2015-05-14 2486 瀏覽
其實我都幾鐘意樓上cafe,唔洗同人逼,又可以同朋友傾計玩下card game咁,好relax。今次去咗一間話有貓貓嘅cafe去睇下,好似好有吸引力咁;呢間Cafe Idea係旺角先施大廈。入到去覺得環境唔錯,有relax感覺。但係唔見有貓嘅蹤影?真係一隻都冇,可能佢地休息啦,有少少失望。有set dinner,價格合理。可愛的貓貓杯香草烤豬仔脾配蝴蝶粉沙律:豬仔脾烤得剛好,肉質嫰,唔覺有香草味,醬汁麻麻;蝴蝶粉沙律無驚喜,因為係用千島醬整,唔會太難食。芝士拿破崙蒜香腸意大利燴飯:味道濃郁,好快好膩。其實等餐等咗一個鐘真係過份咗,仲要話人多?都冇坐滿話人多,真係無言。
有set dinner,價格合理。
可愛的貓貓杯
芝士拿破崙蒜香腸意大利燴飯:味道濃郁,好快好膩。

2015-05-13
之前上網睇呢間貓貓Cafe好似幾正甘啦 甘就打電話去留個位甘啦八點鬆dd打去 行過去20分鐘差唔多有位比我地 基本上都係唔需要點樣等初頭擔心會唔會係得好少人 去到發現唔係wo 都滿座wo熱鬧得黎又未至於好嘈最開心既係一打開門就有隻好得意既英短🐱等緊我地!而且好乖乖 摸下又唔會走個度d員工服務態度都唔錯!一見到我兩個人就知我係岩岩打黎既好有家既感覺之後就一人叫左一個餐 都真系幾抵下 平均每人都係100蚊左右我個餐仲有頭盤(三文魚)、正餐同甜品(雪米慈)又有野飲講下野食啦 我自己就叫左個芝士黑松露扁意大利粉(好似係,唔太記得個名)第一下覺得好好食!不過就好似芝士多過頭💦 味道太膩 食食下就頂唔順😂野飲就叫左個玫瑰味既沙冰之類甘既野 好好味 好香既玫瑰味 不過我就飲得太快😂應該等d冰融一融甘個味道就更加好個意粉最後真系頂唔順就同朋友個餐交換左黎食雞扒飯 個雞扒好脆 而且好多汁 好食過我個個 而且一開始朋友係等埋我個餐先未食住既 雖然等左一陣 但個雞扒都仲係甘脆杯野飲系薄荷朱古力 雖然我就唔多鍾意朱古力 不過個薄荷味都尚算唔錯😄最值得一讚既係個度環境衛生良好!就算有貓貓都唔會話好多毛飛黎飛去而
初頭擔心會唔會係得好少人 去到發現唔係wo 都滿座wo
熱鬧得黎又未至於好嘈
個度d員工服務態度都唔錯!一見到我兩個人就知我係岩岩打黎既
好有家既感覺
我個餐仲有頭盤(三文魚)、正餐同甜品(雪米慈)
又有野飲
應該等d冰融一融甘個味道就更加好
個意粉最後真系頂唔順就同朋友個餐交換左黎食
而且貓貓都好乾淨 唔會點甩毛 睇落有每日做好打理 愛貓之人一定唔可以錯過!
題外話/補充資料: 坐左好耐下 唔會趕你走 離開個陣員工亦都十分之有禮貌 店內都好似有提供Card Games Board Games之類 可以下次叫多d人黎開Party🐒
2015-04-10
1K
2014-11-23 5479 瀏覽
今次係我第一次來cafe idea, 之前search 過 openrice 見到咁多好評就forward 左呢間cafe 比我家姐, 佢試過後大贊~所以今次其實我係抱住幾大期望上來,outcome 果然無令我失望 cafe idea 係先達大廈,成棟舊樓都幾殘,而且因為有幾間賓館係度,所以搭lift 要同班攞住"gip" 既強國人迫 但一上到cafe, 環境真係好舒服,而且雖然有4隻可愛既喵喵,但成間cafe 同佢地既toilet 都好乾淨~仲有成個架既card game~ 雖然係星期六,但唔算好多人... 卡位隔離係玻璃窗,望到下面成個街境,下午有陽光灑入來都幾有feel講到野食啦~ set lunch $88 包埋前菜,飲品加dessert,特飲再加幾蚊前菜有煙三文魚或者cheese 焗蠔一隻,2個都好好味~cheese 蠔好香 如果唔叫set 都係加$15就可以試到啦我地仲叫左個小食併盤,但又係唔記得影相 併盤有薯條,蜜糖腸(超like,像allday breakfast 個種,甜甜地),雞翼,炸蝦...成個併盤既小食都好好味,比我地秒殺左。之前去食其他cafe 小食,有

