2025-06-05 218 瀏覽
話說我同朋友前排去咗太子嘅「Chill Pill」食飯,呢間走美式復古風嘅cafe真係幾chill!今次點咗「2 GOOD 2 CHILL」二人餐,包咗好多款食物,啱晒同朋友一齊share。餐廳環境好舒服,橙啡色調配上卡通擺設,令人一入去就放鬆晒😎首先餐湯當日係粟米蘑菇忌廉湯。湯底好滑,入口有濃濃嘅忌廉香,粟米粒帶點爽口感,蘑菇碎又加咗少少咬口。味道溫和唔會太重,飲完暖笠笠。🥄開心果奶昔表面有啲開心果碎點綴,飲落去開心果味好濃,奶香同果仁味平衡得好好,唔會太甜,影相打卡一流!🥛榛子朱古力奶昔同樣出色,榛子嘅香味同朱古力混搭得好和諧,入口滑順,甜度適中。比起開心果奶昔,呢款多咗份濃厚嘅朱古力風味,鍾意甜品嘅朋友應該會好中意。飲完一杯真係有啲邪惡感!🍫雞翼一上枱就聞到陣陣柚子香。雞翼燒得外皮微脆,肉質嫩滑,蜜糖嘅甜同柚子嘅酸香好夾,食落唔會太膩。份量啱啱好,兩人分食每人三隻!🍗蕃茄香草肉丸粗管通粉,通粉煮得軟硬適中,掛汁力強,蕃茄醬汁酸甜開胃,帶點香草嘅清香。肉丸juicy又有咬口,份量十足!🍝香煎美國Prime頂級牛小排質素好高!牛小排煎得外層微焦,內裏保持粉嫩,肉汁鎖得好足。切開一小塊

香煎美國Prime頂級牛小排質素好高!牛小排煎得外層微焦,內裏保持粉嫩,肉汁鎖得好足。切開一小塊好方便同朋友share,配上少少醬汁同煎香嘅蘆筍,味道好平衡。牛肉本身嘅鮮甜好突出!🥩

最後係柚子牛角窩夫!牛角包壓成窩夫形狀,咬落去外脆內軟,帶有牛角包嘅奶油香。柚子醬酸酸甜甜,配上綠茶雪糕一冷一熱!🧇
同朋友行完花墟在洗衣街近通往旺角東站天橋見到有間cafe門口推一個2 GOOD 2 CHILL 二人餐於是我地就決定在呢度食埋晚餐呢個二人餐包括有是日餐湯、小食、兩款主食、甜品及兩杯飲品兩個人好夠食 餐廳裝潢行復古風座位之間有相當空間係同朋友聚會的好地方 2 GOOD 2 CHILL (2人餐) $526://是日餐湯 – 南瓜湯//用金寶罐頭設計盛載超吸睛入口滑順細緻 層次豐富啖啖是南瓜的天然甜味令人開胃 //柚子蜜糖雞翼(6隻) //單骨雞翼外皮香脆鮮嫩雞肉同肉汁加上了柚子蜜的酸甜口感豐富又清新 //蕃茄香草肉丸粗管意粉//肉丸紮實彈牙 份量十足粗管通粉掛汁每粒都滿滿番茄醬同香草番茄醬的微甜同香草的清香令整體口感更豐富 //香煎美國PRIME頂級牛小排//肉小排煎得金黃切開一片片 每塊厚度一致 肉色呈粉紅入口牛味濃郁 口感鮮嫩伴碟配菜有蘆筍、紅椒、薯角 擺盤又靚 //宇治抺茶牛角窩夫//雞蛋仔形狀的千層牛角窩夫牛角窩夫酥香配抹茶醬和雪糕濃郁的抹茶醬茶味濃厚甜而不膩 配埋抹茶雪糕一齊放入口 回甘既口味再帶一點甜 正! //白桃芒果冰茶//芒果同白桃味突出夏天飲岩晒 清爽解膩 /
同朋友行完花墟
在洗衣街近通往旺角東站天橋見到有間cafe
門口推一個2 GOOD 2 CHILL 二人餐
於是我地就決定在呢度食埋晚餐

