餐廳: CHICKEN FACTORY (海富商場)
資訊:

2022-09-05 355 瀏覽
第一次吃這家烤雞店,叫的外賣,非常的驚喜,肉非常的緊實,醬料很豐富,這家的辣雞很好吃,辣醬也不錯的。我很喜歡吃跟餐的薯仔!很嫩又很有味道。配的蔬菜也挺多的,夠吃的,香港的茶餐廳通常都沒什麼蔬菜,加多一個都要大幾十元,這個餐很划算呢。
2022-08-18 241 瀏覽
舖頭主打燒雞,諗住基本野,至少唔會去到勁難食,點知外賣係凍既。d阿姐掛住傾計,傾計唔緊要,有客人黎買野中斷佢地對話,好似得罪佢地咁,態度惡劣,基本上唔需要考慮此店。
2022-08-18
2022-07-26 224 瀏覽
之前都有係其他地方幫襯呢個品牌,對佢印象都吾差,下午茶又幾抵食,特價烤雞又好吸引我,今次係屋企附近就試下去買黎做晚餐。買左隻特價$48烤雞,特登就岩整點時間去買,但隻雞拎到上手一啲都吾熱,吾係新鮮出爐好失望,之前去其他分店都係熱辣辣。另外又買左麻辣無骨雞飯,吾知點解比其他分店難食。阿姐啲態度又好一般。整體感覺一般,冇下次。Btw想俾個負皮呢間野,openrice要求都要寫夠200字先可以評曬分所以我點都會寫,以免其他人吾知道
好失望,之前去其他分店都係熱辣辣。
另外又買左麻辣無骨雞飯,吾知點解比其他分店難食。
阿姐啲態度又好一般。
整體感覺一般,冇下次。
所以我點都會寫,以免其他人吾知道
2022-03-22 333 瀏覽
不知所謂。員工態度極差。食物質素直線下降。啱啱開嗰陣就好好食,而家啲雞肉都係「梅」既。員工態度差。想拎隻碗 / 兜仔同個仔食飯。一個問一個,唔想比咁。慌我拎左你個兜去賣咩?唔係見最近附近都冇乜舖頭開都唔食呢啲咁既質素既店舖!連今時今日政府立例進入餐廳要做既掃「安心出行」呢個程序,都冇人理。人人直行直過。雖然餐廳座位有少數屬於開放式,但枱與枱之間冇符合政府規定既距離。仲冇人管理一張枱嘅同枱人數。態度懶散。
不知所謂。員工態度極差。食物質素直線下降。
唔係見最近附近都冇乜舖頭開都唔食呢啲咁既質素既店舖!
2022-03-22
10 分鐘 (堂食)
2021-10-20 487 瀏覽
啱啱新開冇耐都食咗幾次,半隻雞套餐有肉有菜有飲品,配搭價錢都不錯。不過今天看到他把我的外賣整合放入微波爐微波,就應該沒有下次了。你主打燒雞,有一大個焗爐係度都要拎去微波,怪不得水準下降,雞皮不脆都算,一直都不脆,被丁出油感覺才是最差,肉都overcook, 如果要食翻熱食品,為什麼要幫襯,去食波仔7仔仲好。補一點,我去幫襯係中午1245星期三,正正飯市。粗制濫造,食材管理不善,管理層視若無睹才是最大問題

