2023-10-12 35 瀏覽
隱世小店意大利餐廳平時嚟九龍城通常都係食泰國嘢,今次路過搵食見到呢間好簡約嘅餐廳,吸引咗我入去,一入到去已經係播着柔和嘅音樂,唔係奢華嘅裝修,但係有一份簡約美,古典優雅嘅感覺,奶黃色嘅牆上掛着唔同嘅油畫,彷彿將我帶到去歐洲小店Starter 點了洋蔥湯,周打魚湯配蒜蓉包,仲有炸軟殼蟹同焗牛油果蟹肉既藜麥雜菜肉沙律,周打魚湯有驚喜,入面真係有蜆🤩真材實料,蒜蓉包焗得好脆,starting 已經feel 到食物質素不錯。Main 揀左煎豬鞍配蘋果芥末同燒美國封門柳扒,本身我係牛魔王😆但今次真係要讚下個豬鞍🤤平時唔揀豬因為怕佢鞋口,但呢個豬鞍軟嫩滑爽, 有嚼勁也不會太油膩😁好味最後又點少得飲返杯西班牙特飲,平時唔係點飲酒嘅朋友都可以試吓,因為好似果汁咁好易入口,喜歡飲酒嘅朋友都可以帶自己嘅走來飲,飲返少少酒先夠圓滿㗎嘛😊

隱世小店意大利餐廳

• 煎豬鞍配蘋果芥末
2023-09-28 56 瀏覽
今晚入左九龍城試吓一間意大利餐廳,圓拱大門好有特色,一入門口就見到華麗既吊燈,店內裝潢主要用上奶黃色格調,牆上掛有抽家派畫作,充滿住藝術氣息。我地點左2份 SET DINNER,是日餐湯揀左蘑菇湯同埋洋葱湯,蘑菇湯香濃得黎又唔會太重口味,洋蔥湯非常清甜,仲有好多洋蔥片。蒜蓉包外脆內軟,蒜蓉味道夠。蟹肉蘑菇布甸沙律/軟殼蟹沙律沙律菜用上羽衣甘藍,搭配黑醋同埋柚子醋,酸甜適中,蟹肉磨菇布甸蟹肉份量好多,每啖都食到鮮嫩既蟹肉,軟殼蟹炸得外脆内軟,配上沙律,清爽得黎又不失飽足感。煎豬鞍配蘋果芥末 豬鞍煎得剛剛好,外皮煎得微焦,内裡卻保持了豬肉的嫩滑,搭配蘋果芥末非常清新,口感層次感豐富。燒美國封門柳扒美國封門柳扒要左medium 熟成度,牛肉味極為濃都,肉質軟腍,配菜用左蕃薯條,入口甜甜地。

蟹肉蘑菇布甸沙律/軟殼蟹沙律
蟹肉蘑菇布甸沙律
軟殼蟹沙律

2023-09-27
蟹肉蘑菇布甸沙律
軟殼蟹沙律
2023-09-26 31 瀏覽
到左九龍城搵食時間平時九龍城食開泰菜多西餐又真係第一次🤭一於試下呢間店內外都好有格調既西餐店內充滿掛畫 好有藝術感叫左個set dinner✨是日餐湯-雜菌忌廉湯配蒜蒜包蒜蓉包外脆內軟 再點上集菌湯 味覺豐富✨藜麥雜菜沙律(焗牛油果蟹肉)好少有套餐會有沙律同湯 通常係二選一藜麥沙律感覺上比較健康牛油果加上蟹肉其實都係絕配而且焗牛油果都好特別✨燒焗牛仔膝$308牛仔膝我都好似第一次食🫢又幾好食 啲肉都唔會特別熟或生另外配菜有炸番薯條番薯條好出色 好脆✨意式焗乳豬$308乳豬個皮真心脆 肉亦都真心滑簡直係不得不推介如果我黎再食我都會係揀佢😁✨木糠布甸$68質感軟滑好特別同一般食開嘅木糠布丁唔同
到左九龍城搵食時間
平時九龍城食開泰菜多
西餐又真係第一次🤭
一於試下呢間店內外都好有格調既西餐
店內充滿掛畫 好有藝術感

