食完心情很好的印度 cross over 義大利菜😍很耐無食得咁開心了~無論前菜嘅布袋芝士沙拉,黑松露扁意粉,牛油咖哩,薄餅,定飲品都好正!全部無可挑剔😋加上合理價格,一定要來試試看的餐廳!一開始有個莎莎醬配烤麵包送前菜的布袋芝士沙拉:布袋芝士奶味濃郁!配合酸甜義大利醋和底部的番茄片,清新美味。黑松露扁意粉:感覺是手工製作的意粉,口感Q彈,黑松露忌廉醬汁香氣十足,大量黑松露片在表面,必定要吃吃看雞肉牛油咖哩配薄餅:除了配薄餅,也可以選擇飯。咖哩微辣,帶番茄酸味,加了牛油口感好smooth 。3層的自製薄餅,比起千層酥皮,清爽不油膩~烤得香香的,沾咖哩醬汁很夾飲料是店員推薦的乳酪味飲品,本身少甜,岩岩好。芒果味會甜啲,味道天然清新。餐廳的食物特色又美味,建議大家過來支持小店!

一開始有個莎莎醬配烤麵包送

餐廳的食物特色又美味,建議大家過來支持小店!
2023-03-04 50 瀏覽
第一次行過大角咀富榮花園小區,發現咗呢一間門面精緻既餐廳!餐廳由印度人主理,主打印度菜同意大利菜,估唔到同一餐牌都可以糅合兩個截然不同嘅菜系🇮🇳🇮🇹 小店位置唔多,如果要去可以先訂位,或者外賣返屋企慢慢食!值得一提嘅係餐廳happy hour價錢好抵,飲多幾杯都唔肉痛🥴🥂🔸肉丸首先叫左個前菜,肉丸用羊肉同豬肉打成,本身肉味濃郁,加上羊奶芝士令味道更加醇厚。蕃茄醬用混合香料自製而成,酸甜開胃🍅🔸海鮮意粉 Tagliolini Seafood大推🫶🏻🫶🏻 配料有蝦蟹蕃茄等,配上以濃湯同奶油打造既醬汁,味濃而且有鮮味。幼身意粉煮得口感彈牙,撈埋醬汁軟硬度剛剛好,性價比超級高!🔸牛油蕃茄芝士咖喱既然係印度人主理,一定要試下印度菜😍Paneer係一種淡味印度芝士,亦都係呀麵最鍾意既印度菜食材之一🥹以蕃茄、腰果醬同香料烹煮而成,不同味道融合成為一個濃香咖喱;揀左印度麵餅Paratha,大大塊麵餅煙靭有麥香,點咖喱食最地道🤤

🔸肉丸

🔸海鮮意粉 Tagliolini Seafood

🔸牛油蕃茄芝士咖喱
2023-03-02 906 瀏覽
今晚,我們在大角咀閒逛時……在鄰近奧海城附近;興之所至,買了一個鳳梨……沿途見到一間小店……回想吃印度菜已經是一年前的事。 也隨心所欲去了『Casa Di Thali』…… 品味正宗的印度菜及意大利菜。由印度人主理的『Casa Di Thali』…… 此店主打印度菜及意大利菜,店內很有溫馨及家感覺,靜靜地吃著吃著……款式是精選之外,也具有印度及法國特色……#印度脆片+脆法包(蕃薯羅勒伴菜): 前菜的脆片及脆法包,配上蕃茄羅勒,紫洋蔥粒,吃了立即打開味蕾。比較喜歡這片薄薄脆,好似吃薯片一樣。脆法包,配上任何食材,或醬料很好吃,今次配上蕃茄羅勒,紫洋蔥粒,有新鮮感,好吃。#Meatballs : 很喜歡醬汁,不辣但是甜甜地的,富有濃郁的蕃茄紅椒,肉丸(用以羊,豬肉及羊奶芝士)混合起來,以為好硬,但是食落又不會。#Chicken Biryani : 用上印度米,修長的印度米是軟腍的及味有濃,唧了檸檬汁後,沒有太厚的口感,比較清新。飯內有雞槌仔,三個人吃剛剛好,因為這個飯比較有飽肚感。#Calzone :睇menu有mascarpone, Neduja腸,水牛芝士,蕃茄蘸醬,味道是濃味及有點咸

