餐廳: Cabana Breeze
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-15 48 瀏覽
呢間位於東涌喜來登嘅餐廳 設計充滿異國風情 其中戶外嘅鳥籠位絕對係吸睛打卡位 好適合同閏蜜一齊黎食野chil住打下卡可惜用餐當日落住雨 唯有下次再黎過 Rigatoni意式漁夫風味海鮮意粉 ($198)粗管意粉食落好有咬口 而且每條都索滿汁 非常好味海鮮有大蝦 青口 帶子同八爪魚仔 食落都有鮮味Parma Ham Pizza 帕爾瑪火腿披薩 ($178)Pizza絕對係呢度嘅必點推介 薄批鋪滿哂芝士上面放咗大量火箭菜同parma ham 總括黎講非常滿足😋
好適合同閏蜜一齊黎食野chil住打下卡
可惜用餐當日落住雨 唯有下次再黎過

Rigatoni意式漁夫風味海鮮意粉 ($198)
粗管意粉食落好有咬口 而且每條都索滿汁 非常好味
海鮮有大蝦 青口 帶子同八爪魚仔 食落都有鮮味

Pizza絕對係呢度嘅必點推介 薄批鋪滿哂芝士
上面放咗大量火箭菜同parma ham 總括黎講非常滿足😋
2023-04-29 62 瀏覽
今次同朋友放假黎東涌依邊覓食,見人介紹依間餐廳就黎試試,餐廳環境好有渡假感覺,我地坐左室外位置好舒適有泰國feel,食物方面叫左普羅旺斯燒春雞:大大隻既烤雞,雞肉食落好嫩滑,以特別香草味醃成味道吾錯,配菜係烤薯仔份量多好飽肚意式漁夫風味海鮮意大利粉:蕃茄味既長通粉好入味食落口感有嚼勁,海鮮冇腥味好味道,飲品方面我果杯係Peach Me :味道酸甜,果味香濃吾會太甜,整體來講環境打卡一流,員工服務好會再回訪
想出走 但又無錢💸無時間⌛️?心大心細唔知去邊?🤔不如留港小旅行~~衝鴨~~~今次黎到離島優閒小旅行,聽講依到有間地中海餐廳又chill又靚,小旅行點少得打卡呢📸位置Cabana breeze位於東涌新商場T-Bay,旁邊就係東涌Sheraton酒店,可以揀係東涌站A出口轉乘免費穿梭巴士/ 自駕卡可以選擇係場內消費滿$200就免費泊車環境餐廳充滿異國風情 好有峇里情調餐廳設有室外室外用餐區室外有圓拱型帳篷座位,夜晚會配埋一閃一閃既燈串,好浪漫,仲可以帶埋毛孩一齊黎chill下,即刻好似去左東南亞旅行咁室內就走輕奢華、情調裝修,顏色搭配都好有格調啡色大班梳化、餐廳中庭的蒲公英吊燈都好igable,天花有d鳥籠及蒸爐燈,開放式吧台都玩味十足食物餐廳主打地中海菜:Pizza、扒類、海鮮、意粉、打卡cocktail一應俱全由於要揸車同暈車浪🚘所以同同行友人都無叫酒飲,只係叫左支still water,服務員會再加埋舊檸檬🍋係玻璃杯入面🍕意大利辣香腸Pizza (Pepperoni Pizza)麵糰經48小時發酵,pizza邊邊都烤到外脆內軟,唔會浪費薄餅的一分一寸石窯烤焗薄餅底,餅皮鬆軟煙韌薄餅

想出走 但又無錢💸無時間⌛️?
心大心細唔知去邊?🤔不如留港小旅行~~衝鴨~~~

位置

餐廳充滿異國風情 好有峇里情調
餐廳設有室外室外用餐區
室內就走輕奢華、情調裝修,顏色搭配都好有格調

食物

石窯烤焗薄餅底,餅皮鬆軟煙韌
薄餅用料簡單好味:🧀水牛芝士、🌭意大利辣肉腸、🥫蕃茄醬、🌿香草、🛢️橄欖油
意大利辣肉腸咸香crispy,配埋淡味水牛芝士同tobasco,將pizza 咸辣香再提升一個層次,惹味非常

🍝黑松露卡邦尼意大利粉 (Truffle Carbonara)