叫左個set dinner

✨是日餐湯-雜菌忌廉湯配蒜蒜包
蒜蓉包外脆內軟 再點上集菌湯 味覺豐富

✨藜麥雜菜沙律(焗牛油果蟹肉)
好少有套餐會有沙律同湯 通常係二選一

質感軟滑好特別
同一般食開嘅木糠布丁唔同
  • 意式焗乳豬
2023-09-26 305 瀏覽
寧靜優雅的西班牙菜🌸雜菇忌廉湯🌟🌟🌟🌟🌟濃郁菇味,滑身忌廉湯🌸牛油果乳酪醬軟殼蟹配藜麥雜菜沙律🌟🌟🌟🌟🌟新鮮沙律菜及爽脆羽衣甘藍,牛油果乳酪入口有種芥未既味道,超脆而大隻軟殼蟹。🌸焗松露蟹肉蛋配藜麥雜菜沙律🌟🌟🌟🌟🌟濃郁松露味,滿滿蟹肉配滑身蛋,新鮮爽脆沙律菜🌸煎豬鞍配蘋果芥末🌟🌟🌟🌟🌟厚切豬鞍,肉質粉嫩,表面仲有香甜解膩蘋果芥末,配香脆蕃薯條。🌸意式焗乳豬🌟🌟🌟🌟🌟超脆表面,超juice又粉嫩肉質,爆晒肉汁,小編超鐘意呀!🌸紅酒🌸白酒======詳情======Cafe Gabbana (九龍城)九龍城南角道62號地舖==================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #九龍城美食 #九龍城好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #意式焗乳豬 #煎豬鞍配蘋果芥末 #牛油果乳酪醬軟殼蟹 #焗松露蟹肉蛋 #藜麥雜菜沙律 #西班牙菜 #南角道 #CafeGabbana
寧靜優雅的西班牙菜

🌸雜菇忌廉湯🌟🌟🌟🌟🌟
濃郁菇味,滑身忌廉湯

🌸牛油果乳酪醬軟殼蟹配藜麥雜菜沙律🌟🌟🌟🌟🌟

🌸焗松露蟹肉蛋配藜麥雜菜沙律🌟🌟🌟🌟🌟
濃郁松露味,滿滿蟹肉配滑身蛋,新鮮爽脆沙律菜

🌸煎豬鞍配蘋果芥末🌟🌟🌟🌟🌟

🌸意式焗乳豬🌟🌟🌟🌟🌟
超脆表面,超juice又粉嫩肉質,爆晒肉汁,小編超鐘意呀!

🌸紅酒
🌸白酒

======詳情======
Cafe Gabbana (九龍城)
九龍城南角道62號地舖
==================

2023-09-21
  • 意式焗乳豬
  • 煎豬鞍配芥末蘋果
2023-09-25 38 瀏覽
今天跟朋友到九龍城幫襯了Cafe Gabbana,餐廳有很多畫作,為用餐體驗增添色彩,更具文藝氣息。洋蔥湯🫕🫕口感和味道濃郁。洋蔥被緩慢烹煮,使其釋放出甜味,並與高湯的鮮美融合在一起,是一道令人滿意的開胃菜。藜麥雜菜沙拉🥗🥗分別有三文魚或焗芝士蘑菇作配菜,三文魚清新鮮美,焗芝士蘑菇味道濃郁,將藜麥與各種新鮮的蔬菜混合在一起,這道沙拉不僅味道美味,還提供了豐富的營養素,是一道健康的選擇。燒美國封門柳🐮🐮以美國封門柳肉為主要食材的菜餚。封門柳富含脂肪和肌肉紋理,經過燒烤、煎製,提高了它的口感和味道,具有濃郁的肉香和嫩滑的口感,配上甜甜的蕃薯條,十分美味滿足。西班牙紅蝦意粉🍝🍝以西班牙紅蝦和意粉為主要食材,結合了地中海風味和意大利面食的特色。紅蝦與意粉一起搭配,並加入一些香料、蔬菜和調味料,以增添風味。具有豐富的海鮮味道和濃郁的醬汁,讓人垂涎欲滴。西班牙特飲🍹🍹朋友點了一杯,混有很多果肉的紅酒,表示果香味濃,容易入口,由於我要駕車,未能一試,帶點可惜,因為朋友的確大讚味美。Cafe Gabbana地址:九龍城南角道62號地舖