比較喜歡這片薄薄脆,好似吃薯片一樣。

#Calzone :睇menu有mascarpone, Neduja腸,水牛芝士,蕃茄蘸醬,味道是濃味及有點咸,但佐酒及飲品吃是match的。薄薄的pizza吃了都不覺膩……

*無麩質麵食/披薩 Gluten Free Pasta/ Pizza

#Iced Lemon Tea :還是香港茶餐廳凍檸茶好飲點,下次可嚐印度奶茶。

#Vermicelli Pudding :這甜品被名稱吸引著,粉絲布丁……印度粉絲,濃厚奶,口感甜甜蜜蜜,加上脆口的開心果碎,多了一份層次。

食物吃了令人有開心感及滿足感,尋找美食的同時,而又吃了意想不到的美食會更加令人開心萬分。

#重拾拍拖情懷
#兩小口
#溫馨滿載
#幸福滿瀉
#幸福感原來是很簡單
#sweet home sweet
#all is one. One is all.
#shoulder to shoulder
#side by side
#this is a life and not alive in a world

2023-02-26
  • VermicelliPudding
2023-02-23 348 瀏覽
呢排病到口淡淡,想食D有味D嘅食物,係奧海城行完街,搵到呢間由印度人主理嘅印度+西式菜,於是決定入黎買外賣返屋企一試,一試之下,點知好有驚喜,值得同大家推介呢日我地叫左個Parma Ham Pizza($118)、Squid Ink Chittara($128)、Tikki Chaat同埋Chocolate Tiramisu($45)。個Parma Ham Pizza份量好大,當中嘅巴馬火腿鹹香味濃,而整個餅底烤得金黃,配上芝士批邊及火箭菜襯底,口感豐富,十分美味。至於個Squid Ink Chittara,除了墨魚汁外,亦以香濃嘅蕃茄醬襯底,意粉都好彈牙,口感豐富。我個人好鍾意個Tikki Chaat,佢係將自家製嘅乳酪酸辣醬同蕃茄醬放係一個煎咗嘅薯蓉鷹嘴豆餅上面,然後再係上面灑上脆脆,鷹咀豆健康又美味,整體酸酸地又味濃,都幾開胃之餘,口感極具層次。最後享受埋個Chocolate Tiramisu,佢唔會太甜,質地又唔會太淋,食完味濃嘅食物,再食返呢個清清地嘅Tiramisu,感覺完全岩岩好~~Casa Di Thali地址:大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

Casa Di Thali
地址:大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖
2023-02-23
外賣自取
大角咀呢間由印度人開嘅小店主打意大利菜+印度菜 好味又唔貴不過地方細細得十幾個位 要食最好訂位先喇落完order會送上餐前小食印度胡椒脆餅同小法包配salsa好好食好清爽Cold Cuts份量好大份 Parma ham同Salami堆到滿晒配埋提子同松露羊奶芝士 好好食Calzone外型好似一隻巨型餃子 其實係意大利薄餅嘅一種切開入面有大量芝士 雞肉 香腸 勁香餅皮好煙韌好好咬 點啲sauce仲好食 大推!Beef Biryani印度菜其實都有牛肉嘅咖哩牛肉好腍好香好入味 有少少筋位幾彈牙印度米口感好鬆軟 辣辣地好惹味加少少薄荷yogurt一齊食仲正食印度野一定要飲嘅Mango Lassi口感好幼滑好似飲緊milkshake咁加咗開心果碎有啲咬口係細杯咗少少 不過happy hour價18蚊咋
大角咀呢間由印度人開嘅小店

配埋提子同松露羊奶芝士 好好食

Calzone
外型好似一隻巨型餃子 其實係意大利薄餅嘅一種
切開入面有大量芝士 雞肉 香腸 勁香
餅皮好煙韌好好咬 點啲sauce仲好食 大推!

