2022-07-22 36 瀏覽
經過九龍城點可以唔食泰國野,不過太多選擇反而唔知簡邊間好六點幾見到呢間BTS 美食站已經full house,相信質素應該好唔錯,就買左知個外賣回家食酸辣鳳爪$87大熱天時最岩食D酸味味的野食,鳳爪酸酸辣辣超開胃,偏辣唔食得辣就得叫少辣泰式炸豬手$140炸豬手叫到返屋企都仲系脆卜卜,抵讚層皮好掂,豬手肉好滑唔鞋,D肥膏入口即溶,正原味燒豬頸肉$98燒豬頸肉偏瘦,不過勝在有燶邊,份量都幾多芒果糯米飯$74最後叫左個甜品埋尾,糯米飯好淋夠多
經過九龍城點可以唔食泰國野,不過太多選擇反而唔知簡邊間好

酸辣鳳爪$87

泰式炸豬手$140
炸豬手叫到返屋企都仲系脆卜卜,抵讚
層皮好掂,豬手肉好滑唔鞋,D肥膏入口即溶,正

原味燒豬頸肉$98
燒豬頸肉偏瘦,不過勝在有燶邊,份量都幾多

芒果糯米飯$74
最後叫左個甜品埋尾,糯米飯好淋夠多
  • 泰脆炸豬手
2022-07-18 28 瀏覽
📍 BTS美食站 九龍城南角道11號地下 🦔⸒⸒泰脆炸豬手 $230豬手一盒feel到好重手😍 我哋叫左全份豬手外皮超級脆!佢嘅肉肥瘦適中 食落去唔會鞋😆就咁食嘅話會偏鹹咗少少 但係配飯就啱啱好🥰另外個豬手再配蝦片 每一塊都幾大塊 咬落去好脆同好香蝦味🤍泰式干炒海鮮米粉 $86米粉食落去唔會太乾 仲有唔少海鮮嘅配料 Eg.蝦、帶子、魷魚等 仲有紅蘿蔔、菜心、蛋🥰 口感豐富泰式原味烤薄餅 $38薄餅食落去好酥化 食落去甜甜地咁 配咖喱一齊食最好味😋
📍 BTS美食站

就咁食嘅話會偏鹹咗少少 但係配飯就啱啱好🥰
另外個豬手再配蝦片 每一塊都幾大塊 咬落去好脆同好香蝦味🤍

泰式干炒海鮮米粉 $86
米粉食落去唔會太乾 仲有唔少海鮮嘅配料
Eg.蝦、帶子、魷魚等 仲有紅蘿蔔、菜心、蛋🥰 口感豐富

泰式原味烤薄餅 $38
薄餅食落去好酥化 食落去甜甜地咁 配咖喱一齊食最好味😋
外賣自取
2022-07-15 28 瀏覽
九龍城最出名泰國菜,呢間BTS美食站最近地鐵站出口,食飯時間都人流不絕。天氣咁熱當然要叫個椰青解下暑,椰青大個得來好多汁,椰青水清甜解渴,仲可以食埋裏面啲椰肉添鐵板豬頸肉炒通菜(馬拉盞)上碟好香出晒煙,通菜份量都幾多,加咗馬拉盞,蝦米,香蒜🧄,辣椒🌶等等配料好香好惹味,熱辣辣好有鑊氣,裏面都有好多塊豬頸肉,大大塊厚肉又唔會好肥膩,撈飯食一流。泰式鮮蝦炒粉絲味道好似泰式炒金邊粉,份量都幾多,配料豐富,有鮮蝦,韭菜,芽菜得等,配埋香脆花生碎好夾,賣相都吸引。泰脆炸豬手(細)豬手外皮炸到脆卜卜,裏面肉質結實,脂肪層比較少,配上甜酸汁同香脆炸蝦片好夾,不過味道稍為鹹咗啲,炸嘅火候亦都有啲過火,炸得比較乾同硬。整體食物質素都唔錯,有傳統泰國風味;職員服務態度都細心,怕我哋比鐵板燙傷會特登擺遠少少。

鐵板豬頸肉炒通菜(馬拉盞)

泰式鮮蝦炒粉絲

泰脆炸豬手(細)