如果唔叫set 都係加$15就可以試到啦

我地仲叫左個小食併盤,但又係唔記得影相

,比我地秒殺左。

之前去食其他cafe 小食,有d 好明顯係佳x 冷藏炸物,但呢間既併盤真係有誠意好多,推介~

另一個大推既係佢地既烤雞salad

烤雞剛煮起,外皮有d 脆,肉質juicy. 但其實成個salad更令我impressive 既係佢下面d 菜,好鮮甜好fresh~ 真係有驚喜
烤雞salad
主菜推薦忌廉黑松菌帶子炒意粉,真係落足料,好多黑松露

食落好香黑松露, 好match帶子~ 不過真係好creamy,咁大碟食完真係有d 劑 XD
忌廉黑松菌帶子炒意粉
另一碟大推既係xx意大利燴飯(唔記得個名
湯汁把飯煮到好creamy,食落味道比意粉更加濃郁
佢唔係正宗既意大利燴飯,所以唔駛驚佢會夾生
老實講,都係全熟飯岩我口味
意大利燴飯
我地仲有叫肉醬意粉,其實都好好味,不過無咩特別啦
然後來到呢度,都係叫西式spaghetti 或者risotto 好d, 飯唔係唔好味,不過比起來真係失色頹廢好多
飲品方面,呢度既choc 都唔錯,特別like banana choc

但佢既雪x 貓(荔枝,牛奶加xx)就千萬唔好叫啦,太甜

佢既blueberry yogurt 都麻麻地

想穩陣d 叫choc or coffee 實無死,再唔係都可以試下其他喵喵特飲~

最尾再po 幾張我最愛既“豆豆”沙龍照~
真係超elegant 超靚~
仲好乖咁任你摸~
仲有眉毛好霸氣既“仔仔”定“小小”?
題外話/補充資料: 呢度既staff 都好nice~ 見我影緊喵喵相,仲會幫手叫喵喵望鏡頭 XD
2014-11-22
烤雞salad
忌廉黑松菌帶子炒意粉
意大利燴飯
2014-10-25 5474 瀏覽
主要上去原因係睇貓貓一上到去,環境可以,係sofa舊左少少,我諗原因都係啲貓練爪。我地食左set dinner,頭盤煙三文或焗蠔主食食左燴飯。通常燴飯都唔會整得好,更可況cafe普遍難食😂😂但呢到反而可以喎,唔硬,但重味左少少。同埋落左香茅果類野有啲奇怪。之後仲送野飲同糥米糍一粒,幾好
主要上去原因係睇貓貓

我地食左set dinner,頭盤煙三文或焗蠔
但呢到反而可以喎,唔硬,但重味左少少。
同埋落左香茅果類野有啲奇怪。
之後仲送野飲同糥米糍一粒,幾好
2014-10-24
2014-09-11 5207 瀏覽
今日朋友話想食貓cafe,是因為朋友的朋友極力推介,他們同樣都是愛貓之人,所以我朋友就搵左我陪佢一齊去。首先值得一讚的是侍應小姐的服務態度很好,從打電話book位到埋單走人,都好似朋友咁好casual。佢知我地為左4隻貓而來,所以在食飯嗰陣專登用魚杆釣隻假魚引隻貓跳過尼我地旁邊,見到佢東跳跳西跳跳,想捉著條魚但無次捉得中,真係笨得尼又幾搞笑。野食方面就ok好食,但係菜式沒太多驚喜。飲品名全部都用上貓名,很配合cafe主題。臨走前仲有一隻肥貓訓喺門口紙箱,我同friend係咁摸隻肥貓搞醒左佢,但佢竟然唔嬲俾我地摸個夠,最後我地走嗰陣都好滿足。唯一不足的地方就係覺得貓太少,最理想就係有好多貓(10隻以上)走尼走去,可以一路食飯一路同貓玩。