呢個二人餐包括有是日餐湯、小食、
兩款主食、甜品及兩杯飲品
兩個人好夠食

//香煎美國PRIME頂級牛小排//
肉小排煎得金黃
切開一片片 每塊厚度一致 肉色呈粉紅
入口牛味濃郁 口感鮮嫩
伴碟配菜有蘆筍、紅椒、薯角 擺盤又靚

//宇治抺茶牛角窩夫//
雞蛋仔形狀的千層牛角窩夫
牛角窩夫酥香配抹茶醬和雪糕
濃郁的抹茶醬
茶味濃厚甜而不膩 配埋抹茶雪糕
一齊放入口 回甘既口味再帶一點甜 正!

//白桃芒果冰茶//
芒果同白桃味突出
夏天飲岩晒 清爽解膩

//桂花烏龍茶//
清新的茶香帶著淡淡的桂花味道
飲完令人有一種好舒服既感覺
  • 宇治抹茶牛角窩夫
太子洗衣街的 「Chill Pill」,果然店如其名,是忙碌生活中的一顆解壓「Chill丸」。他們的「2 GOOD 2 CHILL」晚市二人套餐,份量與質素都令人大滿足!是日餐湯南瓜忌廉湯好暖胃😋沙律碗新鮮爽脆,醬汁開胃🥗主菜:壽喜燒牛脊肉炒烏冬 牛脊肉嫩滑,壽喜燒醬汁鹹甜適中,戳破溫泉蛋拌勻,蛋液包裹每條烏冬,口感更滑溜豐腴!😍必點香烤羊架 (+$18) 絕對是明智之選!五成熟度完美,外層微焦脆,內裡粉嫩多汁,肉香香羶濃🤩甜品壓軸:宇治抹茶牛角窩夫 創意滿分!酥脆牛角包化身窩夫,外脆內軟,抹茶雪糕濃郁微苦,冷熱交融,口感層次豐富靜岡焙茶鮮奶 (熱, +$25) 茶香醇厚,奶泡綿密,暖心之選😍推介開心果奶昔 🍹 (+$48) 真材實料!開心果香突出,口感濃稠順滑,甜而不膩,邪惡但值得🤤

是日餐湯南瓜忌廉湯好暖胃😋
沙律碗新鮮爽脆,醬汁開胃🥗

主菜:
壽喜燒牛脊肉炒烏冬

甜品壓軸:

2025-05-28
2025-05-28 130 瀏覽
來到這間溫馨日系小店吃下午茶🍮 開心果奶蓋牛奶布甸 $58很特別的口味,還是第一次遇到這個配搭,布甸非常Q彈,讓人有種治愈的感覺,不過牛奶布甸本身味道並不濃,必須配合奶蓋醬才覺得好吃~☕️ 朱古力鮮奶咖啡 (跟餐 +$10)份量大杯,夠凍,朱古力味香濃
來到這間溫馨日系小店吃下午茶

🍮 開心果奶蓋牛奶布甸 $58
☕️ 朱古力鮮奶咖啡 (跟餐 +$10)
份量大杯,夠凍,朱古力味香濃
開心果奶蓋牛奶布甸
2025-05-22
2025-05-28 119 瀏覽
呢到位置幾方便~ 旺角東站同太子站行過去都好近!餐廳嘅裝修有種文青嘅感覺~ 想嚟打卡都唔錯🤣 今次同朋友叫咗2人餐 2 Good 2 Chill $478😋🎃 南瓜粟米湯 呢個湯好好味!我同朋友都飲完一啖接一啖🤣 而且個包裝都好精緻😙🍯 柚子蜜糖雞翼 (6隻)柚子味出奇地同雞翼好夾,令人食完一隻又一隻😋 味道開胃得嚟又唔會太漏,推薦!🍝 黑松露雜菌粗管通粉雖然小編本身麻麻哋粗管通粉,但意外地都覺得幾好食味道都唔錯,如果黑松露味可以再出啲就更加好🥩 香煎美國Prime頂級牛小排+$48啲牛好嫩!點埋個汁就更加惹味~🍹 白桃芒果冰茶 & 奇異果茉莉冰茶 飲品我哋就揀咗fresh啲嘅~ 兩杯都幾好飲,但小編就比較鍾意白桃芒果冰茶,層次感再豐富啲~🍵 宇治抹茶牛角窩夫呢個係將croffle整到雞蛋仔咁嘅樣,抹茶味好香濃,配埋甜甜地嘅紅豆同抹茶雪糕,簡直一流!餐廳環境、食物同服務都好好!個二人餐都幾抵食~之後係附近會再過嚟食😋-味道: 8.5/10服務: 8/10環境: 8.5/10回頭率: 8.5/10總評: 8.5/10