• 馬拉盞鐵板豬頸肉炒通菜
今日黎到li間喺正MTR宋皇臺B出口嘅BTS美食站食泰菜, 地點方便到個個fd都勁就腳又唔使揾, 泰國菜咁多款式我地食極都唔會厭🤤.🥢泰式鮮蝦炒粉絲大蝦好新鮮, 啖啖肉都好爽口呀, d粉絲味道勁豐富, 配料同pad thai大同小異, 都係豆腐乾, 葱蒜, 蛋絲, 花生粒, 粉絲索哂汁嘅飽滿感真係好正!🥢黃咖哩牛腩 來自薑黃嘅顏色煮成嘅黃咖哩, 因為辣椒🌶️嘅份量比紅, 青咖哩無咁重, 所以味道温和好多人人都鐘意食, 濃稠嘅咖哩煮成嘅牛腩夠哂腍軟入味, 梗係加返個白飯(或者蒜蓉包仲正!) 實行汁都撈埋.🥢泰式鐵板蠔餅必食嘅蠔餅🤤, 炸到超fluffy蛋勁多*蠔🦪勁多*勁鬆脆好正呀! 廚師👩🏼‍🍳用左幾多隻雞蛋先做到li個效果👍🏻.🥤Thai Tea, 芒果椰汁沙冰食泰菜一人一杯泰式特飲*爽si*🤩. Thai Tea自己雖然有買過茶包但沖極都沖唔到個種神緒好好飲; 芒椰沙冰夠哂濃味.🫶🏻想講嘅係店家安排得好好! 雖然出面好多人等枱, 但並無因為咁而要人搭枱, 所以食得好開❤️.

🥤
Thai Tea, 芒果椰汁沙冰
Thai  Tea,  芒果椰汁沙冰

🫶🏻

2022-07-14
Thai  Tea,  芒果椰汁沙冰
2K
2022-07-13 24 瀏覽
本來居住在九龍城的日子,可以享受各式美食,不過最近傳來噩耗,九龍城區將大規模重建,未來號稱小曼谷的九龍城,是否會淹沒,實在未知之數,不過九龍城的美食實在太多,趁着未搬遷之前,記下每日吃在九龍城吃的美食。歡迎關注,以便獲得最新九龍城飲食資訊。泰式鮮蝦柚子沙律$98,口味要了少辣,不過其實可以點中辣,因為酸酸辣辣,味道反而更加好。豬肉沙嗲串燒$57,差唔多每次嚟到都會點呢個串燒,豬肉燒得很香口,加上花生粒很多的沙嗲醬,味道層次豐富。泰式馬拉盞$86,炒通菜口味可選擇蒜蓉,少咸,就會沒有想像中那麼濃味,通菜爽口,非常有泰國特色。小曼谷原隻芒果糯米飯$72,糯米飯軟糯可口,椰漿味道香濃份量十足,加上甜美的芒果,簡直是一絕。

小豬仔為食記🐖今次同大家嚟到九龍城,出名最有泰味嘅地方尋找泰國餐廳,見到呢間比較新穎叫 BTS 叼嘅泰國餐廳,啱曬我哋年輕人去☺️🥰🤣加上個餐牌有好eye catching 🥰好特別,話吸引左我同朋友入去喇🫶🏻仲有香港人加油嘅字眼💛正!🔥入到去,企理衛生!🙌🏼🔥舒服嘅!Padthai 份量好夠 隻蝦都有鮮味個麵有好多唔同材料 所以食落口感都好豐富豬頸肉食落脆口🔥🤭再配埋個汁好夾🙌🏼炸蝦餅即炸香口 配埋泰式甜辣醬勁夾🥰本身以為幾十蚊一定細細粒 點知咁大粒我搏命咁點醬 所以好快就冇哂 🤣🤣於是試埋燒豬頸肉個汁 點知又出奇地夾飛天通菜正常發揮🤘🏻鍾意食辣嘅朋友可以嗌加辣因為我同啲朋友嫌唔夠辣 😂😂大家都係辣妹🌶芒果糯米飯都好抵食!🥭一上枱我同我兩個fds都哇出聲 份量極大又熱辣辣我諗4個人一齊食係完全冇問題🫶🏻😚糯米煙韌好咬口 椰漿芒果香甜🐖Overall 🐖味道 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼價錢👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼環境👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
小豬仔為食記🐖

仲有香港人加油嘅字眼💛正!🔥

入到去,企理衛生!🙌🏼🔥舒服嘅!