2014-08-15 5163 瀏覽
前日上左去呢間cafe打算同fd慶祝生日。個日就勁大雨係紅雨黎!我個日拎住個蛋糕上去,我開左門口老闆娘見到就即刻過黎幫我拎住個cake。之後我叫距幫我雪住先,我就落去接個fd上黎。我仲叫距幫我係差唔多食完野既時候俾d暗示老闆娘距就拎個cake出黎。距都好好人肯答應左咁我係間cafe到叫左兩款野食同野飲既。真係好好味雖然貴左小小但物有所值!cafe入面仲有好多card game個d挽。又有電視睇真係唔錯。設計又令!真係好舒服!差唔多到左尾聲我就俾d暗個老闆娘啦於是過左陣就拎左個cake出黎距仲同我個fd講happy birthday。真係好nice!!食完之后如果唔係趕時間去第二到既話我地都會坐耐d我地話埋單走既時候老闆娘都話咁快走既?唔坐多陣?外面仲好大雨喎!我地都話唔啦下次再上黎啦!老闆娘送到我地去門口。再問多次真係唔坐多陣?好大雨喎!老闆娘真係好nice!!好唔捨得咁快走!下次一定再去!!
前日上左去呢間cafe打算同fd慶祝生日。個日就勁大雨

老闆娘真係好nice!!
好唔捨得咁快走!下次一定再去!!
2014-08-13
慶祝紀念
生日
平時去開CWB某間貓CAFE多..估唔到最近俾我搵到MK原來都有貓CAFE再睇睇佢FB專頁..2話不說約左D舊同事去食由於我地BOOK左星期一晚...上到去唔係好多人...得2,3枱客..地方算係大..而且訂個陣話想坐梳化位估唔到真係有梳化位坐 一坐低就叫左野食先...頭盤係芝士焗蠔 新鮮出爐熱辣辣...好好食!跟住主菜我叫左蜜糖燒鴨脾配薯菜...而我朋友叫左黑松露意粉...燒鴨脾好好食!! D蜜糖好正!!好似燒雞脾咁好食!!我朋友仲講錯左幾次隻"雞脾"好好食XDDDD 其實自己食緊鴨脾XDDD  D薯條都好好食!又粗又大條..仲要係即炸..好味!至於飲品我叫左杯"喜瑪拉雅貓"的特飲..係蜜瓜+荔枝+蜜糖的飲品..味道都幾甜下..甜品方面有雪糕糯米糍..+$15有藍莓芝士蛋糕/朱古力慕斯蛋糕...我叫左朱古力慕斯蛋糕..蛋糕味道適中唔太甜..但係面頭D CREAM開始變質..應該係放左雪櫃太耐吧黎得CAFE點少得玩BOARD GAME CAFE入面都有唔少BOARD GAME供應俾大家玩..又有免費WIFI..而我同我班FD就一路食住野一路玩大富翁XDDD下次叫多D朋友再黎過

