平日放假,訓到自然醒後想出去走走,趁着平日少點人去逛逛街。近近地,就和朋友一齊去觀塘行下。去得觀塘,食野的話就當然要上工廈找一些自家小店支持一下,碰巧我們來到觀塘的成業工業大廈,上到2樓就見到這間「Bubble Tree」Cafe,就同朋友入去食啲野傾下計,享受一下這個放假日。Cafe 有不少選擇,我們因為沒有食到早餐的關係,所以想食飽一點,直至晚餐。⟳ 1. 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡「慎入...易上癮」,朋友看到這個描述,連餐牌其他食物都未看,就已經決定食這個。首先,漢堡的材料真的是與別不同,事關這個「瘋狂芝士」並不是用普通的片裝芝士,而係用上Brie軟芝士,因而令到漢堡的芝士香味大增。飛驒牛當然是漢堡的主角,所以牛肉的味道非常鮮香,比起美國安格斯的口感更為香滑。漢堡還配上厚切薯條和沙律,薯條的份量充足,而且條條都是厚切而充滿薯蓉,可供兩人share。⟳ 2. 鐵板原隻燒無皮豬手配滑蛋蓋飯太耐冇食過燒豬手,所以就點了這份。一看到這份餐之後,我和朋友都嚇了一跳,原因是這並不是普通的燒豬手,而是真材實料、原條骨架的燒豬手。再看真一點,在這原條豬手下面,還有多一條小支架豬手,即總共有兩支原條
⟳ 1. 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
⟳ 2. 鐵板原隻燒無皮豬手配滑蛋蓋飯
太耐冇食過燒豬手,所以就點了這份。一看到這份餐之後,我和朋友都嚇了一跳,原因是這並不是普通的燒豬手,而是真材實料、原條骨架的燒豬手。再看真一點,在這原條豬手下面,還有多一條小支架豬手,即總共有兩支原條燒豬手!單是豬手的份量,相信已經可以令兩個人飽肚,一支大豬手比起一隻手板還要再大, 絕對不是講笑。豬手的火侯控制得恰到好處,肉質絕不「鞋口」,兼且帶點鹹香。配上滑蛋蓋飯,食完後真的可以連晚餐都可以skip。
鐵板原隻燒無皮豬手配滑蛋蓋飯
⟳ 3. Green Tea Latte (Iced)
飲品方面,我們各點一杯。朋友飲這杯凍的綠茶鮮奶,綠茶和奶味的比例大概60:40 左右,我建議先嚐嚐上層的奶蓋,讓嘴巴感受一下creamy 的感覺,然後慢慢就會嚐到綠茶的茶香味,繼而再將其攬拌,這樣就能飲到這杯Green Tea Latte的雙重味道。
Green Tea Latte
⟳ 4. Mocha (Hot)
我就相對怕凍,所以就點了杯熱的朱古力咖啡。我以為,Cafe只是用普通的咖啡杯來盛載,想不到原來熱飲亦用上與凍飲一樣的高身杯子,雙手緊握著Mocha可以讓其溫度順便暖暖雙手。我覺得,Mocha 的朱古力和咖啡味道比例相約,不會有過甜的朱古力味,亦不會過苦,所以味道相對溫和,容易入口。
Mocha
位於工廠大廈的Bubble Tree,在平日的時份亦有不少食客到來,更有很多人Order 了外賣,看來大家都非常識貨!
2021-01-12
Green Tea Latte
Mocha
2K
2021-01-14 54 瀏覽
叫咗$85嘅「日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯」,要求用碟上唔好用鐵板上,因為自己鍾意用碟多啲😆;加一個「紫薯湯」,再加一杯「凍蘋果茶」😋,作為我嘅early dinner😁飯、湯、茶全部一齊上;「飛驒牛漢堡飯」放喺個巨型白色大碟裏邊,睇落幾靚😍;飛驒高山係日本其中一個產牛非常有名嘅地方,呢道嘅「飛驒牛漢堡」外邊少少脆,裏邊肉質軟熟幾好牛味,配scrambled eggs同白飯一齊食幾好食😋「紫薯湯」少少甜,幾滑,顏色幾靚😍;「凍蘋果茶」都係少甜,好refreshing😁

