2022-08-14 15 瀏覽
🔍Check In ThaiViet 📍上環新街15-17號地舖 -----路過舊時小學附近,見到上年年頭食過嘅一間手工Burger店已結,搖身一變成為左一間泰越菜餐廳,餐廳裝潢甚有特色,牆上有許多人手繪製嘅畫作,非常Eye catching,打卡感滿滿,便來一試究竟。🥢泰式炒金邊粉 $98蝦肉雖是冰鮮蝦,但處理得彈牙爽口,無扣到分,而且一共有5隻。金邊粉份量亦是甚多,濕潤嘅麵條帶陣陣鑊氣蛋香,加埋花生碎、豆腐乾、蝦米同芽菜,無論係口感定味道都非常豐富,濃淡度亦係恰到好處。🐟布吉魚柳南瓜黃咖喱 $168南瓜同魚柳份量都不少,黃咖喱質感較稀身,但可幸味道夠濃,少少南瓜🎃同椰子🥥嘅自然香甜,令咖啡非常下飯。布吉魚柳以原條魚拆肉,質感扎實,外脆內軟,為精髓所在,同坊間一般食到嘅魚柳咖喱唔同,還不錯。原條燒魷魚 $98有別於平時食開嘅脆邊燒魷魚,呢度係燒魷魚係主打柔嫩多於香口,啱啱好熟嘅火候控制,令魷魚入口質感滑溜,食落帶少許海水自然鹹香。-----👶🏻B仔整體評價:7.5/10個👍🏻 👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻 幾有特色👶🏻B仔味道評分:7.5/10個👍
🔍Check In ThaiViet

👶🏻B仔回頭機會:7.5/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowsheungwan
홍콩 베트남&태국요리 맛집❤️中文在下面👇🏻식당을 상환에 있는데 홍콩섬에 가면꼭 가보세요! 자리 불편하지만 요리는 엄청 맛있어서 갈만하다❤️망고 스티키라이스를 진짜 맛있고 망고는 달곰해서 행복했다 ^^ 태국요리도 엄청 맛있고 태국인줄 알랐다 ㅜㅜ今日去左中上環玩,朋友推薦一間好好食嘅越南菜!真係有驚喜!餐廳位置距離西營盤站有少少距離,需要10分鐘路程,好彩我哋行過去都唔算大雨🤣🤣🤣小店經營,主打越南泰式菜❤️我哋平日午餐時間嚟,餐廳都有推出set lunch,非常抵食!我哋叫咗兩款午餐,散叫咗啲小食👍🏻跟餐配前菜,有雞絲湯羹同香辣肉碎沙律!香辣肉碎沙律上枱原來就係生菜包迷你版🤣🤣🤣🤣抵啊!主食我哋叫咗冬陰功湯河同蟹肉蔬菜乾炒粉絲☺️冬陰功好正啊!!!!!河粉採用闊河粉,同平時好幼嗰啲唔同👍🏻湯底非常濃郁,超好飲!蟹肉炒粉絲非常香,上枱好夠鑊氣!另外我哋仲叫咗泰式生蝦同埋芒果糯米飯,芒果糯米飯配咗三種糯米,芒果係巨!甜!另外不得不提飲品,叫咗紅豆冰同龍眼冰,龍眼冰非常有驚喜!龍眼係採用龍眼乾,比起出邊淡茂茂嘅龍眼冰呢度非常濃味好正!
홍콩 베트남&태국요리 맛집❤️中文在下面👇🏻

我哋叫咗兩款午餐,散叫咗啲小食👍🏻

2022-08-08 10 瀏覽
這間位於上環的隱世泰國菜小店,裝修充滿泰國風,而且價錢親民。.🍜泰式炒金邊粉 $98泰國的街頭美食之一既炒金邊粉,金邊粉柔軟又堅韌,再加點青檸汁,酸酸甜甜好清新,份量頗大,配數隻🦐鮮蝦仁好爽甜彈牙,有少少花生碎和辣椒粉可自行添加。.🦐泰式炸蝦餅(4件) $98四件蝦餅超大件,要用刀切開先搞得掂,外皮有口感和脆口,蝦餅超級彈牙,配上自家特調泰式甜酸汁,醬汁好特別。.🐷香燒豬頸肉 $88泰式燒豬頸肉炭香很重,香口惹味。邊位焦香,豬頸肉脂肪的比例本來就較高,口感軟滑爽彈,再蘸上泰式酸辣,恰到好處。.🐥香茅炸雞翼 $68香茅雞翼加入新鮮香茅一齊烹調,所以煮的過程當中,雞翼吸收了香茅的氣味,雞翼較滑的肉質,而煎香來吃就更香口。.🐻泰式奶茶 $38泰式奶茶有粒奶茶的🧸熊仔冰,另配一個小茶壺,要自己斟茶,奶茶味道唔會太甜,而且茶味突出。
🍜泰式炒金邊粉 $98