再睇睇佢FB專頁..2話不說約左D舊同事去食

一坐低就叫左野食先...頭盤係芝士焗蠔
 新鮮出爐熱辣辣...好好食!
芝士焗生蠔
喜瑪拉雅貓
藍莓芝士蛋糕
朱古力慕斯蛋糕
2014-08-11 4043 瀏覽
之前試過係度包場幫同事搞Party。今次同朋友黎到旺角,晚飯時間,朋友話係附近搵間cafe食,於是就對佢地推薦哩度。一講係貓貓cafe,朋友已經好有興趣。由於果幢大廈好多單位都做左賓館,人都比較多,相對等時間都頗長。入正題。我地今次叫左三個套餐(each $88,另加一),套餐包頭盤、主菜 (意粉、飯果類)、$38內既特飲(貴過$38就補差額)同埋雪糕糯米糍。最先黎既係佢D特飲。粉紅色既係雪靴貓(士多啤梨+牛奶+……)、漸變藍既係異國短毛貓(乳酸+藍石榴)、透明既係趣致貓(蘆薈+梳打)。每杯都只係$40,跟餐補$2。味道不過不失啦,趣致貓味道比較淡,另外兩杯都頗甜。頭盤方面有兩個選擇,(A)芝士焗生蠔 或者 (B)煙三文魚。煙三文魚拍得住酒店自助餐既水準,有時食到D三文魚有筋,哩度無哩個情況。芝士焗生蠔我就無試到,但朋友就一路食一路話正,我諗都正既。佢有4款主菜揀,我地叫左其中兩款。開頭諗住cafe都係細細碟,我朋友仲講話你唔會預食得飽啦,但我地最後都飽住落樓。首先係芝士辣肉腸肉醬焗薯蓉。相當足料,新鮮熱辣出爐。第二款就係黑松露醬帶子炒意粉。黑松露醬味道好濃,我自己就覺得薯蓉好味D,

入正題。

首先係芝士辣肉腸肉醬焗薯蓉。相當足料,新鮮熱辣出爐。
第二款就係黑松露醬帶子炒意粉。黑松露醬味道好濃,我自己就覺得薯蓉好味D,但朋友都中意黑松露。
等我地食完晒,侍應幫我地收晒碟就上甜品 - 雪糕糯米糍。另外,套餐加錢可以轉芝士蛋糕做甜品,但我地都無轉。雪糕糯米糍就一般放題甜品細細粒果D,都無咩特別。

最後送上貓貓相一張。店內有4隻貓,我地上去時大部分時間都訓緊教。係其中一段時間有1隻貓仔醒左,我地臨走時行過貓櫃,已經見到佢又訓緊。
溫馨提示:貓咪唔好隨便抱,始終貓仔唔中意。
2014-08-10
2014-06-23 4390 瀏覽
之前個朋友介紹我呢間cafe,己經好想去,睇佢影番黎啲貓貓相超得意呀,但個陣要考試所以冇得上去玩。啱啱考完試即刻約埋班愛貓的同學 去玩貓貓輕鬆下。佢地平日12個人就可以包半場,於是我地16個就包左半場,有7盆嘢食,嘢飲有任飲或者兩杯特飲。我地揀左任飲,仲有甜品雪糕糯米糍。因為cafe推出左個折扣,我地玩左3個鐘頭,每人都係70蚊炸,好抵呀。當日book左中午1:00-4:00,我地準時上到去,一入門口,即見到隻黑白肥貓係門口等緊我地,仲有2隻灰白色的貓係灘左係枱面度,我同d同學即刻嘩鬼叫,爭住要同佢地影相,原本清靜的cafe就因為我地而變得嘈吵。好彩cafe啱啱先開門仲未有其他客人。另一隻5個月大的貓BB勁得意,一d都唔怕人。店員話我地知要見佢地4隻出哂黎,依個時間就最好,我地真係好彩。玩左一輪貓貓終於捨得坐底,因為我地包半場,安排左近窗位一個高檯,好有自己空間,侍應都好細心問我地飲咩嘢同埋幾點出嘢食,坐左15分鐘到開始有其他客人,我地隔離有兩個客人坐底問店員邊個位可以食煙,店員話全面禁煙,食煙要出門口食,我地當堂放心哂,因為上網有人話呢到有人食煙,我地都有d擔心。講番食物,朋友介紹

