Cafe以淺灰色作外牆, 配合落地大玻璃, 傢俱方面都用上淺色木系同白色為主, 簡約風格與遠離繁囂既環境讓人感覺置身在日本既街道🙊Menu主要提供吐司、輕食、蛋糕同咖啡🙆🏻‍♀️🍴ᴍᴀɪɴ· 北海道帶子|三文魚籽|炒蛋|洋蔥 配拖鞋包 $98﹟餐廳主打都係依類型既吐司w/ 沙律🥗揀完想要既toppings就可以揀埋bread type (bagel or ciabatta)同埋沙律可選黑醋汁或芝麻醬💁🏻‍♀️﹟成個dish出到黎色彩繽紛, 唔食得都睇得🤣整體就正常發揮, 帶子煎得嫩口, 蛋上面仲有啲魚籽點綴, 口感亦增加左👍感覺調味可以再強一些, 同埋當食到無曬料就咁食果陣, 個包有少少乾🤏🍴ᴍᴀɪɴ· 小龍蝦沙律|三文魚籽|牛油果 配拖鞋包 $98﹟依款相對味道比較突出啲, 沙律醬都是無敵的🤭都會食到啲龍蝦肉, 夠熟透既牛油果亦增添左一份順滑口感🥰兩款既賣相都令人十分開胃✌️🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Hojicha Cheesecake $48﹟蛋糕質感偏實身少少但係滑口的, 帶淡淡既芝士同焙茶味, 如果焙茶味可以更濃就好啦☺️🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Green Tea Millie Crepe Ca

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Green Tea Millie Crepe Cake $48
﹟一樣質感賣相都不錯的千層蛋糕, 但味道方面可做得更好🙊茶既味道不太濃厚, 啲皮唔夠薄身, cream方面都可以再幼滑啲, 但勝在整體唔會太甜膩🤪

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Earl Grey Chocolate $38
﹟朱古力同伯爵茶既平衡令人感動, 兩種味道都唔會蓋過對方‼️每啖都飲到兩者既出現, 真心推介❤️

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hojicha Latte $38
﹟焙茶香味突出, 口感順滑, 甜度適中, 沒有粉抹👍另一個讚既地方係啲飲品旁都配有幾粒香口既杏仁粒, 有心思☺️

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Genmaicha Latte $38
﹟平時真係好少係cafe可以飲到玄米茶😱凍飲一樣高質!茶味一樣十分濃厚, 面層奶泡又夠滑, 茶同奶既比例控制剛好, 好好飲, 但預會有少少茶抹❤️
  • Earl Grey Chocolate
  • Hojicha  Latte
  • Genmaicha  latte
2022-02-24 153 瀏覽
🥚蛋美仲去咗行跳蚤市場同紅磚屋😻錦田人氣隱世休閑寫意咖啡店🤍日系灰調裝潢食物足料回頭度超高❣️.呢間由上年到依家一直長期滿座👍🏻今次去排咗15分鐘就有位🥺呢間野係錦田嘅村屋地舖而且分左右兩邊🤍水泥外牆俾人感覺好舒服而且附近幾靜好寫意🤍有樣想讚係餐廳好貼心會打電話俾等枱客人🥺👍🏻.1️⃣❣️煙三文魚、牛油果、忌廉芝士 (💰$88)今次揀咗比較軟嘅拖鞋包👍🏻牛油果非常足料好棉三文魚有4塊到唔會話好鹹😻沙律揀咗黑醋感覺好新鮮開胃🤍好啱同朋友share嚟食👍🏻2️⃣❣️北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 (💰$98)呢樣要讚嘅係粒帶子微焦好鮮甜😻炒蛋好滑同濕潤同埋三文魚籽新鮮昇華咗個包👍🏻感覺好清新好高質😻3️⃣Coffee Latte (💰$38)小木板上除咗嘢飲仲有杏仁同extra shot expresso你客人品嚐咖啡豆嘅原味👍🏻咖啡香味濃郁但唔會苦澀🤍入口舒服程度嚟講整體幾高質😻4️⃣Hojicha Latte (💰$38)焙茶粉本身有糖所以本身甜甜地👍🏻呢款茶味如果再濃郁同出啲會比較好😛.📍CoHee Studio (元朗)元朗錦田市街152號地舖🤍.#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #hkfoodi
🥚蛋美仲去咗行跳蚤市場同紅磚屋😻
錦田人氣隱世休閑寫意咖啡店🤍
日系灰調裝潢食物足料回頭度超高❣️
1️⃣❣️煙三文魚、牛油果、忌廉芝士 (💰$88)