粗制濫造,食材管理不善,管理層視若無睹才是最大問題
半隻雞套餐
外賣自取
新開張的餐廳,當然要捧場,還有最喜歡吃的海南雞😊 有外賣和堂食,價錢好抵,只需$48 一個餐。❇️至尊海南雞飯(有麻辣版)$48🌀海南雞肉質嫩滑、無骨,吃起來十分方便;有油飯,味道不錯,吃起來不會覺得油膩,但份量不算多(對女仔來說份量剛好,對男仔來就就不夠啦),還有薑蓉汁和酸蘿蔔酸青瓜,好開胃呀!是我喜愛的味道😍 最後還有飲品:冷泡洛神花茶、豆漿、黑芝麻豆漿、手工奶茶、烏龍茶、汽水等,任均選擇,好抵呀!❇️皇牌烤雞餐$48🌀半隻烤雞,有三款配菜選擇兩款,包括:雞油飯、烤雜菜、焗薯,還有牛肝菌汁、麻辣醬、咖喱汁選擇,同樣有飲品選擇,這個餐非常飽!烤雞的肉質比海南雞的粗糙,但幾腍,容易入口,烤雞皮也不錯呢!非常抵食!❇️海南雞湯米線$48🌀米線很硬,整體比海南雞飯遜色。❇️皇牌滋味二人餐$118🌀百里香烤雞(原隻)或海南雞(半隻),雞油飯(兩客),烤雜菜、焗薯或碗仔翅(三選二),可樂兩罐。主要想試食碗仔翅,味道很普通,沒有太大驚喜。最需要改善的是飲品,因為只有可樂選擇,如不飲可樂,還需另外加錢。〽️整體來說,價錢相宜,食物不過不失,如果有即棄手套吃烤雞就更好

❇️至尊海南雞飯(有麻辣版)$48

❇️皇牌烤雞餐$48

❇️海南雞湯米線$48
🌀米線很硬,整體比海南雞飯遜色。

❇️皇牌滋味二人餐$118

2021-08-29 371 瀏覽
新開食店,多次經過都見到人龍,今天行經無人排隊,就決定試吓,購買了半雞餐,配菜選擇了焗野菜和焗薯。賣相都不錯,很可惜,雞翼部份竟然是凍的,為免食到肚痛,攪到我要用微波爐翻熱才敢吃!雞某些部位則是微微暖,幸好大部份都是熱的。口感方面,雞尚算肉嫰,但食以到雪味,調味料掩蓋不到,有點失望,選了牛肝菌汁,偏鹹!焗野菜種類算多,有椰菜、金菇、紫洋蔥、紅蘿蔔、青豆角,味道不錯,但少了點!焗薯目測有3隻小薯開半,是熱的,好味道!因為呢間餐廳淨係賣雞,雞真係唔太得,試過一次就算了!
半雞餐
2021-08-26
5 分鐘 (外賣自取)
2021-08-09 295 瀏覽
呢間chicken factory我見開咗兩星期左右都日日都好多人排隊。咁呢個四點幾經過人們比較短啲就去排隊買來試吓,原來係暫時新張優惠$48可以外賣一隻燒雞。唔怪之得咁多人排隊。雞都大隻,$48蚊黎講都算抵食,但我自己覺得略為鹹咗少少🤏,所以本身碗左醬汁都唔使特登點嚟食。
2021-07-30 291 瀏覽
今晚屋企無煮飯,所以收工就要負責去買外賣返去俾屋企人食見到佢有啲自助機,作為新時代人當然走埋去自己落單同研究下呢個新屎杭有咩好野食啦,事關我家娘親就好鍾意食海南雞既,咁首選就叫左個$48海南雞飯啦,揀左個蘿蔔湯海南雞揀左麻辣味,都幾惹味既,肉質都可以,個湯都算夠熱既,仲有酸蘿蔔同薑蓉跟,過得去既我買完個海南雞就上左去另一間酒樓拎外賣,後來又怕唔夠食,所以落番黎再用個自助機買多個半隻燒雞餐$48半隻燒雞餐,半隻燒雞之外可以再揀四款配菜,我就揀左雜菜同油飯,油飯係海南雞飯啲飯黎既,燒雞既質地同味道都可以接受,係雞胸比較腍,個燒雞皮好食既配菜都食得下,有味道既不過有小插曲既,就係第二次再用自助機落單買半隻燒雞餐既時候居然話漏單,真係吹脹,我七點二十七分落既單,企喺度等到七點四十分,見到其他號碼都叫左,我張飛335,但佢個牌都叫到345,跟著我忍唔住搵左個店員問佢,叫佢幫我睇睇,先發現話漏單,搞到我七點四十五分先拎到,嘥晒我啲時間,真係嬲左😡😡😡
今晚屋企無煮飯,所以收工就要負責去買外賣返去俾屋企人食

配菜都食得下,有味道既