🎃 南瓜粟米湯

🍯 柚子蜜糖雞翼 (6隻)

🍝 黑松露雜菌粗管通粉

🥩 香煎美國Prime頂級牛小排+$48
啲牛好嫩!點埋個汁就更加惹味~

🍹 白桃芒果冰茶 & 奇異果茉莉冰茶

🍵 宇治抹茶牛角窩夫

味道: 8.5/10
服務: 8/10
環境: 8.5/10
回頭率: 8.5/10
總評: 8.5/10
2025-05-25 927 瀏覽
因為工作關係,同個學弟久唔久會出嚟食飯傾吓偈之餘,仲會講講工作上合作嘅嘢。最近又出嚟聚聚,就番大家方便,就搵到晌太子嘅「Chill Pill」,餐廳離太子站或旺角東站都喺大概5min步程,非常就腳,加上喺咖啡店,比較清靜,方便傾偈。從店面已大概可以感受到佢喺間走文青風路線嘅咖啡店,一室以白為主調,裝修簡約,燈光柔和,整潔乾淨,加上少少擺設,整體予人感覺舒服、輕鬆自在。細看餐牌,食物就應該走西日路線,先介紹一下散點菜式,啲分類名稱都好別出心裁,但離不開小食、輕食、主食、甜品……等等,另外,飲品亦多元化,兼頗有特色。當然,套餐計落點都比散點划算,店家就提供多款套餐,包括:Mix & Match套餐、丼物套餐、2 Good 2 Chill 二人套餐,可謂各有特色。大家都想食得豐富啲,就揀個二人餐,包好多嘢,有餐湯、餐飲、小食、兩份主食及甜品,定價都喺$478。枱上擺咗隻好得意嘅公仔,而落單就以二維碼下單,介面分類清晰,易用!是日餐湯近排同南瓜忌廉湯幾有緣,早幾日同舊同學食晏,餐湯又喺南瓜湯,但今回晌賣相上就攞晒分,一來以小木托盤盛上,二來用「金寶」罐頭碗裝住啲湯,非常得意,再者,加咗少少食用
,加上喺咖啡店,比較清靜,方便傾偈。
當然,套餐計落點都比散點划算
是日餐湯

近排同南瓜忌廉湯幾有緣,早幾日同舊同學食晏,餐湯又喺南瓜湯,但今回晌賣相上就攞晒分,一來以小木托盤盛上,二來用「金寶」罐頭碗裝住啲湯,非常得意,再者,加咗少少食用花做點綴,喺靚咗唔少。至於啲湯,質感較厚身綿密,南瓜味道勁濃郁,仲有夠熱焫,好飲。
白桃芒果冰茶

雖然可以轉其他嘢飲(減$20優惠),不過,白桃芒果冰茶都啱我哋,慳番啲就唔轉喇。估唔到,杯冰茶幾好飲喎,白桃味頗突出,並滲出陣陣芒果清甜味,茶底亦好唔錯,幾幽香。冰涼清爽,配一陣嘅吉列豬扒同羊架都好搭配。
日式山葵醬餃子

