2007-05-02 13 瀏覽
店舖唔大, 坐位唔多, 燈飾唔多, 氣氛幾好, № 食款式都幾多, 係自助形式鮋 , 都係個幾好鮋 傾計地方. feel quite good...pizza (square)square呢個size已經係最細ga la, 都切到六件wo, 同朋友兩個人都夠食啦!餅底係薄批鰟 種, 有幾款可以揀, 都係d好簡單鮋 材料. 今晚揀鰦 eggplants&火箭菜, 見成鰟 批都無肉, 就自己再加$14三文魚做餡料. 唔錯wo, 幾好味!smoothies呢度鮋 smoothies都幾特別, 特別在佢係用牛奶加乳酪, 好滑之餘, 奶味都好重, 加埋d生果味, 好新鮮, 真材實料, 杯完一大杯都唔會有膩鮋 感覺, 好味wo!double choco cake$32 大大件, 味道可以, 朱古力味都幾重, 出奇地唔算太甜, ok鮋 .

pizza (square)

smoothies

double choco cake
2007-02-21 14 瀏覽
Oh no,成成又要o係12:00上課我十一點幾到謝菲道,因為o個度可謂一條食街...but,大部分都未開門 (excluding 茶餐廳)行到廬押道,發現一個以紅色&白色為主題,燈火通明o既 Cafe O,內面係擺設cyber,簡約,又舒服...見menu 上o既食物又ok,就入去o剌Cafe O 係半自助形式o既,首先要o係counter display到揀自己要o既食物 ,畀完錢後就等個waitress 攞去畀你...my choice is the daily special pasta - 菠菜長通粉配雞肉 (named by me)個賣相紅紅綠綠,幾吸引,幾freshd 長通粉最好食,又軟又有彈性,幾入味;chicken 淡o左d,重有d「鞋」;不過d 車厘茄就好sweet,d 燒ham 都好香好鹹隨餐附送一片蒜蓉包,有honey畀你擦 (竟然o吾係butter)
Oh no,成成又要o係12:00上課

個賣相紅紅綠綠,幾吸引,幾fresh

2007-01-15 18 瀏覽
聖誕前, Cafe O 在謝菲道六國酒店附近開了新的分店, 連同對面的Subway, 隔壁的Delaney's, 轉角的Cul-De-Sac 及Ebeneezer's Kebabs, 盧押道的Frying Pan, 再過一點的Big Ernie's Diner...不用數到星街, 這區已經像個小蘭桂坊了. 晚上的Cafe O 桌上放有燭光, 氣氛竟然有點浪漫, 但不老土, 因為店內播的是Clubbing 類歌曲, 常到中環店的人會明白. 這店前身是San Francisco Coffee, 改裝後店面好像更寬.點了一個是日Square Pizza, 口味是Chicken Pesto. 飲品選7th Heaven, 它是我光顧Cafe O 的最大理由, 你能想像將菠蘿、薑及芫茜混合是什麼味道嗎?好好味囉.Square Pizza 味道比中環及上環店更好, 燒得更脆. 7th Heaven 是水準之作, 下次想點個1 Litre 裝試試看.與店主傾過, 建議將$78 Lunch Special(pizza + soup + bottled drink)改為All Day Special.

與店主傾過, 建議將$78 Lunch Special(pizza + soup + bottled drink)改為All Day Special. 討論時發現, 灣仔真是一個有趣的地方, 不同時間有不同的人聚集. 早上有白領一族, 晚上有外藉人士, 大家的消費模式與期望大不同. 如果可以將套餐改為全日供應, 可吸引更多人來光顧啦.