Beef Biryani

食印度野一定要飲嘅Mango Lassi
口感好幼滑好似飲緊milkshake咁
加咗開心果碎有啲咬口
係細杯咗少少 不過happy hour價18蚊咋

本人多數食評都係彈,但依間真係好食,service又好本身少食印度菜,但依間真係有驚喜每一樣菜都有層次,唔會得一隻味試左🥔薯餅(唔係平時出面啲薯餅,佢係一堆豆),酸酸辣辣好開胃,雖然佢個外表唔係好討好,但一放入口真係有驚喜,好建議試下份量都唔少,一個人食應該會覺得鹹,2+個人share岩岩好🦞龍蝦湯好有龍蝦味,唔係開粉個一種🥘butter chicken配左個paratha包,paratha好有小麥味(但個人覺得有少少油味),咖哩同雞好食,唔會話好辣🍝仲叫左個海鮮pasta,依個就中規中矩🐟Tuna Carpaccio好食,雖然都係魚生,佢落咗火箭菜同埋檸檬汁,仲有其他seasonings ,成個口感好夾🍨甜品試咗Tiramisu同埋vermicelli pudding,兩個都好食,但佢嘅鹹食出色過甜品食到飽晒埋單,一個人都唔洗$200總結係會回頭同介紹朋友再黎🤭
本人多數食評都係彈,但依間真係好食,service又好

本身少食印度菜,但依間真係有驚喜
每一樣菜都有層次,唔會得一隻味

試左
份量都唔少,一個人食應該會覺得鹹,2+個人share岩岩好
🦞龍蝦湯好有龍蝦味,唔係開粉個一種
🍝仲叫左個海鮮pasta,依個就中規中矩
食到飽晒埋單,一個人都唔洗$200

總結係會回頭同介紹朋友再黎🤭
Butter  Chicken
Tuna Carpaccio
Butter  Chicken
Tuna Carpaccio
  • Butter  chicken
  • Vermicelli  pudding
  • Tikki Chaat  (must  try)
2023-02-18 29 瀏覽
📍Casa Di Thali (大角咀)大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖好有特色嘅餐廳! 印度菜+意大利簡直係世界級! 🌮咖喱配米飯及印度麵餅 提供左三個唔同味道嘅醬汁,三個味道都好特別,我就唔喺呢度詳細介紹,賣一賣個關子等大家去試一試,絕對係食完再想食! 尤其係佢個麵餅! 🧆肉丸係用羊肉,豬肉同埋羊奶芝士去製造。提一提大家,會有少少辣味,但真係好少! 再加埋佢哋個秘製醬汁用黎食肉丸,簡直係一流! 🍕Spicy Salami Pizza 幾啱唔係好食得辣嘅人(即係小編)佢哋個水牛芝士同埋自製蕃茄醬好入味,好開胃! 份量超大件,師傅手勢一流,做到個皮好煙韌好有口感。 🍨甜品:拉斯馬萊 Rasmalai 小編第一次食,好特別,特別到唔識形容,極度建議大家去現場試一試。尤其係鍾意牛奶味嘅朋友! 🔔總結:價錢唔貴,但就有高級享受。尤其係想試一試印度+意大利菜嘅朋友。老闆娘會好細心咁樣解釋俾你聽食物,認識吓唔同種族文化。地點⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
📍Casa Di Thali (大角咀)
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

好有特色嘅餐廳! 印度菜+意大利簡直係世界級!