一客有4隻,外觀包得好靚仔,有別煎餃,喺用炸嚟做,咬落好脆口,又唔油膩,裡面嘅餡料好鬆化,有少少芥末味,唔錯!唔錯!
日式咖喱豬扒飯

賣相就好傳統樣,不過,加咗少少食用花做裝飾,感覺喺唔同咗啲。而飯粒軟熟而黏糯,咖喱喺日式般帶點甜味,撈飯食好唔錯,咖喱內仲有好多蘿蔔同薯仔,至於啲豬扒肉質鬆化,外層嘅炸漿幾香脆,亦唔油膩。
香烤羊架 +$18

難得有老友都鍾意食羊,咁就梗喺補少少錢揀香烤羊架啦,上到枱一客3支羊架做得非常靚仔,仲伴有大量烤薯同色彩鮮艷嘅燈籠椒。羊架做法採用寶雲酥,肉面沾滿麵包糠,食落有少少焦脆感,而羊肉切開透出粉嫩色澤,煎得啱啱好,肉質非常軟腍,帶濃濃羊羶味,好啱食。
柚子牛角窩夫

有一陣子牛角窩夫好大熱,雖然依家熱度稍降,但其本身都幾有特色。索性以牛角酥夾成雞蛋仔,所以,入口酥脆並有牛油香,仲伴有雲呢嗱雪糕球、焦糖脆脆,幾樣夾埋再沾回柚子醬一齊食,真喺口感、味道都變得更豐富、更具層次。
因為客人唔太多,都喺斯文客居多,而且,啲招呼好,環境又舒服,所以,幽幽靜靜好適合幾個朋友短聚。
2025-05-16 79 瀏覽
今次同朋友嚟咗 Chill Pill 食飯,點咗佢哋嘅兩人餐,推介!✨🥗 Chill Pill 沙律碗呢個沙律碗真係幾fresh,有紫薯南瓜藜麥,啲菜脆口又清新,配埋油醋汁,好開胃。清爽又健康,食落好舒服!🍛 日式咖喱吉列豬扒飯咖喱係日式甜口個隻,吉列豬扒炸得香脆,薯仔好淋好好食,整體味道好夾,食完好滿足!🥩 香煎美國牛小排牛小排煎得剛剛好,外層微焦香,肉質嫩滑多汁,牛味濃,份量唔算大,但質素好高,慢慢咀嚼超享受!🍵 宇治抹茶牛角窩夫甜品時間到!係雞蛋仔造型嘅牛角包窩夫,外脆內軟,甜度岩岩好,抹茶味香濃,完美ending!✨Chill Pill✨📍太子洗衣街167-175A號嘉德大廈地舖

🥗 Chill Pill 沙律碗

🍛 日式咖喱吉列豬扒飯

🥩 香煎美國牛小排

🍵 宇治抹茶牛角窩夫

✨Chill Pill✨
📍太子洗衣街167-175A號嘉德大廈地舖
2025-05-15 82 瀏覽
2 G00D 2 CHILL(2人餐)
份量夠晒2個人食.

柚子蜜糖雞翼(6隻)
單骨雞翼食得方便😎
唔會好厚炸粉!

香煎美國Prime頂級牛小排

壽喜糖牛脊肉炒烏冬

宇治抹茶牛角窩夫
-個窩夫係脆嘅~ 好味!

是日MVP:
🍹開心果milkshake

2025-05-14 58 瀏覽
今日去完太子按摩,就係隔離既Chill Pill 同朋友撐枱腳。餐廳有一種温暖同舒適嘅氛圍。成個環境都係現代同輕鬆嘅設計,好啱朋友聚會或者放工後嘅休閒晚餐。唔想諗,今次我地直接揀咗個“2 good 2 chill”套餐,入面包哂餐湯,野飲,小食,主菜,甜品 ✅🌟餐湯:上來嘅時候,我哋都嘩一聲,presentation 好有心思好特別 🥰🌟士多啤梨抺茶 白桃芒果冰茶:好飲,特別抺茶果杯not very sweet ga ja ,作為餐飲一流啊 👍👍👍🌟柚子蜜糖雞翼:柚子同蜜糖嘅味道完美結合,作為餐前小食,絕對合格嘅 👍🌟壽喜燒牛烏冬:烏冬嘅麵條煮得啱啱好,好彈牙,上面有少少三文魚子,仲有流心蛋㗎 👍👍🌟炸雞楓糖漿班戟:呢個pancake味道豐富,食落去好滿足,其實唔需要另外點楓糖醬都夠味 🌟宇治綠茶牛角窩夫:最後嘅甜品我揀咗greentea牛角窩夫,窩夫外脆內軟,配上greentea嘅清香,真係好啱做飯後甜品。呢個二人餐唔使諗,咩都包晒,唔算太貴,2 個人總數都$478, 餐廳好有心思,用心整好d 野食果種,係值得推介嘅小店 👍👍👍