Padthai 份量好夠 隻蝦都有鮮味

味道 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
價錢👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2022-07-12 28 瀏覽
自從有左宋皇臺站之後去九龍城食泰國菜就方便左好多前幾日又想食泰國菜而去宋皇臺站覓食一出地鐵站就見到嘅老字號泰菜—小曼谷 同埋一間新式啲嘅泰菜店—BTS美食站都係同一公司 但兩間特色、風格都略有不同15/16未諗好食咩都唔緊要因為menu兩邊通用 想食嘅都可以點🥢黃咖喱牛腩🌟👉🏻食泰菜必點黃咖喱之 呢到嘅黃咖喱真係無得輸 無論係咖喱椰香味嘅平衡 辣到嘅調配 都剛好適中 係好成功嘅白飯小偷👉🏻牛腩本身牛肉味濃 牛腩煮得好軟潤唔韌 薯仔粉軟又充滿咖喱味 所有食材都好入味 會食到停唔到嘅一道🥢鐵版豬頸肉啫通菜✨👉🏻馬拉盞炒通菜 鐵板上超有鑊氣👉🏻一直被鐵板烘住嘅豬頸肉 包哂係通菜底下 比得好慷慨份量多total差唔多有成8-9條🥢蝦膏豬肉碎炒飯✨👉🏻炒飯加左鹹香蝦膏粒粒啡黃分明 有鑊氣 望落重味但食落唔會過鹹 👉🏻配咖喱食又係另一番風味🥤芒果椰汁沙冰🌟🥤泰式青檸梳打✨👉🏻兩款泰式特款都好飲 實在嘅水果味和甜味 亦都解膩解辣
自從有左宋皇臺站之後
去九龍城食泰國菜就方便左好多
前幾日又想食泰國菜而去宋皇臺站覓食
都係同一公司 但兩間特色、風格都略有不同
15/16未諗好食咩都唔緊要

🥤芒果椰汁沙冰🌟
🥤泰式青檸梳打✨
👉🏻兩款泰式特款都好飲 實在嘅水果味和甜味 亦都解膩解辣
2022-07-12 220 瀏覽
一早同老爸飲完茶,但茶樓嘢食唔多好味,所以好快又肚餓,經過呢度,俾門口個搶眼公仔吸引左,望吓menu,老爸話ok,咁就喺度lunch。 原來老爸話ok,係因為佢睇中左個明爐香檸汁蒸桂花魚,既然有原條桂花魚咁豐富,咁我揀個星級午餐-風味豬頸肉配無骨海南雞+白飯(跟餐係油飯,因為食魚,感覺白飯會配搭d,所以轉左白飯) 再叫左個椰青俾老爸消暑,我自己就要左個椰王沙冰。 lunch set仲有跟左個冬瓜湯,個湯幾清甜,易入口。跟餐可以半價叫特飲,我揀左椰王沙冰(半價$19.5),十分消暑嘅飲品,軟綿綿嘅沙冰滲出濃郁嘅椰子味,好味到想要多杯。🤭 老爸嘅椰青($40)亦非常啱佢老人家口味,清熱生津,啱晒今日高溫嘅天氣。 風味豬頸肉配無骨海南雞+白飯 $68雖然係碟頭飯,但味道唔錯,海南雞啖啖肉,啱晒我。豬頸肉要讚,燒得十分好,脆邊肉嫩,點沙嗲醬令味道更香,更惹味。 明爐香檸汁蒸桂花魚 $222老爸對蒸魚極之有要求,而呢條魚竟然得到佢嘅讚賞,應該算係上乘之選。味道搭配很好,蒜頭、紅洋蔥、辣椒、青檸,用這些配菜撈飯,簡直係絕配。據老爸真實評語係: 魚很新鮮、魚肉夠滑、入口味道很好,好食過石班。🤣 今個