洋蔥湯🫕🫕

藜麥雜菜沙拉🥗🥗

燒美國封門柳🐮🐮

西班牙紅蝦意粉🍝🍝

西班牙特飲🍹🍹

Cafe Gabbana
地址:九龍城南角道62號地舖
為食妹到宋王臺尋找神秘用心法國菜廚師用心烹調的食物,為食妹和Puffy一定會感受到,因為為食組合就是為了美食而存在!這次有機會來到宋王臺/九龍城一間隱藏的西餐廳,覺得就是平價的法國菜,整體來說為食組合覺得都幾好,明顯感受到食物的質素~洋蔥湯配蒜蓉包十分用心處理的洋蔥湯,將洋蔥的甜味都煮出來,洋蔥絲亦煮得相當軟身,加上極為酥脆的蒜蓉包作為前菜相當合格~黑松露焗菇菌及炸軟殼蟹沙律沙律菜用上黑醋調味~各自配上黑松露焗菇菌和炸軟殼蟹,前者明顯焗得入味充滿黑松露,後者完全沒有油脂感~豬鞍配蘋果芥末基本上就是每位客人都會選擇的Signature~豬鞍應該有一吋厚,煎得剛剛好,嫩滑多汁,沾上蘋果芥末醬超正!鮮蠔墨魚汁飯另一道有驚喜的主食,非常好味道的意大利飯,蠔肉鮮甜肥美又不會有海水味,墨魚汁飯的濃度適中不會太濕身,份量又多~餐酒:白酒2杯Cafe Gabbana九龍城南角道62號地舖#宋王臺 #為食妹 #fatty #puffy #九龍城 #Cafegabbana #墨魚汁飯 #豬鞍 #蘋果芥末醬 #黑松露 #洋蔥湯 #蒜蓉包 #法國菜 #西餐 #香港 #炸軟殼蟹 #沙律 #bunny #九月 #
為食妹到宋王臺尋找神秘用心法國菜

洋蔥湯配蒜蓉包

黑松露焗菇菌及炸軟殼蟹沙律

豬鞍配蘋果芥末

鮮蠔墨魚汁飯

餐酒:白酒2杯

Cafe Gabbana
九龍城南角道62號地舖

#宋王臺 #為食妹 #fatty #puffy #九龍城 #Cafegabbana #墨魚汁飯 #豬鞍 #蘋果芥末醬 #黑松露 #洋蔥湯 #蒜蓉包 #法國菜 #西餐 #香港 #炸軟殼蟹 #沙律 #bunny #九月 #晚餐 #Kowlooncity
2023-09-24
20 分鐘 (堂食)
1K
2023-09-22 17 瀏覽
這家在九龍城意大利小餐館100%隱世走到南角道盡頭看到個圓拱門就是了從門外到餐廳內部都像走進意大利的家庭式餐廳般鵝黃色調與牆上掛畫及吊燈裝修窗前一大排紅酒瓶整齊排列,是個很raw但又很地道的裝飾室外也個小小後花園伴隨著那小佈置與太陽傘那小角落的異國情懷特別濃厚無花果撻must have 簡單的製作 — 酥皮舖上新鮮無花果再簡單調味焗好後香甜自然釋出中間放個雪糕球是個簡單温暖但很有質感的「飯後甜」另外牛扒與豬鞍都值得推介兩道main course 都形聲色俱備特別是豬鞍不負招牌之名,嫩滑多汁舖面的蘋果芥末大概是餐廳特調的酸甜度平衡,配豬鞍剛好另外焗牛油果蟹肉與法式焗田螺份量蠻大的這價位親民吃意大利菜,CP值很高嘞~上文提及無花果撻獨立看有4分加上其他食物與價位整體就是4.5
這家在九龍城意大利小餐館100%隱世

