2023-12-04
✍︎︎Cobber原來係觀塘另一個位置開咗分店,新址仲可以經openrice訂座( ̄^ ̄)ゞ唔洗排隊好好多😭不過menu有小小唔同,新址甜品方面暫時得窩夫❗️🦑冬陰公墨魚意粉🍝$128有得揀辣度,冬陰公醬汁調得好惹味🥹意粉煮得啱啱好大蝦彈牙🦐魷魚新鮮得嚟份量都唔吝嗇🦑食完已經令我想full menu食埋其他🍇藍莓提子伯爵茶糯米窩夫配椰子雪糕🧇🍨 $92近排好想食窩夫,呢間都係食完會想encore 嘅窩夫💕仲要可以book枱立即衝去食窩夫用刀一切「咔嚓」嘅聲音好悅耳🥹糯米窩夫雖然無麻糬喺入面,而係窩夫加入糯米粉而成,口感更加煙煙韌韌,滿足到口感之餘又唔會好飽👍🏼伯爵茶味好香配埋新鮮飽滿藍莓提子🍇🫐同清新椰子雪糕🍦,整體夾到無得彈🤤❥太耐無食呢間餐廳,到今時今日熱潮都無減退,今次再食都明白點解🥹真係keep到水準••••••••••••••••••••••••••••••🔎Cobber Noodle and Waffle 觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓A4室••••••••••••••••••••••••••••••
不過menu有小小唔同,新址甜品方面暫時得窩夫❗️
🦑冬陰公墨魚意粉🍝$128
有得揀辣度,冬陰公醬汁調得好惹味🥹意粉煮得啱啱好
大蝦彈牙🦐魷魚新鮮得嚟份量都唔吝嗇🦑
食完已經令我想full menu食埋其他