想食黑松露又想食卡邦尼,小孩子才做選擇
香濃芝士忌廉充斥著闊麵 ,十分creamy
意大利闊條麵煮得岩岩好,每條都包裏著濃濃嘅黑松露忌廉汁

餐廳店員都好熱情,好friendly
佢話佢係由英國番黎,覺得香港好靚,但香港人生活節奏急促,都無好好欣賞過香港,真係說來慚愧🥺談笑風生渡過一個晚上,真係有d唔捨得依個小旅行呢~
2023-04-25 51 瀏覽
間唔中都會入東涌行下,沿住海濱行下好舒服,通常食埋lunch先走,呢間第二次黎食啦,上次冇食過pizza,見好多人推介,原來真係好出色!推介食pizza同豬肋骨,呢間餐廳份量真係超大,全部大大碟,味道又好,坐得又舒服,好值得試下呀!😆Tung Chung is a good place to visit. It’s very comfortable to walk along the beach. I usually go first for lunch. It’s the second time I eat here. I didn’t eat pizza last time. I saw a lot of people recommending it. It turns out it’s really good. We recommend eating pizza and pork ribs. The portions in this restaurant are really huge. All of them are on large plates. They taste go

Tung Chung is a good place to visit. It’s very comfortable to walk along the beach. I usually go first for lunch. It’s the second time I eat here. I didn’t eat pizza last time. I saw a lot of people recommending it. It turns out it’s really good. We recommend eating pizza and pork ribs. The portions in this restaurant are really huge. All of them are on large plates. They taste good and sit comfortably. It's worth trying!

🐷醬燒豬肋骨 Baby Back Ribs $258
豬肋骨好多肉,又入味,肉唔乾仲幾滑,特別係薯氣份量好多又新鮮炸起,真係好好味
The pork ribs are very meaty and tasty, the meat is not dry but slightly slippery, especially the potato has a lot of gas and is freshly fried, it is really delicious

🍕香蒜Pizza Pesto Pizza $168
Pizza份量超大呀,Pizza邊位好脆好香口,仲有陣陣蒜香,好多芝士好味
The portion of the pizza is huge, the side of the pizza is so crispy and delicious, there are bursts of garlic, and a lot of cheese is delicious

🥦雜菜 Grilled Mixed Veggies $68
估唔到咁大碟,一碟有3款菜,西蘭花同菇都有用蒜炒過,超級香呀,仲有最鍾意食薯仔粒
There are 3 dishes in one dish. Both broccoli and mushrooms are fried with garlic. It is super fragrant.

🍹Lemongrass & Earl Gray Ice Tea $53
唔甜似冰茶,呢個正常發揮
It’s not as sweet as iced tea, it works normally
得閒入下黎東涌遠離一下煩囂真系好舒服!!😌 記得上年入黎東涌個陣已經發現東涌喜來登酒店隔離灣景薈入面有吾少餐廳🫣 上次食過個到既一間扒房 記得仲有一間充滿異國風情既餐廳 所以今次決定一試!!呢間叫做 -Cabana Breeze- 既餐廳主打特色既地中海菜🍴 餐廳提供左Indoor同Outdoor既位置🫶🏻 Indoor充滿住異國隱世宮殿風🏰 而Outdoor則充滿東南亞風情度假風🏝 如果中意吹下微風飲下酒Chill下望住日落必選Outdoor 但好怕熱既我當然揀左Indoor啦🤪#三文魚他他 Salmon Tartar $168三文魚味好重好濃 但一啲都吾腥👍🏻 食落口魚肉又夠smooth 餐廳配合左Yogart同Lemon Juice黎做調味 酸酸味味夠哂fresh夠哂開胃😋 岩哂而家春夏天食!!#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218對於生牛肉既喜愛我有一種執著😂 只要去襯既餐廳有得嗌 我都會必點!! 生牛肉方面 餐廳選用左美國頂級牛柳🍖 牛肉片切得夠薄 食落口有入口即溶既感覺 而且牛肉味濃🤤 配上大量既Parmasen Cheese同火箭菜 永遠都系甘夾!!#海

#三文魚他他 Salmon Tartar $168

#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218

#海鮮三友 Salmon Mussel Prawns $298
中意食海鮮既朋友絕對吾可以放過佢🤩 佢有三文魚 青口 同蝦 配搭左餐廳既特製醬汁烹調而成 醬汁夠哂惹味!!🤤 而且食得出食材好新鮮👍🏻 而呢到既三文魚我更加極力推薦 廚師應該用左炭爐燒過 因為食落去啖啖炭燒味 三文魚皮脆卜卜 魚肉又夠滑嫩👍🏻