2025-05-12 36 瀏覽
同朋友見到呢間舖頭裝修得幾靚,所以就入咗去。佢有二人餐,選擇都算幾多。是日餐湯南瓜湯: 自己鍾意南瓜,所以好鍾意呢個湯,南瓜打得夠棉,而且都食都係有真材實料嘅。白桃芒果冰茶: 唔算太甜,白桃味有少少蓋過咗芒果味。不過都可以嘅。日式山葵醬餃子:同樣亦都係賣相好靚,山葵醬淋左上餃子上面嘅,但係食落去唔算太搶味,反而帶少少辣感覺又幾得意。可以中和翻煎餃子嘅油膩。日式咖喱豬扒飯:賣相好靚,而且有po上唔同嘅食用花,感覺好開胃。稍嫌炸漿厚咗少少,而且自己食開咖喱飯會帶少少微辣,如果呢一個加少少辣嘅話就會更加好啦。香煎味噌比目魚: 配菜有紅椒,薯仔同埋蘆筍,每樣都略略地煎過。比目魚本身都醃得唔錯,味道唔會過鹹,亦都冇太大雪味。宇治抹茶牛角窩夫: 估唔到佢哋嘅甜品都幾認真,真係好似喺出邊食甜品咁樣,用上牛角包做窩夫形狀,配上抹茶雪糕感覺啱啱好,冰火口感幾過隱,而且仲配上紅豆mochi,都幾大份。總結:所有嘢嘅賣相都幾好,而且咁嘅價錢仲有嘢飲同埋餐湯,真係值回票價。工作人員嘅態度亦都好好,好醒目同有禮貌。呢個價錢喺太子食到咁多嘢,其實都算好抵。

味道唔會過鹹,亦都冇太大雪味。

2025-05-10 41 瀏覽
今日同老公行完街,就去左間旺中帶靜,近太子嘅餐廳食晚飯。餐廳走西日風格,木系文青裝修,環境令人感覺relax,坐得幾舒服。餐牌都好多嘢揀,而佢嘅二人套餐都幾抵食,有是日餐湯、沙律或小食、兩份主食同飲品,另外仲有我最鐘意嘅甜品。南瓜湯:湯熱度十足,打碎南瓜蓉好香,口感幼滑。柚子蜜糖雞中翼:單骨雞翼剛炸起,加埋柚子同蜜糖甜甜地,入味又好食。香煎美國Prime頂級牛小排:牛小排完全做到5成熟,油脂豐富但唔會覺得油膩,而旁邊配菜輕輕一燒,簡簡單單,加左少少鹽同黑椒調味,整體已經唔錯。蕃茄香草肉丸粗管通粉:肉丸入口彈牙,粗管通粉軟硬適中,蕃茄好甜,醬汁甜味突出,幾好味。宇治抹茶牛角窩夫:窩夫勁有蛋香味,抹茶雪糕味濃,旁邊mochi配上紅豆,甜甜地,煙煙韌韌,甜品整得好好。飲品:開心果奶昔奶味濃,有開心果油香味道,飲落好有層次感,而mocha咖啡味就比較濃,兩款飲品都唔太甜,幾好。
今日同老公行完街,就去左間旺中帶靜,近太子嘅餐廳食晚飯。
南瓜湯:湯熱度十足,打碎南瓜蓉好香,口感幼滑。