再叫左個椰青俾老爸消暑,我自己就要左個椰王沙冰。

lunch set仲有跟左個冬瓜湯,個湯幾清甜,易入口。
冬瓜湯

椰王沙冰

風味豬頸肉配無骨海南雞+白飯 $68
星級午餐- 風味豬頸肉配無骨海南雞+白飯

明爐香檸汁蒸桂花魚 $222
明爐香檸汁蒸桂花魚

今個午餐得到老爸加持,俾左個Like,佢話下次再食過。

午餐
椰王沙冰
明爐香檸汁蒸桂花魚
hello Kowloon City✨ Thai BTS Station🚇💫..黎到九龍城。。一定唔少得吃泰國菜😍‼️ 今次去到一間泰式餐廳以泰國地鐵站 (BTS) 為主題,餐牌設計亦以地鐵路線圖為靈感,甚具特色。餐點價目都係走親民路線,而且份量足料,價錢公道就吃到泰式風味,假裝去了一趟泰國吧!🔸泰式花膠 濃湯 $118一款必點既湯品:煲仔翅😍,超級足料味道好,有驚喜既泰式濃湯,而且份量足一大鍋,足夠2人份量好好吃呢!估唔到百多元已經吃到,性價比很高❤️!🔸泰式鮮蝦炒粉絲 $87Pad-thai 吃得多,今次試試泰式炒粉絲同樣惹味,煙韌粉條吸收配料味道,香辣酸甜喔。🔸牛肉沙嗲串燒 ×2 $38🔸雞肉沙嗲串燒 $19🔸豬肉沙嗲串燒 $19泰式唔少得串燒🍢🍢🍢,雞牛豬各具風味。🔸椰皇沙冰 $39最後來一杯特飲口味,清甜消暑又滿有椰奶香🥥,沒有榴槤 是我2nd favourite🖤。今晚吃得很滿足喔!..×××××ש九龍城南角道11號地下..

🔸泰式花膠 濃湯 $118

🔸泰式鮮蝦炒粉絲 $87

🔸牛肉沙嗲串燒 ×2 $38
🔸雞肉沙嗲串燒 $19
🔸豬肉沙嗲串燒 $19

泰式唔少得串燒🍢🍢🍢,雞牛豬各具風味。

🔸椰皇沙冰 $39
×××[BTS美食站]×××
©九龍城南角道11號地下
2022-07-10 42 瀏覽
日日食黃店 🦾💛💛💛《BTS美食站》係同小曼谷同一公司價錢就再平少少所以更抵食呀..極上牛小排沙律 ($128) : 要咗小辣,酸酸辣辣好惹味開胃,好多塊牛小排,正啊泰式豬頸肉炒飯 ($81) : 好夠鑊氣,唔算落太油去炒,啱啱好泰式蒜茸包 ($36) : 有四件,香口脆身椰汁西米糕拼泰式千層糕 ($43) : 每一次都係必叫嘅甜品!椰汁西米糕好清爽,泰式千層糕夠哂煙韌泰式凍奶茶 ($29) : 我揀咗少甜少冰,又係每次都必飲嘅..IG @bts.foodstation
日日食黃店 🦾💛💛💛
《BTS美食站》係同小曼谷同一公司
價錢就再平少少
所以更抵食呀

泰式蒜茸包 ($36) : 有四件,香口脆身

IG @bts.foodstation

2022-07-05 38 瀏覽
呢間泰菜無論係個名,擺設定食物質素都好似真係去咗泰國咁😌我地叫左幾樣野開心share~❤️小曼谷海南雞飯 (轉雞髀) 💰6️⃣0️⃣我間唔中就會想食海南雞🫢呢度加$10就可以轉髀位😍肉質嫩滑,唔會太肥,配埋有雞油香既飯,正!😋❤️椰青 💰1️⃣9️⃣午市優惠半價就可以轉飲,超抵!!清甜解渴,又有椰肉食😋❤️泰式酸辣鳳爪 💰2️⃣5️⃣叫左少辣但都幾辣🫣 不過無骨又酸酸地係幾好食幾開胃既👍❤️馬拉盞炒椰菜苗 💰9️⃣1️⃣馬拉盞香口惹味,椰菜苗爽脆,食泰國菜必點!❤️鐵板馬拉盞豬頸肉炒芥蘭 💰1️⃣0️⃣0️⃣呢個係食完椰菜苗太滋味後加既🙊店員捧住過嚟聽到鐵板咋咋聲,其他食客都望晒過黎😂超有鑊氣同好夠熱,豬頸肉係燒香過先再炒,口感彈牙,超好食!!🤤性價比超高!難怪係呢個咁唔缺乏泰國菜既九龍城lunch hour 都坐爆晒😘
呢間泰菜無論係個名,擺設定食物質素都好似真係去咗泰國咁😌
我地叫左幾樣野開心share~

❤️小曼谷海南雞飯 (轉雞髀) 💰6️⃣0️⃣
午市海南雞飯轉雞髀

我間唔中就會想食海南雞🫢
呢度加$10就可以轉髀位😍
海南雞髀

肉質嫩滑,唔會太肥,配埋有雞油香既飯,正!😋

❤️椰青 💰1️⃣9️⃣
午市加配椰青

午市優惠半價就可以轉飲,超抵!!
清甜解渴,又有椰肉食😋

❤️泰式酸辣鳳爪 💰2️⃣5️⃣
午市加配酸辣鳳爪

叫左少辣但都幾辣🫣 不過無骨又酸酸地係幾好食幾開胃既👍

❤️馬拉盞炒椰菜苗 💰9️⃣1️⃣
馬拉盞炒椰菜苗

馬拉盞香口惹味,椰菜苗爽脆,食泰國菜必點!