🌮咖喱配米飯及印度麵餅

🧆肉丸

🍕Spicy Salami Pizza

🍨甜品:拉斯馬萊 Rasmalai

地點⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
跟朋友在奧海城看完戲,一邊討論劇情一邊在附近散步,走著走著來到平日很少會踏足的小街,卻發現這間小店。看店名 “Thali” 還以為是泰國菜,細看才發現是意大利菜和印度菜。原來是印度人開的意大利餐小店,但亦有印度菜式可以選餐前小食餐前小食已是意大利mix 印度😂有法包及印度胡椒薄脆poppadom,伴新鮮番茄紫洋蔥碎。番茄洋蔥非常醒胃,無論配法包還是poppadom都很好吃。印度傳統薯餅(Tikki Chaat)店員介紹這個是印度家傳戶曉的小食,我和朋友都是第一次品嚐。是咖喱薯蓉,配上鷹嘴豆和不同醬汁,最後還有像童星點心麵的脆麵碎,所有材料混搭在一起很夾,但又不會蓋過薯蓉的味道,很好吃😋火腿菠蘿Pizza手工薄餅質感很好,厚薄適中,甚有咬口,即使放涼了亦不會變硬,不錯不錯,和朋友不知不覺便吃了一整個😁,幸好沒有叫意粉,不然一定吃不下🙈蘆筍配烤三文魚三文魚柳煎得微焦香,配菜有牛油煎西蘭花和露荀,簡單的食材,滿足的味道Tiramisu吃意大利菜怎能沒有最著名的tiramisu 😂整體調味不錯,不會太甜和太膩,為這頓飯劃上一個完滿的句號。

餐前小食

印度傳統薯餅(Tikki Chaat)

火腿菠蘿Pizza

蘆筍配烤三文魚

Tiramisu

沙律可能近排柑仔當做,唔知係咪因為迎合本地口味,所以加入咗。另外嘅材料有蟹肉、八爪魚、沙律菜、青瓜、蕃茄、橄欖油。印度香料奶茶我飲過最好飲嘅印度香料奶茶😂🤩,記得記得記得叫😋特濃咖啡蘑菇扒多汁多肉,忌廉芝士、蘑菇汁爆汁湧出嚟。上面仲有大大塊,黑松露切片老闆娘話呢個係情人節特選食物,希望之後都有啦😜卡邦尼闊條麵蛋黃色嘅意粉🍝,口感飽滿有彈性,有脆口燒煙肉,相信係風乾豬面頰肉🥓😋,有濃郁嘅肉味,配上香濃嘅芝士。做得非常之好。心形 沙林美香腸pizza心形 意大利披薩非常好食,外皮酥脆,蕃茄醬很新鮮。 意大利臘腸增加了一種很好的鹹味,值得再次叫☺️心形的 Malai Kulfi 馬瓦 - 印度風味雪糕印度風味甜品, 質地呈奶油、口感有點似雪糕,加入左香料,用牛奶製作而成。個底係用紅莓醬,增添了水果的甜味,上面面擺咗開心果,overall 一啲都唔會太甜😋記得記得叫😋!!
沙律
沙律

印度香料奶茶
我飲過最好飲嘅印度香料奶茶😂🤩,記得記得記得叫😋

特濃咖啡

蘑菇扒

老闆娘話呢個係情人節特選食物,希望之後都有啦😜

心形 沙林美香腸pizza
印度風味雪糕

心形的 Malai Kulfi 馬瓦 - 印度風味雪糕

記得記得叫😋!!
印度風味雪糕
  • 意大利披薩
今日同好朋友去了呢間環境都唔錯, 伴哥哥侍應招待有禮貌我哋分別揀咗2款前菜、2款主菜、1款甜品同埋 2款飲品印度薄脆又香又脆就咁食已經好惹味烘過嘅法包片好香軟同蕃茄,羅勒葉, 意大利香醋素Pizza又大又圓即叫即整水牛芝士份量超多仲要餅底厚度適中小食之人要叫多2個朋友開心share一個人驚你食唔晒😂味道特別, 雖然是小店, 都是用心制作....
今日同好朋友去了呢間環境都唔錯, 伴哥哥侍應招待有禮貌