2️⃣❣️北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥 (💰$98)

3️⃣Coffee Latte (💰$38)

4️⃣Hojicha Latte (💰$38)
📍CoHee Studio (元朗)
元朗錦田市街152號地舖
🤍[9/10]
#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #hkfoodie
#outdarkhk #日式 #咖啡店 #香港咖啡店 #錦田 #錦田美食 #hkeat #hkig #元朗 #hongkongfood #美食地圖 #黃店系列 #香港黃店 #元朗黃店 #852food #yellowfood #帶子 #炒蛋 #焙茶 #咖啡 #咖啡豆 #煙三文魚 #芝士 #美食分享 #牛油果
  • 北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥酸種包
2022-02-15 136 瀏覽
終於嚟到呢間喺錦田嘅人氣cafe朝聖!佢同港鐵站都有一段距離,我哋行咗大概15分鐘先到。Cafe坐落於小巷入面,有一種遠離繁囂嘅感覺。我哋order咗煙三文魚牛油果忌廉芝士Bagel ($88)、巴馬風乾火腿配炒蛋Bagel ($78)、Hojicha Latte 同 Green Tea Latte (各$38)。食物同飲品就比我想像中較普通,Bagel偏硬身,飲品就中規中矩,不過一路食嘢一路望住出面嘅貓貓壁畫都幾療愈嘅🐱 我哋因為想留返咖啡quota去另一間coffee shop飲,所以就冇試到咖啡🙈 聽講佢哋嘅咖啡都好似好飲,如果下次有機會再嚟一定會試返~
2022-02-13 159 瀏覽
咖啡唔係我杯茶,但我偏偏鍾意嘗試不同咖啡小店😂,因為我不喜歡集團式嘅copy cat ,全部一式一樣毫無驚喜。上次揸車嚟到呢間咖啡店,點知冇位泊車,所以放棄冇食到。一直耿耿於懷!昨天是二人限聚令的星期六,心想應該冇乜人,點知嚟到都係要排隊🙀🙀。由錦上路西鐵站步行至咖啡店大約15分鐘,想不到地點偏遠都有咁多人專程幫襯。餐廳分為兩邊,左手邊一間座位較多,而右邊一間是付款櫃檯另有數個座位,餐廳是先付款形式的。環境雖然放假,但係出入口的趟門不順,好嘈🙉🙉⋯⋯實在破壞晒寧靜嘅氣氛。希望店主好好改善!食物方面要比個讚,拖鞋包有驚喜,暖暖脆脆的👍🏻,炒蛋都是濕潤的,如果多一點沙律菜就更好❤️!由於本人要飲咖啡,所以點了凍朱古力和芝麻latte ,不過不失吧!驚喜是送上幾粒嘅果仁都幾脆😂👏🏻👏🏻由於食物質素不錯,所以都追加左甜品,點選了千層蛋糕(味道OK啦,下次可以試另一款)。最後忍不住都叫咗杯咖啡試吓🤣🤣咖啡味道偏酸,果然不是我杯茶,但價錢相宜試一試打個卡也無妨😹整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!

整體來說是一間不錯的小店,可回頭再食之選👍🏻!
2022-02-09 121 瀏覽
位於錦田嘅一間排隊咖啡店每次經過都大排長龍今次去到排左半個鐘有位食左兩份主食小龍蝦沙律三文魚子牛油果bagel餡料好多好豐富bagel唔會太乾太硬配埋上面嘅餡料食係一流另一款係北海道帶子三文魚子炒蛋洋蔥ciabatta帶子大粒鮮甜炒蛋好滑味道唔錯Earl Grey Chocolate有淡淡茶香但個人略嫌朱古力味唔夠香濃整體味道偏淡
位於錦田嘅一間排隊咖啡店

有淡淡茶香
但個人略嫌朱古力味唔夠香濃
整體味道偏淡
2022-02-09 105 瀏覽
家住大西北,活動範圍成日都係屯元天🤣其實呢間cafe都開咗好一段時間,永遠慢人一步😛日式咖哩雞飯2點幾先食早餐,好肚餓,唯一一款飯揀,好多料,薯仔蘿蔔煮得好腍,平時唔鍾意食紅蘿蔔嘅我都食咗唔少,滑蛋炒得啱啱好,唔會熟過龍,咖哩真係超好送飯,KO晒一碟。小龍蝦沙律Bagel配牛油果同三文魚籽,Bagel唔硬,都有韌勁,沙律入面嘅小龍蝦份量都好多,每啖都有蝦肉。Hojicha Latte焙茶味好香,不過甜咗小小。Cappuccino 呢度每杯飲品都有配杏仁,試咗一啖,唔知係咪凍飲關係,飲落奶泡同咖啡唔係好夾咁🤔