2021-01-14 43 瀏覽
這次觀塘附辦完事情,肚子有點餓想吃點東西,上網一搜看到這家餐廳,所以決定去吃點東西吧🤤。餐牌上有多款食物選擇,有套餐/鐵板/漢堡/小食,跟餐還可加購小食/飲品😎。💥雜肉配巴馬風乾火腿拌香辣茄汁意粉 HKD$58,這個賣相挻吸引的☺,還有數款肉腸/火腿等等材料。醬汁酸酸的很開胃又惹味🤤,加入多款雜肉令到口感更豐富,意粉軟硬度適中。💥100%手打純牛肉漢堡 HKD$65,這個漢堡挻大個的,牛肉漢堡肉質煙韌。跟餐還有脆脆的粗薯條,熱辣辣吃口感更棒,還有沙律菜來中和油膩感。我們加了田園素菜沙律配牛油果和兩杯飲品😆。飲品選擇了凍朱古力咖啡和熱抹茶鮮奶,較喜歡熱飲飲品,因為味道更香濃口感幼滑。

2021-01-13
15 分鐘 (堂食)
2021-01-13 40 瀏覽
小店簡單裝修,有聖誕裝飾🎄▶️日本🇯🇵飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯$85呢個用鐵板上,估唔到呢個價錢嘅質素都唔錯,和牛漢堡夠大塊厚肉,而且牛肉夠香,配上滑蛋,撈飯一流!▶️吉列豬扒芝士鮮茄焗飯$65呢個豬扒幾脆,炸得唔錯,唔會太乾;而且充滿芝士,好邪惡!番茄汁夾埋焗飯好食!▶️hot mocha ☕️ 估唔到呢度啲咖啡都幾好飲,叫咗朱古力咖啡☕️朱古力味唔會太重,咖啡味香,所以沖得唔錯,如果得閒都可以上嚟飲杯咖啡!
小店簡單裝修,有聖誕裝飾🎄

▶️日本🇯🇵飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯$85

▶️吉列豬扒芝士鮮茄焗飯$65

▶️hot mocha ☕️

如果得閒都可以上嚟飲杯咖啡!

觀塘成業大廈有很多小店,價格亦大眾化,今日同事話去試吓Bubble Tree , Bubble tree 雖然是小店,但裝修一啲也不似小店,很型格又簡潔,檯與之間亦很寬躺,感覺舒服!Bubble tree 是自助形色,餐具放在消毒櫃!在這段時間夠貼心!Bubble tree 真係好多元化,食物款式很多選擇,每天來也可以吃不同食物!正🤣今日試大啡菇,雞肉配南瓜汁會意大利飯$65 ,份量適中,大啡菇厚肉夠汁,雞肉粒上混入軟硬適中的意大利飯有口感,再配以香濃的南瓜汁!正👍🏻南瓜湯(主菜加$5),香滑濃郁,完全不需再加任何調味!但可惜我忘記加$8配墨汁包多士😭,下次一定要記得🤪凍朱古力,朱古力味香濃而且不會太甜,賣相吸引,跟主菜加$10抵!最後一定要試吓甜品,因為只需要加$25,就可以吃心太軟,又怎可能不試🤣 還有雪糕窩夫或泡夫雪糕選擇啊...

2021-01-08 68 瀏覽
觀塘係美食好地方,工廠大廈有好多餐廳。今次黎試下依間餐廳,雖然依間餐廳小小間,但好用心整每份食物,而野食都幾好味。點左個鐵板原隻燒無皮豬手配滑蛋蓋飯,佢嘅燒豬手真係好好食,係第一次食咁好味嘅豬手,除左表面好脆,內面嘅肉質仲好嫩滑,一D都唔鞋,仲要成隻豬手都好大隻。佢本身就已經幫你整好,豬手嘅肉已經同骨分離,可以啖啖都係肉咁食。佢係用黑椒汁,都幾開胃,令人停唔到口,飯係用有機紅米飯 ,非常值得去食。同時都點左瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡,係menu,佢寫依個漢堡要慎入,會令人易上癮,食完之後就明白點解。首先佢嘅芝士真係瘋狂,佢嘅厚度係有1節手指咁厚,所以咬落去係成口都係芝士味。佢嘅牛真係好味,原來飛驒牛係黑毛和牛,佢嘅肉質幾柔軟,牛味都濃。除左個漢堡,佢仲配埋薯條同沙律,薯條係大大條,炸得黎唔會覺得太肥膩,整得幾好食。最近天氣太凍,所以就點左兩杯熱辣辣嘅飲品,估唔到整得幾好飲,仲好用心整。佢同出面嘅朱古力好唔同,佢有拉花,而奶味比較濃。而杯綠茶鮮奶令人好難忘,好少飲到咁好味,佢好creamy,比較鍾意奶味重,而冇奶精味,試得出落左唔少鮮奶落去。