🦐泰式炸蝦餅(4件) $98

🐷香燒豬頸肉 $88

🐥香茅炸雞翼 $68

🐻泰式奶茶 $38
2022-08-08 12 瀏覽
早排有朋友推介上環E間泰國菜, 於是今日趁放假就去試下, 離遠已經望到Tiffany Blue嘅牆身, 餐廳設有室外室內, 不過今日天氣熱, 所以車車揀左坐入面🌟泰式原隻燒魷魚魷魚爽口彈牙, 沾上泰式微辣醬汁更惹味🌟泰式焗虎蝦粉絲煲E個粉絲煲不得了, 大大煲好抵食, 虎蝦仲要有好多隻, 粉絲吸收哂香料同醬汁嘅精華, 入味又惹味, 但又唔咸, 虎蝦大大隻, 肉質厚實, 口感爽彈, 粉絲煲另外會附上泰式醬汁, 撈埋一齊食帶點微辣仲正🌟越式杏片炸香蕉第一次食越式炸香蕉, 佢外面包住一層微脆, 金黃熱辣辣嘅外皮, 上面加上杏仁, 口感有少少似西多, 入面包住軟腍嘅香蕉, 沾上附上嘅蜜糖, 食落香甜而不膩, 蜜糖中和左油膩感, 幾有驚喜

🌟泰式原隻燒魷魚
魷魚爽口彈牙, 沾上泰式微辣醬汁更惹味

🌟泰式焗虎蝦粉絲煲

🌟越式杏片炸香蕉
2022-07-31
2022-08-07 233 瀏覽
沒有旅遊一段長時間, 偶然都想在香港吃異國菜, 可以解思鄉之情放假很適合ᴄʜɪʟʟ下, 很喜歡去特式的餐廳, 這間餐廳外牆油上亮麗的綠色, 牆上有泰越式繪畫, 是店主親自手繪, 半開放式的ʙᴀʀ枱更有渡假ғᴇᴇʟ, 打卡一流, 喜歡影相的朋友不可錯過餐廳食物選擇多, 涼菜前、小食、沙律、海鮮、河粉飯類及甜品自行掃ǫʀ下單, 非常方便, 全部即叫即製作我們點了香燒豬頸肉爽口彈牙、香口又惹味, 香氣四溢的正宗泰式燒豬頸肉, 配上自家製酸辣汁更醒胃, 必食推介👍🏻越式炸春卷市面上大部分的春卷都是用上豬肉, 這間餐廳用了蟹肉加雞肉、另外內餡有粉絲, 用料豐富、口感有層次, 春卷炸得鬆脆而不膩菠蘿海鮮炒飯🍍原隻菠蘿賣相已經很吸引, 份量比較多, 滿滿的肉鬆及腰果非常香脆, 配料有原隻蝦、魷魚、蟹柳, 炒到很乾身粒粒分明, 酸酸甜甜很開胃飲品🍹泰式奶茶好可愛的熊仔造型冰塊, 另附上小壼的茶可以自行慢慢斟, 濃而不澀、帶香草味的泰式紅茶, 甜度剛剛好, 非常透心涼新鮮椰青大大個椰青, 椰子椰肉香甜, 清新又解渴環境舒適很ᴄʜɪʟʟ, 食物質素高、用心製作, 服務態度親切有禮, 值得再ᴇɴᴄᴏʀᴇ而揸