我哋分別揀咗2款前菜、2款主菜、1款甜品同埋 2款飲品

印度薄脆又香又脆

就咁食已經好惹味
烘過嘅法包片好香軟
同蕃茄,羅勒葉, 意大利香醋
素Pizza
又大又圓即叫即整
水牛芝士份量超多
仲要餅底厚度適中
小食之人要叫多2個朋友開心share
一個人驚你食唔晒😂
味道特別, 雖然是小店, 都是用心制作....
龍蝦湯
龍蝦湯
CHICKEN TIKKA
CASA PIZZA
印度傳統奶荼
之前黎過富榮花園食野,見到附近好多餐廳,今日放假行完奧海城,再黎附近揾食先😋見到呢間餐廳裝修得幾靚,店員又係外國人,覺得應該好地道正宗,就黎試下。今日set brunch menu , $168一個人,包左前菜,主菜,飲品/甜品。叫完野食黎左個麵包藍,係印度薄餅,法式麵包配salsa 醬。薄餅好脆,咸咸香香,法式麵包外脆內軟,仲係熱辣辣,配salsa 醬酸酸辣辣一齊,好好食前菜叫左cold cuts 同chicken tikka。一上枱好surprise, 前菜都咁大份足料!cold cuts有Parma ham 同salami配葡萄同羊奶松露芝士,好香好好食。chicken tikka 燒得好好,有四大舊,雞肉仲係好嫩滑,睇個樣仲以為好鞋,配埋香料乳酪醬,好清新主菜叫左pizza, 有spicy salami, mozzarella 同蕃茄醬,即叫即焗,上枱好熱辣辣!餅底好脆身,吾會好厚,面頭蒲滿蕃茄醬同芝士,每一淡都好滋味!另外叫左squid ink chittara。意粉好彈牙,同出面好吾同,好好食,仲有原隻小墨魚,蕃茄醬同辣椒,口感好豐富。試埋個mango lassi, 酸酸甜

試埋個mango lassi, 酸酸甜甜,好解渴!甜品叫左粉絲布丁,第一次食,好特別,真係粉絲加上奶,撈埋一齊食,好得意😋
好滿意的一餐,呢個價錢食到呢個質素,真係物超所值!

2023-02-12
2023-02-11 27 瀏覽
放假同朋友去行奧海城, 行到過哂Lunch 🍽️時間, 就係富榮花園附近搵食, 因個邊都有好多小店食肆。我地見到Casa di thali門面幾靚, 係門口睇下manu原來係印度菜+意大利菜, 亦都可以食埋土耳其菜及素食, 全部都係無麩質薄餅🍕及意大利麵🍝。午餐menu選擇都幾豐富, 有齊前菜、主菜、飲品🍹/甜品🥧, 每part都有好多款選擇。我地叫左兩個set $168嘅Brunch!隨餐有一份麵包籃🥖, 有印度風薄脆, 本身略帶咸香, 微辣, 就咁食已經好惹味, 仲有烘過嘅法包片好香軟, 兩款都可以配清爽嘅蕃茄🍅salsa嚟食, 味道好夾。前菜分別叫左一個龍蝦蟹🦞🦀肉湯, 龍蝦蟹湯!真係出乎意料咁好飲!龍蝦味極度濃郁,帶有少少奶油香同羅勒葉香, 但係又唔會好漏, 絲絲蟹肉真係食到蟹嘅鮮味! 另一個叫咗Chicken 🍗Tikka, 係印度烤雞配香料及帶有少少薄荷乳酪🥣。烤雞好惹味, 用香料醃過再烤, 都幾嫩, 我好鐘意個薄荷醬, 配埋烤雞一齊食真係一流。Mains 就選擇咗Classic Margherita Pizza🍕, 一個經典嘅pizza。用咗自製嘅蕃茄🍅醬, 水牛芝士🧀,

Mains 就選擇咗Classic Margherita Pizza🍕, 一個經典嘅pizza。用咗自製嘅蕃茄🍅醬, 水牛芝士🧀, 同羅勒葉, 味道無得輸, 水牛芝士份量超多, 芝士香濃, 熔溶嘅芝士係可以拉絲, 餅底有少少厚度, 薄餅皮焗得非常香脆, 薄餅都少少, 可以share, 這個價錢可以吃到一個足料的薄餅真好抵。

另一個叫咗西冷牛扒🥩, 7成熟! 牛扒煎我好靚, 真係7成熟, 又嫩唔鞋, 有少少鹽調味。仲有幾款配菜, 有烤蘆筍, 烤翠玉瓜🥒, 蕃茄🍅, 印度土豆泥, 再配埋印度酸辣醬, 佐唔太酸, 仲有薄荷味。

