2023-10-29 64 瀏覽
Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘).價錢平食物質素又好,店員有禮貌,整體嘅環境乾淨,店員嘅服務仲要好好.▪️飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板飯配餐湯▪️.手打牛漢堡扒,有粟米粒同蕃茄仔做配菜,個蛋好滑,飯仲要係用糙米飯健康啲!餐湯佢有南瓜🎃紫薯以及蕃茄甘筍,男朋友揀左蕃茄甘荀,微酸蕃茄味.▪️公司三文治🥪▪️.呢個反而無其他野咁出色,個三文治味道唔係好濃郁,入面有蛋,煙肉🥓蕃茄,生菜等,仲有海量薯條!.▪️水牛城雞翼▪️.勁好食呀呢個,個人覺得似香辣雞翼多啲,少辣但勁好倉,肉好嫩,$48有6隻,大推!.▪️芝士肉醬焗薯 ▪️.由於呢到嘅tea set實在太抵食,今日仲試埋焗薯芝士鋪面,淋上肉醬,熱辣辣出曬煙!.📌 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)

▪️飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板飯配餐湯▪️

▪️公司三文治🥪▪️

▪️水牛城雞翼▪️

▪️芝士肉醬焗薯 ▪️
由於呢到嘅tea set實在太抵食,今日仲試埋焗薯
芝士鋪面,淋上肉醬,熱辣辣出曬煙!
📌 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-10-28 51 瀏覽
隱身於工廈但人氣超高Keep住有人離座有人入座出品高質而且性價比高100%牛肉手打漢堡 $75配薯條沙律菜加配雙重牛肉+$20每層牛肉都超厚身肉味濃就算男人食都勁飽肚!另外薯條好有驚喜夠長夠飽滿乾身香脆好正煙三文魚雞蛋沙律牛角包$62可轉其他包(免費)今次轉左意大利軟包好鬆軟New york cheese cake slice配雪糕+$30蛋糕芝士質地香滑綠茶鮮奶朱古力咖啡可免費揀多榛子/多cream等等算多選擇😍
隱身於工廈但人氣超高
Keep住有人離座有人入座
出品高質而且性價比高

100%牛肉手打漢堡 $75
配薯條沙律菜
加配雙重牛肉+$20
每層牛肉都超厚身
肉味濃
就算男人食都勁飽肚!
另外薯條好有驚喜
夠長夠飽滿
乾身香脆
好正

煙三文魚雞蛋沙律牛角包$62
可轉其他包(免費)
今次轉左意大利軟包
好鬆軟

蛋糕芝士質地香滑

綠茶鮮奶
朱古力咖啡
可免費揀多榛子/多cream等等
算多選擇😍
2023-10-27 71 瀏覽
🔸煙三文魚•忌廉芝士比高包 $45🔸日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89🔸jumbo burger 雙重牛肉大啡菇流蛋漢堡 $128-收工去附近樓上西餐廳搵嘢食,見呢間西餐廳好多人,決定入去試一試。見仲有下午茶,就叫咗一份bagel,煙三文魚配忌廉芝士係絕配,bagel人中烘到好脆皮。主食叫咗一份日本飛驒牛漢堡,配滑蛋蓋飯,一上枱就覺得超正,滑蛋半熟撈飯一流,飛驒牛漢堡扒超Juicy同有牛肉味!再叫多份雙重牛肉大啡菇流蛋漢堡,賣相超級邪惡,勁厚嘅burger上面仲有一隻流心煎太陽蛋動L動L,超級igable!
🔸煙三文魚•忌廉芝士比高包 $45
🔸日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89