玩左一輪貓貓終於捨得坐底,因為我地包半場,安排左
近窗位一個高檯,好有自己空間,侍應都好細心問我地飲咩嘢同埋幾點出嘢食,坐左15分鐘到開始有其他客人,我地隔離有兩個客人坐底問店員邊個位可以食煙,店員話全面禁煙,食煙要出門口食,我地當堂放心哂,因為上網有人話呢到有人食煙,我地都有d擔心。講番食物,朋友介紹個陣都話呢度d嘢食水準唔錯,份量又大,真係冇講錯,千島汁焗雞扒長通粉,淨係個賣相都好吸引,好足料同大盆,
蜜糖焗雞亦
千島汁焗雞扒長通粉,
什果沙律
蜜糖焗雞亦,超好味,一陣就K.O左,我地覺得個雞亦好好食,問個店員先知,因為佢地係用蜂蜜焗所以特別香,什果沙律都有驚喜,原本以為係罐頭什果,點知一上枱見到竟然係鮮什果,食飽飽見到貓貓番左玻璃櫃訓覺。我地唯有玩game,個到成個櫃的card
game,實有嘢啱玩。好滿足的一日,走個陣都要摸下佢地先走。
題外話/補充資料: 睇佢地個menu都有好多一人餐,,四人餐,十人餐,都好吸引,下次一定要再黎試下其他嘢。店員態度好好,我地同貓貓影相個陣佢地會幫手引貓貓望鏡頭,唔該哂
2014-06-18
慶祝紀念
紀念日
  • 蜜糖焗雞亦
  • 千島汁焗雞扒長通粉
  • 什果沙律
2013-10-04 5931 瀏覽
已經o黎過幾次,上一次去都已經係今年年頭,見朋友話約食飯,我又想坐得舒服d,所以又諗起呢間cafe idea,book位時要求要窗邊梳化位,但被拒絕了,話安排唔到,不過我都係照去,去到時又突然間話可以幫我安排到,超開心呀~~今次去到d貓貓都訓哂,不過之前上來d貓貓都唔係好活躍,我都係想搵個地方傾下偈食下飯,其實佢個餐牌同以前好似冇咩分別,呢樣野要改進一下,如果唔係要keep住上o黎食都好難!講返食物先~~叫左兩個set dinner ,有前菜,主菜及飲品,之後再叫多兩款小食焦糖朱古力咖啡,唔太甜,沖得幾好飲,咖啡味又唔會太苦!芒果沙冰,我冇飲過,不過應該都唔差,因朋友好快就飲哂前菜係煙三魚同芝士焗蠔,冇咩特別,因為都好難會唔好食~~主菜豬肋骨,其實份量係小左d o既,朋友都唔夠食,賣相都唔錯!我o既主菜係黑松露帶子貝忌廉抄意粉, 一上檯就比個賣相吸引左,亦都有好香o既松露味道,不過覺得較濕左小小,好似會意粉咁,如果朝身返d會好好多,但其實可能係忌廉o既關係,食到一半都覺得飽!小食有芝士焗煙肉薯蓉,我本人唔係好食芝士,但呢個芝士味唔太濃,所以我覺得幾o岩我食!炸雞軟骨,賣相好似炸過龍咁,

焦糖朱古力咖啡
焦糖朱古力咖啡,唔太甜,沖得幾好飲,咖啡味又唔會太苦!
芒果沙冰
芒果沙冰,我冇飲過,不過應該都唔差,因朋友好快就飲哂
前菜係煙三魚同芝士焗蠔,冇咩特別,因為都好難會唔好食~~
煙三文魚及芝士焗蠔
雜腸拼豬肋骨
黑松露帶子貝忌廉抄意粉
芝士煙肉焗薯蓉
炸雞軟骨,賣相好似炸過龍咁,但食落又唔係喎,幾好味!
炸雞軟骨
題外話/補充資料: 始終係cafe,待應小d,所以要杯水都耐d,不過呢度好處係唔會趕人走,你鍾意坐幾耐都得!
2013-09-30
焦糖朱古力咖啡
黑松露帶子貝忌廉抄意粉
炸雞軟骨
2013-09-29 5017 瀏覽
第一次去貓貓CAFE~打過去諗住BK位但佢話約2點就唔洗BK.唔洗等位就入得,但係卡位有人BK左=_=又話唔洗BK位既...環境一般,有點舊同好黑既感覺啲野食冇乜特別,偏貴.我點左焗芝士茄汁海鮮意粉,味道唔錯,普通PIZZAHUT既肉醬意粉味好快有得食~飲品叫左青蘋果乳酸,比較保險好可惜既係有兩隻貓係玻璃櫃入面訓教冇出黎,仲有呢隻就係出面訓教冇理人~最差既係冇劃分吸煙區同非吸煙區!!隔隔離枱啲人食煙不停地吹到過黎,通風設施麻麻