餐廳食物選擇多, 涼菜前、小食、沙律、海鮮、河粉飯類及甜品

自行掃ǫʀ下單, 非常方便, 全部即叫即製作

我們點了

越式炸春卷

菠蘿海鮮炒飯🍍

飲品🍹

新鮮椰青
大大個椰青, 椰子椰肉香甜, 清新又解渴

而揸車的朋友, 門外設有六個停車收費錶, 非常方便
  • 香燒豬頸肉
  • 泰式奶茶
2022-08-06 26 瀏覽
近著上環及西營盤站,新開了一間泰越餐廳,店內以綠色為主色調,有著色彩繽紛的壁畫充滿異國風情,提供正宗的泰國及越南菜,價錢相對較親民,食物份量又多。泰式炒金邊粉 - $98數隻鮮蝦仁好爽甜彈牙和炸豆腐,有少少花生碎和辣椒粉可自行添加,金邊粉柔軟又堅韌,有齊甜、酸、鹹和辣四種味道的口感,再加點青檸汁,酸酸甜甜好清新。泰式香辣肉碎生菜包 - $108份量多得如山的免治豬肉,有香茅、指天椒、檸檬葉和紅蔥頭等炒香,那種辛香深深滲進肉碎中,愈嚼愈香好惹味,以清爽可口的生菜包裹好清新。香燒豬頸肉 - $88泰式燒豬頸肉炭香四溢,特別香口惹味。豬頸肉脂肪的比例本來就較高,口感特別軟滑爽彈,再蘸上自家製泰式酸辣,教人又愛又恨,難以抗拒。Tiramisu - $68鋪面厚厚的朱古力粉,再一層層的幼滑綿密的芝士,甘濃的咖啡正好能平衡芝士的鹹香。

泰式炒金邊粉 - $98

Tiramisu

Tiramisu - $68
2022-08-05
2022-08-05 10 瀏覽
今日去到上環一個比較隱蔽嘅地方,見到有間食泰國同越南嘅餐廳,環境幾好,幾適合傾計嘅感覺~入到去店員都好有禮貌,好快就安排咗我哋入座,我哋分別叫咗一人一個set lunch,加埋串燒同埋提拉米蘇~都食到好飽😊1. 黃咖哩牛肉配白飯黃咖哩都OK,味道係偏甜嘅,入面有栗子同蓮子都比較特別~個汁就係稀的感覺,但味道都夠👍🏼2.冬陰功海鮮湯河冬陰功味道都可以,唔會太辣亦都唔會太酸味道啱啱好,河粉比較特別,係比較偏闊嘅河粉,香港好少見😆跟餐配一個雞絲魚肚羹同埋香辣肉碎沙律,雞絲魚肚羹味道偏淡,佢配上少少胡椒粉, 主要食佢淡淡的清香😆香辣肉碎沙律就類似生菜包嘅感覺~另外我哋叫咗一份串燒,一共有六串,三隻口味~每一串得比較大份,啖啖都係肉而且比較有咬口😏夠晒飽肚最後我哋叫咗個tiramisu~同平時食開嘅有啲分別,呢隻比較偏向蛋糕feel嘅感覺🌝飲品方面龍眼冰偏淡少少, 泰式椰子雪糕紅豆冰就有啲似紅豆冰嘅感覺加上少少椰汁味,都OK特別😏整體嚟講,我哋都食到好飽,喺上環嘅地段嚟講性價比都還可以,只係少少偏僻,但都唔難搵到~今餐人均$221#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #上環美食 #上環 #checkintha

1. 黃咖哩牛肉配白飯

2.冬陰功海鮮湯河

香辣肉碎沙律就類似生菜包嘅感覺~

今餐人均$221

#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #上環美食 #上環 #checkinthaiviet #hk90s #hkfood #hkfoodie #thailand #vietnam #食好d食平d #食好西 #食好d #食食食 #yum
2022-08-03 9 瀏覽
最近天氣咁熱成日都想食泰國嘢😍酸酸甜甜特別開胃🤭🤭🤭今次就同朋友去咗西營盤一間泰越式餐廳食Lunch🍽食泰國菜點少得飲椰青呢🤭🤭清甜又夠凍🤭🤭消暑一流✨泰式青木瓜鮮蝦沙律青木瓜絲味道清新爽脆,鮮蝦大隻爽口,配搭酸酸甜甜嘅醬汁,的確係令人開胃嘅前菜,如果醬汁可以加番少少辣就更好啦🤭🤭✨泰式炒金邊粉金邊粉調味剛剛好👍🏻旁邊仲有辣椒乾同花生碎可依照自己喜好加入,再喺面上唧少少青檸汁,更加清新惹味✨自製椰子雪糕🥰記得以前去泰國旅行嘅時候成日都買嚟食🤭好彩呢間嘅椰子雪糕都無令我失望🤭👍🏻👍🏻味道同我係泰國食嘅一樣🥥只係冇用椰子殼裝住🤭🤭🤭椰子味濃郁,入面帶有一絲絲椰肉、配搭杏仁片同脆粒一齊食口感都幾豐富嫁🥰🥰
最近天氣咁熱成日都想食泰國嘢😍
酸酸甜甜特別開胃🤭🤭🤭
今次就同朋友去咗西營盤一間泰越式餐廳食Lunch🍽