作為觀塘上班族每日都捐窿捐罅覓食今次我同同事14:00到店 店內仲有唔少食客環境嚟講都係正正常常嘅工廈餐廳 雖然內籠細細間 但座位尚算闊落 感覺乾淨企理 坐得舒服食物方面都認真唔錯 我哋食咗💁🏻‍♀️:🍽️蟹籽蘆筍煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉 ($65)+紫薯湯 ($6)+凍檸茶 ($6)意粉份量對我嚟講都幾大份 味道唔錯😋湯有3款 番茄湯、南瓜湯同紫薯湯 我試紫薯湯 出面少D有 好香絕對係真材實料👍🏻🍽️大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯(少飯) ($68)+朱古力心太軟配雪糕(叫上) ($30)+泡沫咖啡(熱16oz) ($15)飯有得揀少飯岩曬我同事 唔洗浪費甜品叫先上 心太軟熱辣辣 好味道👍🏻呢個咖啡正 甘大杯!同事係愛啡之人 佢話呢杯咖啡味道唔錯 好大杯超抵飲🤩🍽️水牛城雞翼(6隻) ($48) 雞翼焗完之後都仲肥嘟嘟唔係迷你雞翼 少少辣味道亦唔錯😋我哋2個人Total $238加咗咁多野食都係呢個價錢!真係好抵食!呢間Cafe食物選擇算多 份量唔會細 價錢抵食唔貴 呢間可以再食👍🏻
作為觀塘上班族每日都捐窿捐罅覓食
今次我同同事14:00到店 店內仲有唔少食客

食物方面都認真唔錯 我哋食咗💁🏻‍♀️:
🍽️蟹籽蘆筍煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉 ($65)
+紫薯湯 ($6)
+凍檸茶 ($6)
意粉份量對我嚟講都幾大份 味道唔錯😋

🍽️大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯(少飯) ($68)
+朱古力心太軟配雪糕(叫上) ($30)
+泡沫咖啡(熱16oz) ($15)
飯有得揀少飯岩曬我同事 唔洗浪費
甜品叫先上 心太軟熱辣辣 好味道👍🏻

🍽️水牛城雞翼(6隻) ($48)
雞翼焗完之後都仲肥嘟嘟唔係迷你雞翼 少少辣味道亦唔錯😋

我哋2個人Total $238
加咗咁多野食都係呢個價錢!真係好抵食!

2023-10-20
2023-10-24 138 瀏覽
本來對於工業大廈嘅餐廳沒有太大期望的我,嚟到呢間位於觀塘成業工業大廈二樓嘅 Bubble Tree,喜出望外。極高性價比餐飲體驗,打破了「平野冇好野」嘅定論。以上圖中(Refer to Pic. 1 to Pic. 6 ) 食物嘅總值是$241. 高質素兼美觀嘅食物,卻是親民嘅價錢,令我心想:「我會再來,我係一定會再來光顧的。」價廉嘅餐廳其裝潢並非求其,舒適優雅環境且放置了一部投射機,能營造多樣圖案或畫面 (Refer to Pic.9),倍添氣氛,提升 Chill 度。很多人都對工業大廈餐廳的衛生程度都有疑濾。嚟到 Bubble Tree , 喺呢方面則大可放心,食物即叫即煮,地方又乾淨整潔,還有消毒櫃放置食具。歷經疫情洗禮,著重衛生嘅餐廳就是魅力之所在。-------‐------------------------------Pic. 1 雪糕窩夫 (跟午餐 +$30)Pic. 2 漢堡滑蛋鐵板伴飯 ($89)Pic. 3 三文魚沙律 (午餐主食價 $65 + 加大份量 +$5)Pic. 4 田園素菜沙律配牛油果 (跟午餐 +$6/份)Pic. 5 蘋果茶 (跟午餐

極高性價比餐飲體驗,打破了「平野冇好野」嘅定論。

Pic. 1 雪糕窩夫 (跟午餐 +$30)

Pic. 2 漢堡滑蛋鐵板伴飯 ($89)

Pic. 4 田園素菜沙律配牛油果 (跟午餐 +$6/份)

Pic. 5 蘋果茶 (跟午餐 Free ) 及熱情果梳打 $28

Pic. 6 熱情果梳打跟原裝梳打水一支 $28

#Bubbletree
2023-10-24 50 瀏覽

極高性價比餐飲體驗,打破了「平野冇好野」嘅定論。

Pic. 1 雪糕窩夫 (跟午餐 +$30)

Pic. 2 漢堡滑蛋鐵板伴飯 ($89)

Pic. 4 田園素菜沙律配牛油果 (跟午餐 +$6/份)

