【🍔銅鑼灣BFF|🥜花生醬漢堡有驚喜】每人都會有自己嘅BFF, Best Friend Forever, 一生一世嘅好朋友,無論順逆都互相支持,正所謂嘅「死黨」。.漢堡包🍔都可以係陪伴我哋長大嘅好朋友,今次去咗銅鑼灣希慎《Burger’s Friend Forever》,欣賞佢哋嘅花生醬味漢堡,同埋超好食嘅薯條🥔!.🙌🏻特濃花生醬漢堡餐漢堡+薯條+可樂.🍔特濃花生醬漢堡花生醬味突出,越食越滋味,漢堡扒軟硬適中,有少少肉汁又唔會太油太實,加埋煙肉、生洋蔥、蕃茄同生菜,很Juicy! .🍟薯條炸得金黃新鮮脆口,熱度十足,配茄汁食好好味.🙌🏻白酒蜆肉意粉餐意粉+沙律+黑松露雜菌湯.🍝白酒蜆肉意粉白酒味香,不會太攻鼻,扁意粉硬度適中,掛汁效果好好,每啖都沾滿蜆肉和白酒汁,洋蔥蘑菇香草香味撲鼻。.🍄‍🟫黑松露雜菌湯比想像中出色,淡淡黑松露香,濃濃雜菇口感。
【🍔銅鑼灣BFF|🥜花生醬漢堡有驚喜】

🙌🏻特濃花生醬漢堡餐
漢堡+薯條+可樂

🍔特濃花生醬漢堡
特濃花生醬漢堡

🍟薯條
炸得金黃新鮮脆口,熱度十足,配茄汁食好好味
🙌🏻白酒蜆肉意粉餐
意粉+沙律+黑松露雜菌湯

🍝白酒蜆肉意粉

🍄‍🟫黑松露雜菌湯
比想像中出色,淡淡黑松露香,濃濃雜菇口感。

特濃花生醬漢堡
  • 黑松露雜菌湯
2025-08-08 191 瀏覽
This is completely insane😱😱😱Does Peanut Butter go with Burger!!?🤔While I was trying to carry on with my burger journey and I come across with this place in Causeway that do Peanut Butter Beef Burger. It sounds bazaar…and it also looks bazaar lol but it actually tasted really good. It kinda brings out the beefiness of the patty😊the fish burger is also pretty fine. This place defo worth a second visit😊
This is completely insane😱😱😱

2025-07-31
2025-07-01 489 瀏覽
平日六點食飯已經無哂薯條薯格點做套餐?一係就要人食沙律再唔係加錢食蕃薯條即係迫人地再加貴d食個餐?賣漢堡包無薯條真係差咁d囉食材都唔準備夠點做生意夜晚6點都冇,可能似住希慎大把生意?但公道d講花生醬漢堡包好食既peanut sauce 都濃同煙肉漢堡扒好match蕃薯條正常發揮d花生醬流哂出黎,意外的發現蕃薯條點花生醬都ok只係對無薯條有d不解蕃薯條都唔係手做所以我估薯條都唔駛即刻刨掛咁都唔預多d貨唔知係咪平時都係咁
平日六點食飯已經無哂薯條薯格點做套餐?
一係就要人食沙律再唔係加錢食蕃薯條
即係迫人地再加貴d食個餐?
賣漢堡包無薯條真係差咁d囉
食材都唔準備夠點做生意
夜晚6點都冇,可能似住希慎大把生意?