日式咖哩雞飯

小龍蝦沙律Bagel

Hojicha Latte
焙茶味好香,不過甜咗小小。

Cappuccino
2022-01-22 215 瀏覽
天氣不似預期,有少少雨但無阻我去搵好東西食既決心,近近地去左錦上路附近搵間Cafe慢慢坐A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)環境係唯一彈既地方,店鋪分開兩邊,一邊係落order連接廚房地方較細,另一邊就只供用餐,整體地方唔算好大,座位算多,但落完order需要等店員經過戶外再送到你面前💬雖然戶外都係幾步路,但始終天雨關係,感覺上都唔係太好,所以被扣左少少分。B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)食物種類算多,同時質素真係有驚喜,咖啡叫左比較考功夫既Piccolo Latte☕,由於短笛🍼奶泡份量相對較少,好容易會因為控制espresso份量唔好而導致苦澀味蓋過奶味,真心覺得咖啡師功力唔錯,奶味同咖啡味平衡得好好,亦係尾段感受到咖啡豆既果酸🍒,再加上嗰幾粗杏仁真係好nutty,食物叫左蘑菇炒蛋加Begal,質素就不過不失,但絕對唔係Hea做,只係杯咖啡太高分C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)店員服務算友善親切,只係我比較挑剔,雖然Menu入面有提唔同咖啡豆既特徵,但如果可以由店員介紹多少少就更好,等客人可以了解多D唔同豆既特徵,亦幫到客人選購自己鍾意既味道。D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/

A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

性價比方面,以32蚊杯咖啡黎講真係完勝連鎖大店,咖啡相當有水準,值得推介🙌
Piccolo Latte
Mushroom, Scrambled Egg & Parmesan Cheese
2022-01-22
2022-01-22 235 瀏覽
話說由兩年前開始幫襯,因為住好近,我都會成日閒日過去,原因都係怕多人。事隔半年多(大約啦)再去食個早餐,見到舖裡頭都坐到有7成滿。好啦,一行4人都算有好心人讓出俾我哋坐一枱嘅。有一位係從來未嚟過,我哋諗住去隔離舖位擰menu嚟俾佢揀食乜,點知原來有新規則(勁奇怪)唔俾人擰過嚟睇!?係乜嘢事😀😀😀仲要求客人自己影低張相俾同行嘅人揀食乜啦,超奇怪⋯不過既然某人山長水遠嚟到,廢事揀第二間我都算。到落order,明明啲set有bagel / ciabatta 俾人揀,個高大女店員(唔知係咪老細)就話sorry,今日淨係得返一款麵包揀,呢兩款都無啦。好啦,我當時無乜所謂咪揀。(一心想食bagel)然後我估5分鐘內,同行友人都去落order,正常佢落完order都會分享下今日食乜啦,佢竟然有bagel!我就估佢係打錯單咋,點知真係嚟咗bagel,咁我就問點解你有揀😂😂😂同埋係咪同一店員落單呢咁⋯⋯佢就話係矮矮哋女店員落單😀😀😀😀😀奇LLLLL怪怪,到底我係咩時候得罪咗高大女人而連包款都唔L俾我揀呢😇😇😇😇BLACK LISTED!!!!!!

BLACK LISTED!!!!!!
2022-01-18 198 瀏覽
這間雖然是一間小小的咖啡店,但令我很有驚喜,我們點了幾款吐司及雜菜沙律,都選擇配以意式拖鞋麵包 (Ciabatta),雜菜沙律則加上黑醋汁: ~ 北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥(Hokkaido Scallop, Salmon Roe, Scrambled Egg & Onion) ~ 煙鴨胸、牛油果、柚子醬(Duck Breast, Avocado & Yuzu Sauce) ~ 巴馬風乾火腿、炒蛋(Parma Ham & Scrambled Egg) 北海道帶子非常鮮甜好味,口感很彈性,而炒蛋也十分之香滑😍 至於煙鴨胸就很入味,配上牛油果和柚子醬,味道又真的配合得宜😋 朋友吃了巴馬風乾火腿,說也很不錯吃喔🥗 這裡的咖啡很棒,而且附有一些杏仁伴隨咖啡端上來👍🏻 拉花美觀的 Caffe Mocha 很有水準,咖啡和朱古力味恰到好處☕️ 咖啡店還送了一小杯 Espresso 給我們試喝,很貼心喔🥰 而最令我驚喜的就是服務員介紹的 Iced Espresso Tonic,我還是第一次喝冰凍和有汽的特濃咖啡,香醇濃縮的咖啡味,配上通寧水,冰凍的、酸酸的、有汽的咖啡帶給我從未有過的味覺享受🤩