飲品要咗一個印度傳統奶茶☕, 一杯鮮橙汁🥤。杯奶茶有別於一般奶茶, 佢係用不同香料烹煮嘅飲品, 主要有生薑同綠色荳蔻莢, 仲有肉桂, 八角, 丁香等, 加糖加奶沖製, 味道偏甜, 但好滑, 香甜, 飲完喉嚨好似感到有少少清涼, 好好飲。

我地仲另外叫多一個Tiramisu甜品🥧, 味道唔錯, 都大杯, 同朋友share。Tiramisu做到一層層, 意大利芝士味+咖啡味好香濃, 忌廉口感好軟滑, 具水準。😋

整體嚟講, 性價比都幾高, 百零蚊就可以嘆到高質、足料、好味西餐, 完全感到餐廳嘅用心, 店舖細細間, 但環境舒服, 店員又好好! 都見到好多人外賣, 值得再去試下。👍🏻👍🏻

舖名: Casa Di Thali (大角咀)
地址: 大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖

# CasaDiThali #大角咀美食#大角咀好去處#hkfoodie#hkfood#香港美食#香港好去處#香港小店#相機食先#手機食先#pizza#印度菜#意大利菜#印度奶茶#ChickenTikka
2023-02-08 446 瀏覽
Casa Di Thali (大角咀)大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖假日好去處,行完奧海城,肚餓四出出動搵食,富榮花園地理位置非常okay,近鐵路站之餘又多食肆。這間餐廳除可食到意份,也可品嚐土耳其菜。Meat Balls $68大大粒肉丸淡淡肉。茄味濃郁的醬汁配上肉丸吃,正!Cold Cuts$78意大利火腿片,風乾了喉肉味更加香濃,火腿裏面肥脂佈滿了肉片,入口溶化的脂肪配芝士蕃茄,作為頭盤配紅酒一流。Squid Ink Chittara $128墨汁意大利粉,配上墨魚仔,濃郁的蕃茄香味配彈牙意粉,一流!把芝士碎散在意粉上更加是錦上添花。Ham & pineapple pizza $92薄餅皮焗得非常香脆,厚薄適中,菠蘿份量很多,芝士香濃,熔溶的芝士呈拉絲狀,這個價錢可以吃到一個足料的薄餅真的很便宜。Vermicelli Pudding $35這個甜品很特別,把麵和奶的混合物攪拌在一起,上面有開心果碎。以甜品來說挺飽肚的。

Casa Di Thali (大角咀)
大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖
這間餐廳除可食到意份,也可品嚐土耳其菜。

Meat Balls $68
大大粒肉丸淡淡肉。茄味濃郁的醬汁配上肉丸吃,正!

Cold Cuts$78

Squid Ink Chittara $128
墨汁意大利粉,配上墨魚仔,濃郁的蕃茄香味配彈牙意粉,一流!
把芝士碎散在意粉上更加是錦上添花。

Ham & pineapple pizza $92

Vermicelli Pudding $35

2023-02-07
♡ 有誠意嘅印意西餐廳 |Casa Di Thali ♡-自從畢咗業之後已經好耐冇過去富榮花園附近好多店舖都唔同咗 今日見到一間好特別嘅印x意餐廳見過環境都唔錯,就行入去睇吓 估唔到性價比咁高!😍-♡ 前菜 ♡ 先上一個前菜 印度風薄脆帶有微辣蕃茄salsa 加埋落法包🥖食,真係一流😍- ♡ 意大利千層麵 ♡ $118估唔到咁多芝士粉 肉醬千層麵 好好食 🤤有驚喜!-♡ 火腿菠蘿卡薩迪薄餅 ♡ $108呢個薄餅真係勁好食,唔係講笑菠蘿粒勁甜 而且火腿仲要勁多 好食過好多薄餅餐廳 加埋拉絲芝士 真係秒速清枱-♡ 百香果閃爍 ♡ $30完全冇諗過 呢杯嘢飲又平又好飲~入面仲有一粒粒百香果肉 每一啖甜甜酸酸 👍❥總括嚟講呢間餐廳性價比好高而且職員好友善 值得一試!#⇢店鋪資料:Casa Di Thali (大角咀)大角咀海庭道8號富榮花園二期地下57號舖#-#大角咀美食 #大角咀好去處 #hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港
♡ 有誠意嘅印意西餐廳 |Casa Di Thali ♡
自從畢咗業之後
已經好耐冇過去富榮花園附近
好多店舖都唔同咗
今日見到一間好特別嘅印x意餐廳