環境一般,有點舊同好黑既感覺
啲野食冇乜特別,偏貴.
好快有得食~
焗芝士茄汁海鮮意粉
飲品叫左青蘋果乳酸,比較保險
青蘋果乳酸

最差既係冇劃分吸煙區同非吸煙區!!
隔隔離枱啲人食煙不停地吹到過黎,通風設施麻麻

2013-09-28
焗芝士茄汁海鮮意粉
青蘋果乳酸
2013-08-08 3867 瀏覽
屋企附近有間貓Cafe,同左中意扁口扁面貓(異國短毛)朋友上去玩,順便黎探我隻小狗加菲。肉燥豬頸肉飯($68連$38飲品):個肉燥賣相有D似嘔吐物,唔似食開果D-.-豬頸肉脆但薄且冇味。有DD雜菜,太好了!左起:蜂蜜綠茶、巨蜂提子乳酸、香蕉梳打我飲蜂蜜綠茶,覺得太甜;友人飲巨蜂提子乳酸,話有藥水味However,醉翁之意不在酒...有3隻大貓,好肥呀,巨型過我隻狗!!但唔多同人玩囉,貓就是這樣高竇!!PS:小狗加菲人生路王熟,依然夠薑偷食人地D貓糧,叻仔!

左起:蜂蜜綠茶、巨蜂提子乳酸、香蕉梳打
我飲蜂蜜綠茶,覺得太甜;友人飲巨蜂提子乳酸,話有藥水味
However,醉翁之意不在酒...

PS:小狗加菲人生路王熟,依然夠薑偷食人地D貓糧,叻仔!
2013-03-09 2095 瀏覽
見有日得行咪同男友上去呢間Cafe (閒日上去,非lunch時間)地方唔算難搵我地心懷喜歡禁上去但一去到就...地方唔算細既但d貓貓係晒玻璃櫃入面...無得玩禁個女侍應就帶我地去窗邊位坐我地叫左一個肉燥飯一長通粉都唔係等好耐就到喇個長通粉都幾好食既但個飯真係好唔掂肉燥味好淡野飲叫左暹羅貓同蜜瓜梳打都唔錯既最差既地方係個場可以食煙其他枱既人枱枱都揸住支煙煲完一支又一支加上通風唔係幾好焗住食二手煙所以成餐都唔係食得禁舒服走果時仲成身煙味諗返d貓貓全日都要吸住d二手煙真係好慘...我諗我都唔會再來..
地方唔算難搵
我地心懷喜歡禁上去
但一去到就...