#普羅旺斯燒春雞 Brick Chicken $198
呢款菜式好特別 市面上都好少見🫣 春雞既表皮利用左新鮮香草味既麵包糠焗製 而且香料味道夠重 食落去好香脆而且夠哂風味😆 雞肉質感鮮嫩又多汁 就算食到雞胸位置都一啲都吾嚡👍🏻 廚師仲要已經起肉起淨雞脾個兩條骨 基本上一切就食得夠哂方便🤪

餐廳提供左大量既Cocktails🍸同Mocktails🍹俾大家選擇🤙🏻 岩哂中意又食又傾既朋友!! 佢地既酒杯都好特別架 真系符合哂東南亞風情架😆 而且餐廳既員工全部都系好friendly既外藉人士 完全令你感受到去左異國既感覺🫶🏻

順帶一提 而家只要系東涌地鐵站 乘搭Sheraton Hotel既Shuttle Bus就可以直達架啦 車程只需要8分鐘左右🚎

2023-04-17
  • Salmom Tartar
  • Salmom Mussel Prawns
  • BRICK CHICKEN
  • Beef Carpaccio
2023-04-23 39 瀏覽
好味 #下午茶 分享 ~ 酒吧餐廳喜歡來這餐廳,之前坐過室外露天籠設計的坐位,打卡又靚🥰可能因為餐廳可以帶狗狗的,星期日更多客人帶同狗狗來享受所以室外差不多滿了,便座室內,室內裝潢亦別有風味,好舒適😁MAIN COURSE 主菜~Brick Chicken 普羅旺斯燒春雞 $198新鮮香草麵包糠烤製殼飼春雞配迷迭香烤薯仔和雞汁熱辣辣春雞肉非常嫩滑,外皮滿滿麵包糠香草味濃郁,好多細細粒薯仔入曬味😋用殼物飼養又健康👏PIZZA SECTION 披薩~Margherita Pizza 瑪格麗特披薩 $158番茄醬,馬蘇里拉芝士,新鮮羅勒餐廳Pizza係用石窯爐烤焗的,特別有風味😋 收據仲可在另一餐廳食滿500,用信用咭簽賬,可作100蚊用,都幾好喎😁加一服務392/2人Cabana Breeze東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
好味 #下午茶 分享 ~ 酒吧餐廳

喜歡來這餐廳,之前坐過室外露天籠設計的坐位,打卡又靚🥰
可能因為餐廳可以帶狗狗的,星期日更多客人帶同狗狗來享受
所以室外差不多滿了,便座室內,室內裝潢亦別有風味,好舒適😁

MAIN COURSE 主菜
~Brick Chicken 普羅旺斯燒春雞 $198
新鮮香草麵包糠烤製殼飼春雞配迷迭香烤薯仔和雞汁

PIZZA SECTION 披薩
~Margherita Pizza 瑪格麗特披薩 $158
番茄醬,馬蘇里拉芝士,新鮮羅勒
餐廳Pizza係用石窯爐烤焗的,特別有風味😋

加一服務
392/2人
東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2023-04-16 37 瀏覽
之前已經聽人講過東涌間sheraton好抵住,本來打算黎staycation,點知宜家有得去旅行就打消咗呢個念頭,不過一直都好想黎試呢間好有feel嘅餐廳,見今日天氣咁好,就黎試吓~呢度真係好有度假嘅感覺,雖然今日冇坐出便打卡嘅卡位,但係其實室內位置都坐得好舒服,好多梳化位。今次就揀咗燒八爪魚沙律,$138有得食grilled octopus salad絕對抵食,勁鍾意,雖然啲蕃茄伴菜有少少辣,但係都接受到。pesto pizza超大個除左cheese ,pesto,仲有orange tomato。pasta就要咗pappardelle,超creamy,上面仲有勁多芝士片!lamb rump係我最鍾意食嘅肉類之一,佢側邊仲要有埋pea puree,幾特別

