2020-07-11
下午約了朋友在將軍澳午膳, 地鐵站一出近第一期就會見到這間在地舖的cafe 『Coffee Art 』。 二時左右,店舖都仲係好多人,大部分嘅年青人為主~ 也是區內很受歡迎的聚腳點。主打意粉, 輕食, 手工咖啡 ,小食套餐,也有All day menu。柚子汁雜菜沙律, 柚子味道適中,唔會落太多太甜影響沙律嘅清新👍蒜蓉包焗得香脆!蒜香蜆肉(微辣)意大利粉($65)已包括沙律或餐湯, 意粉和熱茶意粉上檯聞到濃郁蒜香味, 蜆大隻鮮甜。意粉偏硬是我喜歡的質感, 配合大蜆嘅汁意粉特別惹味, 如可多一點辣更合心意。煙三文魚蟹籽忌廉汁意大利粉($68)忌廉汁唔會太稠, 放上大量嘅蟹子,卜卜脆, 朋友覺得美味可口!!桂花豆腐芝士蛋糕 ( 跟餐加 $28)估唔到芝士蛋糕上面可配上帶點中式嘅桂花糕層, 芝士味道唔算太濃所以冇掩蓋桂花嘅清香。熱朱古力打出嘅奶泡拉花挺身幼滑, 每一口朱古力都連帶着滑滑的泡, 口感味道同樣超讚。蛋糕還有多款選擇,下次可以試其他特別口味~😋普通午餐另叫飲品+甜品百元左右。
蒜蓉包焗得香脆!
蒜香蜆肉(微辣)意大利粉($65)
已包括沙律或餐湯, 意粉和熱茶
意粉上檯聞到濃郁蒜香味, 蜆大隻鮮甜。
煙三文魚蟹籽忌廉汁意大利粉($68)
桂花豆腐芝士蛋糕 ( 跟餐加 $28)
熱朱古力
蛋糕還有多款選擇,下次可以試其他特別口味~😋
普通午餐另叫飲品+甜品百元左右。