但公道d講花生醬漢堡包好食既
peanut sauce 都濃同煙肉漢堡扒好match
蕃薯條正常發揮
d花生醬流哂出黎,意外的發現蕃薯條點花生醬都ok
只係對無薯條有d不解
蕃薯條都唔係手做所以我估薯條都唔駛即刻刨掛
咁都唔預多d貨
唔知係咪平時都係咁
2025-05-31 913 瀏覽
喺希慎廣場行街,落到B2見到個裝修好有風格嘅用餐區,又舒服又闊落,仲聞到好香嘅漢堡同薯條味,行近啲先發現間餐廳仲有各種意大利粉,真係樣樣都好好食!!!.🌟候斯頓漢堡餐BBQ招牌牛肉漢堡用咗優質安格斯牛肉,厚身又多汁,夾埋溶化咗嘅芝士、脆脆煙肉、新鮮蔬菜同特製醬汁,口感超豐富。另一個主角個包又鬆軟又香脆,即叫即整,保證熱辣辣夠晒滋味。.🌟原條厚切薯條呢度嘅薯條真係好值得推介!!連皮嘅粗薯條薯味好濃,餐廳嘅調味同炸功令到薯條一啲都唔油膩又唔會太鹹,配埋汽水,好食到兩三分鐘就清晒。.🌟白酒蜆肉意粉份量十足嘅新鮮蜆肉,用蒜片爆香,再加白酒吊味,意大利粉煮到彈牙有咬口,建議加啲Tabasco,仲好食!.🌟黑松露雞菌湯本來以為係普通蘑菇湯,點知係超濃郁好厚身嘅湯底,菇味好出,又唔會膩又唔鹹,推介!
🌟候斯頓漢堡餐BBQ
🌟原條厚切薯條
🌟白酒蜆肉意粉
🌟黑松露雞菌湯
2025-05-30 871 瀏覽
希慎個Food Court搵到一間超正嘅漢堡店,簡直係平民美食嘅隱藏寶藏!佢哋嘅漢堡同小食好味到爆候斯頓漢堡呢個漢堡真係Juicy到爆!牛肉餅煎得外焦內嫩,肉汁滿滿,咬落好有牛肉香。芝士融得啱啱好,奶香濃郁,夾住清爽嘅生菜同番茄,仲有少少洋蔥提味,簡單但好滿足!漢堡包烤得微脆,食落好有口感,係經典美式風味嘅完美演繹,食完即刻想再encore!跟餐薯條薯條炸得金黃酥脆,外層脆卜卜,內裡軟綿綿,鹹度啱啱好,單食或者點少少番茄醬都超正!份量夠多,搭漢堡食好滿足,係Food Court必點嘅經典小食!黑松露雞菌湯呢碗湯係驚喜之作!黑松露嘅香氣好濃,入口有種高級嘅菌香,湯底清甜順滑,飲落暖胃又滿足。搭漢堡或者意粉都好夾。白酒蜆肉意粉白酒蜆肉意粉好香!意粉煮得啱啱好,彈牙有嚼勁,白酒醬汁帶點蒜香同酒香,濃郁但唔重口。蜆肉份量超級多,蜆肉鮮甜飽滿,每粒都好juicy,吸晒醬汁嘅精華,食落好有海鮮嘅鮮味。簡單一碟但味道層次豐富,食完好想再點一份!田園沙律田園沙律清新又健康!生菜爽脆可口,沙律醬酸酸甜甜,食落好解膩。搭漢堡或者意粉都好正,感覺健康又滿足!

候斯頓漢堡

跟餐薯條

黑松露雞菌湯

2025-05-30 532 瀏覽
同朋友睇show之前,快食一個晚餐原來希慎B2都有一個小小嘅food court,感覺幾chill幾舒服我哋就揀咗依間漢堡店,除咗漢堡之外,仲有pasta可以揀特濃花生醬漢堡包 跟餐薯條加$20 ,厚身薯條熱辣辣超正!加咗花生醬嘅漢堡包,食落去多咗花生醬鹹香嘅味道,好特別,好有趣!除咗落得好重手嘅花生醬之外,仲有勁厚身安格斯漢堡同埋煙肉,好惹味朋友就揀咗白酒蜆肉意粉同樣可以加錢加配沙律同埋餐湯個蜆肉意粉係勁多蜆肉,而且意粉份量好多,好大堆頭,都好吸引☺️☺️田園沙律為晚餐帶嚟一點點小清新黑松露雞菌湯個餐湯好出色,勁多菇,所以入口非常香濃嘅菇味👍🏻👍🏻就係咁食咗個快靚正,簡單得來又好味嘅晚餐,下次再嚟呢個food court尋寶先!
同朋友睇show之前,快食一個晚餐

我哋就揀咗依間漢堡店,除咗漢堡之外,仲有pasta可以揀

特濃花生醬漢堡包
跟餐薯條加$20 ,厚身薯條熱辣辣超正!

