2017-01-03
去到銅鑼灣食完飯經過登龍街見到有間白色café,原來係之前成日係FB見到朋友食的生果杯甜品,忍吾住叫男人陪我去食!~大約10點鐘左右客人坐左一半左右,白色裝修加藍色十分舒服而每張桌都有一個巴黎鐵塔都幾特別!~ 餐牌有生果杯,果汁,茶和咖啡…本來男人想食提子杯但沒有得買,只可我地今次試下芒果和我最愛的士多啤梨杯,但見到人地桌面有個好靚的茶壼忍吾住就叫左一個茶黎飲。比完錢之後就有一個圓形牌,大約不用10分鐘就響起就可以去取甜品黎個韓國甜品作消夜!~我地每人大約$130可以慢慢傾下計又可以食到健康生果都吾錯。Mango bon bon 芒果杯 $88..黎到好大杯喎,芒果吾酸又甜而且十分厚肉已十分討好,中間的忌簾味道吾甜配上生果一起食剛剛好。中間有芒果碎而且原來仲有沙冰,沙冰口感沙沙的又吾太溶幾特別口感,最好係芒果味沙冰吾甜,岩晒我。最底都係芒果味沙冰…食完勁滿足芒果癮。Apple cherry tea 萍果櫻桃茶 $38..份量剛剛和下面杯咁大,嗅落去櫻桃味都幾重,味道類似果茶感覺,但萍果味偏少,有少少酸的感覺不錯。食完凍凍的生果杯再飲返杯熱呼呼的茶作完美的句號。Strawberry bo
Strawberry bon bon 士多啤梨杯 $128…講真的都好鐘意食但成日怕酸,今次食有驚喜!~士多啤梨有甜度微酸,很好味道。中間和底部都係沙冰,但士多啤梨沙冰比芒果易溶少少,但我就比較喜歡士多啤梨沙冰,因為微酸度同好香,十分吸引,而且入面一片片士多啤梨肉堅抵食,怪不知都有吾少人叫了這個來吃啦!~