Pic. 6 熱情果梳打跟原裝梳打水一支 $28

#Bubbletree
2023-10-16
20 分鐘 (堂食)
午餐
2023-10-22 55 瀏覽
已經嚟過Bubble Tree好幾次鐘意bubble tree性價比高食物款式多,又啱自己口味,店舖吾算好大,但空間感亦足夠,今日休閑地同朋友食個下午茶,絕對值得推介三文魚柳、牛油果、藜麥沙律配黑醋汁 三文魚柳、加半個牛油果 配新鮮沙律菜 又好味又健康芝士香草蕃茄醬焗肉丸 蕃茄醬味道濃郁 肉丸夠多汁芝士墨西哥薄脆片 香脆墨西哥片 好適合下午茶時段 又吾想食得太飽的小食 食到吾停得口雪糕窩夫熱烘烘的窩夫外脆內軟 配上雪糕口感更豐富,玫瑰鮮奶咖啡 咖啡香醇幼滑美式咖啡
已經嚟過Bubble Tree好幾次
鐘意bubble tree性價比高

三文魚柳、牛油果、藜麥沙律配黑醋汁
三文魚柳、加半個牛油果 配新鮮沙律菜 又好味又健康

芝士香草蕃茄醬焗肉丸
蕃茄醬味道濃郁 肉丸夠多汁

芝士墨西哥薄脆片

熱烘烘的窩夫外脆內軟 配上雪糕口感更豐富

玫瑰鮮奶咖啡 咖啡香醇幼滑

美式咖啡
2023-10-13
  • 雪糕窩夫
Intro: 之前就試過bubble tree嘅意粉同飯,覺得正正常常,發覺呢到冇咩人,仲幾好坐;呢次決定再黎,但發覺依家多左唔少食客,要book檯先有位,615就坐滿人,而餐牌menu都唔同左,今次決家試下新嘅漢堡系列~___________________🍽 雞扒漢堡💰 68(+$5蘋果茶,+$8配薯仔沙律) ⭐️8/10✍🏻 呢個burger餐仲配埋薯條同少少沙律,薯條好厚肉幾脆,但要趁熱食;✍🏻 雞扒真係好大塊,唔會煎得好乾,肉汁都幾豐富;✍🏻 美式漢堡嘅包好鬆軟,而包中仲有煙肉、生菜同一片蕃茄,好難一隻手攞得哂去食;✍🏻 薯仔沙律有好多料,如果薯仔更淋效果更好;✍🏻 蘋果茶底內有粒粒果粒,但幾難搞得味道均等,以致飲到落底太甜;___________________🏠 bubble tree📍 觀塘成業街19-20 號成業工業大廈2/F 27室⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 雞扒漢堡
💰 68(+$5蘋果茶,+$8配薯仔沙律) ⭐️8/10
✍🏻 雞扒真係好大塊,唔會煎得好乾,肉汁都幾豐富;
✍🏻 薯仔沙律有好多料,如果薯仔更淋效果更好;
🏠 bubble tree
📍 觀塘成業街19-20 號成業工業大廈2/F 27室
⭐️ 8/10
2023-10-17 45 瀏覽
2023年10月16日, 我們同行5個女人在11:15分左右,坐低了在餐廳 ! 餐廳營業時間是11點嗎?看不起我們5個女人嗎?我們每日運動完,都會在觀塘覓食,今日就見到Bubble tree 開11點,所以就打算去試吓啦!我都不太要求有什麽的服務,食一個午餐$1xX零蚊左右,唔通想要求5星級服務咩、這些我完全理解。但垃圾的態度,簡直是不知所謂!要scan code to order & pay first, 是沒有問題的!問題是我們其中3個女人,都嘗試過scan code to order, 但去到payment, 永遠都話不成功,又話系統異常!我相信我們5個女人當時同時間講嘢的聲音是不細的,一個男人一定聽到我們話整左好耐都落唔到order , 餐廳面積最多都係得20幾個seating , 餐廳又幾大,完全無視我們,在我們旁邊行過幾次,都不會問一下,是否落唔到order ? 直接d 講「當我們冇到」不稀罕我們的消費嗎?你個檔未開完,未搞掂,就一係唔好話自己開11點 直到11:35分,我們決定放棄,選擇去別的餐廳吃吧,就算見到我們起身走,都不會問一句! 這是什麼的態度?我都不敢說什麽的服
這是什麼的態度?我都不敢說什麽的服務!
垃圾的態度,如何可以經營一間餐廳,真係不知所謂!