自從東涌T-Bay開左後,東涌美食沙漠個名要轉名啦,因為有好多高質素,良好服務態度,多元化美食同埋餐廳裝修設計上花左好多心機既餐廳進駐,今日要介紹既,就係有齊上述每一個元素既Cabana Breeze。餐廳可以透過openrice網上訂位兼有85折,剛巧朋友生日就去試試。係訂位同時說明朋友生日希望餐廳可以提供生日少少驚喜,但其實自己一向都唔會因為餐廳無提供而失望,有就當bonus,無就都無問題,始終餐廳額外提供俾你既,通常都不另收費,亦通常出自餐廳既心意,所以做顧客既,絕對會體諒。我們訂了六點鐘,俾原定時間早左十分鐘,餐廳正值happy hour, 企係餐廳門口既帶位員好貼心甘同我地講:“The seats we can offer to you right now are the indoor ones, but I am sure you would love the outdoor bali seats.”🤩👍 餐廳最賣座既係啲圓型籐椅,坐落去就好似一秒飛到BALI甘。所以我地被安排等待客人埋單抹埋台就去坐個啲靚位置啦。坐低點左兩杯特飲,每隻杯都好夏日風情,仲會插啲鮮花係面,配合

坐低點左兩杯特飲,每隻杯都好夏日風情,仲會插啲鮮花係面,配合埋後面籐椅既設計,好有旅行既感覺啊。🥳

首先我地嗌左一客黑松露薯條,不過餐廳好貼心,俾埋茄醬我地選擇。薯條香脆可口,呈上時候熱辣辣,亦都唔係單單用一隻碟,而係呈雪條形狀既擺法夠哂特別。

雞肉磨菇意粉,雞肉同磨菇有煎過先再炒香佢,份量都算適中,意粉淋身,成蝶食完會少少漏。

再嗌左個pamma ham rocket pizza, 炭燒薄餅食到傳統既風味,ham既數量都夠,每一片都食到。

最後嗌左個豬手,豬皮超脆內里肉質好soft, 配埋青菜醬,幾特別既一道菜。

最後當然要多謝餐廳為壽星朋友仔預備既生日驚喜啦,插埋蠟燭有埋生日牌仲有大大件雪糕朱古力brownie加 藍莓芝士蛋糕一客,送上來既時候仲要唱埋生日歌,甘貼心既服務兼棒棒既食物質素,絕對會介紹俾多啲朋友來呢。❤️
生日
2023-04-10 39 瀏覽
今次嚟到東涌行街 當然要搵吓特別嘅餐廳啦!😆係網上見到餐廳有outdoor位置啲枱都幾特別 所以就揀咗Cabana breeze💕但最後都係無坐到outdoor😂因為夜晚太黑 係影唔到想要嘅效果 如果想影相嘅話 建議下晝嘅時間會比較好😆雖然坐唔到室外果啲位 但係入面嘅佈置都唔錯👍🏻今次叫左海鮮pizza同意大利闊麵😆個pizza好大個😂好彩肚餓 所以食得晒😆個人嚟講 幾欣賞個意大利闊麵 💕配咗一啲黑松露忌廉汁!正👍🏻
今次嚟到東涌行街

個pizza好大個😂好彩肚餓 所以食得晒😆
個人嚟講 幾欣賞個意大利闊麵 💕
配咗一啲黑松露忌廉汁!正👍🏻
2023-04-08 33 瀏覽
已經第二次嚟依度食飯,鍾意佢成個環境好chill,好似去左旅行咁。今次仲帶埋兩隻🐶🐶,依間餐廳係pet friendly! Book位仲有折!野食方面選擇都ok,味道都唔錯!最鍾意佢個grilled octopus salad,條八爪魚腳好好味!價錢中等,都係百零二百幾蚊一個course。Staff好friendly、好有禮貌亦好helpful,逢weekends仲有liveband👍🏻泊車方便,有優惠!下次都會繼續黎!