走到南角道盡頭看到個圓拱門就是了

從門外到餐廳內部都像走進意大利的家庭式餐廳般

鵝黃色調與牆上掛畫及吊燈裝修

窗前一大排紅酒瓶整齊排列,是個很raw但又很地道的裝飾

室外也個小小後花園

伴隨著那小佈置與太陽傘

那小角落的異國情懷特別濃厚

無花果撻must have

簡單的製作 — 酥皮舖上新鮮無花果再簡單調味

焗好後香甜自然釋出

中間放個雪糕球

是個簡單温暖但很有質感的「飯後甜」

另外牛扒與豬鞍都值得推介

兩道main course 都形聲色俱備

特別是豬鞍不負招牌之名,嫩滑多汁

舖面的蘋果芥末大概是餐廳特調的

酸甜度平衡,配豬鞍剛好

另外焗牛油果蟹肉與法式焗田螺份量蠻大的

這價位親民吃意大利菜,CP值很高嘞~

上文提及無花果撻獨立看有4分

加上其他食物與價位

整體就是4.5
2023-09-19 26 瀏覽
又一日唔想煮飯食咗太多日泰國嘢所以今次揀咗西餐佢既dinner set 都唔貴 $308/位我哋叫咗2個set share 餐湯今日有兩款揀,一個係洋蔥湯,一個係蘑菇湯兩碗嘅味道都十分之濃郁,真材實料配埋新鮮熱辣辣嘅蒜蓉包,佢個蒜蓉包放左好少好少既煙肉粒粒,令到佢更加好食! 藜嘜雜菜沙律 一個配smoke salmon 一個配焗牛油果蟹肉先講個沙律,佢係十萬級有誠意入邊有羽衣甘藍,仲要係好嫩既!呢個就值得加分啦佢個汁除咗黑醋仲有柚子醋,又係好有心機!而焗牛油果蟹肉 ,面頭有芝士燒係面,再加上多多蟹肉,好食🤤到主菜啦牛肉愛好者既我 諗都唔使諗就揀 燒美國封門柳扒燒到好香,而且又medium,唔會太熟,肉味超濃呀!而配菜既薯角,翠肉瓜都恰到好處 🤤🤤另外個 煎豬鞍配蘋果芥末呢個真心超推薦! 咁多種肉入面我最唔好豬肉,但係呢個世一!超厚肉!唔肥膩!超juicy!真係估佢唔到咁出色!個汁又配得啱啱好,甜甜地,帶到肉味又唔搶!🤓🤓而餐飲加左$40 配紅酒,呢個價錢紅酒黎講,抵比既,有少少提子既甜味,又順滑仲有,呢間餐廳一入去好似畫廊咁,好多靚畫,由野食到環境,真心feel到佢幾有heart 值得
又一日唔想煮飯
食咗太多日泰國嘢
所以今次揀咗西餐

佢既dinner set 都唔貴 $308/位
我哋叫咗2個set share

餐湯今日有兩款揀,一個係洋蔥湯,一個係蘑菇湯
兩碗嘅味道都十分之濃郁,真材實料

藜嘜雜菜沙律
一個配smoke salmon

一個配焗牛油果蟹肉

先講個沙律,佢係十萬級有誠意
入邊有羽衣甘藍,仲要係好嫩既!呢個就值得加分啦
佢個汁除咗黑醋仲有柚子醋,又係好有心機!
而焗牛油果蟹肉 ,面頭有芝士燒係面,再加上多多蟹肉,好食🤤