~ 北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥

~ 煙鴨胸、牛油果、柚子醬

~ 巴馬風乾火腿、炒蛋
(Parma Ham & Scrambled Egg)

這裡的咖啡很棒,而且附有一些杏仁伴隨咖啡端上來👍🏻 拉花美觀的 Caffe Mocha 很有水準,咖啡和朱古力味恰到好處☕️ 咖啡店還送了一小杯 Espresso 給我們試喝,很貼心喔🥰 而最令我驚喜的就是服務員介紹的 Iced Espresso Tonic,我還是第一次喝冰凍和有汽的特濃咖啡,香醇濃縮的咖啡味,配上通寧水,冰凍的、酸酸的、有汽的咖啡帶給我從未有過的味覺享受🤩 原來 Iced Espresso Tonic 在歐美和日本已是很流行的,今次很高興在這咖啡店能夠喝到這款非常有特色和好喝的凍咖啡,真是不枉我專程來這裡吃午餐啊🥃
2022-01-15
2022-01-11 120 瀏覽
呢間絕對係打卡cafe每碟食物同飲品都有精心設計過擺碟好靚 每杯咖啡都有塊木碟托住 即刻生息左唔少價錢又同出邊普通cafe 差唔多Earl Grey Chocolate朱古力味唔算好突出 唔太濃但打卡而言 真係一流
呢間絕對係打卡cafe每碟食物同飲品都有精心設計過
擺碟好靚 每杯咖啡都有塊木碟托住 即刻生息左唔少
價錢又同出邊普通cafe 差唔多

朱古力味唔算好突出 唔太濃
但打卡而言 真係一流
2021-12-22 206 瀏覽
中午時分,店內客人不多,我坐在吧枱中間,左邊和右邊還有兩個位。有四個人進店,店員二話不說拎開我左邊的膠板給進來的客人坐,即係意味叫我起身,我望住佢,佢話我知右有邊兩個位冇人,暗示叫我坐過去。真係從來冇見過呢啲服務員,我當然冇幫襯立即離開😡睇食評有其他人有相同情況要幫襯就自己諗
2021-12-18 287 瀏覽
話說上次黎Cohee實在太多人,只好叫外賣,今次真係有心黎食,所以11點半就黎到,果然早起的鳥兒有蟲吃,今次唔洗等位直入Iced Chocolate 朱古力味濃郁,唔太甜,食d杏仁再飲可可味更香Dirty奶夠凍,分層明顯,先飲到espresso 既酸,再飲到奶既香甜,依舊咁好飲Caffe Latte先飲杯espresso等你試真d本身咖啡豆既味道,中間就係杯Latte, 奶泡同拉花都同樣出色,最後可以食粒杏仁更能帶出咖啡既nutty味道煙三文魚、牛油果、忌廉芝士貝果平時大多數既煙三文魚都會好咸,但呢度既三文魚唔太咸較淡身,非常喜歡,bagel煙韌度適中,牛油果亦都好綿,配以大量既沙律菜,食落更加fresh北海道帶子、三文魚籽、炒蛋、洋蔥拖鞋包帶子煎得岩岩好,外面微焦,炒蛋炒得好滑,三文魚籽更加提升左成個包既味道難得入到錦田要限時食真係很不爽,但呢度環境舒適,食物咖啡高質,加上全間cafe都充斥住咖啡香,真係精神為之一振,短短既時間已幫我充足電了