地方唔算細既

加上通風唔係幾好
焗住食二手煙

所以成餐都唔係食得禁舒服
走果時仲成身煙味

諗返d貓貓全日都要吸住d二手煙真係好慘...
我諗我都唔會再來..
2013-03-06
2012-08-03 1721 瀏覽
第一次寫,有咩唔好唔好見怪。點解上去?朋友介紹既,無野做就上去睇下咩料。店內如何?黑色內裡,頗小面績,9-10張台到啦。上到去有3隻喵喵,但無理過我。過程:上到去朋友行過龍,因為無指示,好彩我搵到。入到去本來有人係梳化都既,但見我地有5人,所以叫佢地讓俾我地。睇menu,飲品幾貴,單一杯要38-40,一個餐呢,最平3X(少量)-5X/6X(大量)。我岩岩食完Lunch,所以就單叫一杯40蚊既野飲。佢地有d叫餐。咁等野食,我地就拎左d Games黎玩,果度都有好多野玩既。D野食黎得ok快! 我地掛住玩,無理過隻喵喵,因為佢根本唔會過黎理你。6點就走左,因為佢地遲D有包場。總結:唔錯,但搭lift搭太耐,落去行樓梯方便D。野食唔錯,即整既。 但同老闆們很小交流。間野俾食煙(好多都有既),但通風唔夠。 分數: 75/100謝謝。p.s. 無影相,下次再去再補番俾大家啦。
第一次寫,有咩唔好唔好見怪。

點解上去?
朋友介紹既,無野做就上去睇下咩料。

店內如何?

過程:
上到去朋友行過龍,因為無指示,好彩我搵到。

6點就走左,因為佢地遲D有包場。

總結:

唔錯,但搭lift搭太耐,落去行樓梯方便D。
野食唔錯,即整既。 但同老闆們很小交流。
間野俾食煙(好多都有既),但通風唔夠。

分數: 75/100

謝謝。

p.s. 無影相,下次再去再補番俾大家啦。
2012-08-02
  • 小食拼盤
很喜歡貓貓,所以呢次專登上網搵一D有貓貓既CAFE。呢間CAFE就在旺角,非常方便,唔洗過海。下午四點多一上到去,CAFE環境不算很大,這個鐘數人好多,我地坐低之後就FULL場了。不過都因為面積小,所以隔離再隔離既大枱係到玩GAME好興奮果陣就有D嘈。我地坐既二人細枱都略嫌有D迫囉...我地叫既野食,葡燒汁帆立貝和蝦多士。本身仲好想試下和果子,不過費事叫得太多,唯有下次再去試其他野食。服務不錯,女侍應禮貌很足。仲有兩杯野飲我朋友果杯應該係柑桔梳打,我果杯係趣緻貓,其實就係峰蜜蘆薈梳打,我果杯幾好飲,但我朋友果杯就淡左少少如果單叫野飲同小食真係貴左D,兩個人埋單一百七十幾,其實都夠叫個套餐好過,先80蚊。不過小食套餐有限住款式,另外有D小食就無套餐揀,都要單叫。入面都有D岩兩個人玩既GAMECAFE入面有兩部掛牆電視,播電影,呃,不過這樣太吸引注意力...有時候顧住望電視,背住我坐既FD就無得睇..本身好想叫朱古力曲奇蛋糕,但賣晒,唯有叫心太軟。上碟果陣熱呼呼的。(單叫蛋糕應該是32蚊)另外一隻貓貓,好得意,差不多在我地坐到最後果陣,呢隻貓先醒左然後自己走出黎雖然貓貓們不算很活躍,牠們休

很喜歡貓貓,所以呢次專登上網搵一D有貓貓既CAFE。
呢間CAFE就在旺角,非常方便,唔洗過海。

我地坐既二人細枱都略嫌有D迫囉...
葡燒汁帆立貝
蝦多士
我地叫既野食,葡燒汁帆立貝和蝦多士。

服務不錯,女侍應禮貌很足。
趣緻貓
仲有兩杯野飲

不過小食套餐有限住款式,另外有D小食就無套餐揀,都要單叫。
入面都有D岩兩個人玩既GAME
(單叫蛋糕應該是32蚊)

[IMG:7

一入到門口,最先見到既係呢隻貓貓。
後面佢又走落去地下。
大概店內人很多,很嘈,另外兩隻貓就一直在玻璃櫃入面ZZZZZZ

肯比我地摸^^ 呵呵

雖然貓貓們不算很活躍,牠們休息的地方都是近門口那邊,所以顧客如果想要跟貓貓玩就要行過去啦。
後尾有兩個人黎左坐我地右邊,他們自己都帶左隻貓黎,呵呵,灰色的。

我都想再上去多次,試下其他野食。

2012-07-07
葡燒汁帆立貝