到主菜啦
牛肉愛好者既我 諗都唔使諗就揀 燒美國封門柳扒
燒到好香,而且又medium,唔會太熟,肉味超濃呀!
而配菜既薯角,翠肉瓜都恰到好處 🤤🤤

另外個 煎豬鞍配蘋果芥末
呢個真心超推薦! 咁多種肉入面我最唔好豬肉,但係呢個世一!
超厚肉!唔肥膩!超juicy!
真係估佢唔到咁出色!
個汁又配得啱啱好,甜甜地,帶到肉味又唔搶!
🤓🤓

值得encore !
大家不妨一試
2023-09-18 26 瀏覽
男朋友仔今日帶咗我黎九龍城食飯,竟然係一間好有氣氛嘅西餐廳🍴,估唔到九龍城除咗泰國菜好食,西餐都相當有質素🥰叫左兩杯house wine 🍷兩個set dinner 🍽️ 蘑菇湯非常濃郁又creamy☺️配埋熱辣辣嘅蒜蓉包,為今晚晚餐打開序幕❤️沙律🥗配蟹肉牛油果🥑: 蟹肉好鮮甜加埋面嘅芝士🧀️,愈食愈好味!沙律🥗配香草焗蝸牛😎:蝸牛固然好食,估唔到佢嘅薯蓉做得更加好,牛油味剛好奶味又濃😋主菜鹹豬手:外皮香脆到不得了,啲肉又醃得剛剛好,兩者一齊食,雙重口感!再加埋佢嘅酸洋蔥😚中和鹹豬手嘅鹹味,真係冇得頂!封門柳:煎得相當靚,五成熟剛剛好😍肉味重又滑嫩!配菜亦出色,特別鍾意佢嘅炸番薯條😎係非常之香甜😎木糠布甸:甜品🍮作結尾,唔會過甜,又可以滿足個甜品胃☺️啱晒我🥰呢度嘅用餐經驗非常之好,一定有下次!

呢度嘅用餐經驗非常之好,一定有下次!
2023-09-14
2023-09-17 45 瀏覽
A hidden gem in kowloon cityCafé Gabbana has a two-storey high ceiling and art deco interior Spacious and comfy seatingsBudget $800/2-Soup of the DayLove the classic onion soup Onions are gently fried and then cooked in meat stock, served with toasted bread-Baked Crab meat AvocadoCrab Stuffed Avocado is a favorite of mine as a light starter that’s healthy, filling, and delicious. crab goes particularly well with the richness that avocado has.-French Escargot cooked in a butter and parsley sauce
A hidden gem in kowloon city
Spacious and comfy seatings

Budget $800/2

-Soup of the Day
Love the classic onion soup

-Baked Crab meat Avocado

-French Escargot
a delectable and rich appetizer
Definitely a great way to experience French cuisine

-Pork Chop with Creamy Apple Mustard sauce
Tender, browned pork chops bathed in a creamy mustard sauce.
Generous portion
The potato wedges were equally awesome

-slow Roasted Pork Ribs Orange sauce
Slightly chewy pork ribs
Just Cooked to give you a hint of pinkish flesh
The orange Jus was in great harmony with the ribs

Coffee or tea
2023-09-13 31 瀏覽
這間位於九龍城的Café Gabbana,晚市主打意大利菜,有多款的小食、薄餅、扒及意粉等,還有多款紅白酒供應,可以同朋友聚會的好地方。先點了杯紅白酒。蘑菇湯香濃蘑菇味,質感幼滑,配上香脆熱辣的蒜茸多士。焗牛油果蟹肉藜麥雜菜沙律黑醋沙律香甜開胃,牛油果焗至軟身,表面舖上芝士蟹肉。煎豬鞍配蘋果芥末豬鞍煎至剛熟,表面舖滿了火炙過的蘋果蓉,豬鞍肉汁豐富而且嫩腍。意大利蝦麵蝦麵入口濃郁的蝦膏鮮味,意粉爽口,是必食推介。黑松露風乾火腿薄餅薄餅是酥皮底,鬆脆又好味,中間還夾著黑松露,表面舖滿了芝士及巴馬火腿。