祝你生意興隆!

2023-10-16 46 瀏覽
觀塘西餐廳💕 去觀塘一定要試試真心又抵又好食!!! 份量好大份~ 賣相同味道都非常出色🤞🏻 1. 100%牛肉手打漢堡🍔🍟雙重牛肉 $98 兩塊大大塊牛肉漢堡非常juicy 🤤更出色既係烘堡包皮有烘面, 脆口好味😍加埋薯條~2. 雞扒,法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯🍳🥓送埋餐湯同野飲 $68 性價極高呀! 拌飯被雞扒, 法蘭克福腸同大量滑蛋包圍. 雞扒同腸都大大份, 而且好好食! 仲要包埋餐湯餐飲都唔駛$70! 絕對係賣相味道價錢都好有驚喜3. 凱撒沙律配煙三文魚🥗 (加大份量) (加埋野飲) $88煙三文魚沙律大大份~ 菜好新鮮爽口! 賣相都好靚😚 岩晒喜歡正餐食沙律既朋友仔4. 朱古力心太軟配雪糕🍨跟餐加配 $30 最愛食既甜品~ 心太軟加埋絕配雪糕🥰 跟餐加配價錢唔貴💕 一見到就即刻點埋😚 食完正餐再食埋甜品~非常滿足!!5. 番茄甘筍湯& 南瓜湯🍵兩款湯味道都好濃郁好飲😚一定要加配埋啊兩個人食🤤食到勁飽都係$200幾蚊埋單🤞🏻超級抵食!! 最緊要係餐廳環境舒服, 職員哥哥服務態度好, 野食質素好高💕 值得一試🥰溫馨提示: 想去食就得要book枱啊! 當日全場爆滿, walkin既未必
觀塘西餐廳💕 去觀塘一定要試試

跟餐加配 $30

5. 番茄甘筍湯& 南瓜湯🍵
兩款湯味道都好濃郁好飲😚一定要加配埋啊

兩個人食🤤食到勁飽都係$200幾蚊埋單🤞🏻

溫馨提示: 想去食就得要book枱啊! 當日全場爆滿, walkin既未必有位啦😅果日見到好多人門口等~
今次試𝑩𝒖𝒃𝒃𝒍𝒆 𝑻𝒓𝒆𝒆🫧!之前新聞報導觀塘有好多工廈改變用途變咗做餐廳➡️翻譯:工廈收埋咗好多餐廳!最近收到風,聽啲朋友讚呢間唔錯,去完果然一秒愛上😍晚市平價大碗,食材新鮮,煮得一啲都唔馬虎,仲要唔加一,咁嘅良心餐廳邊度搵!❤️✨💯✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡呢個漢堡果然好瘋狂🤯睇相係咪覺得佢有兩層肉餅?佢得一層咋!又厚又嫩又多汁,一咬落去簡直係肉汁炸彈!個包搽咗牛油,烘完之後勁香🧈除咗香噴噴肉餅同包之外,裏面仲夾住生菜、青瓜、蕃茄,啲蔬菜好新鮮,令個漢堡唔會咁heavy👍🏼份量夠曬足料,大滿足!✅另外,佢哋配嘅薯條好脆,成個set 100蚊都唔使,仲要大份又好食,性價比完勝5 Guys// Shake Shack唔係講笑!🥹🙏🏻2️⃣ 蟹籽•蘆筍 •煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉其實嗰日唔係好肚餓,見到餐廳黑版話呢個係Top 3推薦嘅榜首,決定睇下係咪真係咁有料🤨果然上榜首係有原因㗎!佢個擺盤靚到!意粉上面擺咗個裝飾成玫瑰花嘅三文魚,齋睇呢個已經一百分💯蒜頭炒得好香,啲意粉被充滿蒜香嘅橄欖油包裹住,好邪惡!🍝佢嘅配菜都幾好,但我已經俾靚靚三文魚搶走所有注意力🥰