Iced Chocolate
朱古力味濃郁,唔太甜,食d杏仁再飲可可味更香

2021-11-21 2851 瀏覽
上完hand drip workshop, 順便食個lunch先走;飲品比較岀色,cheese cake 滑,咸點味道正常。🤎『Earl Grey Chocolate』$38【⚡️推介】一入口係奶泡,再大啖少少,就係earl grey chocolate;Earl Grey 同朱古力都各自岀到自己嘅味道;好處係佢微微甜🖤『Black Sesame Latte』 $38比起上面嗰杯,哩杯比較甜;先係甜甜嘅奶泡,再有濃郁嘅芝麻味。🍰『Hojicha Cheesecake』 $48朋友推,所以叫嚟試下;Hojicha 嗰層有滿滿嘅茶味,雖然不至於濃到回甘,但都算夠香;伴碟嘅蛋白,軟綿綿,但略甜;配埋新鮮水果,佢仲有「柚子味」,應該都唔錯。🍄🍳🥯『Mushroom, scrambled egg and Parmesan Cheese/ Bagel 』$78。🥑🐟🥖『Smoked Salmon, avocado and Yuzu sauce/ ciabatta』 $78。📍 CoHee Studio (元朗)元朗錦田市街152號地舖。【小編的話】➡️雖然唔太就腳,但一個星期日嘅朝早,人流都算多,大概

🤎『Earl Grey Chocolate』$38

🖤『Black Sesame Latte』 $38
比起上面嗰杯,哩杯比較甜;先係甜甜嘅奶泡,再有濃郁嘅芝麻味
Black Sesame Latte

🍰『Hojicha Cheesecake』 $48
Hojicha Cheesecake

📍 CoHee Studio (元朗)
元朗錦田市街152號地舖

【小編的話】
➡️雖然唔太就腳,但一個星期日嘅朝早,人流都算多,大概1200仲一度有人等位
2021-11-21
Black Sesame Latte
2021-11-18 392 瀏覽
️早前山長水遠入到元朗錦上路,除咗必去紅磚屋同影壁畫打卡外,今次去咗CoHee Studio!好彩早少少去到,坐低一陣已經有人排隊等入坐!環境好chill同relax,環境日系簡潔為主。今次我同朋友好好彩坐到個corner位,可以舒舒服服坐低傾吓偈😚😚佢地出名係咖啡,menu有好多咖啡選擇☕️,今次我同朋友分別揀左Cappucino同Hojicha Latte。☕️Cappuccino $38 👅👅👅👅👅呢度無論叫任何飲品都會配杏仁,但仲跟埋一小杯佢地expresso底,咁樣就可以試埋佢地本身既咖啡味道👍🏻 個人就好鍾意呢杯cappuccino❤️ 唔會酸同好順滑☕️ Hojicha Latte $38朋友話焙茶latte味道唔錯。食物方面種類唔算好多,主要都係吐司(有Bagel同意式拖鞋包揀)、沙律同蛋糕。我地就揀左:🥯Smoked salmon, Avocado & Cream Cheese Bagel $88 👅👅👅👅本身就好鐘意食牛油果,我同朋友不約而同都想揀呢個。牛油果份量滿滿,配埋煙三文魚同忌廉芝士,簡直係perfect match😍🍞Hokkaido Scallop, Salmo

☕️Cappuccino $38 👅👅👅👅👅

☕️ Hojicha Latte $38
朋友話焙茶latte味道唔錯。

🍞Hokkaido Scallop, Salmon Roe, Scrambled Egg & Onion Ciabatta $98 👅👅👅👅
我地次選就揀左北海道帶子三文魚籽洋蔥炒蛋配拖鞋包。拖鞋包唔會好乾好硬,帶子大粒,略煎金黃,配埋炒蛋同爆汁鹹香嘅三文魚籽,比預期中好食!如果帶子份量再多啲啲就更好了。推介👍🏻

🍰Matcha Japanese Mille-Crepe Cake $48
👅👅👅
呢個抹茶千層蛋糕,抹茶味濃,普普通通,可以一試

======================
推介度:❤️❤️❤️❤️
CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味指數:👅👅👅👅
======================
  • Smoked salmon
  • Avocado & Cream Cheese Bagel
  • Hokkaido Scallop
  • Salmon Roe
  • Scrambled Egg & Onion Ciabatta
2021-11-16 214 瀏覽
cappuccino 香滑😋Oat milk latte 朋友話唔夠甜但食埋個蘋果蛋糕就岩岩好覺得bagel 焗到脆脆咁,幾好味😋帶子真係煎得岩岩好熟,最貼心係等位啦,因為到既時侯佢會打電話通知,咁等個時可以周圍行下都得,雖則附近冇乜野行🤪
cappuccino 香滑😋