,可以揀茶的甜度,我就要少甜

2019-10-27 524 瀏覽
呢間悅來坊嘅come buy tea有d似旺中的那一間come buy tea,唯一不同係呢一間的come buy tea係無位坐的!不過仍然都買左一杯桂花烏龍黎試下~~桂花烏龍的茶味好香,但桂花味就唔係好飲到...叫左少甜,淡淡地其實又幾好飲!

不過仍然都買左一杯桂花烏龍黎試下~~

桂花烏龍的茶味好香,但桂花味就唔係好飲到...
叫左少甜,淡淡地其實又幾好飲!
桂花釀烏龍
2019-10-20
桂花釀烏龍
2019-08-05 620 瀏覽
佢餐牌其實幾有創意,有啲match左俾人揀,有啲就3 parts 俾客自己mix & match,但老實講咁就有啲危險,我地自己揀未必一定match。個杯唔係透明又冇乜特別所以冇影,叫左杯厚奶+炭焙烏龍+黑糖晶球。一句講晒,奶唔特別香,烏龍陣茶味又俾啲好甜既晶球蓋過左。成杯飲落好甜,好辛苦先飲得晒 🙈Comebuy tea價格較貴,應該茶會高質啲,可惜唔夾黑糖晶球,嘥左杯野飲 😭下次如再有機會就叫淨茶好了。

下次如再有機會就叫淨茶好了。
2019-06-25 475 瀏覽
今日早了過來就行一陣,見到有間以茶為主題的comebuytea,之前去過旺角飲茶類覺得不錯,而這間的裝潢不錯,而且仲有位坐,就決定買杯飲品坐下,見到收銀位同旺角一樣都有排位榜,其中有杯都幾吸引又有圖,叫鳳梨茉莉椰果Q,而且是由台灣產地新鮮直送,價錢$35少少貴,都決定買來試,好快就可以取,座位不多但都幾乾淨,飲品第一口飲落去已叫少甜都幾甜,味道有點假,茶味可能同鳳梨不太夾,鳳梨肉好少而且十分甜,椰果正常如多點會好點,但在這裡坐不會有人趕都不錯,不過下次來飲寧願飲茶類加料會更好。

2019-06-03 383 瀏覽
這家的飲品總是百飲不討厭果汁類飲品挻多的 店員服務挻不錯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~雖然飲品真的沒太多選擇 但喜歡就是喜歡最緊要有一杯適合自己的飲品才對~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~·3Q百香果 HKD$22百香果真的很喜歡飲 靜靜媽經常點來飲可以點去冰塊微糖 飲品不又冷剛剛好~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~現在很多店也說 冰塊和甜度是固定那沒有得選擇 為什麼我要買來飲😂買飲品就為了解渴對吧🤔
這家的飲品總是百飲不討厭
果汁類飲品挻多的 店員服務挻不錯