朋友就揀咗白酒蜆肉意粉
同樣可以加錢加配沙律同埋餐湯
為晚餐帶嚟一點點小清新

黑松露雞菌湯
個餐湯好出色,勁多菇,所以入口非常香濃嘅菇味👍🏻👍🏻

2025-05-18 423 瀏覽
今次來到希慎廣場的Burger's Friend Forever 餐廳位於底層foodcourt 裝潢充滿美式風格 座位選擇多又舒適🍔主打高質手工漢堡 食材配搭有新意份量十足 絕對滿足漢堡控的胃口😋 ✨Houston BBQ Burger 侯斯頓漢堡套餐🍔美國穀飼安格斯牛肉厚實多汁🐮秘製燒烤汁甜中帶煙燻香氣🥓加入煙肉脆口增添鹹香 加上新鮮爽脆的羅文菜及紫洋蔥好豐富🥣套餐升級黑松露雜菌忌廉湯香氣撲鼻🍄薯格炸得金黃酥脆不油膩🥔✨Peanut Burger 特濃花生醬漢堡套餐安格斯牛肉juicy有肉香 配上特濃花生醬creamy又帶脆粒 味道特別好好味🥜香煎煙肉鹹香惹味 青檸氣泡水清新解膩🍹有皮薯條外脆內軟好粗身🍟帶皮更有口感 📍Burger's Friend Forever (銅鑼灣) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖

✨Houston BBQ Burger 侯斯頓漢堡套餐

✨Peanut Burger 特濃花生醬漢堡套餐

2025-05-17 298 瀏覽
特濃花生醬漢堡包🍔漢堡厚實得黎鬆軟,肉味突出,非常juicy,配搭埋煙肉,十分飽滿。醬汁用左少見既花生醬,係坊間唔多常用,但出奇地夾!當然因為我係花生醬愛好者😂😂😂😂整體感覺充滿層次,值得一試!!薯條加左香料,食落會有少少少少辣🌶️白酒蜆肉意粉扁意粉👍🏻👍🏻👍🏻 軟硬度適中,成碟意粉滿滿的蜆肉,加🌶️令到成碟意粉好滋味黑松露野菌湯本人好鍾意,每啖都係滿口野菌,黑松露味唔會好濃烈到令人抗拒Food court 黎講,性價算高!.
特濃花生醬漢堡包🍔

黑松露野菌湯
本人好鍾意,每啖都係滿口野菌,黑松露味唔會好濃烈到令人抗拒

Food court 黎講,性價算高!

2025-05-14
2025-05-13 257 瀏覽
今日同朋友仔去希慎廣場食burger,即刻諗起公司附近,希慎廣場food court入邊間burger真係唔錯,今次試新嘢花生醬漢堡餐,真係驚喜!個漢堡超足料,厚身牛肉煎得啱啱好,肉汁爆出嚟,配埋濃郁嘅花生醬同煙肉,鹹甜夾到絕,仲有我最愛嘅脆薯格,熱辣辣超正! 朋友叫咗個白酒蜆肉意粉餐,蜆肉多到滿瀉,白酒汁好香又唔膩,意粉煮得al dente。跟餐有甜沙律,新鮮爽脆,仲可以揀松露雞菌湯,菌香好出~ 兩個餐都夠晒份量,價錢合理,環境又舒服,收工去食好方便