❤️鐵板馬拉盞豬頸肉炒芥蘭 💰1️⃣0️⃣0️⃣

呢個係食完椰菜苗太滋味後加既🙊
店員捧住過嚟聽到鐵板咋咋聲,其他食客都望晒過黎😂

2022-07-05
5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 椰青
  • BTS海南雞髀飯
  • 泰式馬拉盞炒椰菜苗
2022-07-05 56 瀏覽
🇹🇭要食泰國菜嘅話🥳第一時間就即刻會諗起九龍城喇❤泰國菜味道豐富😋🈶️酸、辣、鹹、甜、苦五味😍菜式種類可以講得上係五花八門🥰連我唔食辣嘅都會喜歡泰菜架😛😚今次食呢間真係可以講得上係包羅萬🈶️呀❤炒粉麵飯、咖喱、小炒、小食、沙律同埋甜品😍由傳統到創新都有🥢一定有啱你嘅美食呢😃🔥串燒豬🐷雞🐔牛🐂 $19/1pc:串燒款式夠多🥳新鮮即叫即燒🔥熱辣辣又香又惹味😋呢個必食呀👍🇬🇧泰式煲仔翅 $98:呢煲泰式煲仔翅份量夠大😋真材實料仲有花膠添👍湯底夠味又濃郁❤️口感仲好豐富呢🥳🐂牛丸牛肉船粉 $63:湯底好香牛骨味🔥牛丸、牛柏葉同埋牛肉🐂呢個🈚️🉐️輸👍好好味道😋🐷滷水豬手乾撈蛋麵 $63:佢哋呢個滷水豬肉好有驚喜🥳豬手炆得好琳👍而且滷水豬手份量大都不得之了😋蛋麵亦都好香又彈牙❤推介推介🥳☕️熱柚子蜜 $29:佢呢杯柚子蜜夠晒甜又多柚子肉😋唔似出邊有啲會係「希冧冧、淡茂茂」👍唔錯唔錯🥳

• 滷水豬手乾撈蛋麵
  • 泰式煲仔翅
2022-07-02 33 瀏覽
有去開九龍城既人都一定會見過佢門口既公仔,原來佢另外開左間店係隔離,用泰國鐵路黎整menu,幾有心。泰式燒羊架配飯 $90羊架肥瘦好均勻,唔會話一part係肥,一part係瘦,呢個比較少見。佢配左個酸酸甜甜既汁,幾開胃。泰皇咖哩炒海鮮配飯 $120咖哩汁真材實料,好香,同埋唔會好水。海鮮有青口、蝦🦐、魷魚,大大粒帶子😍😍風味燒豬頸肉 $98豬頸肉爽脆,燒得唔錯。雞、豬串燒 $26加配左2串串燒,配埋佢既汁,唔錯😋跟餐除左包冬瓜湯,仲送飲品,簡左杯熱龍眼水,同埋半價轉左椰青。龍眼水細細杯,但裡面有6粒龍眼肉,所以好清甜。椰青佢開埋俾你,番到屋企開蓋就飲得。呢間店包外賣好用心,有汁既食物佢會用保鮮紙包實,我拎到番屋企,冇一樣野係漏左出黎,呢個細心位抵贊。