先點了杯紅白酒。

蘑菇湯
香濃蘑菇味,質感幼滑,配上香脆熱辣的蒜茸多士。

焗牛油果蟹肉藜麥雜菜沙律
黑醋沙律香甜開胃,牛油果焗至軟身,表面舖上芝士蟹肉。

意大利蝦麵
蝦麵入口濃郁的蝦膏鮮味,意粉爽口,是必食推介。

黑松露風乾火腿薄餅
2023-09-10 280 瀏覽
平時都喜愛到九龍城搵食除左泰國菜外 其實九龍城有好多出色的西餐廳呢間就係其中一間餐廳門面純白色外牆 唔算顯眼但走入餐廳格調非常有情調紅磚及奶黃色的色調 溫暖及柔和的感覺好適合靜靜地享受周打蜆湯配蒜蓉包開左個好的序幕濃郁的周打蜆湯 內有一粒粒蜆肉配埋非常香脆的蒜蓉包 絕配飲品叫左杯紅酒🍷和青檸梳打🍹紅酒口感醇厚青檸梳打的清新口感與各款主菜非常之夾黑松露蟹肉薄餅 $168很喜歡呢款薄脆的餅底松露香氣濃郁 配埋面頭的芝士好快已經食左幾件意式焗乳豬 $308最期待的就係呢道乳豬!一客有6件果然無令我失望肉質鮮嫩 一層脆外皮 一層脂肪 一層肉烤製得恰到好處意大利蝦面 $168呢個蝦麵一定要試!濃郁到不得了的蝦味但又可以保持好清爽的味道彈牙的麵條索哂蝦的精華配埋兩隻燒蝦鍾意食蝦的你一定會鍾意Apple Pie $98蘋果批外酥內軟甜蜜的蘋果和酥脆的餅底甜美的結尾
平時都喜愛到九龍城搵食

好快已經食左幾件
意式焗乳豬
意式焗乳豬

意式焗乳豬 $308
最期待的就係呢道乳豬!
一客有6件
果然無令我失望
肉質鮮嫩
一層脆外皮 一層脂肪 一層肉
烤製得恰到好處
意大利蝦面
意大利蝦面

意大利蝦面 $168
呢個蝦麵一定要試!
濃郁到不得了的蝦味

蘋果批外酥內軟
甜蜜的蘋果和酥脆的餅底
甜美的結尾
2023-09-08 38 瀏覽
📍Cafe Gabbana (九龍城)👩🏻平時成日喺九龍城食嘢,但完全唔知有間咁有心思嘅西餐。環境夠靜夠舒服,食物係高級私房菜水準。✨Dinner Set $308🔸是日餐湯牛肉雜菜湯酸甜開胃,有唔少牛肉粒所以特別鮮甜。🔸藜麥雜菜沙律🔸焗牛油果蟹肉沙律嘅份量好多,一份都夠兩個人share。焗牛油果蟹肉味道有驚喜,牛油果🥑、芝士🧀、蟹肉🦀️嘅味道完美融合,而且一啲油膩感都冇。🔸燒焗牛仔膝牛仔焗到半熟狀態,肉質軟腍又有啲軟滑嘅筋位。配菜嘅薯蓉幼滑得嚟牛油香特別重。🔸餐酒一杯 +$40✨鮮蠔墨汁飯 $168墨汁飯口感啱啱好,cheesy又惹味。好少食到咁好食嘅意大利飯。蠔肉厚肉鮮甜,唔會好重海水味。✨黑松露風乾火腿薄餅 $188Pizza底口感酥脆。黑松露芝士嘅味道調得啱啱好。風乾火腿味道都好細緻。惹味到令人越食越想食。
📍Cafe Gabbana (九龍城)