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡

2️⃣ 蟹籽•蘆筍 •煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉

其實嗰日唔係好肚餓,見到餐廳黑版話呢個係Top 3推薦嘅榜首,決定睇下係咪真係咁有料🤨果然上榜首係有原因㗎!佢個擺盤靚到!意粉上面擺咗個裝飾成玫瑰花嘅三文魚,齋睇呢個已經一百分💯蒜頭炒得好香,啲意粉被充滿蒜香嘅橄欖油包裹住,好邪惡!🍝佢嘅配菜都幾好,但我已經俾靚靚三文魚搶走所有注意力🥰呢個榜首果然實至名歸👍🏼

3️⃣ 雪糕窩夫

注意‼️‼️‼️佢嘅甜品超驚喜!雪糕嘅雲尼拿味勁香濃🍨同!埋!佢個窩夫係熱㗎!!!佢又熱又脆,一上枱已經聞到佢嘅香味❤️搞唔掂!側邊放咗啲cream,如果三樣一齊食會勁勁勁滿足🥹我真係俾佢震撼到!(結果我食得太投入,冇俾最後一啖俾男朋友哈哈)

4️⃣ 紐約芝士切餅配雪糕球

呢個都唔錯!cheese cake嘅size啱啱好,唔會食到濟曬,加埋雪糕完美結束呢場晚餐!不過珠玉在前,我哋都更鍾意雪糕窩夫hehe🧇

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

呢間餐廳衰在好鬼隱蔽,搞到搵咗下先嚟到🥺但就算係咁,我哋一嚟到已經坐滿曬,食完嘅時候仲有新客入緊座,睇嚟人氣真係幾高❣️同埋侍應態度超nice,超級加分!我宣布呢間係我嘅本月Top 1😎大家都唔好同我爭,我要吃爆!
瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
蟹籽•蘆筍 •煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉
紐約芝士切餅配雪糕球
2023-10-10
瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
蟹籽•蘆筍 •煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉
紐約芝士切餅配雪糕球
2023-10-10 39 瀏覽
大啡菇雞肉南瓜汁意大利飯 價錢相宜,飯嘅份量非常足夠,令人感到飽足🤪大啡菇同雞肉煮得啱啱好,特別係南瓜汁,味道甜🥳混合埋意大利飯,真係令人回味無窮😌芝士香草蕃茄醬焗肉丸 呢個碟係肉愛者嘅天堂😂肉丸濕潤多汁,配上芝士同香草蕃茄醬,味道濃郁~焗爐烘烤過後,表面金黃酥脆,內裡嘅肉質鬆軟😙雞扒法蘭克腸滑蛋鐵蓋飯呢個菜式令人驚喜😌雞扒煎得恰到好處,外脆內嫩,加埋法蘭克腸同滑蛋,令飯更加豐富多彩😛😛👍🏻👍🏻總括嚟講,呢間餐廳嘅食物真係好出色,價錢又相宜☺️如果你行開觀塘,一定唔可以錯過呢間餐廳!
大啡菇雞肉南瓜汁意大利飯

芝士香草蕃茄醬焗肉丸
焗爐烘烤過後,表面金黃酥脆,內裡嘅肉質鬆軟😙

雞扒法蘭克腸滑蛋鐵蓋飯

2023-10-03 52 瀏覽
這間Café 地方唔算大,只能一次過容納二十多位客人。半自助式落單,手機掃QR Code,然後先付款,之後店員會送上餐來。一打開個Menu,發現選擇十分多。選擇完Main Course 之後加少少錢就可以加唔同食物,都幾抵,同埋可以試唔同嘅野食。今次試佢嘅日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯,另加紫薯湯紫薯湯好少見,見到深深嘅紫色,好有紫薯feel,好重好香紫薯味,好似真係食緊紫薯咁,價錢又唔貴,好抵食。日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌個飯伴著好多粟米,滑蛋恰到好處,嫩滑唔老,有蛋味。漢堡係全熟,外皮脆脆地,唔太乾,牛味十足,有半溶嘅芝士,味道有好多層次。上菜速度佳,食物水準唔錯,會再黎試食其他野呢😋