2021-01-01 178 瀏覽
-2020年最後一日返工嘅午餐 要食餐好嘅做結尾不過午飯時間一向令人頭痛 好彩喺觀塘返工工廈嗰度選擇多 嘢食又抵又好昧-🍔#山賊黑椒燒雞扒煙肉漢堡 $65山賊汁少辣得嚟有黑醋味 雞扒肉汁豐富 兩樣嘢好夾煙肉🥓半肥瘦 配菜嘅青瓜🥒蕃茄🍅洋蔥🧅新鮮現切 清脆得嚟有口感又清新食之前記得洗乾淨雙手 用手食開心好多慢慢享受呢個5吋高嘅finger licking food☺️睇相可能睇唔出 但係實物其實幾大 女仔應該夠飽-🥘#日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $85冬天食鐵板飯確係唔錯 飛驒牛肉味濃肉質細膩 入口即溶 加溶芝士同滑蛋撈飯 真係冇得輸可惜鐵板熱度唔夠 冇嗰種熱烘烘嘅氣氛🥺-☕️#碎曲奇鮮奶咖啡 +$8咖啡有12安士又有拉花 相當抵飲-🍮#朱古力心太軟配雪糕 +$25心太軟蛋糕流心效果唔明顯同雲呢拿雪糕慨一冷一熱對比唔強 有啲失色-📍#Bubble Tree觀塘成業街19-21號成業工業中心2樓27室

2020年最後一日返工嘅午餐 要食餐好嘅做結尾

同雲呢拿雪糕慨一冷一熱對比唔強 有啲失色
📍#Bubble Tree
觀塘成業街19-21號成業工業中心2樓27室
2020-12-22 224 瀏覽
觀塘樓上餐廳很多,有的真的還不錯~今日許久未見的好朋友來看我,想著可以邊吃邊聊~由於近日堂食時間必須在六點前結束,只好早早的來到這家位於觀塘的Bubble Tree西餐廳一試!這家店面雖然不是很大,但接待的侍應服務態度好也很客氣,讓人覺得好舒服!我們兩人點了兩個主餐及一份沙津和兩杯朱古力咖啡。👍🏻日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯,一看就是很有設計感,一窩米飯被金黃色的滑蛋緊緊包裹著,厚厚的牛肉餅覆蓋在上,加上鐵板中配的聖女果、西蘭花、蘑菇、玉米粒等果蔬及純正的秘制日式燒汁,口感層次豐富!🥪公司三文治配薯條一共有四大塊!每咬一口下去軟軟的口感很爽,加上椒鹽脆皮薯條,好食又份量足!🥗凱撒沙津配煙三文魚,各種生菜沙津新鮮爽口,三文魚肉鮮嫩入味~☕️朱古力咖啡微甜細滑,濃郁香醇最后两人埋单都不到HKD200,算是好食又性价比高的聚餐好地方
觀塘樓上餐廳很多,有的真的還不錯~