2025-04-27
2025-05-08 28 瀏覽
呢間bookmark左好耐,點知心有靈犀朋友提議去終於有機會去食入到去好chill但點文青湯碗好有驚喜阿食個金寶湯罐頭的設計,仲好有心思甘印埋店名真係好岩呃like打卡柚子蜜糖雞翼炸到香脆配上有置蜜糖甜甜酸酸,食完唔覺得膩蕃茄肉丸粗通粉最鍾意食淡淡肉丸,配上掛曬汁的粗通粉🤤頂級牛小排重頭戲,外面香煎裏面嫩保留肉汁,仲好細心切埋岩曬我呢D懶人呢個set最正的地方係包埋甜品雪糕牛角窩夫制作中當時已經由廚房飆出浸浸牛角香味即時好期待一切落去超脆配上麻薯同雪糕,煙韌一熱一凍,豐富的口感
呢間bookmark左好耐,點知心有靈犀朋友提議去
終於有機會去食
入到去好chill但點文青

湯碗好有驚喜阿
食個金寶湯罐頭的設計,仲好有心思甘印埋店名
真係好岩呃like打卡

柚子蜜糖雞翼
炸到香脆配上有置蜜糖甜甜酸酸,食完唔覺得膩

蕃茄肉丸粗通粉
最鍾意食淡淡肉丸,配上掛曬汁的粗通粉🤤

頂級牛小排
重頭戲,外面香煎裏面嫩保留肉汁,仲好細心切埋岩曬我呢D懶人

呢個set最正的地方係包埋甜品雪糕牛角窩夫
制作中當時已經由廚房飆出浸浸牛角香味
即時好期待
一切落去超脆配上麻薯同雪糕,煙韌一熱一凍,豐富的口感

2025-05-07 17 瀏覽
2 G00D 2 CHILL(2人餐)份量夠晒2個人食. 是日餐湯 南瓜湯. 好甜既南瓜香味. 唔會水寥寥~ 睇得出係足料! 柚子蜜糖雞翼(6隻)單骨雞翼食得方便😎唔會好厚炸粉! 香煎美國Prime頂級牛小排壽喜糖牛脊肉炒烏冬-呢個主食有驚喜~ 啲魚子既鮮味原來同壽喜燒幾夾! 呢個下次黎會再encore ! 宇治抹茶牛角窩夫-個窩夫係脆嘅~ 好味!是日MVP:🍹開心果milkshake 好好味! 係堅有開心果味~ 個味唔假! 加上佢有小小開心果碎. 增加左口感! 大推❣️附上menu 俾大家睇有咩食物選擇
2 G00D 2 CHILL(2人餐)
份量夠晒2個人食.

柚子蜜糖雞翼(6隻)
單骨雞翼食得方便😎
唔會好厚炸粉!

香煎美國Prime頂級牛小排

壽喜糖牛脊肉炒烏冬

宇治抹茶牛角窩夫
-個窩夫係脆嘅~ 好味!

是日MVP:
🍹開心果milkshake
附上menu 俾大家睇有咩食物選擇

2025-05-06 11 瀏覽
性價比超高的是二人套餐, 價錢只是$476元, 包括了兩碗又熱又香的南瓜湯 ,用一個漂亮的罐頭碗上枱 ,既可以欣賞又可以品嚐, 兩全其美 。一大碟沙律 ,內容是南瓜 ,藜麥, 紅菜頭,車厘茄,新鮮沙律菜,再加一大兜酸酸甜甜的油醋, 美味又健康 ,更開胃 。跟住是兩個主菜, 我們揀了香煎美國頂級牛小排 ,作為牛魔王的我對於牛的要求非常高 ,今次的牛小排是絕頂好味, 鮮嫩肥美齊全 ,完全冇根冇揸,份量充足,配菜有燒薯仔,蘆筍,甜椒 ,全是新鮮香甜的 ,絕不含糊。 另一個主食是蕃茄香草肉丸粗管通粉 ,濃濃的蕃茄味 ,肉丸又爽又大粒 ,粗粗的通粉掛滿了美味的番茄醬 ,真是一個滿分的主食 。甜品方面我選了柚子牛角窩夫, 這真是一個出乎意料的甜品, 首先窩夫是柔軟油香 ,很明顯示現場制的 ,加上酸酸的柚子醬汁 ,又有香滑的雪糕, 再加上一些焦糖餅乾碎 ,簡直是天花板級的甜品。 吃完美味的套餐,自然少不了一杯香濃的桂花烏龍茶 ,桂花和烏龍茶的香味混合在一起 , 令人回味無窮 為美味的二人套餐畫上句號。 餐廳位置在洗衣街167號-175號嘉德大廈地鋪, 非常容易找到,離哋鐵站五分鐘路程 。餐廳樓底高,