兩個餐都夠晒份量,價錢合理,環境又舒服,收工去食好方便
2025-05-13
  • 黑松露雜菌湯
  • 薯格
2025-05-10 208 瀏覽
正所謂「銅記食麥好,銅記食BFF幾好」,呢次同朋友去SOGO感謝祭順便去行街食野,去左希慎地下B2個food court食Burger,點估到都發現到好野先得架🤣🤣 🍔特濃花生醬漢堡餐Peanuts Butter ($127)特濃花生醬安格斯煙肉漢堡,花生醬match 落burger 度係幾少見既,跟餐加左薯條同黑松露雞菌湯,薯條正常,但個湯🥣超驚艷,必點個湯呀❤️❤️另外點咗個Special promotion 鐵板雙層芝士漢堡套餐($118),加埋個田園沙律同coke。用鐵板上既充滿芝士既burger,真係芝士控必試,好味到我同朋友清曬成個鐵板上既每滴芝士🧀😋😋兩個人埋單唔使$250,係抵食既

• 黑松露雜菌忌廉湯
  • 鐵板芝士漢堡
第一次喺裝修咗嘅希慎底層food court食嘢🤪環境闊落 餐廳種類多 比花生醬burger吸引而試🤓✨特濃花生醬漢堡餐+薯格+可樂食過先知原來花生醬配burger又幾夾架worrrr😝花生醬味突出 配上juicy 肉味濃 厚身嘅漢堡肉🤓薯格香脆 真係忍唔住一啖接一啖咁食 好好食🥲✨白酒蜆肉意粉+田園沙律🍝睇落好似好少 但份量好多 由其蜆肉多到嚇親🤣雖然唔係fresh pasta 但意粉嘅質地都煮得剛好😆白酒同蒜味調配剛好 又有掛滿橄欖油嘅味道🤪沙律新鮮又輕盈 中和burger嘅邪惡感😌✨黑松露雜菌湯好香濃黑松露味 菇blend到每啖都食到菇碎☺️中意佢唔會太thick 感覺好似健康d無咁多cream🤭2個人嗌到成枱都係 都只不過係人均$120 非常抵食🤩📍地址: Burger's Friend Forever銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場B2樓URBANHOOD B208號舖元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖
第一次喺裝修咗嘅希慎底層food court食嘢🤪

元朗朗樂路1號元點1樓B116號舖

• 黑松露雜菌忌廉湯
  • 薯格
2025-05-06 138 瀏覽
出咗銅鑼灣行街,路過希慎地牢見到呢間食Burger嘅專門店超級吸引🤩呢晚就同朋友一齊去食咗Burger做晚餐啦🤓侯斯頓漢堡絕對係美式經典滋味😇穀飼安格斯牛肉,肉質細嫩多汁🥰配搭上芝士、煙肉、羅文葉同紫洋蔥增添口感層次另外炸薯格,簡單又正宗😋漁夫之堡炸魚柳酥脆金黃,魚肉嫩滑,而且足夠厚肉😚秘製他他醬帶清新微酸,平衡炸物口感👍配菜新鮮,味道簡單但協調❤️兩個Burger嘅芝麻漢堡包焗到外脆內軟,真係幾好食🤗田園沙律口感爽脆,搭配簡單油醋醬☺️整體感覺輕盈又開胃🤓黑松露雜菌忌廉湯雜菌味道濃郁但唔會過膩,黑松露帶來淡淡幽香😛忌廉湯融合所有食材,入口溫暖順滑😜