食泰國菜點少得飲椰青呢🤭🤭
清甜又夠凍🤭🤭消暑一流

✨泰式青木瓜鮮蝦沙律

✨泰式炒金邊粉
金邊粉調味剛剛好👍🏻旁邊仲有辣椒乾同花生碎
可依照自己喜好加入,
再喺面上唧少少青檸汁,更加清新惹味

✨自製椰子雪糕
🥰記得以前去泰國旅行嘅時候成日都買嚟食🤭
好彩呢間嘅椰子雪糕都無令我失望🤭👍🏻👍🏻
味道同我係泰國食嘅一樣🥥只係冇用椰子殼裝住🤭🤭🤭

• 自家製椰子雪糕
上環有間頗為隱世既正宗風味越泰菜小店,位處一條比較靜既小街,人流唔算多但係門面搶眼,遠遠已經會見到佢地典雅既綠色門面。之前網友提及既巨型打卡吹氣大象裝飾到訪時已經被移走,變為更舒適半開房式用餐位置,幾有東南亞渡假風情。.睇介紹話呢間泰越餐廳係由泰國廚師主理。餐廳地方唔算大,牆身既Graffiti畫得好靚好適合打卡。.泰式生蝦配秘制青檸汁 💲98食泰國菜必點生蝦。生蝦配埋必備既秘制青檸汁,惹味非常。.泰式炒金邊粉 💲98泰國的街頭美食之一既炒金邊粉,麵條口感濕潤度高,酸甜度適中,份量頗大,配料既蝦大隻爽口彈牙。.泰式焗虎蝦粉絲煲 💲298叫時絕對低估左呢個粉絲煲既份量,鍋身比平日食到嘅大好多。兩隻極有份量既開邊大虎蝦,將成個煲塞得滿滿,墊底係大量索哂汁好惹味粉絲。用沙鍋上既粉絲煲即刻焗起,仲熱辣辣噴哂煙,好味值得一試。.三色芒果糯米飯芒果就好似喺泰國當地食到一樣咁清甜。糯米飯都有三款,分別係:椰汁、蝶豆花同紫糯米。糯米口感軟糯,蝶豆花版本嘅糯米飯會比較黏口,有泰國嘅味道。又係份量滿滿嘅一個甜品,大家最好留定肚。.泰式奶茶泰式奶茶造型特出,有粒奶茶熊仔冰,另會有個小茶壺比客人自己斟茶。奶茶