泊車方便,有優惠!下次都會繼續黎!
2023-04-07
2023-03-29 66 瀏覽
難得來到東涌,怎廳不慢活一下~找到了這家度假風餐廳,位於Sheraton 酒店內的灣景薈。室外有勁chill 滕椅,室內就是氣派裝潢,有點皇室貴族的感覺~現在還有全日飲品買一送一,超抵的crazy hours ♡̆̈𝙁𝙤𝙤𝙙𓆝三文魚他他 $168這個很鮮很好吃,他他醬配上dill草和lemon zest 的調味,絕配˙Ⱉ˙𓌉 𓇋黑松露卡邦尼意大利闊麵 $188Fettuccine 口感al dente,醬汁掛麵~黑松露豐富了卡邦尼的香氣,味道很有層次感,還有乾火腿伴碟,很不錯𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨𐂴 Exotic breeze $72這杯百香果和菠蘿的味道非常濃烈,很tropical 很消暑εїз𐂴 Asian punch (free)荔枝肉爆滿的這一杯很驚喜 .ᐟ每一口也是荔枝香,必叫整體環境很relax,之後工程完成後,應該能直接看到海景,更chill 呢 ♡ 很喜歡這間餐廳食物處理的細節,尤其是調味,吃得出花了心思~ 會再來⸝⸝𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩滕椅位

𝙁𝙤𝙤𝙙
𓆝三文魚他他 $168

𓌉 𓇋黑松露卡邦尼意大利闊麵 $188

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
𐂴 Exotic breeze $72

𐂴 Asian punch (free)
荔枝肉爆滿的這一杯很驚喜 .ᐟ每一口也是荔枝香,必叫

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
滕椅位
2023-03-29 78 瀏覽
今日放假就嚟到東涌食嘢啦,今次去呢間西式酒吧餐廳,有室內用餐區同埋好寬敞的露天座位大大張好有FEEL,好岩打卡。同埋係動物友善餐廳好多人帶埋動物黎坐出面食好方便🐕‍🦺食物選擇方面都好多前菜🥬,Pizza,意大利麵同燴飯,主菜,甜品....我哋就叫左一個吞拿魚Pizza🍕,配料有MOZARELLA芝士,紅洋蔥,吞拿魚同埋PARMESAN芝士🧀,吞拿魚方面唔算好重味,但係芝士就吸引好豐富,兩款芝士溝埋芝士味好出,仲可以有好多拉絲嘅感覺😍另外叫咗一個香辣蟹肉🦀魷魚墨汁扁麵條,本身以為佢啲汁好似墨汁咁食到成口都黑蚊蚊,但係原來唔係,係啲墨汁意粉已經變成黑色,再加埋佢好多蟹肉同魷魚加埋佢個特別嘅醬汁,依個係好唔錯🤤另外仲叫左一個Fish and Chip,個炸魚大大塊得黎🐟,炸到外脆內軟非常之好味,入邊條魚係林得黎好滑,再加埋佢有得點嘅沙律醬冇得輸😍飲品方面叫左一杯cappuccino☕,今次由於趕時間關係就冇叫到酒飲,如果唔係就會攞住杯酒嘆住咁樣喺果度,咁有feel嘅環境望住啲飛機飛上飛落,你都咪話唔爽😌今次早去可以食飽飽再行下東薈城 Outlet SHOPPING散步先走Cabana Bre

地址 : 東涌怡東路9號灣景薈地下12-15號舖
2023-03-28 54 瀏覽
假期我會入去東涌行吓同埋食嘢因為環境真係好舒服好似去咗個小旅行咁之前我已經黎呢個商場食過嘢見到呢間都唔錯所以再入嚟食過呢間嘅店主 超Nice因為我英文唔係太好但會用好多肢體動作同我慢慢溝通我係大概2:00嚟呢度有午市套餐 其實真係幾抵食$150起就可以有一款前菜+湯/沙律,+主菜+飲品如果想食甜品 加$35就有了前菜都有幾款選擇今次叫咗呢兩款👇🏻👇🏻👇🏻✨脆皮魷魚配撻撻醬和甜辣醬✨✨大蒜蘑菇✨呢個味道幾意外 濃郁嘅大蒜🧄仲有牛油嘅香味 蘑菇炒到好軟熟超入味我叫咗呢三款主菜👇🏻👇🏻👇🏻✨Linguine 意大利扁麵$158✨墨汁扁麵條配咗蟹肉、蕃茄、辣椒🌶️仲有香草🌿嘅香味加埋健康嘅橄欖油✨八爪魚海鮮意大利飯 $208✨鍾意佢嘅飯粒軟硬分明再配搭左濃郁嘅忌廉口感八爪魚係半生熟嘅 煙煙韌韌美國項級牛 $298厚身嘅牛扒係用烤嘅方式烹調旁邊在配搭火箭菜可以中和一下重牛肉味嘅口感總括嚟講我覺得呢度環境好舒適同好好坐 有時間入嚟嘆個下午茶都好
假期我會入去東涌行吓同埋食嘢