呢晚就同朋友一齊去食咗Burger做晚餐啦🤓

侯斯頓漢堡

絕對係美式經典滋味😇
穀飼安格斯牛肉,肉質細嫩多汁🥰
配搭上芝士、煙肉、羅文葉同紫洋蔥增添口感層次
另外炸薯格,簡單又正宗😋

漁夫之堡

炸魚柳酥脆金黃,魚肉嫩滑,而且足夠厚肉😚
秘製他他醬帶清新微酸,平衡炸物口感👍
配菜新鮮,味道簡單但協調❤️

兩個Burger嘅芝麻漢堡包焗到外脆內軟,真係幾好食🤗

田園沙律

口感爽脆,搭配簡單油醋醬☺️
整體感覺輕盈又開胃🤓

黑松露雜菌忌廉湯

雜菌味道濃郁但唔會過膩,黑松露帶來淡淡幽香😛
忌廉湯融合所有食材,入口溫暖順滑😜
  • 漁夫之堡
2025-05-06 118 瀏覽
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡併薯格 ✨✨這是一款經典的漢堡,將豐富的風味與口感完美結合。使用烤過的花生製成,口感順滑濃郁,帶有微甜和鹹香的味道,選用優質安格斯牛肉製成的煙肉,經過煙燻處理,帶有濃郁的煙燻香氣和鹹味,為漢堡增添層次感。搭配新鮮生菜、番茄、洋蔥等蔬菜,夾在烤過的漢堡麵包中。薯格是一種網狀的薯條,口感酥脆,可以更好地沾取蕃茄醬來吃。白酒蜆肉意粉✨✨這是一道經典的意大利麵食,以其清爽的風味和鮮美的海鮮而聞名。經過白酒烹煮後,肉質鮮嫩多汁。通常使用扁麵或細麵,可以很好地吸附醬汁。醬汁: 主要由白酒、橄欖油、蒜蓉、香草等組成,味道清淡而鮮美。黑松露雜菌湯以黑松露的獨特香氣和多種菇類的鮮味為主要特色。口感濃稠順滑,帶有菇類的軟糯和黑松露的獨特香氣。📍Burger ‘s Friend Forever📕銅鑼灣希慎廣場 B2樓
特濃花生醬安格斯煙肉漢堡併薯格 ✨✨

這是一款經典的漢堡,將豐富的風味與口感完美結合。

薯格是一種網狀的薯條,口感酥脆,可以更好地沾取蕃茄醬來吃。

白酒蜆肉意粉✨✨

黑松露雜菌湯

📍Burger ‘s Friend Forever
📕銅鑼灣希慎廣場 B2樓

2025-05-06
2025-05-05 115 瀏覽
新開漢堡店,即叫即製邪惡爆汁安格斯漢堡,隱藏美食之快樂全部即叫即製,面包烘到脆脆,和朋友輕食之好選擇製作很快,保持滿滿之溫度煙肉芝士牛肉漢堡即叫即製,熱辣辣,香濃之味道,美國穀飼安格斯牛肉厚身多汁,肉味濃 。香濃車打芝士月,香煎煙肉,咸香加倍,脆身漢堡包外脆內軟,煎得好。新鮮配料有紫洋蔥和蕃茄,解膩 香蒜白酒蜆肉意粉扁意粉有口感,蜆肉份量多,鮮味十足,蒜香微辣,很開胃,漢堡店意粉都很高質喔! 用料高質價錢也合理
新開漢堡店,即叫即製邪惡爆汁安格斯漢堡,隱藏美食之快樂
全部即叫即製,面包烘到脆脆,和朋友輕食之好選擇
製作很快,保持滿滿之溫度
煙肉芝士牛肉漢堡
香蒜白酒蜆肉意粉
用料高質價錢也合理
同朋友去咗希慎廣場行街,喺B2層food court 揀咗間特式burger店醫醫肚😋呢度嘅burger 除咗有特式而且選擇種類多,全部都係即叫即整,朋友係burger愛好者,啱晒佢對burger嘅要求ღ 候斯頓漢堡 $92 套餐+$20候斯頓漢堡美國穀飼安格斯牛肉外表焦脆,內部卻保持著多汁鮮嫩,搭配車打芝土、蕃茄、生菜🥬香脆煙肉同紫洋蔥,層次感豐富薯條🍟 較為粗身,食落香脆可口可樂ღ 香蒜白酒蜆肉意粉餐 $88蜆肉份量十足,而且新鮮,意粉軟硬度適中,掛上香濃嘅香蒜白酒汁,入口微辣惹味+$20 田園沙律 🥗+$15 黑松露雜菌忌廉湯,香濃美味🤤
呢度嘅burger 除咗有特式

ღ 候斯頓漢堡 $92 套餐+$20
候斯頓漢堡

薯條🍟 較為粗身,食落香脆可口
可樂

ღ 香蒜白酒蜆肉意粉餐 $88
蜆肉份量十足,而且新鮮,
意粉軟硬度適中,掛上香濃嘅香蒜白酒汁,入口微辣惹味

+$20 田園沙律 🥗

+$15 黑松露雜菌忌廉湯,香濃美味🤤