泰式生蝦配秘制青檸汁 💲98
食泰國菜必點生蝦。生蝦配埋必備既秘制青檸汁,惹味非常。

泰式炒金邊粉 💲98

泰式焗虎蝦粉絲煲 💲298

泰式奶茶
泰式奶茶造型特出,有粒奶茶熊仔冰,另會有個小茶壺比客人自己斟茶。奶茶味道唔會死甜,茶味幾突出。

青檸梳打
用咗泰國嘅原枝梳打水,小節上都不馬虎。

不專業食評 nei.foodie
2022-08-02 7 瀏覽
呢間上環新開嘅泰菜每日都有好多款午餐可以選擇,仲會包一個前菜,今次就有香辣肉碎沙律,食落就係生菜包咁🤣泰式冬陰功海鮮河粉($98) 酸辣程度剛好,而且有好多海鮮😝最鍾意佢哋大件又鬆脆嘅蝦餅($98)價錢唔算好平但係真材實料🤣.Chow down at this new Thai resto at Sheung Wan! Their prawn cake was huge and crispy. The lunch set here was also worth trying, with salad plus main course like seafood Tom yum noodle and beef curry
2022-07-30 13 瀏覽
朋友介紹呢間泰國嘢正。為食妺👧🏻當然要黎試吓啦😵。對於路痴嘢我。餐廳有少少難搵😅。大熱天時真係要啤啤佢🍺。🐽話食泰國嘢梗係飲象啤🐘🍺最夾啦😎。我就一定係飲椰青啦。大大個雪得又夠凍。透心涼😮‍💨。泰式生蝦配秘制青檸汁夾起生蝦配埋蒜頭辣椒🌶️。蘸上青檸汁一次過放入口。真係好鬼夾❣️。生蝦下面用冰墊住。食到最尾一隻都仲係咁夠凍咁爽甜👍🏻。菠蘿海鮮炒飯🍍用上原個新鮮菠蘿🍍。餡料豐富。有腰果。臘腸粒。蕃茄。魷魚。肉鬆。洋蔥🧅。炒飯粒粒分明。高水準之作😋。芒果糯米飯🥭香甜多汁。上面灑滿脆米。口感非常豐富🤪。配上三色糯米飯。顏色鮮艷吸睛。食都食得開心啲🥰。
我就一定係飲椰青啦。大大個雪得又夠凍。透心涼😮‍💨。
菠蘿海鮮炒飯🍍
芒果糯米飯
2022-07-24 16 瀏覽
餐廳薄荷綠嘅牆身好sharp✨, 座位唔算好多,主打泰國同越南嘅菜式,食物味道同用料都好好,仲感受到食物係用心煮出黎💖讀HKU嘅同學仔可以黎試下😋沙嗲串燒🍢一份有6串,價錢都合理,雞🐔、牛🐮、豬🐷各兩串,啖啖肉超滿足🥰 串燒烤得好靚,表層焦香,鎖住肉汁,內層肉質鬆軟,肉汁好豐富🤩 第一啖可以先食原味,之後再點泰式沙嗲醬,覺得無論原汁原味定係配埋醬汁咁食,都係咁好食,不過醬汁嘅沙嗲味如果再濃番少少就perfect lah 🤣泰式炒金邊粉金邊粉都幾正宗👍🏻唔會好油之餘金邊粉嘅火侯好夠,夠晒乾身,軟硬度適中,仲要好足料,蝦有好多隻🦐仲要幾大隻下,仲有唔少豆腐乾粒,想再香口d嘅話,可以自行調節花生粒同辣椒粉嘅數量😉三色芒果糯米飯芒果嘅份量好足,而且好甜好新鮮,用嘅係靚芒果🥭糯米飯幾有特色,有3隻顏色,白色嘅係原味糯米,味道比較plain, 配埋底下滿滿嘅椰汁黎食,洋溢住好濃厚嘅椰香味🥥又唔會太甜😆紫色嘅係紫糯米,米味比較濃,紫米仲要好健康😚淡藍紫色嘅應該加左蝶豆花汁,滲透住一股清香☺️糯米嘅口感煙煙韌韌,不過食多左容易膩,所以配埋芒果一齊食可以中和番,飯後甜品唔少得佢呀😌泰式奶茶🧋🧸呢度嘅泰式奶

沙嗲串燒🍢

泰式奶茶🧋🧸
呢度嘅泰式奶茶造型好可愛😍茶同奶係分開上嘅,茶用一個茶壺裝住🫖奶就倒左入冰杯度🥛🧊杯上邊仲有隻好治癒嘅熊啤啤造型嘅泰式奶茶冰🧸當倒左d茶落隻杯度之後,熊啤啤好似好梳乎梳乎咁浸緊泰式奶茶spa lol 😂
  • 泰式奶茶
  • 三色芒果糯米飯
  • 沙嗲串燒
2022-07-20 12 瀏覽
上環真係好多隱世美食,上少少斜路就又一間高質小店!餐廳係泰越式菜館,主打泰式及越式小菜,裝修以湖水綠為主,內牆有店主手繪嘅泰越風壁畫,比較特別係佢有bar枱可以揀,可以望住出面慢慢食,勁有feel!------------------------------🦐◖大蝦冬蔭功湯◗ $98有幾隻大頭蝦,隻隻都好大隻,夠新鮮,爽口彈牙!冬蔭功湯底酸得黎亦唔會好辣,香茅味好重好香,好足料,飲落真係有海鮮既鮮甜同陣陣蝦膏香味,幾鍾意飲呢個冬蔭功嘅味道!🥘◖泰式青咖喱 配雞◗ $98可以跟配雞/豬/牛,仲配埋白飯一碗!咖喱偏稀身,少少辣但味道好濃郁,好重沙嗲同花生香味!🥙◖烤餅◗ $38食泰國嘢點可以少咗烤餅!有八片烤餅,好香牛油味,食落脆脆地,可以點埋個青咖哩一齊食!不過覺得佢油咗少少同有少少鹹,唔洗點咖喱其實都夠味!🦑◖泰式原隻燒魷魚◗ $98隻魷魚好大隻好抵!魷魚燒得好香好juicy,肉質鮮嫩唔會韌,個汁重蒜味酸酸地,點黎食都幾夾幾開胃!🍋◖青檸蘇打◗ $38青檸梳打夠fresh同酸酸地,啱曬食濃味食物嘅時候飲,消滯又解渴!Encore指數:8.5/10--------------------
🦐◖大蝦冬蔭功湯◗ $98