我們兩人點了兩個主餐及一份沙津和兩杯朱古力咖啡。

☕️朱古力咖啡微甜細滑,濃郁香醇

2020-12-15 251 瀏覽
支持小店 ☺️係性價比好高既樓上餐廳🍴烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯 $75同一般西餐廳食到嘅豬手好唔同首先豬手外脆內嫩 骨肉分離食落口一啲都唔覺得韌 仲有少少入口即溶嘅感覺 加上個汁幾開胃 令人食到停唔到口 再配埋有機紅米飯 成個感覺即刻好健康份量亦都好足夠 豬手有兩至三大嚿 CP值 爆燈安格斯漢堡鐵板拌紅米飯 $68配黑椒汁及南瓜湯安格斯牛漢堡肉汁豐富 入口即溶 配上特製黑椒汁 個黑椒汁唔會好辣 幾惹味南瓜湯 飲落好清甜 係一個好好嘅配搭薑味肉桂綠茶鮮奶 +$10店主親自推薦嘅冬天暖飲之一起初覺得會以為薑味好重杯野一嚟到聞落去好香玉桂味頂層嘅奶泡同綠茶鮮奶形成對比 飲落一啲都唔覺得重薑味而且好清新暖暖棉花糖朱古力 +$10店主親自推薦嘅冬天暖飲之二頂層嘅朱古力粉同棉花糖都有輕輕烤過朱古力甜而不膩 大人細路都啱飲
支持小店 ☺️係性價比好高既樓上餐廳🍴

店主親自推薦嘅冬天暖飲之二
頂層嘅朱古力粉同棉花糖都有輕輕烤過
朱古力甜而不膩 大人細路都啱飲

2020-12-14 204 瀏覽
觀塘咁多樓上餐廳,千挑萬選揀咗呢間餐廳,果然無令我失望。店舖小小,但款式種類多。揀咗個平日好少餐廳有嘅「日本飛驒牛漢堡扒滑蛋蓋鐵板拌飯」聽個名好吸引,店員一放低,隔住口罩已經聞到好香,放埋入口,有驚喜😍飛驒牛漢堡好Juicy...熱辣辣嘅鐵板飯...個黑椒汁超正,勁濃郁...辣辣地。面層片蛋好滑,真心好食👍🏻個set配餐湯同飲品,餐湯有三款選擇,口味都係較特別,唔係平日紅湯/白湯咁普通,揀咗紫薯湯,好香濃紫薯味,原來用嚟煲湯可以咁夾。綠茶鮮奶都好唔錯,好creamy...今餐食得滿足又安心,因為所有餐具都放在消毒櫃裡面,待疫情緩和...一定約埋班同事朋友上嚟開餐🤗
觀塘咁多樓上餐廳,千挑萬選揀咗呢間餐廳,果然無令我失望。

店舖小小,但款式種類多。

揀咗個平日好少餐廳有嘅「日本飛驒牛漢堡扒滑蛋蓋鐵板拌飯」
聽個名好吸引,
店員一放低,隔住口罩已經聞到好香,

綠茶鮮奶都好唔錯,好creamy...

2020-12-14
午餐
  • 紫薯湯
  • 綠茶鮮奶
  • 日本飛驒牛漢堡扒滑蛋蓋鐵板拌飯
觀塘既工廈實在有太多隱世小店~我而家每次去觀塘,都會順便幫襯一間未食過既小店😆今次就揀左標榜提供健康沙律🥗、三文治🥪、意粉🍝既𝑩𝒖𝒃𝒃𝒍𝒆 𝑻𝒓𝒆𝒆!就咁睇Menu已經覺得好有誠意,係用水彩手繪既食物🤩 畫得好靚👍🏽👍🏽👍🏽最緊要係呢度既三文治類🥪 可以轉做其他包,包括Bagel🥯!主食加少少錢就可以配Set~我地兩個試左Set A (𝑺𝒐𝒖𝒑) *+$5 & Set B (𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅) *+$8 💁🏽‍♀️➿ 紫薯湯 紫薯平時都係用黎做甜品,做西式湯真係第一次見😆 味道上有驚喜,加左鹽調味既紫薯🍠,甜味更突出!➿ 西蘭花藜麥薯仔沙律 薯仔沙律夠凍,沙律菜都幾新鮮,份量岩岩好!➿黑椒鯷魚蕃茄醬吞拿魚菠菜意粉 ($52)呢碟意粉有種好light既感覺,意粉醬汁酸酸地好好味😋,用左新鮮蕃茄🍅熬煮,加左鯷魚,所以多左陣鮮味~ 菠菜闊條麵令到成件事又健康左!➿煙燻黑椒燒牛肉、大啡菇墨汁包三文治 ($50)墨汁包好少見,雖然食落冇咩特別既味道,但係適合打卡啊😏📸 欣賞佢地仲用意大利醋唧左個December字😆 之後睇番張相都記得自己幾時黎過😝 大啡菇juicy唔洗講架啦,包餡除左薄薄既燒牛肉幾塊,

➿ 紫薯湯

➿ 西蘭花藜麥薯仔沙律
薯仔沙律夠凍,沙律菜都幾新鮮,份量岩岩好!