見過環境都唔錯,就行入去睇吓

估唔到性價比咁高!😍
♡ 前菜 ♡

先上一個前菜
印度風薄脆帶有微辣

蕃茄salsa 加埋落法包🥖食,
真係一流😍
♡ 意大利千層麵 ♡ $118

估唔到咁多芝士粉
肉醬千層麵 好好食 🤤
有驚喜!
♡ 火腿菠蘿卡薩迪薄餅 ♡ $108

呢個薄餅真係勁好食,唔係講笑
菠蘿粒勁甜 而且火腿仲要勁多
好食過好多薄餅餐廳
加埋拉絲芝士 真係秒速清枱
♡ 百香果閃爍 ♡ $30

完全冇諗過
呢杯嘢飲又平又好飲~
入面仲有一粒粒百香果肉
每一啖甜甜酸酸 👍

總括嚟講呢間餐廳性價比好高
而且職員好友善
值得一試!

#
⇢店鋪資料:
Casa Di Thali (大角咀)
#
#大角咀美食 #大角咀好去處
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

行完奧海城一定要落富榮花園揾食愈開愈多驚喜小店🤭今日見到Casa di thali門面幾靚睇真啲原來係印度菜+意大利菜咁特別一於入去試下午餐menu選擇都幾豐富有齊前菜、主菜、飲品/甜品全部可以按個人喜好選擇隨餐仲有麵包籃印度風薄脆本身略帶咸香就咁食已經好惹味烘過嘅法包片好香軟同清爽微辣嘅莎莎好夾前菜分別揀左Cold cuts同seafood saladCold cuts一啲都唔hea💯火腿片偏瘦肉味愈咬愈香濃羊奶松露芝士大大舊就咁食或者夾埋火腿一齊食都好正我自己就中意火腿包提子😍甜咸交錯,口感好得意seafood salad用料超豐富🤩八爪魚、蝦、蟹肉、青瓜、沙律菜、甜桔⋯⋯估唔到跟餐前菜都咁大份仲要新鮮又足料🤭主菜揀左squid ink chittara同classic margherita 墨汁意粉偏軟身但有咬口掛上酸酸甜甜蕃茄醬同鮮甜八爪魚仔開胃又好食Pizza中嘅經典無得輸👍🏼水牛芝士份量超多仲要餅底有少少厚度建議大家同朋友開心share一個人驚你食唔晒😂整體黎講呢餐飯性價比都幾高百零蚊就可以嘆到高質、足料、好味西餐完全食得出餐廳嘅用心而且環境舒服,店員又nice值得再去啊❤️
行完奧海城
一定要落富榮花園揾食
愈開愈多驚喜小店🤭
今日見到Casa di thali門面幾靚
睇真啲原來係印度菜+意大利菜
咁特別一於入去試下

午餐menu選擇都幾豐富
有齊前菜、主菜、飲品/甜品
全部可以按個人喜好選擇

肉味愈咬愈香濃
羊奶松露芝士大大舊
就咁食或者夾埋火腿一齊食都好正
我自己就中意火腿包提子😍
甜咸交錯,口感好得意
Cold  cuts

seafood salad用料超豐富🤩
八爪魚、蝦、蟹肉、青瓜、沙律菜、甜桔⋯⋯
估唔到跟餐前菜都咁大份

建議大家同朋友開心share
一個人驚你食唔晒😂

整體黎講
呢餐飯性價比都幾高
百零蚊就可以嘆到高質、足料、好味西餐
完全食得出餐廳嘅用心
而且環境舒服,店員又nice
值得再去啊❤️

2023-02-03