🥘◖泰式青咖喱 配雞◗ $98

🥙◖烤餅◗ $38

🦑◖泰式原隻燒魷魚◗ $98

🍋◖青檸蘇打◗ $38

Encore指數:8.5/10
呢度嘅大廚係正宗泰國人,所以食物味道同質素都好地道有保證,食落同九龍城泰國餐廳嘅味道、香料都有啲唔同!小店老闆娘仲要好friendly,會親自招呼,好熱情咁介紹菜式!環境都坐得好舒服,唔怕熱嘅仲可以坐喺bar枱到望住街景chill住食!
今日同朋友黎到位於西營盤既哩間泰國菜餐廳。餐廳顏色非常搶眼,墨綠色既外牆離遠都見到,店內牆壁既繪畫及燈飾都帶有泰國風情🇹🇭除左店內既二人及四人座位之外,門口亦有可以望街景既長檯座位。餐廳係用QR Code落單既,餐牌上都有唔同款式既泰國菜式可以選擇。🔸泰式炸蝦餅 $98炸蝦餅非常大件,有4件,上檯熱辣辣,而且質感彈牙,性價比好高,配有泰式甜酸醬,好食推介👍🏻🔸泰式原隻燒魷魚 $98魷魚份量唔少,而且質感爽彈,一啲都唔會乾,亦配有醬汁,好食推介👍🏻🔸菠蘿海鮮炒飯 $98菠蘿炒飯有唔同既配料,包括菠蘿、海蝦、魷魚、蟹柳、提子乾同腰果,面層灑上肉鬆。🔸芒果糯米飯 $98芒果份量好多,味道香甜,糯米飯質感煙韌,上面仲灑上脆脆米。整體黎講,餐廳環境幾特別,小食質素尤其出色,去開中環想食泰國菜都可以試下。

🔸泰式炸蝦餅 $98

🔸泰式原隻燒魷魚 $98

🔸菠蘿海鮮炒飯 $98

🔸芒果糯米飯 $98
芒果份量好多,味道香甜,糯米飯質感煙韌,上面仲灑上脆脆米。

2022-07-19 9 瀏覽
我最鍾意幫襯小店對我黎講食物質素勝過有無卡打🤣當然~兼顧到一定最好泰國廚師主理 果然唔同啲🤤✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ 大蝦冬蔭功湯 ❙ $98真係大蝦無欺場😳一扯就起晒成條蝦肉冬蔭功湯真心唔錯酸酸辣辣 調味剛好開胃非常💓大愛⍥ 香燒豬頸肉 ❙ $88抗拒唔到既肥仔豬頸肉🥰邊位焦香 油脂十足肥美又爽口點埋微辣醬汁😝提升邪惡度⍥ 馬拉盞炒通菜 ❙ $88熱焫焫😋份量唔少通菜爽脆 調味偏甜略嫌油左丁丁⍥ 泰式炒金邊粉 ❙ $98無辦法略過金邊粉💓食得出好有鑊氣真心唔係間間做到 大大隻蝦好彈牙雖然炒得偏濕 🤤但我又幾歡喜⍥ 青檸梳打 ❙ $38食左咁多重口味黎杯清新解膩soda係個唔錯選擇立即爽皮😌鋸晒

我最鍾意幫襯小店
對我黎講食物質素勝過有無卡打