➿黑椒鯷魚蕃茄醬吞拿魚菠菜意粉 ($52)

➿煙燻黑椒燒牛肉、大啡菇墨汁包三文治 ($50)
墨汁包好少見,雖然食落冇咩特別既味道,但係適合打卡啊😏📸 欣賞佢地仲用意大利醋唧左個December字😆 之後睇番張相都記得自己幾時黎過😝 大啡菇juicy唔洗講架啦,包餡除左薄薄既燒牛肉幾塊,仲有芝士、青瓜片🥒 蕃茄片夾喺入面,冇額外既sauce,我覺得已經好夠味😋

➿ 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (cold)
➿ 𝑮𝒓𝒆𝒆𝒏𝒕𝒆𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (hot)
飲品都做得唔錯,睇得又飲得,冷/熱飲品都好香滑!呢排仲冬日限定❄️飲品,我order完先發現睇漏左一張menu,嗚嗚~

另外值得一讚既係,餐具放喺紫外光消毒機入面,抗疫意識高👍🏽

呢度既早餐、下午茶都超級吸引,好岩我口味,而且唔貴~ 一定會再黎啊!有Bagel🥯既morning一定係個good morning🌞 所以住喺附近/喺觀塘返工既人有福了,𝑩𝒖𝒃𝒃𝒍𝒆 𝑻𝒓𝒆𝒆開8點架!
2020-12-12 182 瀏覽
觀塘除左駱駝漆大廈同埋東廣場之外,行過少少喺成業工業大廈裏邊有一間比較隱世嘅多國菜餐廳🍴 餐廳款式都非常多主打有漢堡、滑蛋鐵板蓋飯、All Breakfast 等等。佢Menu 既設計都幾吸引,款式非常多,價錢又唔貴,性價比都幾高!🍔🍟🥗山賊黑椒燒雞扒煙肉漢堡配炸薯條及沙律 ($65) - 大大塊既雞扒配上特製既醬汁食落去都幾Juicy,係有部分煎得有少少🤏🏻,整體上都OK既!薯條🍟值得一讚,佢係果隻連皮薯條,食落去口感香脆、薯肉都好多,調味都唔錯😋🥩🍳🍚安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 連飲品及餐湯 ($68+*$10) - 佢既牛漢堡係手打,食得出佢好香嘅牛肉味,口感唔錯配上佢嘅鐵板汁加滑蛋十分唔錯,值得推介👍🏻👍🏻😋😋

安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
2020-12-07
5 分鐘 (堂食)
安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
2020-12-12 78 瀏覽
✨中女獨食難肥日誌 ✨Bubble Tree 中女食觀塘觀塘工廈有好多人細小店,今天來到這一間小店,牆上裝飾好可愛有兩個小男生,應該是店主吧?好喜歡這裏的餐牌設計,畫風好可愛好有心思!瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98店員走過來說漢堡賣完了,轉了bagel給我們,本來就喜歡bagel,沒問題呀!整個漢堡份量好大,還有很多薯條,配有沙律!漢堡扒很有驚喜,多汁厚肉、也很有牛味,芝士也十分香!推介🙌🏼煙三文魚忌廉芝士比高包 $38我選了小食煙三文魚忌廉芝士bagel,煙三文魚忌廉芝士及比高包都是比較貴的食材!才賣$38超抵吃!輕食來說是很好的選擇👍🏼latte及green tea latte我飲熱飲latte,朋友飲凍飲green tea latte。我的latte簡單拉花,tea time飲杯熱咖啡很不錯👍🏼朋友獨愛green tea latte,味道好濃,喜歡綠茶的應該也會喜歡這個飲品😉可以的話多點支持小店💕!
✨中女獨食難肥日誌 ✨
Bubble Tree 中女食觀塘

好喜歡這裏的餐牌設計,畫風好可愛好有心思!

瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡 $98

煙三文魚忌廉芝士比高包 $38

latte及green tea latte

可以的話多點支持小店💕!
2020-12-09
5 分鐘 (堂食)
  • 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
2020-12-08 109 瀏覽
最愛吃牛肉漢堡本身餐是牛肉漢堡跟薯條,但因為餵母哺的關係,我會換成沙律,沙律本身有西蘭花,餵母乳媽媽記得同店家講走西蘭花。牛肉漢堡有牛味,不過睇落就港式d,但我覺得依個價錢有湯味道唔錯,好好架啦。好過附近幾間漢堡連牛肉味都無。(牛肉漢堡有洋蔥,如果母乳媽媽會受影響記得去除,因為本人洋蔥無事就無特別去喇)因為換成沙律可能會唔夠飽,所以我會加個南瓜湯餐本身$65,加湯$5。3種湯本身都試過,甘荀好似有d雜菜味同稀d,唔愛飲。紫薯都可以,但最愛都係南瓜。沙律我就唔影啦,本身跟餐個個會有沙律醬,轉左會變黑醋。
最愛吃牛肉漢堡

因為換成沙律可能會唔夠飽,所以我會加個南瓜湯

餐本身$65,加湯$5。
3種湯本身都試過,甘荀好似有d雜菜味同稀d,唔愛飲。
紫薯都可以,但最愛都係南瓜。

沙律我就唔影啦,本身跟餐個個會有沙律醬,轉左會變黑醋。

南瓜湯
2020-12-08
南瓜湯
.觀塘工廈多餐廳,又俾我搵到間好食又抵食😋bubble.tree 餐牌已令我留下深刻印象因為上面每道菜嘅圖片都係用人手畫💞勁靚其次令我覺得好驚訝嘅係啲價位真係超級親民🥳呢個嘅價錢咁好嘅質素👍🏻大推.[瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡]超邪惡Camembert+cheddar cheese🧀軟滑香濃夾住厚牛肉漢堡扒配超新鮮生菜蕃茄真係好好食!難怪佢寫超易上癮🤤.[雞蛋沙律巴馬火腿貝果包]朋友中意輕食就揀咗個bagel呢度會厚住bagel烤,令bagel脆身啲!幾特別.[大啡菇牛油果羽衣甘藍薯仔沙律]份量超多😍大啡菇好juicy厚身略烤過羽衣甘藍比較少,但其他沙律菜都多&新鮮薯仔沙律係一個球咁放旁邊,味道普通配上黑醋自己控制放多放少嘅份量,幾貼心👍🏻.[紫薯湯]好夢幻紫色嘅湯,味道調配得唔錯我仲飲到粒粒紫薯蓉,絕對唔係沖粉😁[cappuccino]無拉花,不過味道都ok👌🏻.#小店 要先到櫃檯點餐,再領取自己需要的餐具而且存放在紫外光消毒箱,讓客人可安心使用❤️.#推介 下午茶時段幫襯🤗可以慢慢坐享受超值高質素美食😋

觀塘工廈多餐廳,又俾我搵到間好食又抵食😋
bubble.tree 餐牌已令我留下深刻印象
軟滑香濃夾住厚牛肉漢堡扒配超新鮮生菜蕃茄
真係好好食!難怪佢寫超易上癮🤤
[雞蛋沙律巴馬火腿貝果包]
朋友中意輕食就揀咗個bagel
呢度會厚住bagel烤,令bagel脆身啲!幾特別
[大啡菇牛油果羽衣甘藍薯仔沙律]
份量超多😍大啡菇好juicy厚身略烤過
羽衣甘藍比較少,但其他沙律菜都多&新鮮
薯仔沙律係一個球咁放旁邊,味道普通
配上黑醋自己控制放多放少嘅份量,幾貼心👍🏻
[紫薯湯]
好夢幻紫色嘅湯,味道調配得唔錯
我仲飲到粒粒紫薯蓉,絕對唔係沖粉😁
[cappuccino]
無拉花,不過味道都ok👌🏻
#小店 要先到櫃檯點餐,再領取自己需要的餐具
而且存放在紫外光消毒箱,讓客人可安心使用❤️
#推介 下午茶時段幫襯🤗
可以慢慢坐享受超值高質素美食😋