✨Dinner Set $308

🔸是日餐湯
牛肉雜菜湯酸甜開胃,有唔少牛肉粒所以特別鮮甜。

🔸藜麥雜菜沙律
🔸焗牛油果蟹肉

🔸燒焗牛仔膝

🔸餐酒一杯 +$40

✨鮮蠔墨汁飯 $168

✨黑松露風乾火腿薄餅 $188

2023-09-01 173 瀏覽
#搞串個pantry想慶祝紀念日💒,大家心目中有咩餐廳呢?其實環境有特色、服務唔錯,先至啱慶祝嘅氣氛🍾。今次我哋就嚟到位於 #九龍城 嘅 #西餐廳 #Cafe ,佢成間舖頭都好有藝術氣息🧑🏻‍🎨,有種藝術studio嘅感覺🎨。🧅洋蔥湯洋蔥嘅甜味好明顯,除此之外,仲飲到蕃茄🍅嘅鮮味、同埋一啲牛肉🐮嘅香味,味道濃郁得嚟好特別🥳。洋蔥絲亦都煮得軟諗,同酥脆嘅蒜蓉包,製造出唔同嘅口感🫦。🥑焗牛油果蟹肉沙律沙律菜唔只係用普通嘅黑醋調味,仲有清新嘅柑橘🍊香味。牛油果焗熱之後,軟腍口感同埋香味更加好食。蟹肉🦀嘅口感明顯,配埋濃郁嘅芝士🧀好正。🍕黑松露蟹肉薄餅($168)真係好有特色!佢用咗酥皮😲作為薄餅底,食落比起平時厚實嘅餅底脆口,同埋輕盈好多,好啱送酒🍷。而且突出到蟹肉🦀一絲絲嘅口感,黑松露味👃🏻亦都好夾蟹肉,好吸引😍。🐷豬鞍配蘋果芥末($308 Set Dinner 包餐湯、沙律、前菜、餐酒)💕呢個可以標榜係signature🥰!豬架成吋幾厚,最犀利係入面超級嫩滑多汁😋,又冇豬唔知道點樣做到,好犀利🥳!配埋杰身嘅蘋果芥茉醬🍎,酸甜嘅味道好夾豬嘅油香味😆。🍝意大利蝦麵($168)💕呢個係另一個必
#搞串個pantry

🧅洋蔥湯

🥑焗牛油果蟹肉沙律

🍕黑松露蟹肉薄餅($168)

🍝意大利蝦麵($168)💕
呢個係另一個必嗌😍,意粉有好濃郁嘅蝦膏香味💕,加埋辣味嘅刺激🌶️,真係好正。紅蝦殼微焦,有燒過嘅甲殼香味🔥。
焗牛油果蟹肉沙律
西班牙紅蝦意粉
2023-08-31
焗牛油果蟹肉沙律
西班牙紅蝦意粉
2023-07-28 157 瀏覽
可能地點隔籬裝修嘅關係,所以唔容易搵都好容易俾人忽略, 餐廳嘅裝修雖然好簡陋,但係由於樓底高有一大吊燈,但係都俾人一種好舒服嘅感覺,另外如果想帶酒可以自己帶或者去嗰度叫都可以,每次必食嘅紅蝦意粉係我食過最好食嘅之一,成日都好想再去食用咗下頭嘅膏去煮意粉吸晒高嘅油香好好味,雖然平都真係有啲貴,但每次去都會食,仲有乳豬同埋鵪鶉髀都做得好好味,大家可以去試吓,仲有其他嘅再食都好值得一試會係一間再回頭嘅餐廳,
2023-05-30
  • 紅蝦意粉