餐廳位置在洗衣街167號-175號嘉德大廈地鋪, 非常容易找到,離哋鐵站五分鐘路程 。餐廳樓底高,光潔亮麗,高雅而簡單的裝修,看著很舒服。這裡絕對是值得回頭的餐廳。
2025-05-05 6 瀏覽
今日在太子出差工作,約了住附近嘅朋友去食晚飯,朋友知道我鍾意食日式菜,就到一間叫Chill Pill 嘅餐廳,這間餐廳除咗有日式定食,仲有美式食品,在網上嘅評分都幾高,食物買相都好吸引,Chill Pill 位於太子洗衣街167-175A號嘉德大廈地舖,港鐵太子站B2出口,行幾分鐘就到,非常方便。入到餐廳見到環境不錯,地方寬敞,枱凳都擺放整齊,令人坐得舒服,裝修乾淨光猛,餐牌食物款式有日式同美式嘅食品,睇落日式美式食品都好吸引,而飲品嘅款式都唔少,尤其是咖啡,仲有套餐可以選來食,我哋就選咗2 Good 2 Chill 二人套餐,這個套餐包括有是日餐湯、小食、主食、粉麵飯、甜品、飲品。是日餐湯今日嘅是日餐湯係南瓜湯,上枱已經熱辣辣,亦都聞到好香南瓜味,飲落香甜綿密,濃度適中,令口感細緻幼滑,飲得都令人開心,唔錯嘅餐湯。小食柚子蜜糖雞翼有六隻,雞翼炸得皮脆肉嫩,食落香脆可口,柚子蜜帶出蜂蜜嘅甜味來襯托出柚子的清爽風味,令炸雞翼有醇厚香味。主食香煎美國Prime頂級牛小排非常好食,Prime頂級的牛小排取自美國牛最精華的部位,肉質非常鮮嫩,入口即化,可感受肉汁鮮嫩香甜的口感,可口多汁,一入口

是日餐湯

小食

主食
香煎美國Prime頂級牛小排非常好食,Prime頂級的牛小排取自美國牛最精華的部位,肉質非常鮮嫩,入口即化,可感受肉汁鮮嫩香甜的口感,可口多汁,一入口就散發出誘人的肉香,夾上香甜嘅薯仔、淡淡辣味嘅紅椒、爽脆嘅青蔥,口感真係一流。

粉麵飯
日式咖喱吉列豬扒飯又係好食,吉列豬扒炸至金黃酥脆的外皮,而肉質細嫩多汁,好有層次口感,日式咖哩味道少少辣又帶點甜味,而白飯份量都不少,仲有薯仔紅蘿蔔配菜,好配合同日式咖喱這個百搭汁料一齊食,真係令人吃到停不了口。

甜品
宇治抹茶牛角窩夫賣相好靚,牛角包窩夫外脆內軟,紅豆餡香濃而不膩口,香滑的宇治抹茶雪糕,濃郁的流心宇治抹茶岩漿,每一口都充滿抹茶風味,質感極佳,味覺和視覺多重享受。

飲品
白桃芒果冰茶果香四溢,清爽順口,水果味甜甜地好清新,白桃的香氣十足,亦帶有芒果果香嘅香氣,真的非常好喝。