泰式燒羊架配飯

泰式燒羊架配飯 $90

泰皇咖哩炒海鮮配飯

泰皇咖哩炒海鮮配飯 $120

風味燒豬頸肉

風味燒豬頸肉 $98
豬頸肉爽脆,燒得唔錯。

雞、豬串燒

泰皇咖哩炒海鮮配飯
風味燒豬頸肉
雞、豬串燒
2022-07-01 22 瀏覽
因為網上見到呢間泰國餐廳嘅蠔餅同豬頸肉相幾吸引,所以呢晚嚟咗用膳不過嚟到睇完menu,俾啲海鮮吸引咗😍蟶子、東風螺、蜆、虎蝦、青口、扇貝、鮑魚、白鱔……仲有個“海鮮孖寶”優惠添~揀咗”牛油蒜蓉燒虎蝦” 孖 ”燒脆皮白鱔”,另外加多個”香葉辣椒炒豬肉碎”🔸牛油蒜蓉燒虎蝦🧈🧄🦐虎蝦肉質肥厚牛油蒜蓉味唔會太重,唔會搶咗虎蝦嘅鮮味燒嘅時間控制得唔錯,肉質唔會乾噌噌🔸燒脆皮白鱔✨✨外表望落有啲啲其貌不揚,不過食落又唔錯啵鱔皮香脆,夠乾身肉質juicy 配附嘅微辣蒜香泰式汁有提鮮嘅效果🔸香葉辣椒炒豬肉碎☘️🌶🐷味道同質素符合期望,正正常常鍾意豬肉碎夾雜咗啲豆角粒,提供豬肉碎以外嘅口感一心嚟試嘅菜式一款都無order🤣🤣🤣要知蠔餅同豬頸肉嘅質素同網上相片是否相符,唯有搵日再嚟,下次仲會order 埋”泰式馬拉盞炒椰菜苗”(因為聞到隔離枱呢個餸好香嘅呢~🤤)

🔸牛油蒜蓉燒虎蝦🧈🧄🦐
虎蝦肉質肥厚
牛油蒜蓉味唔會太重,唔會搶咗虎蝦嘅鮮味
燒嘅時間控制得唔錯,肉質唔會乾噌噌

🔸燒脆皮白鱔✨✨
外表望落有啲啲其貌不揚,不過食落又唔錯啵
鱔皮香脆,夠乾身
肉質juicy
配附嘅微辣蒜香泰式汁有提鮮嘅效果

🔸香葉辣椒炒豬肉碎☘️🌶🐷
味道同質素符合期望,正正常常
鍾意豬肉碎夾雜咗啲豆角粒,提供豬肉碎以外嘅口感

一心嚟試嘅菜式一款都無order🤣🤣🤣
2022-06-15
2022-06-29 17 瀏覽
每次想食泰國野都會諗起小泰國——九龍城呢到有超多間泰國餐廳今次黎左幫襯呢間《BTS美食站》之前黎九龍城都成日行過呢間餐廳但一直未有機會試😅🌟泰式鮮蝦炒金邊粉 $87 🦐每次食泰國野都會叫泰式金邊粉金邊粉口感煙韌大蝦去左腸,蝦肉彈牙🦐仲有芽菜、豆乾、韭菜、雞蛋、花生碎非常足料,味道酸甜,越食越滋味😋🌟豬肉碎生菜包 $90 🥬生菜包又係一道我好喜歡既泰國菜🥰用爽脆既生菜包住炒豬肉碎非常香辣惹味🤤會食唔停口😚🌟小曼谷原隻芒果糯米飯 $72 🥭🍚芒果甜中帶微酸與香濃既椰奶形成一種恰到好處既妙不可言☺️柔軟既芒果配上糯米飯既煙煙韌韌兩者口感平衡得幾好😋而糯米飯微微既咸味更可以帶出甜而不膩既味道👍🏻👍🏻😚🌟泰式凍奶茶 $29泰奶呈橘紅色 唔會太澀 味道偏甜 好有泰國風味🌟青檸菠蘿沙冰 $39 🍋🍍青檸菠蘿沙冰酸中帶甜清新解渴 清暑一流😙📍 BTS美食站 (九龍城)九龍城南角道11號地下
每次想食泰國野都會諗起小泰國——九龍城
呢到有超多間泰國餐廳
今次黎左幫襯呢間《BTS美食站》
之前黎九龍城都成日行過呢間餐廳
但一直未有機會試😅

🌟泰式鮮蝦炒金邊粉 $87 🦐
每次食泰國野都會叫泰式金邊粉
金邊粉口感煙韌
大蝦去左腸,蝦肉彈牙🦐
仲有芽菜、豆乾、韭菜、雞蛋、花生碎
非常足料,味道酸甜,越食越滋味😋

🌟豬肉碎生菜包 $90 🥬

味道偏甜 好有泰國風味

🌟青檸菠蘿沙冰 $39 🍋🍍
青檸菠蘿沙冰酸中帶甜
清新解渴 清暑一流😙

📍 BTS美食站 (九龍城)
九龍城南角道11號地下