呢個味道幾意外 濃郁嘅大蒜🧄
仲有牛油嘅香味 蘑菇炒到好軟熟超入味

我叫咗呢三款主菜👇🏻👇🏻👇🏻
✨Linguine 意大利扁麵$158✨
墨汁扁麵條配咗蟹肉、蕃茄、辣椒🌶️
仲有香草🌿嘅香味

可以中和一下重牛肉味嘅口感

總括嚟講我覺得呢度環境好舒適
同好好坐 有時間入嚟嘆個下午茶都好
2023-03-26 33 瀏覽
1️⃣ Lobster Avocado Salad 成個沙律都酸酸甜甜非常開胃,上面有成半隻龍蝦,肉質非常鮮嫩,食埋啲牛油果其實份量都真係幾多2️⃣ Asparagus Smoked Salmon 薄餅係呢間餐廳嘅招牌菜,勇者絕對推薦所有嚟呢間餐廳嘅你哋一定要點薄餅。佢哋嘅薄餅皮非常特別,又煙銀又香,餡料亦都非常之多,但又唔會太油膩,幾出色架3️⃣Chicken Wings 鍾意食雞翼嘅朋友一定唔可以錯過,雞翼外皮煎得好鬆脆同鄉,點埋水牛城醬汁,成個調味啱啱好4️⃣Exotic Breeze 由多種熱帶水果條配熱誠嘅一杯無酒精飲品,酸酸甜甜幾開胃,而且佢哋個杯都好得意,打卡必備嘅飲品!Overall, it’s a relaxing place for y’all to chill out and have some nice food
1️⃣ Lobster Avocado Salad

2️⃣ Asparagus Smoked Salmon

3️⃣Chicken Wings

4️⃣Exotic Breeze

這個週末充滿濃厚的holiday mood當然要去一趟遠離市區的小旅行.ᐟ.ᐟ這家餐廳最吸引我的是室外的梳化座位 ✨♡♡♡走進去馬上能夠感受到每一個空間以及座位設計都非常用心.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ尤其最喜歡開揚、充滿空間感的戶外藤椅座位那天我們還看到漂亮的藍天、陽光和草地呢~( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆♡ $88提拉米蘇賣相十分精緻味道充滿甘甜濃郁的酒香 但又同時灑上滿滿的可可粉裡面的蛋糕質感非常鬆軟忌廉軟綿細滑 吃到每一啖都好幸福.ᐟ‪‪.ᐟ✿/ 環境 Environment /這家餐廳座落在灣景薈(T-Bay)路程距離東涌站有點遠不過可以乘坐免費東涌Sheraton酒店Shuttle Bus都算方便~餐廳環境設了室外同室內座位裝潢富有氣派 充滿熱帶風情用上很多鮮艷的顏色讓人感受到熱情和溫暖~週末下午時分人流很多現場還有很多外國人呢氣氛真的很愉快熱鬧.ᐟ.ᐟ☀︎/ 服務 Service /餐廳收加一服務費店員主要以英語溝通一對一的服務非常周到態度誠懇有禮 服務效率極高.ᐟ.ᐟ❧/ 價錢 Price /假日只供應單點 沒有套餐價錢上比較貴 不
這個週末充滿濃厚的holiday mood

當然要去一趟遠離市區的小旅行.ᐟ.ᐟ
這家餐廳最吸引我的是室外的梳化座位 ✨♡♡♡
尤其最喜歡開揚、充滿空間感的戶外藤椅座位

✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆
♡ $88

提拉米蘇賣相十分精緻
味道充滿甘甜濃郁的酒香
但又同時灑上滿滿的可可粉
裡面的蛋糕質感非常鬆軟
忌廉軟綿細滑 吃到每一啖都好幸福.ᐟ‪‪.ᐟ

/ 環境 Environment /

這家餐廳座落在灣景薈(T-Bay)
路程距離東涌站有點遠
都算方便~
餐廳環境設了室外同室內座位
裝潢富有氣派 充滿熱帶風情
用上很多鮮艷的顏色
讓人感受到熱情和溫暖~
週末下午時分人流很多

不過整體環境都很好
而且食物的賣相也很用心 ⍨
𓆇

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