今次試佢嘅日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯,另加紫薯湯

日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌

上菜速度佳,食物水準唔錯,會再黎試食其他野呢😋
日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
紫薯湯
日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
紫薯湯
觀塘工業區樓上cafe—Bubble Tree,餐廳CP值相當高,價錢親民,而且食物款式有特色,所以繁忙時段可以見到人頭湧湧,好多食客都慕名而來,需要排隊等位~ 食物方面,餐牌上有各式各樣經典西式主菜系列,亦有精選系列;當中以日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯最為熱門,漢堡煎得蕉香入味,配上滑蛋、鋪係面既芝士,形成對比,令口感更creamy~ 整體而言,餐廳性價比高,食物質素中等偏上,觀塘區朋友可以到訪一試😋
用餐優惠
試食活動
2023-09-27 43 瀏覽
什少去觀塘既我 意外地發現左一間隱世工廈Café – Bubble Tree🌲除左價錢親民之外 菜式選擇非常多😼 可以隨意MIX & MATCH🤤🤤 - 南瓜湯 / 紫著湯🥣 (跟餐每款+$5, 單價每款$18)南瓜湯保留小量南瓜蓉口感 散發出淡淡南瓜清甜味💓個人來講 更喜歡南瓜湯🎃TIPS: ✨南瓜湯熱飲 味道較突出 紫薯湯亦保留小量紫薯蓉口感🍠湯質地非常濃厚 誠意十足🥹TIPS: ✨反而紫薯湯凍飲 味道會更佳 - 黑椒鯷魚番茄醬吞拿魚菠菜意粉🍝 $60菠菜麵質地剛好 掛汁能力不錯🥬鹹香吞拿魚醬、鯷魚醬加上大量蕃茄 醬汁濃厚 帶點酸味🫙但食落完全唔覺得有魚腥味🤡 (連平時最憎食吞拿魚醬既我都覺得絕對可以接受👌)相反愈食愈開胃🫣🤭 整個意粉不油膩 十分惹味! - 大啡茄雞肉配南瓜汁燴意大利飯🥘 $64大啡菇輕微烤過 再切片上碟🍄雞肉嫩滑 但份量較少🐥南瓜汁清甜濃厚 包住意大利飯 令人想一口接住一口😋😋誠意推薦呢個飯! - 朱古力心太軟配雪糕🍰 (跟餐每款+$28, 單價每款$38)濃濃朱古力香流心心太軟🍫配上雲呢拿雪糕🍧一熱一凍 冰火交融口感🙈🙈雖然只係售價$28 但出品絕不馬虎🫡🫡

南瓜湯保留小量南瓜蓉口感 散發出淡淡南瓜清甜味💓
個人來講 更喜歡南瓜湯🎃
TIPS: ✨南瓜湯熱飲 味道較突出

紫薯湯亦保留小量紫薯蓉口感🍠
湯質地非常濃厚 誠意十足🥹
TIPS: ✨反而紫薯湯凍飲 味道會更佳

- 黑椒鯷魚番茄醬吞拿魚菠菜意粉🍝 $60
菠菜麵質地剛好 掛汁能力不錯🥬
鹹香吞拿魚醬、鯷魚醬加上大量蕃茄 醬汁濃厚 帶點酸味🫙
相反愈食愈開胃🫣🤭 整個意粉不油膩 十分惹味!

- 大啡茄雞肉配南瓜汁燴意大利飯🥘 $64
大啡菇輕微烤過 再切片上碟🍄
雞肉嫩滑 但份量較少🐥
南瓜汁清甜濃厚 包住意大利飯 令人想一口接住一口😋😋
誠意推薦呢個飯!

濃濃朱古力香流心心太軟🍫配上雲呢拿雪糕🍧
一熱一凍 冰火交融口感🙈🙈